Ako bez cms?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
hardstyle_owned
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako bez cms?

Príspevok od používateľa hardstyle_owned »

Zdravím. Používam na tvorbu webu iba redakčné systémy (wordpress, joomla) a zaujíma ma, ako fungujú nakódovane stránky (html + css ) napr. pri online filmoch. Človek ktorý sa stará o pridávanie filmov ich na ten web pchá ako? Určite nebude manuálne vytvárať súbory pan-prstenov-2014.html a donho písať všetky kódy - embed, popis, obrázok a pod + to radiť do kategórií a pod. Ako takéto kodovane blogy funguju? Alebo ma každý takýto web vytvorený svoj cms? Ďakujem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako bez cms?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Jednoducho si nakodujes zakladnu administraciu, spravis databazu atd. Niekedy je vlastny web lepsi, kedze casto tie CMS maju veci ktore vobec nepotrebujes a nemaju to co potrebujes.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hento konkretne je napriklad uplne banalne... moze to byt napriklad tak, ze mas template v HTML, a k tomu len vytiahnes z databazy prislusne info a vlozis to automaticky na korektne miesta. Z databazy sa moze automaticky generovat aj menu. A do databazy mozes bud vkladat zaznamy rucne alebo cez nejaky jednoduchy formular skryty pod heslom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To hej, ale ziaden system nemas robeny tak ze to vkladas priamo do DB bez normalnej administracie (teda ak to nerobi uplny zaciatocnik alebo paranoik ktory nechce administraciu a neponuka registraciu pouzivatelov). Taktiez sa vacsinou nevyuziva HTML ale PHP...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Michaelo, template v HTML, asi sme sa nepochopili :)

ja som to myslel tak, ze mas urobenu stranku v HTML, s tym, ze na strategickych miestach mas php kod, ktory tam vpise spravnu hodnotu z databazy.
Nieco v zmysle <div id="title"><?php echo $title /></div> s tym, ze niekde hore mas len maly kusok selectu ktory nasype tie premenne.

Vkladanie priamo do DB bez nejakej rozumnej aplikacie som bral skor z pohladu jednoduchosti napisat system. Nemusis pisat vlastnu administraciu, urobis inserty priamo z terminalu pripadne z niecoho ako phpMyAdmin.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hej, to ano, len ja som skor narazal na html koncovku ktoru on dal v prvom prispevku. V subore XXX.html nemozes pouzit PHP (teda ak nepouzijes .htaccess tak aby server neposielal HTML subor priamo prehliadacu).

To vkladanie sa da cez phpMyAdmin, no stale si myslim ze je jednoduchsie zbuchat nejaku administraciu za hodinu (staci jeden formular chraneny heslom) ako to pridavat do DB takto.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak mozes presmerovat html do php interpretera bud po htaccess alebo v nastaveni apache.
Alebo mozes dynamicky vygenerovat staticku stranku a odosielat tu...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No sak to som aj povedal. No stale je omnoho jednoduchsie spravit obycajny PHP skript.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja som to myslel tak, ze vygenerujes jednorazovo jedno html ktore budes nasledne odosielat. Ale to je ajtak jedno
Napísať odpoveď