Kde kúpiť mobil?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Kde kúpiť mobil?

Príspevok od používateľa TheJester »

Ahoj. Uvažujem nad kúpou telefónu Blackberry Q10. Asi ako každý, chcel by som do kúpy investovať čo najmenej, avšak chcem nový telefón, nie používaný. Pozeral som teda viacero internetových stránok, ceny sa pohybujú od spodnej hranice 275€ hore. Zaujímalo by ma teda, či to nie je nejaký oblb a je to normálny nový telefón presne taký, aký je v ponuke iných predajcov ale s vyššou cenou- niekedy aj o 70-80€ viac. Prečo sú tak veľké rozdiely za ten istý tovar (chápem, že isté veci týkajúce sa napr. marketingu a pod. sa zohľadňujú, avšak to cenové rozpätie rôznych predajcov mi príde príliš veľké). Ako je možné, že niekde ten istý telefón stojí 470€? Chcem aby bol nový, ale určite by som zaň nechcel dať 350€, keď môžem mať to isté za 280€. Pre porovnanie cien:
http://mobilne-telefony.heureka.sk/blac ... ny/#offers
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde kúpiť mobil?

Príspevok od používateľa CheZteR »

vystavene telefony, kupene a vratene, rozbalene ale nepouzivane, prebalene a znova zaplombovane, eu distribucia, rozne nakupne trhy, neskorsie aktualizacie atd atd atd ...
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Ako teda zistím, ktorý je celkom nový a ktorý má status jedného z tých spomenutých? Takto je teda relatívne ťažké určiť skutočnú cenu nového telefónu. Cena Q10 sa najčastejšie pohybuje okolo 330-360€.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Možne je to tak že každy obchod ma vlastnu obchodnu politiku a nasadi si cenu aku chce a aku potrebuje. Nemusi to byť nutne tym, že už bol tovar rozbaleny. To by som povedal že je skôr malo pravdepodobne. To tam musi byť jasne napisane že je to už použivane, inak porušia zakon.

U telefonov je to väčšinou tak, že tie s nizkou cenou nie su distribuovane priamo slovenskym zastupenim konkretneho vyrobcu (šedy dovoz). Preto odpada jeden medzičlanok, ktory treba zaplatiť a preto môžu obchody nasadiť nižšiu cenu keď si ten obchodnik ten telefon dovezie svojimi kanalmi. Takisto tie najnižšie ceny maju väčšinou eshopy ktore nemaju kamenne predajne, preto nepotrebuju platiť predavačov či nejaku miestnosť a režiu s tym spojenu. U kamenneho obchodu sa v cene odraža aj toto.
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Nad tym som premyslal, je to podobne napr. aj pri parfemoch. Internetove obchody maju pomerne nizsiu cenu ako kamenne predajne. Len sa mi zdalo to cenove rozpatie telefonu prilis velke. Za tych 270 - 280€ by to bola fajn cena, ak by to bol uplne novy, nepouzivany a nerozbaleny telefon. Ale tie ceny okolo 450€ mi pridu az privysoke...co je zrejme dosledok prave tej distribucie a celeho toho cyklu az po samotny predaj konecnemu spotrebitelovi. Nikdy som vsak nekupoval telefon cez internet, neviem teda velmi ani zhodnotit, ktori internetovi predajcovia sa oplatia. Nejaka rada v tomto smere by urcite pomohla.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Však popozeraj recenzie a hodnotenia obchodov, na heuréke ich máš pekne vyznačené. Napr. z Tvojho linku by som šiel do mobilPC - majú EU distribúciu za 275,90€ alebo slovenskú distribúciu za 304,90€. Najväčšia nevýhoda EU distribúcie je tá, že reklamovať mobil musíš priamo u predajcu, pri SK distribúcii môžeš využiť ľubovoľný autorizovaný servis v Tvojom okolí, prípadne nemusí mať slovenčinu. Už je na Tebe, či si priplatíš za túto formu podpory 19€ alebo nie.

