Zastavenie na prechode pre chodcov
Re: Zastavenie na prechode pre chodcov
Problem je na dvojprudovkach. Ja zastanem, ale vedlajsi pruh by to tam cele zramoval. Uz sa mi to neraz stalo nastastie bez nehody.
-
vladenko007
VIP
To máš pravdu aj mne sa stalo že som šiel v druhom pruhu a šofér dodávky púšťal chodca ktorého som pre dodávku nevidel. Našťastie som šiel dosť rýchlo na to aby som s ním prišiel do kontaktu čo ma ale strašne serie a hanbím sa za to. Ale samozrejme že je to moja vina. Veď prechody sú vopred označené a mi musíme predvídať. 
ako by ste reagovali v situacii:
jeden z hlavnych mestskych tahov v Bratislave, idete svojich 56kmh zrazu par metrov pred vami prichadza po vedlajsej auto, spomaluje, pozrie sa na vas, rozhodne sa ist a hned dava prednost chodcom a teda zastavuje mne presne v ceste
na jednej strane ano asi by som aj ja mal pustit chodcov a teda zastavit tak ci onak ale na druhej strane ma to strasne vytocilo... a o to viac ze to bolo zrovna pri intrakoch a boli to nejaki studenti co tam len stali a este sa zjavne len vykecavali tak som musel este po krizovom brzdeni pozerat kedy sa kto rozhybe ... nemam rad tieto pribrzdene situacie
jeden z hlavnych mestskych tahov v Bratislave, idete svojich 56kmh zrazu par metrov pred vami prichadza po vedlajsej auto, spomaluje, pozrie sa na vas, rozhodne sa ist a hned dava prednost chodcom a teda zastavuje mne presne v ceste
na jednej strane ano asi by som aj ja mal pustit chodcov a teda zastavit tak ci onak ale na druhej strane ma to strasne vytocilo... a o to viac ze to bolo zrovna pri intrakoch a boli to nejaki studenti co tam len stali a este sa zjavne len vykecavali tak som musel este po krizovom brzdeni pozerat kedy sa kto rozhybe ... nemam rad tieto pribrzdene situacie
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
taky cas sa zvyknem opriet do klaksonu. S trochou stastia tomu predomnou dojde ze sa take nerobi.
ja neznasam, ak idem sam po ceste, blizim sa k prechodu a k nemu sa tiez blizi chodec pomalym tempom. Samozrejme sa ani nepozrie a ide rovno cez prechod. Ak by zastavil, mna neobmedzi a on v pohode prejde o 2sec. neskor. Takto hold musim uplne zastavit, no ma predsnost co uz (iked ani on nemoze vstupil na prechod pokial to nie je bezpecne). Ak som chodec, vzdy pockam meter-dva od prechodu..
ja stojim na prechode prechodcov asi meter pred nim na kruhaču a tí debilkovia sa pozru na mňa no nik nezastaví.. až vtedy prejdem keď je zapcha alebo nejdu auta...
Cize si chodec a stojis meter od prechodu pri kruhovom objazde a chces, aby ti niekto zastavil?
-
Grim
Darca
...keď stojíš na meter ďaleko, tak to by som ani ja nezastavil...
ide o princíp že ide auto nezastaví ide ďalší nezastaví no aj ten vzadu ma vidi že asi čo budem chcieť nie..
-
tacosi
Moderátor
Preco by Ti mal niekto zastavit,ked stojis meter pred prechodom ako puk?
Takto Ti zastavi jedine niekto,co bude chciet od Teba fajku,alebo nieco viac.
Takto Ti zastavi jedine niekto,co bude chciet od Teba fajku,alebo nieco viac.
-
94jakub
Guru wannabe
Aj keby si bol dva milimetre od priechodu, tak ti nikto zastaviť nemusí. A vieš koľko ľudí len tak postáva pri cestách? To treba každému zastavovať, že asi teda chce prejsť? Ale tam asi platí ta magická formulka, že vodič má predvídať.
Ja zase nemám rád debilkov, čo majú seknuté v krku a nevedia otočiť hlavu pred tým ako stúpia na cestu. A že takých nie je málo.
Ja zase nemám rád debilkov, čo majú seknuté v krku a nevedia otočiť hlavu pred tým ako stúpia na cestu. A že takých nie je málo.
-
hojko
Site Admin
Ja zastavim, ked ludia stoja pred prechodom. Ked stoja od prechodu meter male deti alebo dochodcovia, zastavim. Keby tam stal dospely clovek, tak asi by som nezastavil, kym by nebol uplne pri prechode a nebolo by jasne, ze chce prejst.
