Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

strapaty napísal:1. vsetkych chorob ktore su ovplyvnene genetikou ,,, napriklad rakovina
2. preto je to viac mimo rodin lebo je incest trestny ...
3. nikdy to nie je rovnaka pravdepodobnost ... je rozdiel ked sa zistilo ze zeny prvykrat rodiace maju po 25 maju 2x cize do 25 je pravdepodobnost 1:1500 a do 30 je 1:910 ...ty chces trestat zeny ze kazda 910 zena bude mat downa... ???? vacsiu pravdepodobnost na dovnou syndrom ako ked deti z incestu sa rodia degenerovane (nie je znami rozsah a moze sa degeneracia prenasat aj niekolko generacii) nehovoriac ze pravdepodobnost sa odvija na jedno max dvoj cifernych cislach ... a pri viacnasobnej je 100 percentna ... porovnavas neporovnatelne ... a obhajujes bludy... incest je zvratenost a v civilizovanom svete neexistuje pren ospravedlnenie ... a ludia ktory sa ho snazia legalizovat by mali skoncit na psychiatrii alebo vo vezeni.... (snazil som sa ti to vysvestlit s tym autom ... presne ako si poznamenal incest vyrazne ohrozuje inych ... ci uz v ramci rodiny alebo incestnye potomstvo...)
Vážne ti radím nechaj to tak nepíš im tu nič bolo im vysvetlené neprijali Boha budú sa zodpovedať zbytočne im tu vypisuješ.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Skeptik Michael Shermer vysvetľuje omyl, ktorého sa ľudia dopúšťajú, keď veria v rôzne fiktívne bytosti.
SK titulky

http://www.mojevideo.sk/video/21109/omyl.html
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

vladenko007 napísal:Skeptik Michael Shermer vysvetľuje omyl, ktorého sa ľudia dopúšťajú, keď veria v rôzne fiktívne bytosti.
SK titulky

http://www.mojevideo.sk/video/21109/omyl.html
ten vietor moze zabit viac ludi ako ten predator... :D
ak mas predstavu a viere v boha ze si ludia nieco vysvetluju tak je to omyl.... ludia veria lebo vidia priamy ucinok viery na ich zivoty .... myslis ze by sa inac drzali toho zubami nechtami....??? akykolvek clovek keby bol vnutorne presvedceny ze boh neexistuje myslis ze by tvrdil opak?? koli comu koli tomu ze ho potresta niekto kto neexistuje??? ked pocut sum jediny sposob ako zistit co to je je presvedcit sa ... ale ludi s takymto genetickym kodom moc nezostalo .... iba ked zacali bit silnejsi ako ten sum.. a dalsia otazka je co ak to nebol ani sum vetra ani predator ale bol to Boh .... ako to moohol vylucit ked nepockal, ked utiekol, a to je omyl ateistov ... cokolvek co by mohlo viest k bohu pred tym utekaju aby sa im nestratil ich logicka predstava sveta....

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 12:29)
Jozef Koval
hasnuci knot nedohasi a nalomenu haluz nedolomi.....

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 12:43)
94jakub

opakujem este raz incest nie je zakazany len koli degeneracii.... je to nemoralne a zvratene .... nema to z mravnostou a laskou nic spolocne ... cize podmienky tam nevudu nikdy rovnake ...

to ze zena s muzom (nie rodina) maju vysoky predpoklad ze budu mat postihnute deti je velmi ojedinele .... a s pravidla sa to aj hned zisti ... lebo kazdy kto ma postihnute dieta je automaticky odporuceny na geneticke testy ci je povod postihnutia v genoch alebo inym zapricinenim (napriklad virus. toxicke latky atd) ak je to v genoch a pravdepodobnost je vysoka aj pri dalsich detoch tak sa im odporuci nemat dalsie vlastne deti ... a myslim ze nik zo zdravim rozumom (pokial nie je martir) ich mat nebude .....ale ak by sa im narodili normalne deti tak tie tuto degeneraciu neprenasaju na dalsie generacie ... dokonca aj keb zmenili partnerov tak by sa im mohli rodit normalne deti... ale to je 0.00000nic parov... pricom incest je mozny pri kazdej rodine ... nehovoriac o zvysovani moznosti sexualneho otroctva a vidierania .. kedze deti su na rodicoch dlhy cas zavisle a rodicia mozu tuto zavislot predlzovat (neposkytnutie vzdelania ... strasenie .. alebo ine vplyvanie... ) cize este raz incest nie je len problem degeneracia populacie aj ked ta je dost zavazna lebo sa prenasa ja na dalsie generacie...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:ak mas predstavu a viere v boha ze si ludia nieco vysvetluju tak je to omyl
myslis "boh dal, boh vzal"? alebo modlenie sa za uzdravenie a inu boziu pomoc?
strapaty napísal:ludia veria lebo vidia priamy ucinok viery na ich zivoty
to je len vsugerovana predstava, ziaden priamy vplyv boh nema, je to len placebo
strapaty napísal:myslis ze by sa inac drzali toho zubami nechtami....???
ano, lebo by stratili zmysel zivota
strapaty napísal:akykolvek clovek keby bol vnutorne presvedceny ze boh neexistuje myslis ze by tvrdil opak??
to je len strach
strapaty napísal:koli comu koli tomu ze ho potresta niekto kto neexistuje???
boji sa, ze co ak nahodou existuje, tak pojde do pekla, preto radsej "veri", ale nie uprimne, ale kvoli strachu
strapaty napísal:ked pocut sum jediny sposob ako zistit co to je je presvedcit sa
tak preco sa nepresvedcis, ale stale len veris bez dokazov?

