II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
-
vladenko007
VIP
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
No celkom by som nesúhlasil. Ak mám predsa obľubeného politika tak si nezaložím stránku na Facebooku kde budem s prepáčením onanovať nad tým čo robí. Nebudem ho vyhľadávať a fotiť sa s ním. To mi už príde ako diagnóza. 
http://www.sme.sk/c/7395694/prezidenta- ... rusku.html
skuki, este jeden priklad, preco sa NATO nerovna predmnichov.
do protipiratskej operacie Ocean Shield poslalo Slovinsko polku svojej flotily (hej, pri pocte 2 lodi to nie je nic velke). ale ide o to, ze pred Mnichovom by asi tazko poslal niektory zo spojencov svoje jednotky na opacny koniec sveta, pomahat inym spojencom, aj ked jeho je do toho nic.
ono, aj opercia proti Srbsku sa vysvetluje ako zavazok NATO, ale o tom v teme o Kosove. ak by bol zaujem
no celkovo netreba brat samostane akcie clenov NATO (ci uz predaj zbrani, alebo hajenie ex-kolonii) ako akcie celeho NATO.
skuki, este jeden priklad, preco sa NATO nerovna predmnichov.
do protipiratskej operacie Ocean Shield poslalo Slovinsko polku svojej flotily (hej, pri pocte 2 lodi to nie je nic velke). ale ide o to, ze pred Mnichovom by asi tazko poslal niektory zo spojencov svoje jednotky na opacny koniec sveta, pomahat inym spojencom, aj ked jeho je do toho nic.
ono, aj opercia proti Srbsku sa vysvetluje ako zavazok NATO, ale o tom v teme o Kosove. ak by bol zaujem
no celkovo netreba brat samostane akcie clenov NATO (ci uz predaj zbrani, alebo hajenie ex-kolonii) ako akcie celeho NATO.
K tomu pridam jeden citat z clanku co som nasiel...Waagbistritz69 napísal: DPH za potraviny.. pri UK zavádzajúci údaj, ale aj tak..
download/image/126357/10462719_10202086 ... 6351_n.jpg
"Tak vyzerala tlačová konferencia strany Smer v roku 2004.
„V prípade úspešného referenda a účasti vo vláde by Smer okamžite pristúpil k zavedeniu 5-percentnej DPH na potraviny, lieky,“ povedal Fico, ktorý bol vtedy so stranou Smer v opozícii."
Pisal som o tom v inej teme k prispevku o vysokych cenach potravin u nas, nielen DPH moze za vysoke ceny u nas, aj vysoke marze obchodnikov, niektore polozky, identicky tovar je u nas 2x az 3x drahsi ako na zapade!! To potvrdil cudzinec ktory u nas zije.
Tu by som sa ale chcel zamerat na politicku stranku veci a hlavne DPH a to, ako moze polovica Slovakov ist a volit KLAMARA. Aj ked uz ludia neveria nikomu, tak predsa vzdy su nove strany, tak radsej budem volit stale nove, dufat, ked to nevyjde, mozem sa aspon sam pred sebou obhajit ze som ich nepoznal, ak budu vladnut zle, ale ako si ludia, ktori volia opakovane KLAMARA obhaja svoje ciny pred sebou, pred spolocnostou, pred svojimi detmi, vnucatami??
Si zvolíš budúcich klamárov. Politici budú vždy klamať, to vyplýva z podstaty fungovania politického systému.
Lenze ono je to tak ze oni si za svojou volbou stale stoja. Mam par znamich co ho volia tak viem ako to je. Predtim s radostou volili Meciara.
Dobre, zvolim si mozno "buducich klamarov", no v tej dobe mam ciste svedomie, ale ako moze POLOVICA, zopakujem to, POLOVICA!! Slovakov, aj mladi, vzdelani ludia ist a zakruzkovat KLAMARA?hughito napísal:Si zvolíš budúcich klamárov. Politici budú vždy klamať, to vyplýva z podstaty fungovania politického systému.
Tak bud pojdem, zvolim novu stranu, alebo nepojdem, alebo pojdem a na protest pocmaram ten papier, bude neplatny, ale ak to spravi takych 10% ludi, mozno cast tych ktori by volit nesli, mozno to niecim zatrasie.
