Na travu by som dal velky pozor...ucinky su ovplyvnene aktualnym stavom cloveka...ja ked som bol nervozny a mal som tazke obdobie...po sluku som mal tie pocity obzvlast intenzivne...Hegy napísal:
mozno worth a try
Ako sa zbaviť stresu ?
Re: Ako sa zbaviť stresu ?
Fiha tuto skusenost som este nezazil ale casto sa stretavam s nazormi / skusenostami ludi s podobnymi zavermi takze zrejme su ucinky clovek od cloveka asi na sposob ako to byva aj s liekmi, niekomu zaberu take inemu zas onake...
Kazdopadne u mna toto funguje exceletne co sa tyka uvolnenia nahromadeneho stresu dokonca si myslim ze je to schodnejsia cesta ako tvrde lieky, samozrejme idealne je sa s tym vysporiadat to cloveka obrnuje do zivota.
Kazdopadne u mna toto funguje exceletne co sa tyka uvolnenia nahromadeneho stresu dokonca si myslim ze je to schodnejsia cesta ako tvrde lieky, samozrejme idealne je sa s tym vysporiadat to cloveka obrnuje do zivota.
Pri marihuane si treba dat pozor na tzv. demotivacny syndrom. Kazdy z nas ma urcitu prirodzenu hladinu dopaminu v mozgu. THC naraba s touto hladinou dopaminu. Umelo zaplavi receptory vysokymi davkami dopaminu az sa zasoby v mozgu vycerpaju. Samozrejme telo si dopamin obnovi do normalnej hladiny, ale trva to priblizne 48hodin. Preto 2-3dni po fajceni mozu niektori ludia mat depresivne priznaky, znizenu uroven motivacie a podobne. Clovek, ktory uz aj bez toho trpi depresiou, tak mu marihuana moze priznaky este zhorsit.
A ako hovori Lubos, aj po trave mozu mat ludia "bad trip". Ked je clovek v strese, tak u neho marihuana moze tento stav znasobit.
Tiez su studie, ktore sa venuju dlhodobemu fajceniu marihuany. Zistilo sa, ze mozog pravidelnych uzivatelov je po fajceni marihuany vystaveny vacsiemu mnozstvo dopaminu po kratsiu dobu ako mozog niekoho, kto si zafajci len raz za par mesiacov. Vieme, ze extremne vysokymi davkami dopaminu v mozgu sa vyznacuju pacienti so schizofreniou. To vysvetluje, preco niektori dlhodobi uzivatelia marihuany zazivaju neprijemne priznaky ako nadmerna uzkost, sluchove, hmatove, vizualne halucinacie, paranoidne myslienky a bludy. To vsetko su pseudoschizoidne priznaky. "Pseudo" preto, lebo ten clovek nema schizofreniu, tieto neprijemne priznaky zazije len na par hodin, ked je pod vplyvom THC. Nasledne mu hladina dopaminu rapidne poklesne a priznaky odozneju.
A ako hovori Lubos, aj po trave mozu mat ludia "bad trip". Ked je clovek v strese, tak u neho marihuana moze tento stav znasobit.
Tiez su studie, ktore sa venuju dlhodobemu fajceniu marihuany. Zistilo sa, ze mozog pravidelnych uzivatelov je po fajceni marihuany vystaveny vacsiemu mnozstvo dopaminu po kratsiu dobu ako mozog niekoho, kto si zafajci len raz za par mesiacov. Vieme, ze extremne vysokymi davkami dopaminu v mozgu sa vyznacuju pacienti so schizofreniou. To vysvetluje, preco niektori dlhodobi uzivatelia marihuany zazivaju neprijemne priznaky ako nadmerna uzkost, sluchove, hmatove, vizualne halucinacie, paranoidne myslienky a bludy. To vsetko su pseudoschizoidne priznaky. "Pseudo" preto, lebo ten clovek nema schizofreniu, tieto neprijemne priznaky zazije len na par hodin, ked je pod vplyvom THC. Nasledne mu hladina dopaminu rapidne poklesne a priznaky odozneju.