cista indoktrinacia okolim, nebudes posluchat, pojdes do pekla, Jozef je krasny priklad oblbnutej mysle, veri len preto, lebo mu okolie nabulikalo, ze ked nebude posluchat boha, tak pojde do pekla, nema argumenty, len presvedcenie
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty - Reakcia na druhú stranu: píšeš, že nemožno uplatňovať rovnaké nároky na pastierov ako na dnešnú dobu. Obávam sa, že 9 z 10 teológov by s tebou nesúhlasilo a keby si im tvrdil, že sa morálka časom mení, tak ťa označia za dekadentného liberála a morálneho relativistu. Lebo to je presne to, čo dookola Zvolenský, Aliancia za rodinu a kol. kritizujú - že sa veci menia a ľudia nie sú "tradiční", že sa nedržia tradičnej morálky atď. A pokiaľ viem, tak kresťanstvo si zakladá na tom, že je univerzálne - teda misionári chodia aj medzi nejakých domorodcov (hoci ich tam nikto nepozval) a viera by mala pomáhať aj tým, čo sú v núdzi alebo vystavení extrémne nehostinným podmienkam (napr. sú kŕmení levom), takže tí tvoji pastieri na púšti neobstoja. Inak aj tí pastieri mali na výber, aj tí ľudia, čo sa mali brániť násiliu - mohli a môžu zomrieť. Nie je martýr snáď jeden z ideálov? Nastavenie druhého líca?
strapaty napísal: ludia veria lebo vidia priamy ucinok viery na ich zivoty
Veď áno, ak aj sú nejaké účinky, tak sa týkajú účinkov viery, nie boha... aj placebo funguje len vtedy, keď v neho veríš, stále je to ale len cukor. Rovnako funguje viera aj u iných náboženstiev.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian

zas s tebou nesuhlasim ...nehlasam moralny relativimus ... len to ze bozia spravodlivost nie je slepa ako justicia... boh vidi co clovek robi ale aj to preco to robi .... co justicia vidi len skutky...
jednoducho clovek ktory vyrastal v gete kde su vrazdy a bitky na deno dennom poriadku a clovek ktory vyrastal v milujucej rodine bude len tazko rovnako sudeny ... od kazdeho bude ine vyzadovane... ten kto viac dostal od toho sa bude aj viac ziadat... sud patri len kristu on bude sudit... ale on bude aj vidiet co ale aj preco clovek robil...

to ci je to placebo zistime az po smrti .... osobne keby ze ta bolia zuby a mas si moznost vybrat medzi brufenom ktory ti poskodzuje pecen a placebom z rovnakym efektom(co sa tyka bolesti nie pecene) co zvolis.... ???

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 20:40)
beardie

3. keby ze neverili ze existuje aky by to bol zmysel zivota....ty si stratil zmysel zivota.???
4. stale nechapem coho by sa mal bat... strach z coho alebo koho.... iba ak by pochybovali o svojej neviere... ale kazdy normalny veriaci vie ze mu je alibizmus na nic .... nikomu nepomoze ak bude chodit do kostola ked neuveri...
5. viera koli strachu nie je viera jeto len klamstvo a to nepochadza od boha...
6. neviem co povazujes v tejto oblasti za dokaz ... ja dokazy mam to ze to nie su dokazy pre teba tak za to ja nemozem ... odkedy som intenzivne zacal nasledovat boziu volu, ucenie jezisa a moj vstah s bohom je intenzivneji je moj zivot lepsi... najlepsie to asi vystihuje stat ... žalm 23 (davidov zalm)