To ze kazdy bude klamat, to je ako strcit hlavu do piesku, ale toto nepochopim, POLOVICA? Tak poziciam susedovi 10€, povie mi ze zajtra vrati a zajtra ich nevrati, ale opyta dalsich 10€, tak POLOVICA - kazdy druhy Slovak mu da dalsich 10€!? To presne robia vsetci ti volici, neskutocne, to v zivote nepochopim!
nie, nezatrasieDreamer napísal:ak to spravi takych 10% ludi, mozno cast tych ktori by volit nesli, mozno to niecim zatrasie.
To sú všetko len domienky a predpovede. Prečo by tam mali vznikať Donbassy? Prečo by mali mať Rusi záujem o Pobaltie, keď majú Kaliningradskú oblasť... Zaháňaš túto debatu niekam do neznáme. Vytváraš z Ruska akéhosi triedneho nepriateľa s ktorým treba za každú cenu bojovať a militarizuješ túto situáciu. Podľa tej mapky by Rusi už dávno mali útočiť na Sever Kazachstanu a obsadiť to tamjackb napísal:ad 3. nas ako Slovensko nie. ako "naraznikovy stat" mame pred sebou este tisice kilometrov Ukrajiny. ale nas ako NATO ano. Kto nasim spojencom v Pobalti garantuje, ze im tam nevzniknu Donbassy, ci Krymy a z vecera na rano neujdu do Federacie?
pritom na Ukrajine (vratane Krymu) bol vychodiskovy podiel 22% Rusov ku celkovej populacii. v Estonsku 30% no v Lotyssku az takmer 34%. a pri pohlade na geograficke rozlozenie by bol neorusky stat pre krajinu likvidacny a Federacia by sa mohla domahat koridoru ku Kalingradu skrze Livu (len skoro 9%). a koridory na Balte uz jednu vojnu zacali.
CIA Factbook udava ku roku 2012 podiely Ruskej mensiny na Balte a Ukrajine nasledovne: Estonsko 24.8%, Lotyssko 26.2%, Litva 5.8% a Ukrajina 17%
ad 8. neposkytnut tyl pre pripadnu obranu Baltu by bol Mnichov krajinam, s ktorymi mame spojenectvo. a my by sme boli Francuzskom
Išlo mi iba o to, že neexistuje žiaden záväzok nechať si tu vybudovať základňu zo zahraničnými vojakmi. To si myslím, že som preukázal. Tam kde ťaháš túto debatu, nemám záujem pokračovať.
Tu sa vzácne zhodneme. Na tom, čo robiť aby sa "zatriaslo," už nie. Každopádne, Dreamer, podľa mňa k zmene môže dôjsť iba aktivitami mimo sféry politických strán a parlamentu.beardie napísal:nie, nezatrasie
Ja som napisal ze mozno zatrasie, ak sa pamatate, v mediach bolo ked len niekolko ludi odovzdalo na hlasovacich listkoch nevyplnene udaje, alebo ked dopisali kandidata, takze ak by to nebolo 0.02% ale 10%, ktovie...
Kazdopadne, zmenit sa to da, je zname ze Slovaci su lenivy v tejto oblasti - teda ist volit, alebo ist do ulic protestovat, ale mnoho peticii podpisalo pomerne vela ludi, takze tuzba po zmene by aj bola, ale prvy krok je INFORMOVAT ludi, ze tu nejaky problem je, pretoze ked ludia nevedia o tom ze ich klamu a okradaju, tak s tym urcite nic robit nebudu. FB, aj ked ho mnohi zatracuju, ma velku silu, ved Prochadzka sa takmer stal prezidentom vdaka FB, chybalo velmi malo. Taktiez televizia ma velku moc, hlavne ak zapaja divakov do vysielania live, to sa uz deje.
Kazdopadne, zmenit sa to da, je zname ze Slovaci su lenivy v tejto oblasti - teda ist volit, alebo ist do ulic protestovat, ale mnoho peticii podpisalo pomerne vela ludi, takze tuzba po zmene by aj bola, ale prvy krok je INFORMOVAT ludi, ze tu nejaky problem je, pretoze ked ludia nevedia o tom ze ich klamu a okradaju, tak s tym urcite nic robit nebudu. FB, aj ked ho mnohi zatracuju, ma velku silu, ved Prochadzka sa takmer stal prezidentom vdaka FB, chybalo velmi malo. Taktiez televizia ma velku moc, hlavne ak zapaja divakov do vysielania live, to sa uz deje.
