Fenomén 432 Hz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fenomén 432 Hz

Príspevok od používateľa hrban »

poviem to takto, z vedeckého hľadiska to nie je nič iné ako podladený nástroj... takto nejako hrá moja gitara keď mi spustia struny :D, nie je na tom nič špeci, všetky tie výskumy sú založené na bande tupcov čo ukazujú obrazce čo vytvárajú rôzne frekvencie na vode a 432 tam má krajší obraz ako 440 napr.... to je veda ... to je ako anglická štúdia, že po 10 km behu sa človek cíti unavený... asi toľko vedy v tom je....
poviem to asi takto, nie je to o nič harmonickejšie ako akákoľvek iná stupnica. keď sa bavíme o význame slova harmonické, liečivé efekty to nemá, pre ucho to nie je prirodzenejšie lebo ucho funguje trošku inak ako vlny na vode a DNA určite nerezonuje pri tejto frekvencií...asi toľko k téme ak by sa niekto chcel baviť rozpíšem prečo to tak je.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Chcel by som vidieť tie tisíce hudobníkov, ktorí spisujú petície. To je taký dôkaz asi ako tie pochybné certifikáty na stránkach s liečivými rastlinkami.
Či máš niečo konkrétne? Rád by som do niečoho nazrel.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...najskôr chce vedieť náš názor, a keď ho vie, tak argumentuje za tú blbosť na ktorú sa pýtal...logika asi ostala v maternici...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tu stranku som celu necital,iba zbezne prebehol preto sa nebudem k nej vyjadrovat.
V kazdom pripade ale mam dlhorocne skusenosti so softom Brainwave generator /ktory tu niekto spominal/ a mozem zodpovedne povedat ze ak sa s nim clovek nauci pracovat tak je funkcny a ucinny na ovplyvnovanie mozgovych vln a pod.

Tiez v kratkosti k subliminalnym nahravkam: v minulosti som testoval a pouzival k spokojnosti,vplyv na podvedomie bol jednoznacny-ale kratkodoby.
alien04
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa alien04 »

Grim napísal:...najskôr chce vedieť náš názor, a keď ho vie, tak argumentuje za tú blbosť na ktorú sa pýtal...logika asi ostala v maternici...
grim tvoja, resp, rozumneho cloveka presvedcia FAKTY, nie subjektivne nazory. ale daj, relevantny fakt preco je to blbost a v pohode balim celu temu. ked uz sa vyjadrujes

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2014, 2:38)
detto syberian, dik za prinosny prispevok, zasa sme o nieco mudrejsi..

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2014, 2:45)
všetky tie výskumy sú založené na bande tupcov čo ukazujú obrazce čo vytvárajú rôzne frekvencie na vode a 432 tam má krajší obraz ako 440 napr.... to je veda ... to je ako anglická štúdia, že po 10 km behu sa človek cíti unavený... asi toľko vedy v tom je....

poviem to asi takto, nie je to o nič harmonickejšie ako akákoľvek iná stupnica. keď sa bavíme o význame slova harmonické, liečivé efekty to nemá, pre ucho to nie je prirodzenejšie lebo ucho funguje trošku inak ako vlny na vode a DNA určite nerezonuje pri tejto frekvencií...asi toľko k téme ak by sa niekto chcel baviť rozpíšem prečo to tak je.[/quote]

http://sk.wikipedia.org/wiki/Fibonaccih ... pnos%C5%A5

a teraz tam zakomponuj 440hz.... nejde ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ja vo Fibonaciho postupnosti nevidim ani 432 ani 440
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

rozumneho cloveka presvedcia FAKTY
Škoda, že teba presvedčili ezoterické bláboly a nie fakty, takže si sa sama vyradila z kolónky rozumní ľudia. Pýtaš sa do akej miery je to nezmysel - vidím to na stránke, kde predávajú homepatiká, liečebné magnety a iné podobné nezmysly. Vidím to IBA na takých nezmyselných stránkach a nejaké objektívne zistené fakty o údajných liečebných účinkoch tam nie sú žiadne - If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. Môžem ti sem aj hodiť link o tom, že v rôznych dobách sa ladilo podľa rôznej frekvencie, ale ty už zjavne názor máš a potom nerozumiem tejto "diskusii".
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Tisice hudobnikov spisuju peticie :D no uz vidim ako Justin Bieber bojuje :D asi dajaki exoticki a ezotericki hudobnici, lebo v normalnej branzi rock/pop/jazz/etc... som este ziadnu peticiu nezistil.

Videa ako toto su uplne o hovne. Z jednoducheho dovodu - tvar a symetria obrazcov je priamo zavisla na type, hrubke, rozmeroch a tvare dosky, na ktorej je piesok nasypany. Doska urcuje tvar obrazcov, ktore vytvoria kmitne a uzly. Navyse, obrazce pre 440Hz a nasobky mi nepripadaju o nic skaredsie/krajsie ako tie pre 432Hz.

Hudobnici, co ladia podla ucha a hraju bez not, by u daktorych posluchacov asi mali vyrobit orgazmy, ked trafia spravnu frekvenciu, no zial nedeje sa.
Strunove nastroje sa ladia napr. podla flazoletov, ked vam to uchometricky ladi, je to OK.
Nastroj si mozete naladit uplne hociako, 5-10Hz hore dole a ked sedia hamornicke nasobky a poltony, hudba je prijemna a pocuvatelna.

Rovnako by ma zaujimalo, ci ludia, ktori maju doslova hudobny hluch a nepocuju falosne skriekajuceho spevaka, dokazu vnimat rozdiel medzi ladenim 440 a 432Hz? Alebo si tento fantasticky experiment vyzaduje znaleho posluchaca?