uvedomil som si jednu dost zaujimavu vec ... ludia vo veciach bozich su vsetci ovce ci veriaci ci neveriaci ... ale veriaci maju pastiera... on ich vedie chrani dba na to aby nemali nedostatok... co tei bez pastiera su vystavene nahode a divej zveri....
Siberian
Expert
Expert

strapaty - dokážeš aj svoje názory podložiť nejakými veršami z Biblie? že deti z favelly budú súdené inak, ako deti Rockefellerovcov? alebo odkaz v katechizme, ktorý povoľuje situačnú etiku? lebo zase ideš proti väčšine kresťanstva

ak by si vedel, že placebo je placebo, tak by sa už placebo efekt neprejavil, takže blbosť. lieky sú počas klinických testov porovnávané práve s účinkami placeba s tým, že by mali mať väčšiu účinnosť ako placebo, takže to nie je voľba medzi dvomi pilulkami s rovnako silnými účinkami. ešte k tomu tým vlastne tvrdíš, že ti na existencii boha nezáleží, nezáleží ti na pravde, iba na osobnom prospechu.
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:ty si stratil zmysel zivota.???
hovoril som o veriacich, ale to ty dobre vies ;-)
strapaty napísal:stale nechapem coho by sa mal bat... strach z coho alebo koho.... iba ak by pochybovali o svojej neviere... ale kazdy normalny veriaci vie ze mu je alibizmus na nic .... nikomu nepomoze ak bude chodit do kostola ked neuveri...
no predsa z toho uzasneho spravodliveho boha, ktory by hodil veriaceho do horucich pekiel
strapaty napísal:viera koli strachu nie je viera jeto len klamstvo a to nepochadza od boha...
to je sice mozne, ale dost takych ludi je
strapaty napísal:neviem co povazujes v tejto oblasti za dokaz
o tom sme sa predsa bavili uz x-krat, dokaz je nieco nezavisle overitelne
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal: iba ked zacali bit silnejsi ako ten sum.. a dalsia otazka je co ak to nebol ani sum vetra ani predator ale bol to Boh .... ako to moohol vylucit ked nepockal, ked utiekol, a to je omyl ateistov ... cokolvek co by mohlo viest k bohu pred tym utekaju aby sa im nestratil ich logicka predstava sveta....
A čo tak omyl veriacich? Vôbec nemyslieť, čo to mohlo byť, utiecť a potom všade rozprávať, že to bol Boh?

Na zvyšok ani vlastne nemám čo odpovedať. Akosi tam nevidím relevantnú odpoveď ale iba veci, ktoré sú mi samozrejme známe.
strapaty napísal: pricom incest je mozny pri kazdej rodine ... nehovoriac o zvysovani moznosti sexualneho otroctva a vidierania .. kedze deti su na rodicoch dlhy cas zavisle a rodicia mozu tuto zavislot predlzovat (neposkytnutie vzdelania ... strasenie .. alebo ine vplyvanie... )
Toto ma ale zaujalo. Existujú krajiny, kde je incest(v rôznych formách) legálny. Máš pocit, že by bol nejak výrazne vyšší počet podobných činov?
strapaty napísal:opakujem este raz incest nie je zakazany len koli degeneracii.... je to nemoralne a zvratene .... nema to z mravnostou a laskou nic spolocne ...
Viem, že to nie je len o poškodení génov, podstatná väčšina spoločnosti má proti tomu istý psychický blok. Bolo by tiež zaujímavé vedieť, odkiaľ niečo také pochádza. Akurát mi príde zvláštne, že jediné, čo k tomu vieš povedať je "nemorálne a zvrátené."
strapaty napísal:.... osobne keby ze ta bolia zuby a mas si moznost vybrat medzi brufenom ktory ti poskodzuje pecen a placebom z rovnakym efektom(co sa tyka bolesti nie pecene) co zvolis.... ???
Bolesť zuba má príčinu a žiadne placebo ju nevylieči. Jediné, čo môžeš robiť je tlmiť bolesť a ísť čo najrýchlejšie k zubárovi. Prečo teda potrebuješ na utíšenie bolesti liek(Boha), keď by si mal byť schopný bolesť utlmiť aj psychicky/placebo(vlastný rozum)?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Siberian napísal:strapaty - dokážeš aj svoje názory podložiť nejakými veršami z Biblie? že deti z favelly budú súdené inak, ako deti Rockefellerovcov? alebo odkaz v katechizme, ktorý povoľuje situačnú etiku? lebo zase ideš proti väčšine kresťanstva
Ked nevies o danej veci nic, tak sa k tomu radsej nevyjadruj :) Strapaty presne tu pasaz z Biblie aj citoval vo svojom prispevku...
47-48: http://www.bible.sk/cz/ekumenicky/lukas/12/48
v katechizme sa mi hladat nechce, ale urcite tam nieco bude...
Siberian
Expert
Expert