V tomto nesuhlasim, aka ina aktivita mimo politiku a vladu by dokazala zmenit DPH, zmenit zakony aby firmy, obchodnici nemohli klamat, zavadzat a okradat ludi? Zijeme v urcitom usporiadani - a tak nic ine nedokaze toto zmenit, jedine anarchia, prevrat, ale to sme v nespravnej teme a otazkou je ci by to bola zmena k lepsiemu...Každopádne, Dreamer, podľa mňa k zmene môže dôjsť iba aktivitami mimo sféry politických strán a parlamentu.
preco si myslis, ze by 10, 20, 50 % neplatnych listkov nieco zmenilo?
Pisal som ze mozno, ale to som pisal len tak na okraj, pisal som aj o tom ze volit nove strany je cestou, nie istou, no volit strany ktore klamali je rozhodne nespravnou cestou, kedze takto vlastne prejavuje volic suhlas s tym aby ho klamali.
Nechapem to, ze ked uz nejde lahko zvysit platy u nas a napriek tomu sa Fico snazi stale zvysovat minimalnu mzdu, tak ze sa nesnazi znizit DPH na potraviny, kedze tie potrebuje kazdy, prave Fico by mal mat zaujem aby bezni ludia za potraviny platili menej a chybajuce peniaze by mohol hladat inde, ved ked nizsiu DPH na potraviny mozu mat VSETKY Europske krajiny, aj mensie, aj z vychodu a funguje to tam, preco nie u nas - no a toto je lavicova, socialna politika? Velmi divne.
Nechapem to, ze ked uz nejde lahko zvysit platy u nas a napriek tomu sa Fico snazi stale zvysovat minimalnu mzdu, tak ze sa nesnazi znizit DPH na potraviny, kedze tie potrebuje kazdy, prave Fico by mal mat zaujem aby bezni ludia za potraviny platili menej a chybajuce peniaze by mohol hladat inde, ved ked nizsiu DPH na potraviny mozu mat VSETKY Europske krajiny, aj mensie, aj z vychodu a funguje to tam, preco nie u nas - no a toto je lavicova, socialna politika? Velmi divne.
A čo vie nejaká babka sledujúca maximálne Poštu pre teba a časopisy s receptami o daniach v iných krajinách? Tu väčšina ľudí volí podľa hesiel na billboardoach a podľa osobných sympatií. Väčšina populácie vie o klamstvách a aférach prd a ak aj niečo vedia, tak svojmu "tímu" budú aj tak nekriticky nadržiavať, sú radi, keď im pridajú nejakú almužnu alebo keď príde politik rozdávať guláš a zabávať. Iným dokonca stačí aj virtuálna ochrana "tradičnej rodiny". A potom sú tak vďační za to málo, že uveria aj kecom politikov o "novinárskych hyenách". Chlieb a hry. Chlieb ešte je, hoci sa zaplatí aj z daní. A hry poskytuje toto imaginárne zápasenie tímov červených a modrých. Ak sú už ľudia znechutení, tak nejdú voliť vôbec. Nebudú vhadzovať prázdny lístok. Lebo aká je nová alternatíva? Strana Tip alebo strana 99%? Starých komediantov striedajú ešte väčší, napríklad strana Obyčajných katolibancov.
Ale skuki, ved Kazachstan a Bielorusko su predsa v Euroazijskej ekonomickej unii. Nie je dovod trhat ich, ved oni su poslusni. Zli Ukrajinci si uzurpovali pravo na vlastny nazor a ukazali neosovietizmu prostrednik.
Mame nepouzivany vojensky obvod Javorina. Preco ho vyhodne neprenajat?
To je rovnaka hlupost ako s podou a vodou. Ani jednu nevieme poriadne vyuzit, ale neposkytneme ju niekomu kto vie. lebo cudzie nechceme, svoje si nedame.
Ale mozno mas pravdu, v tom ze keby slo o otazku Slovenska, tak sa na neho signatari NATO vybodnu. Hlavne ked premier vystupuje ako predseda vlady neutralnej krajiny.
//plus (rovnako ako pre antizapdistom na internete) co by sa asi stalo, keby Slovensko bolo v Euroazijskej ekonomickej unii a premier Slovenska by bol otvorene proti nej? 25tka na Sibiry? polonium do zily?
Mame nepouzivany vojensky obvod Javorina. Preco ho vyhodne neprenajat?
To je rovnaka hlupost ako s podou a vodou. Ani jednu nevieme poriadne vyuzit, ale neposkytneme ju niekomu kto vie. lebo cudzie nechceme, svoje si nedame.
