synchronizacia - mirroring dvoch priecinkov

Informácie o software, ankety...
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

synchronizacia - mirroring dvoch priecinkov

Príspevok od používateľa dako77 »

Ahojte, riesim jeden problém. Potrebujem aby sa mi v dvoch priecinkoch, ktoré mam v pc naraz ukladalo to iste, teda ak raz dam niečo do jedného zobrazi sa mi to iste aj v druhom.
A naopak.
Konkrétne sa jedna o taký prípad, ze mam nejaké subory na onedrive a nejaké subory na Google drive a potrebujem aby som na oboch priecinkoch mal to iste. Teda ak raz niečo do jedného pridam, upravim súbor napríklad na Google disku, tak aby sa mi to zmenilo hneď aj na onedrive :)
Oba mam synchronizovane v jednom pc - a problém je ze ze to zdielam s viacermi ľuďmi. A cimdalej tym viac ľuďom vyhovuje onedrive, ako aj mne ;)

Diiik mi za rady alebo podnety...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: synchronizacia - mirroring dvoch priecinkov

Príspevok od používateľa brm »

Asi mesiac dozadu som na tento účel objavil tento freeware programík..
http://sourceforge.net/projects/freefilesync/
Doporučujem!

:)
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dako77 »

Vyzera dosť zaujimavo :) diky
Ja som ešte rozmyslam, ci by to teoretický neslo napr. Cez cobian backup, ten používal na zalohy, ale toto asi bude lepšie :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Toto je lepšie, vytvoríš si, čo má synchronizovať a ako, vieš si nastaviť filtre a podobne.. vytvoríš si z toho batch file. Ten si buď nastavíš cez Task Scheduler alebo ho dáš do zložky "Pri spustení", aby sa Ti stále vo zvolenú dobu mohlo spúšťať.

Ale na Tvoj účel bude lepšie cez RealtimeSync (súčasť programu) nastaviť priečinky, ktoré sa majú monitorovať (OneDrive a Google Drive) a následne ktorý batch file sa má spustiť pri akejkoľvek zmene v priečinku.. a túto realtime úlohu si potom vieš uložiť a nastavíť ju, aby sa Ti spúšťala spolu so systémom klasicky a jednoducho cez ponuku Štart - Pri spustení..

Ja mám doma aj v práci nastavené kopec úloh, niektoré sa spúšťajú denne, niektoré týždenne, niektoré sú realtime.. a nemôžem sa sťažovať. Monitorované sú niekoľkogigové priečinky s dokumentami a musím povedať, že človek takmer nezbadá, že niečo sa deje na pozadí.

:)
Napísať odpoveď