-
vladenko007
VIP
japaja pre info nabudúce vykroč jednou nohou do cesty a vtedy už musia zastavovať. Ak tak neurobia tak vtedy sa dopúšťajú priestupku skôr nie. Samozrejme na prechode. 
To, kto sa dopúšťa priestupku je tiež otázne. Nech je aj na priechode, nemôže len tak prechádzať. Vkročenie chodca na vozovku neznamená, že majú hneď všetci zastaviť. Mala by však platiť vzájomná tolerancia.
ono ja sa pozriem či ide auto alebo nie ale nebudem riskovať že si len tak vykročim na kruhač a ešte chlapec bude sa hrať s radiom abo dačo a všetci ma mali radi,
myslim že je dosť riskantne len tak isť na cestu + jeden v pruhu zastavi a druhy v druhom pruhu si ide len tak vodičak som ešte nerobil ale pokial viem tak keď stoji jeden pruh tak ma aj druhy nie? nesom boh čo sa postavi na prechod a zastavte všetci lebo je dosť možne že to oľutujem..
myslim že je dosť riskantne len tak isť na cestu + jeden v pruhu zastavi a druhy v druhom pruhu si ide len tak vodičak som ešte nerobil ale pokial viem tak keď stoji jeden pruh tak ma aj druhy nie? nesom boh čo sa postavi na prechod a zastavte všetci lebo je dosť možne že to oľutujem..
-
vladenko007
VIP
post2117429.html#p2117429pinco napísal:To, kto sa dopúšťa priestupku je tiež otázne. Nech je aj na priechode, nemôže len tak prechádzať. Vkročenie chodca na vozovku neznamená, že majú hneď všetci zastaviť. Mala by však platiť vzájomná tolerancia.
nová pokutka od 30 do 50 eur tu som to písal. Nedanie prednosti chodcovi ktorý vstúpi na vozovku.
Alebo čo si mám predstaviť pod pojmom "Nedanie prednosti chodcovi ktorý vstúpi na prechod" mňa napadá len to jedno. Samoška že ak stúpi chodec na prechod a auto je 5 metrov pred prechodom nezačne flekovať lebo sa to ubrzdiť nedá ale minimálne musia začať auta spomaľovať. Zas ale chodec pred vstupom na cestu sa musí pozrieť v pravo a ľavo či niečo nejde.
Máš pravdu, je to tak, ale na druhej strane aj chodec nesmie len tak vstúpiť na vozovku.
- chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť
- pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva
Čiže v prípade nehody môže byť ťažké určiť, kto je na vine. Preto som napísal, že by sa mali navzájom tolerovať, chodec aj vodič.
- chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť
- pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva
Čiže v prípade nehody môže byť ťažké určiť, kto je na vine. Preto som napísal, že by sa mali navzájom tolerovať, chodec aj vodič.
-
vladenko007
VIP
No samozrejme to je pravda preto som napísal že ak vstúpi tak auta pred prechodom nebudú flekovať ale tie ďalšie budú minimálne spomaľovať. Takže ak mne napríklad vojde chodec na prechod a som si istý že stihnem bezpečne zastaviť tak zastavím. Tiež robím aj to že mrknem do spätného zrkadla a ak za mnou už nevidím auta tak prejdem a potom ide chodec.
Inak včera som dostal po 8 rokoch zas pokutu. V Košiciach pod Furčou je taký krátky úsek pri leteckej akadémii kde je spomalenie z 90 na 60 a znova 90. Je to kvôli odbočke, autobusovej zastávke a je tam aj prechod.
Pojazdná kancelária tá veľká policajná dodávka z periskopom
mi namerala 76km/h. Avšak tá mladá policajtka čo vypisovala pokuty bola veľmi milá a ja som bol k nej ešte viac milí.
povedala najprv 60€ potom 30€ a keď som zahral psie oči tak to bolo len 20€.
Inak včera som dostal po 8 rokoch zas pokutu. V Košiciach pod Furčou je taký krátky úsek pri leteckej akadémii kde je spomalenie z 90 na 60 a znova 90. Je to kvôli odbočke, autobusovej zastávke a je tam aj prechod.
Pojazdná kancelária tá veľká policajná dodávka z periskopom
vladenko007: nenapadne si jej v tej dvacke mohol dat vizitku.. 
-
vladenko007
VIP
No budem musieť asi zas prekročiť rýchlosť