Ale mozno mas pravdu, v tom ze keby slo o otazku Slovenska, tak sa na neho signatari NATO vybodnu. Hlavne ked premier vystupuje ako predseda vlady neutralnej krajiny.
//plus (rovnako ako pre antizapdistom na internete) co by sa asi stalo, keby Slovensko bolo v Euroazijskej ekonomickej unii a premier Slovenska by bol otvorene proti nej? 25tka na Sibiry? polonium do zily?
@jackb: S navrhom zaluzit Euroazijsku ekonomicku uniu prisiel predsa ako prvy sam Kazachstan a nie Rusko - tak o akej "poslusnosti" to hovoris??
A s tymi "antizapadistami" to vidis zle - väcsina z nich (vratane mna) ani nahodou nehovori, ze Rusko je sväte - ale kritizuje zapadnu zahranicnu politiku - a to je sakra rozdiel.
A s tymi "antizapadistami" to vidis zle - väcsina z nich (vratane mna) ani nahodou nehovori, ze Rusko je sväte - ale kritizuje zapadnu zahranicnu politiku - a to je sakra rozdiel.
sak ved toto.. zdielam ten isty nazorL.O.L. napísal:@jackb: S navrhom zaluzit Euroazijsku ekonomicku uniu prisiel predsa ako prvy sam Kazachstan a nie Rusko - tak o akej "poslusnosti" to hovoris??
len ja nerozumiem, preco ked ma byt Rusko ten dobry chlapec a vzor, robi rovnake veci ako americky "bad guy".
Sorry za vytrhnutie z kontextu, ale...jackb napísal:Ale mozno mas pravdu, v tom ze keby slo o otazku Slovenska, tak sa na neho signatari NATO vybodnu.
...Uz nejaky zastupca NATO o tom hovoril a tiez logicke uvazovanie staci na to, aby bolo kazdemu jasne co by sa stalo. Najskor fakty, USA a zapad, clenovia NATO uz teraz pomahaju Ukrajine roznymi sposobmi, jediny dovod preco nezautocili na Rusko je to, ze by to znamenalo 3. svetovu.
Pozrime sa nato naopak, preco Rusko teraz ani neskor nezautoci na Slovensko, alebo iny stat NATO? Pretoze vtedy by to znamenalo 3. svetovu, lebo NATO by stratilo vyznam a rozpadlo by sa, ked nechaju clenovia NATO obsadit 1 krajinu, ako mozu byt v bezpeci ostatne? Preco by Rusko nepokracovalo v obsadzovani dalsich, hlavne ked uz raz malo obsadenych viac ako len Slovensko? Nejde len o to, ze obsadenim Slovenska by boli v priamom ohrozeni vsetky blizke susedne krajiny vratane Rakuska.
K tej aktivite USA, to je nadlho, ale v ktorej z krajin na ktore prislo USA/NATO vlaje americka vlajka*? Samozrejme ze z toho chcu tazit, kvoli rope a pod., ale neobsadzuju cudzie krajiny, nevstupili na uzemie demokratickej, slobodnej krajiny, len tam kde sa porusovali ludske prava, je v tom velky rozdiel.
Sakra velmi rychlo zabudate, ked ruske tanky prisli na nase uzemie, ked sa ludia bali dalsej vojny, ked to ci vas pustia na strednu zaviselo od toho ci vas pribuzny neemigroval, ked nevinnych zatvarali a mucili a ked za cestovanie STRIELALI! Kedze takych ludi poznam aj osobne, tak mi je z VAS CO OBHAJUJETE TIE SVINE ZLE!!
Tiez zabudate ako zacala 2. svetova, pozrite si dokumenty, zacinala uplne rovnako!! A tiez tomu nikto neveril.
* Toto bolo mozno nepresne, ale myslel som to tak, ze USA niktore uzemie kam prisli ich vojska neoznacila za svoje uzemie, aj ked urcite tam nesli len z dobrej vole pomoct - teda neobhajujem USA, len sa snazim ukazat, ze to co robi USA/NATO a Rusko je nieco uplne ine.
Tu nikto netvrdí že Rusko je vzor a dobrý chlapec. Zle to chápeš. Kritizujem západné kroky a označujeme ich ako príčinu vzniku konfliktu. Skôr je u teba vidno že všetko západné je sväté a nedotknuteľné.jackb napísal:len ja nerozumiem, preco ked ma byt Rusko ten dobry chlapec a vzor, robi rovnake veci ako americky "bad guy".