Dalsi pokus - DJ hra nejaku skladbu a dvihne tempo napr. o 0.4%, co znamena, ze cela skladba ide o cca 1/4-1/3 tonu hore. Malo by to byt lepsie/horsie?
Napocudovanie, vzhladom na to, ze sa rozsahy medzi tonmi nezmenili, je akakolvek zmena tempa (a teda vysky tonu) pocuvatelna, teda samozrejme, kym zo skladby nie je spev chipmunks.
Mozete si to vyskusat, pluginov na tempo je hafo pre ktorykolvek prehravac.

Tie skvele meditacne nahravky zo senzacnej stranky ma stihli za 3min akurat nasrat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Makovnik napísal:Nastroj si mozete naladit uplne hociako, 5-10Hz hore dole a ked sedia hamornicke nasobky a poltony, hudba je prijemna a pocuvatelna.
To nie je celkom pravda. Existuje fenomen znamy ako "absolutny hudobny sluch". Ludia co ho maju su schopny rozoznat falosny ton aj bez referencneho. Akurat ich je velmi malo - ale ak tu nejaky je tak by som si rad vypocul nazor na 432 vs 440.
http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_pitch
alien04
Amateur
Amateur

zaujimave, kazdemu sa to zda ako blbost, ale nikto to nedokaze vyargumentovat. asi to budem musiet spravit nakoniec ja lol
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bolo ponuknutych dost argumentov, preco by to liecit nemalo
skus dodat vlastne, ak s nimi nesuhlasis
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

alien04 napísal:zaujimave, kazdemu sa to zda ako blbost, ale nikto to nedokaze vyargumentovat. asi to budem musiet spravit nakoniec ja lol
Vieš, ono to nefunguje tak, že si niekto vymyslí, že X lieči Y, a všetci teraz máme dokazovať, že to tak nie je. Naopak, ten, kto si to vymyslel nám musí dokázať, že to tak je.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Táto téma je teda na úrovni. Asi to tu zakončím tým, že svoju gitaru budem aj tak ladiť na 440 lebo hail satan, lucifer, leviathan a belial.... :smt006

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2014, 0:05)
javatar napísal:To nie je celkom pravda. Existuje fenomen znamy ako "absolutny hudobny sluch". Ludia co ho maju su schopny rozoznat falosny ton aj bez referencneho. Akurat ich je velmi malo - ale ak tu nejaky je tak by som si rad vypocul nazor na 432 vs 440.
njn keby to funguje tak, ako popisujú tie stránky, tak aj hluchý človek by sa musel tešiť z takej hudby... čo z toho že hovno počuje, obrazce na platni kur*a, obrazce predsa vidí xD
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Dostanem -K za dlhy prispevok "uz len z principu"; no co je toto za kkta a z akeho principu? :lol:

Alien, daj konecne nejake nepriestrelne argumenty, zatial sa tu nimi len vyhrazas a nedokazes rozporovat nic, co kto zakontroval :D

Pokial viem, absolutny sluch nie je ladeny na ziadnu frekvenciu, ani 440 ani 432, takze s tym nema nic spolocne. Je to len schopnost urcit konkretny ton na zaklade pocuteho zvuku a jeho rozvoj napriec oktavou a opacne, reprodukovat ho.

Falosny ton sa moze vyskytovat v akomkolvek ladeni, staci ze konkretny ton nedosahuje frekvenciu v tom ktorom rozsahu ladenia.
Falosny ton sa moze vyskytnut napr. aj ako dishamonicky polton v stupnici, kde napr. a mol ma tony a h c d e f gis a, pricom staci dat v tonine g namiesto gis a tym, ktori nemaju hudobny hluch to bude pilit usi.

Co je vsak podstatne, pokial sa vzajomna vzdielenost tonov nemeni, zvuk nebude falosny. To sa da otestovat jednoducho zmenou vysky tonu akejkolvek skladby.
alien04
Amateur
Amateur

jaj ludia to bola ironia. skor ja dam padny argument, preco je to (podla niektorych) blbost, nez tieto nepostacujuce argumenty ktorymi je zavalena cela tema. pochopili ?
beardie
Redeemer
Redeemer

uz to nezachranis
alien04
Amateur
Amateur

beardi, co nezachranim ?? ved ta reakcia je tu cierne na bielom. len niektori pochopili, a niektori asi IQ mrazenej tresky.

a vobec preco mam taky pocit, keby si aj niekto podobne ako ja povedal na margo tohto "fenomenu", zaujimave nieco na tom mozno je. radsej sa nevyjadri, lebo by bol hned zosmiesnovany stadom

btw, pozeram karma - skryty skryty skryty. lol nema ani gule dat minus pod svojim nickom. to je komunita ...
beardie
Redeemer
Redeemer

keby sa k tomu niekto vyjadrit chcel, tak by sa vyjadril
ocividne to vsetci okrem teba povazuju za blbost

P.S.: posielam K-, podpisanu, nech neplaces
alien04
Amateur
Amateur

beardi, to nie je pravda. davnejsie som tu zalozila temu. a do ss mi pisali, sice mam pravdu ale na fore to nechcu pisat. takze:)
za dva a pol, ved v poh, ja si nie som sama ista ci to nie je blbost. to mas ako napr, by si chcel podnikat v nejakom fachu a kazdy by ti povedal ze je to blbost, ale nikto by ti nedokazal povedat poriadne preco. o to ide, uz komprende ?

P.S: a ved sa odbav hehe
beardie
Redeemer
Redeemer

skus si znova precitat celu temu s porozumenim, viackrat bolo napisane, preco je to blbost
Napísať odpoveď