Audio v aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Audio v aute

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Riešil som to už dávnejšie no keď si dobre pamätám tak výmena rádia v mojom aute by stála aj cez 200€. Ale taka stovečka by tomu myslím pomohla.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nj ja som teraz objednaval 2 repro do dveri za 219€ ale myslim ze do mensieho auta to nebude zas taka investicia.
Veru ako hojko hovori, repro. z tesca su vyhodene peniaze, mozno trafis aj rovnake ake uz mas :)
Ak pozadujes okrem kvality zvuku aj vykon tak potrebujes este +zosilnovac.
Inak znacky skorej JBL, Hertz, Morel, Powerbass, Digital Designs...
Vela spravi takisto vytlmenie dveri, ludia to zvyknu podcenovat a svoje kvalitne repro potom zabiju holymi dverami.
lukas9206
Addict
Addict

Takže za stovku nezoženiem nič?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Zozenies mozno tak v bazare, ked to niekomu zavadzia a chce sa toho zbavit.
pstros213
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pstros213 »

ja som vytlmil dvere a kupil http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... l-maximo-6 a hra to slusne
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj ja akurat cakam na Morel Tempo 6 tiez som zvedavy na vysledok
lukas9206
Addict
Addict

Zase sa tu ozývam zo starým problémom. Vtedy som sa tomu veľmi nevenoval. Teraz to už chcem seriózne riešiť. Pôvodne som chcel auto predať, ale za minulý týždeň som dal do opravy 300 eur a zajtra idem robiť ešte brzdy, tak som sa rozhodol ze si ho ešte rok nechám.
Čím skôr som chcel objednať "Yatour Car CD Music Changer Digital" , neviem ako sa tomu po našom nadáva. No nejak som natrafil na problém. Pri žiadnom ne písalo že podporuje konkrétne moju Mazdu 2 ročník 2003. Ako som tak surfoval, tak som natrafil na tieto obrázky. Z toho mi vyplýva, že nejaký ten ramik na môj ročník existuje. No nemôžem ho nikde nájsť. Pýtal som sa v servise kde som mal teraz auto, no je to taky menší servis a nevedeli mi s tým pomôcť. Neviete kde by som mohol tento rámik mohol zohnať? Pripadne ten CD menič ktorý by bol na 100% kompatibilný s mojim rádiom?
Prílohy
uploadfromtaptalk1407858877810.jpg
uploadfromtaptalk1407858901664.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...využijem tému...v aute by som chcel konečne počuť aj basy...do audia v aute sa vôbec nerozumiem...chcel by som vymeniť svoje staré rádio za http://www.alza.sk/pioneer-deh-1600ub-d485923.htm a doplniť subwooferom...potrebujem zosilovač, výhybky a podobné prkotiny, alebo to s tým rádiom môžem zapojiť aj bez toho? A aký subwoofer si vybrať?...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

to rádio má už výstup na zosik (tzv. RCA výstup) lenže radšej by som pozeral po nejakom rádiu čo má aspoň 2 páry RCA výstupov, keby si sa prípadne v budúcnosti rozhodol napojiť cez zosik aj predok ;)
čo sa týka subwooferu tak buď aktívny a teda ti netreba zosik ani ďalšie krabičky alebo klasicky len subwoofer box + zosik, toto riešenie bude kvalitou vyššie ako aktívny sub, samozrejme aj tam sa dá ísť cestou kvality len za poriadny aktívny sub si pýtajú od 300 eur vyššie...
samozrejme všetko závisí od rozpočtu ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...rozpočet...čo najmenej...čo som videl ceny subov, tak myslím, že by som sa vošiel do 100€ za sub...aký je rozdiel keď napojím/nenapojím predné repráky cez zosilovač?...lebo to rádio už má vlastný zosilovač 50w, tak by mohol ísť aj sub bez zosilovača, nie?...Ak áno, tak koľko wattový? Viac ako 50, menej ako 50 alebo presne 50?...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

to rádio bude mať v skutočnosti výkon tak 4x20w rms, čo stačí tak na pôvodné repro prípadne nejaké s vysokou citlivosťou, nejaké solídnejšie by to nevybudilo poriadne (ale taký výkon budú mať všetky rádia aj za 3 stovky) takže na napojenie subu budeš potrebovať zosik minimálne 150w aby si ho vybudil, sub má bežne výkon od tých 150w hore

ak chceš niečo low coast pozeral by som na začiatok po niečom takomto http://www.nay.sk/magnat/d-303415-c-1954/ síce za takú cenu nečakaj žiadnu super kvalitu, ale basy ti to spraví a nakoľko je to uzavrená bedňa, nebude to zbytočne huhňať ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

nechcem robit reklamu ale http://www.hifishopbn.sk/obchod/akcia/p ... arty-pack/ je dobra ponuka a mas tam vsetko co Ti treba mimo radia ktore mimochodom mozes nechat povodne len treba potom pouzit hi-low adapter (par €)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pôvodné nemá vstup na USB, preto chcem meniť, kľudne mi môžte navrhnúť aj iné rádio...ide mi hlavne o čo najnižšiu cenu za rádio ale aby mal USB vstup...ja mám hudbu na takej hlasitosti, aby som ešte počul zvuk motora...takže nepotrebujem žiadne hulákanie...repro menil pôvodný majiteľ za nejaké Magnaty, zadné repro nemám a ani neplánujem...tak neviem, či budem potrebovať to čo navrhol Hegy...ako cena je v pohode, tech. veciam nerozumiem, ale keď to sem dal, tak budem veriť...a hlavne viem, že už mám všetko...ide mi o to, aby som toho v kufri vozil čo najmenej (a čo najmenej zapájal)...