Piton - podľa teba to teda dovoľuje toto "prezitie zarucuje vyvrazdenie konkurencneho kmena". Aha, no dobre.
piton
King
King

netusim o com tocis... Reagujem na tvoj a strapateho posledny prispevok. Laskavo mi nevkladaj do ust co som nepovedal...
Siberian
Expert
Expert

Keď netušíš o čom, tak sa nepúšťaj do diskusie, ktorú si nečítal, áno? Strapaty to písal o stranu dozadu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie
dokaz .. ked chces nieco overovat musis to najskor definovat .... a boha tu este za tych 500 stran nik nedefinoval...
cize ked chces dokazovat vyrok musis mat viac ako nazov vyroku...
piton
King
King

Vobec sa nepustam do diskusie, reagujem LEN na posledne prispevky, tie predtym ma nezaujimaju. Vyvratil som tvoje tvrdenie, to je vsetko... Normalna reakcia by bola: "Aha, sorry, mylil som sa." Tvoja reakcia bola aka bola... :smt006 Jedine ty ma tu zatahujes do vasej debaty, ktora ma az tak nezaujima... :wink:

// a preco som na teba vlastne reagoval? Mohol som to nechat na strapateho, ten by ta zotrel asi rovnako, len nemam rad, ked sa ludia tvaria ako odbornici na nieco o com nemaju paru... a este tu druhych poucuju. V tejto teme velmi caste...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
ano su take staty ale vacsinou to nie su moc civilizovane staty (okrem francuzka ), ale tie staty maju jeden hlavny spolocny znak ...okrem otcov tam zvysok rodiny v splocnosti moc neznamena... a otcovia si robia zakony... na nejakej stranke som dokonca cital ze v nejakej moslimskej svatej knihe je pisane ze ked otec sulozi zo svojou dcerou jej panenstvo sa obnovi... cize to neberu za nic ... ale v krajinach kde zeny a deti nemaju hodnotu tavy je tazke hovorit o nejakej moralnosti ...

"nemorálne a zvrátené."
moralka je súhrn (systém) hodnôt, noriem, cieľov a ideí, ktoré triedia konania a predpisy podľa dobra a zla.
cize nemoralne zle ...
zvratene ... ide proti ludskym hodnotam .. ako je napr. konaj druhym tak ako by si chcel aby oni konali tebe...

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2014, 11:26)
Siberian
ako napisal piton alebo napriklad podobenstvo o talentoch ...
beardie
Redeemer
Redeemer

ked chces dokazovat vyrok, potrebujes ten vyrok
preto analogicky, ked chces dokazovat boha, potrebujes boha

tazko dokazes nieco, co neexistuje :)

pripadne si kludne vymysli nejaku definiciu sam, ale nejaku realnu, nie tu sprostost, ze boh ja laska a podobne...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: uvedomil som si jednu dost zaujimavu vec ... ludia vo veciach bozich su vsetci ovce ci veriaci ci neveriaci ... ale veriaci maju pastiera... on ich vedie chrani dba na to aby nemali nedostatok... co tei bez pastiera su vystavene nahode a divej zveri....
Ale ovce, ktore maju pastiera, nemaju slobodnu volu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

miki690
ked to chces brat doslovne vzdy sa moze ovca zatulat...
..ja poznam moje ovce a ony poznaju mna ...
cize za dobrym pastierom idu ovce po hlase .. nemusi ich bit ... pastierska palica je na vlkov nie na ovce ... cize aj ovce maju slobodnu volu len nasledky si musia zniest same

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2014, 14:03)
beardie
tak pod tym pojmom boh si nieco predstavujes?? nie ... a je dokonca mozne ze v takeho boha ktoreho si ty predstavujes (definujes) pod tym pojmom neveri nik ,,, nie len ty. a vto co ja verim ty mozno definujes uplne inak ... mas na to iny pojem/nazov ...
beardie
Redeemer
Redeemer

co je to teda podla teba?
nejaka vsemocna entita, ktora stvorila cely svet a riadi ho?
Napísať odpoveď