Semestrálna práca

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
LukineskoNR
Expert
Expert

Semestrálna práca

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Zdravím ľudia neviem kam zaradiť tuto tému tak píšem sem. V škole som dostal za úlohu napísať semestrálnu prácu z predmetu ktorý mám prvý krát a hneď písať o niečom čo vôbec neviem čo je. Takže téma je: Organizácia ako miera usporiadania. A hladám knihy bakalarky diplomovky kde by som o tom našiel niečo aby som aj mal písať o čom. Ďakujem
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Semestrálna práca

Príspevok od používateľa ColdRain »

Knihy nájdeš v knižnici www.ulib.sk a záverečné práce tu: www.crzp.sk, good luck
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Je tu téma domáce úlohy, tak ti to asi vymažú a nabudúce prosím ťa napíš aj na aký predmet to je, ale asi by to mohol byť manažment alebo ekonómia, tak máš iba popísať organizáciu firmy.

Niečo som našiel čo by mohlo pomôcť, ale nejak som to nečítal.

http://referaty.atlas.sk/odborne-humani ... ti-podniku
http://referaty.atlas.sk/odborne-humani ... omia/42549
LukineskoNR
Expert
Expert

Predmet manažment. Potrebujem hľadať v knižnici u nás v Nitre. Len či náhodou neviete o nejakej knihe v ktorých sa o tom píše. Našiel som že podniková organizácia sa člení na 3 časti a jedna je ta organizácia ako miera usporiadania ale nič viac aby som vedel čo mám hľadať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to mas pekne blby zaciatok studia, ked si na prvu domacu ulohu nevies zohnat materialy.
na strednej ti dali od ruky knizku a podciarkli z coho mas mat referat?

co si takto pockat na prednasku, kde ti povedia ake potrebujes skripta a urobit to z nich? alebo otvorit usta o opyat sa spoluziakov?
LukineskoNR
Expert
Expert

Každý má inú tému. Skriptá mám ale nemáme s toho písať nič plus je tam o tom málo písane. Plus mám ho prvý krát a mam všeobecne ponatie čo to manažment je ale ostatné nie. Podľa mňa by to mali dávať neskôr keď už niečo vieme. A knižky pýtam sa s toho dôvodu že žiadnu neviem najsť. Plus mám to napísať na 3 strany z hľadiska nejakej firmy podľa môjho názoru mi moc skoro kážu robiť vec o ktorej moc toho neviem.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Veď to zadaj do googlu a maš o tom kopec materiálov. Kníh o manažmente je tiež kopa. To že ti dali nejakú tému na semestrálku neznamená, že o tom už maš vedieť, práve keď tu semestrálku píšeš tak sa máš z toho niečo naučiť.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

deadline je na konci semestra, ci?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Niekto nam tu zas nepochopil o com je vysoka skola :psssst: Zeby si si skusil trochu problematiku nastudovat, kym to zacnes chciet od niekoho ineho aby to spravil za teba?!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

LukineskoNR napísal:...Podľa mňa by to mali dávať neskôr keď už niečo vieme..
a kedy už niečo budete vedieť? Veď toto je práve najlepší spôsob ako sa niečo naučiť. Že to zistíš sám. Vysoká škola je o samoštúdiu, na prednáškach a cvikách máš iba návod. Takýmto prístupom budeš veľmi prekvapený na skúške, keď sa tam objaví niečo čo "ešte neviete". Vybral si si taký odbor ako máš, tak sa predpokladá že ťa to zaujíma a vzdelávaš sa aj mimo školy

a ja teda z manažmentu neviem ani mäkké f, ale z toho názvu témy čo si dal mi hneď napadlo kopec myšlienok ktoré by som písal aj mimo manažérsky. Veď to je úplne bežná vec. O organizácii môžeš písať aj z bežného života a potom to preniesť na nejakú firmu, dať príklad a podobne.
LukineskoNR
Expert
Expert

Tak máme nato dva týždne. Tak o organizacií aj mňa napadne toľko veci. Ale na túto tému som vážne malo veci našiel a nie na 7 strán aby som písal ale už môžte zavreť túto tému. Pretože niektorý ste pochopili že od vás chcem aby ste to za mňa urobili a pritom som chcel len či neviete o nejakej knihe dobrej. Kde je o tom popisané. LOCK
Bobr
Guru
Guru

Oukej teda len tak z hlavy, treba sa zamerat na pojmy:

Organizacia,
organizovanie,
organizacna struktura,
miera jej usporiadania,
typy organizacnych struktur (jednoducha, funkcna, divizionalna, maticova) - pri kazdej treba spomenut vyhody nevyhody,
rozdelenie struktur podniku podla centralizacie/decentralizacie,
horizontalna a vertikalna diferenciacia a ulohy pre vymedzenie prvkov organizacie,
zasady organizovania,
poslanie a ucel,
historia organizovania,
atd, atd...

Mi nevrav, ze nevies o nicom z uvedeneho najst tolko materialu, ze by si z toho diplomovku mohol napisat, nie nejaku par stranovu semestralku... :aasmile5:
LukineskoNR
Expert
Expert

Ja som chcel pisat otom co si vymenoval ale otom som nemal písať len otom jednom a hento tam vraj nepatri že o tom píšu iný. Ale už som to vyriešil ďakujem vám. Lock
Bobr
Guru
Guru

Ze nepatri, no dobre teda ako myslis... :psssst:
LukineskoNR
Expert
Expert

Ako patriť patrí ale že nemám písať vôbec o organizacií ako takej a formálnej neformálne centralizovanej necentralizovanej len o organizacií ako miera usporiadania. LOCK
Napísať odpoveď