//...robo1152 - prečo ty tam nemáš kondenzátor?...viem na čo je, ale potrebujem ho vždy?...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To co som postol uz ma naznaky normalneho basoveho reproduktora s adekvatnou ozvucnicou spolu s normalnym zosilnovacom a kapacitor s kablami ako bonus ale nieje to podmienka... je to vzdy o tom aky je budget a naroky, ak niekto poslucha viac klasicku hudbu, jazz, blues a podobne nie velmi basovo zakladane zanre tak subwoofer mu je na nic a lepsie investovat do vytlmu prednych dveri (aspon) a nejakych slusnych komponentnych repro. Ak clovek pocuva modernu elektronicku hudbu, rap hiphop rnb pop tak subwoofer je naozaj velmi dobra vec ale kupovat ho len pre to aby bol nemusi priniest pozadovane ovocie a este otazocka ake je prevedenie karoserie? Lebo ak je to nieco s oddelenym kufrom ako mavaju sedany moze to byt uplne vyhodeny peniaz.
Zapajat toho v kufri moc netreba akurat treba dotiahnut kabel od radia do kufra to nebyva obvykle nic extremne narocne...
K radiu: na alze maju 2-seriu pioneer 2600 s usbckom zadarmo :-D za 71€ kamosovi som ho minuly vikend montoval a velmi si pochvaluje.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no práve...mám sedan...a počúvam epic/metal...USB si kúpim zvlášť, hento je moc veľké (a s tým rádiom aj drahé a nedostupné)...mám vybraté toto http://www.alza.sk/verbatim-audio-nano- ... 390813.htm
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Kapacitor je v tomto pripade uplne zbytocny, cize tam mas zbytocnych 30 eur, ten PB sub som nepočul, ale spomínaný magnat sice staršie verziu som.mal chvíľu v aute (tiež v sedane) a za tie peniaze to bolo celkom slušne, je to uzavrena bedna čiže na štýl, ktorý počúva Grim sa to hodí viac, aj keď v pripade týchto žánrov by som išiel radšej cestou ako spomínal Hegy a teda vytlmit predné dvere a miesto subu radšej investovať do zosiku a nejakého páru repro, vo vytlmenych dverach by sa našiel už nejaký bas, ktorý by mohol byť lepší ako dunenie v kufri, a hlavne na metal asi bude potrebné rýchle a úderne basy, kdežto 12-palcový sub je skôr na hlboké dlhé basy a v bassreflexe raz tak...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...čo znamená, že by sa našiel nejaký ten bas? Že sem tam z času na čas sa mi bude zdať, že to zahralo bas? Lebo ja mám basy rád a asi by som dal prednosť duneniu v kufri...dá sa nejako intenzita dunenia nastaviť na tom sube (alebo inde)?...tlmiť dvere sa mi nechce...po predchádzajúcom majiteľovi boli predné dvere vytlmené, tak isto kufor...dvere boli ťažké jak poklop od kanála, tak som to odtiaľ všetko poodlepoval...kufor ani nešiel otvoriť, taký bol ťažký, že to tie plynové vzpery neudvihli a bolo treba pomôcť rukami...a ako som už písal, vo dverách už vymenené repro mám po predchádzajúcom majiteľovi, osadil tam Magnaty o priemere cca 16cm - 18cm (väčšie sa nevošli)...tie meniť nebudem...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej podme to trosku dopodrobna rozpitvat
U mna napriklad ked som vytlmil dvere a osadil lepsie komponentne repro tak uz som sa niekam pohol, basy boli ovela intenzivnejsie a dali pocitit taky ten bassovy feeling/jemny tlak/vibraicie vzduchu alebo ako to nazvat ti ktori vedia o com hovorim, vedia o com hovorim :D ale postradalo to uplne hlboke subsonicke basy tak som sa nakoniec rozhodol pre subwoofer a kedze mam sedan bolo to take neiste ako to bude hrat vnutri nakoniec je to fajn ale je citit ze hodne vela akustickej energie sa vytrati kdesi prec z auta.
Ja som zial (nastastie?) zastanca postupu ked uz tak poriadne takze ja osobne by som sa na nejaky bum bac od magnatu ktory mozno bude len kdesi cimsi vibrovat v interieri ale hlboke tony nikde moc nechcel :(
Ja by som Ti mozno skusil poradit este jednu vec, tak ci onak to planujes - tak zacni tym ze si aspon predpriprav kabel na subwoofer od radia do kufra a skus si v okoli zohnat niekoho kto by bol ochotny Ti hodit na den subwoofer do kufra aby si si vedel predstavit asi co potrebujes a co ta uspokoji lebo takto naslepo kupovat velmi lacny subwoofer a este do sedanu to smrdi neuspechom :|
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nikoho nemám, chudáci ani autá nemajú :-D ...jedine to objednať a keď to bude naprd, tak to vrátiť...

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2014, 14:57)
...tak som kúpil to rádio, čo som dával link a úplne to stačí...lepšie ako som čakal, takže subwoofer už kupovať nemusím, hrá to aj basy, mne to stačí... :-) ...ďakujem vám za vaše rady, určite ich využijem v budúcnosti, ak sa rozhodnem ísť zase o level vyššie... :wink:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Myslim si, ze o level vyssie budes chciet ist uz buduci rok najneskor :D
Napísať odpoveď