V tomto prípade píšu, že EU distribúcia má češtinu, takže ja by som si priplatil, aby som mal slovenčinu.
http://eshop.mobilpc.sk/obchod/action/p ... avke.xhtml

Prípadne si popozeraj eshopy, ktoré majú prevádzku v mieste Tvojho bydliska, niekde si môžeš vyzdvihnúť objednávku priamo u nich a tým ušetríš nejaké € na doprave. :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

S mobilpc nespravíš chybu, mám s nimi kladnú skúsenosť :)
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

vo vseobecnosti by som ti poradil hladat vyslovene slovensku distribuciu a v nejakom vacsom, pripadne aspon dlhsie posobiacom obchode. recenzie na heureke ti dost pomozu, pripadne aj na inych strankach si mozes vyhladat skusenosti s obchodmi. takisto pri drahsich veciach zvyknem preferovat osobne prevzatie, na krabici vidis ci bola dakde otvarana, obuchana a podobne.

co sa tyka konkretne tohto telefonu tak ako bolo spomenute mobilpc ma SK distribuciu za 307 a aj dobre hodnotenia, vyzera to byt dobra moznost. pokial by si chcel nejaky vacsi obchod tak shark (330) alebo hej.sk (340 ale cez telekom benefit moznost ziskat 4% zlavu co je zhruba 15€)
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Vdaka za cenne info. Pozeral som mobilpc.sk, ta cena 305 je este fajn, i ked v mobile slovencinu nepotrebujem, kedze aj v terajsom pouzivam anglictinu. Co ma vsak udivilo je to, ze ta verzia za 275,90 je udajne zlacnena z 648 (http://eshop.mobilpc.sk/obchod/action/p ... avke.xhtml) co sa mi zda prlis vela a obrovsky rozdiel tych 648 a 307 v ramci jedneho predajcu, ked ta SK distribucia by mala byt drahsia.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Zbytočne špekuluješ :wink:
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

presne tak, nespekuluj. moze to byt telefon vybraty u operatora v zahranici, bez slovenskeho navodu atd. Tiez absolutne nechapem dovod pouzivat anglictinu ked si Slovak na Slovensku. Tie lokalizacie sa pre nieco robia, nielen pre jazyk. Navyse aj pri reklamacii moze byt problem s tym, ze je zo zahranicia. Jednoznacne kup slovensku distribuciu, tych 30€ nie je taka velka ciastka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pri reklamacii problem byt nemoze ziaden. To zas netreba vyrabat senzaciu kde nie je. Jediny zadrhel pri reklamacii je ten co tu uz bol spomenuty. Ak nema konkretny vyrobca medzinarodnu zaruku, tak tovar mimo oficialnej distribucie musis reklamovat len u predajcu, nie priamo v servise.

To ze niekde niekto napise ze zlacnel tovar z miliona na 10 eur neznamena ze naozaj stal ten milion. To je proste len marketingovy tah. To iste mas tie akcie v hypermarketoch. Akcia z 10 na 6 eur. V skutocnosti ten tovar mohli vzdy predavat za 6 eur len tam dopisali ze je to akcia. Ono totiz slovicko AKCIA alebo ZLACNENE maju na zakaznika kuzelnu moc. A je jedno ci ten tovar bol aj naozaj zlacneny, staci ze je v akcii. A ludia to hned zacnu kupovat.

Mi to pripada z tvojich otazok akoby si nikdy nebol v ziadnom obchode. Tahy obchodnikov v kamennych obchodoch a eshopoch sa nijako nelisia.

Kludne ten telefon kup v ktoromkolvek obchode a ked sa ti nebude cokolvek pozdavat tak ho jednoeucho vratis.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Rocker_finck napísal:presne tak, nespekuluj. moze to byt telefon vybraty u operatora v zahranici, bez slovenskeho navodu atd. Tiez absolutne nechapem dovod pouzivat anglictinu ked si Slovak na Slovensku. Tie lokalizacie sa pre nieco robia, nielen pre jazyk. Navyse aj pri reklamacii moze byt problem s tym, ze je zo zahranicia. Jednoznacne kup slovensku distribuciu, tych 30€ nie je taka velka ciastka
Android bez slovenskeho navodu ? :O Prrebonha to by som ho hned vyhodil z okna.. vybraty u operatora? To sa mi teda nezda a keby aj, aky to ma na mna vplyv ?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Kukiak nedávno som objednával známej z mobilpc galaxy s4 mini, EU distribúciu. Oproti SK distribúcii bol lacnejší skoro o 100€, akurát na tej EU verzii nebol ten spomínaný návod v slovenčine (ktorý je zbytočný) a pri zapínaní ukazoval nejaké logo poľského operátora :) Myslím že sa to dá odpustiť pri tom rozdiely v cene :D
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Pytam sa to jednoducho kvoli tomu, ze ak uz mam kupovat, tak chcem vybrat co najlepsie - navyse ak ide o nemalu sumu. Zo zaciatku ma len zarazili tie vysoke cenove rozdiely. Ten co je v mobilpc za 305 je ok cena za novy telefon. Vdaka za rady
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Z mobilpc som kupoval 2 telefony a pohodka. Jeden sk distribucia a druhy eu. Ten co bol eu bol defaultne v polstine ale prehodit na sk bola otazka par sec :)
Napísať odpoveď