(Ne)pripojenie do pracovnej skupiny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

(Ne)pripojenie do pracovnej skupiny

Príspevok od používateľa nightkin »

Zdravím v práci je skupina ku ktorej sa potrebujem pripojiť cez wifi, ale sú s tým väčšie problémy ako som si myslel.

Mám windows 8.1, sieťová identifikácia je nastavená, zložky zdieľané pre všetkých užívateľov, nastavené aj rozšírené zdieľanie - tj automatické zisťovanie sietí + povolené zdieľanie priečinkov a tlačiarní, vypnutie firewallu neskor aj celého antiviraku(ESS).

Pri prvom otvorení zložky "siete" boli zobrazené tlačiarne, a 3 PC z 12, samozrejme nemal som prístup k ich zdieľaným súborom(jednoducho nedali sa otvoriť) stále to končilo chybou "sieťová jednotka nenájdená". Po reštarte, v zložke "siete" prezmenu nebolo vôbec nič.

Hľadal som po nete hocijaké návody, skúšal a nič...možno za zmienku by stálo, že všetky PC v skupine sú na W7, kvôli tomu na W7 prechádzať nechcem, dúfam, že sa nájde nejaké riešenie.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: (Ne)pripojenie do pracovnej skupiny

Príspevok od používateľa Chalesnik »

problem zo zdielanim medzi windowsami nie je .. skus este vypnut zdielanie chranene heslom
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

je to vypnute
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tuším, že treba pridať do zdieľania profily kto čo môže robiť, ja to riešim tak, že ak mám zabezpečenú sieť (čiže nikto cudzí sa nepripojí) tak pridám užívateľa Everyone (s veľkým E) a dám mu práva na čítanie súborov. Vtedy môže každý počítač vidieť zdieľané súbory. Môžeš to ale robiť jednotlivo (čiže pridáš užívateľa jožko 1, ferko57, simka a žanetka a dáš im práva na čítanie zložky.)

tu je to na obrázku https://www.google.nl/search?q=share+ev ... B377%3B456
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

To mám tiež nastavené a myslím, že aj bez toho by mi po pripojení do siete malo zobraziť všetky PC nie len 2 ci 3 na kt. sa ani nemôžem pripojiť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak mas cas, tak sem hod sietovu konfiguraciu niekolkych PC kde to islo a tych kde to neslo. Su pripojene kablami alebo cez wifi? Ake maju IPcky? Ma kazdy z nich unikatny hostname?
Zapni si odpoved na ping a skus ping medzi jednotlivymi PC, tym vylucis, ze by ti router blokoval komunikaciu medzi PC (navod tu: http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 3a99f1cae6 )
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

Cez wifi sa tam pripájajú 3 PC, zvyšné káblom, medzi sebou nemajú absolútne žiaden problém všetky win 7, až na pár win XP a ja s mojim W8.1 ich ani len nevidim v sieti. IPcky majú všetky automaticky prideľované, ping som skúšal, s tým nebol problém.

Písalo sa to, že Windowsom by to nemalo byť, tiež som toho názoru... ale podľa tých neúspešných pokusov o nastavenie..no neviem, ako som tak hľadal riešenia po nete, tak som si všimol, že je viac prípadov kedy PC práve s win 8 sa nemohol napojiť do siete.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Aha, takze medzi W7 pracovna skupina funguje. Ja som to pochopil tak, ze skupinu si vytvaral na 8.1 a ostatne PC sa nevedeli pripojit. Ja som to tak pred casom robil a vsetko fungovalo, tiez ked som robil na W7 skupinu a potom som do nej pridal aj Vistu. Ale tak ci tak by to malo fungovat, len to vyzera ze spatne to funguje lahsie ked skupinu zalozis na novsom Windowse, aj ked z podstaty pracovnej skupiny by to malo byt jedno.
PS: neuvazovalo sa nad domenou? Tam by uz nebol problem ani s XP, len treba Windows Server kde je licencia drahsia, no z dlhodobeho hladiska je to lepsie riesenie.
nightkin
Medium Expert
Medium Expert

Tak, dnes som sa vykašľal na hľadanie problému a preinštaloval win, hneď v počiatočných nastaveniach PC bola možnosť automatického nastavenia siete-kompletka.

Skontroloval som sieť a bolo krásne vidieť všetky pripojené PC, žiadny problém s prístupom. Skontroloval som si nastavenia a tak to vyzerá, že nemusí mať PC a firemná prac. skupina zhodný názov, zase na druhej strane po reinstale bol zaradený do domácej skupiny. Trochu to nedáva zmysle ale nevadí, ide :mrgreen:

Ďakujem všetkým za reakcie, SOLVED :)
Napísať odpoveď