Procesor, zdroj alebo?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
NathLandon
Novice
Novice

Procesor, zdroj alebo?

Príspevok od používateľa NathLandon »

Čaute, potrebovala by som radu, ešte poslednú záchranu kým odnesiem ntbk do servisu. :| Mám dell inspiron n7010 kupovaný niekedy v 2011. V máji som ho preinštalovala na win7 pro, išiel v pohode všetko ako má byť až do jedného dňa v septembri. Začal šialene skákať cpu. výkon od 1% po 100% na 100% si zotrval kým vládal a potom ho to seklo. Nešiel spustiť, len preblikol akoby sa chcel nahodiť ale ostalo ticho, vždy sa dal dokopy po 10 minutach a zase fungoval. (photoshop, chrome, prehravanie hudby zvladal naraz cca pol hodinu potom vyskočilo cpu na 100% aj ked bolo všetko vypnuté nekleslo to) Tiež je mi zvláštne, že ak ho reštartujem naskočí v poriadku, ale ak ho vypnem zase má problém sa nahodiť a treba čakať tých 10 minút.

Skúšala som cez procesxp kontrolovať čo mu žerie výkon. Najprv sa tak javili rôzne systémové súbory. Raz to bol svchost.exe, potom niečo iné, nebolo to stabilné, nakoniec sa všetko javilo v poriadku a žiadny systemovy proces nebral viac ako 10%. Skontrolovala som ho 5 krát dvoma antivirakmi (nie naraz, jeden som nainštalovala použila a dala preč, ďalší som nainštalovala a nechala) Táto situácia trvala asi týždeň. Skúšala som návody z netu, hotfixy, kamarát z IT mi kontroloval log nič nenašiel.

Keď som sa už naštvala, zalohovala som dáta, disk D formatovala že preinštalujem cely system znova. Kameň úrazu... akonáhle sa snažím dostať do biosu alebo boot menu, zasekne sa a vypne opäť nejde 10 minút spustiť.

Nejaké rady prosím? :smt033

Operating system: Microsoft Windows 7 Home Premium (teraz win7 pro)
Processor: 2.4GHz Intel Pentium Core I3
Chipset: Mobile Intel HM57 Express
Graphics: Integrated Intel HD Graphics
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Procesor, zdroj alebo?

Príspevok od používateľa brm »

No ak ntb ide, po čase začne robiť problémy a treba ho na 10min vypnúť, aby opäť chvíľu išiel..... problém vidím skôr v tom, že sa nejaký komponent prehrieva. Skúsil by som skontrolovať teploty, prípadne rozobrať ntb a riadne ho prefúkať od prachu (vysávač, stlačený vzduch, kompresor).
NathLandon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa NathLandon »

počítač bol práveže čistený asi týždeň dozadu, cpu sa pohybuje stále na 38-45°C. Spodok počítača je vcelku studený aj keď bežia programy.... :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Tak potom nejaký chybný kontakt v nejakom komponente, ktorý sa zahreje, po polhodine sa prehreje a 10min mu trvá, kým vychladne a kým je opäť v poriadku. Ťažko povedať, čo to bude, podľa mňa to môže byť hocičo.. cpu, ram, hdd, doska..
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Skúsiť treba iba na nabíjačku bez baterky,ktorá ak je staršia a chybná môže spôsobovať vypínanie NTB.
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

ak nepomoze predosla rada, skus resetovat cmos, vacsinou sa to robi tak, ze vypnes zo siete, vyberes baterku a drzis cca pol minuty az minutu zapinacie tlacidlo. Tento postup moze byt ale iny, daj do googla model notebooku a reset cmos, urcite to niekde najdes
Napísať odpoveď