Kazdopadne riesit dlhodoby stres latkami je hlupe...je tam predpoklad vybudovania zavyslosti.
Zacni sportovat, behavaj, hodne behavaj.. nainstaluj si perfektnu appku Zombies Run a bez.. na stres ti to nepomoze, ale ukludni ta to vecer.. To co ta ukludni popisuje obrazok nizsie..
a rozhodne neber ziadne tabletky, ziadne ti nepomozu a iba budes zavisly.. daj si radsej pivo..
a rozhodne neber ziadne tabletky, ziadne ti nepomozu a iba budes zavisly.. daj si radsej pivo..
Je to zvlastne, tiez mam taketo rozne "vyskumy" nacitane je toho plny internet ale...
Napr. ja som skusil travu dost skoro a dnes ju fajcim uz 11 rokov, nemam ziadne psychicke ani fyzicke problemy. Poznam ludi co fajcia travu 20rokov neustale no ziadne zo spominaneho... Pohybujem sa v spolocnosti kde huli vela ludi cast z nich poznam od detstva a naozaj do nich vidim, ini su mi nie az tak blizky ale v konecnom dosledku nemonitorujem ziadne taketo priznaky na nikom skor si zacinam mysliet ze tieto vyskumy su len posledne dozvuky a pokusy nieco zmanipulovat.
Ale k teme - suhlasim s tym ze akekolvek latky na LIECBU stresu su hlupost - samozrejme. Skor som to nadhodil ako spôsob, ako prilezitostne pomoct celemu telu zrelaxovat. Tym, ze mam zodpovednost nad dost velkymi projektami mi prakticky stale hori pod ritou a nejde "iba" o skolu uz ide o tazke prachy takze viem o com hovorim. Nejaky cas dozadu som tiez praktizoval bojove sporty, takisto skvely sposob ako zabudnut na vsetko a vymlatit sa do cisteho stitu
len to zas nieje pre kazdeho + casovo je to narocne a chce to urcitu pravidelnost aby to malo aj vyznam co tiez nemusi vyhovovat kazdemu (ja napr. vela cestujem teda nejake pravidelne treningy by u mna nemali vyznam nedalo by sa to...)
Napr. ja som skusil travu dost skoro a dnes ju fajcim uz 11 rokov, nemam ziadne psychicke ani fyzicke problemy. Poznam ludi co fajcia travu 20rokov neustale no ziadne zo spominaneho... Pohybujem sa v spolocnosti kde huli vela ludi cast z nich poznam od detstva a naozaj do nich vidim, ini su mi nie az tak blizky ale v konecnom dosledku nemonitorujem ziadne taketo priznaky na nikom skor si zacinam mysliet ze tieto vyskumy su len posledne dozvuky a pokusy nieco zmanipulovat.
Ale k teme - suhlasim s tym ze akekolvek latky na LIECBU stresu su hlupost - samozrejme. Skor som to nadhodil ako spôsob, ako prilezitostne pomoct celemu telu zrelaxovat. Tym, ze mam zodpovednost nad dost velkymi projektami mi prakticky stale hori pod ritou a nejde "iba" o skolu uz ide o tazke prachy takze viem o com hovorim. Nejaky cas dozadu som tiez praktizoval bojove sporty, takisto skvely sposob ako zabudnut na vsetko a vymlatit sa do cisteho stitu
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zrovna na stres aby si nainstaloval zombies run?cinges napísal:nainstaluj si perfektnu appku Zombies Run a bez..
Clovek, ktory poradi travu na liecbu stresu a vyluci lieky, je ozaj znalec problematiky. Taktiez ten, ktory poradi pivo. Uzasne rady od vas oboch, skutocne!
ja osobne som odporca liekov (tabletky, prasky...), dodnes sa hnevam na mamku ze do mna pchala čipky 
preferujem dary prirody (nielen marihuana)
preferujem dary prirody (nielen marihuana)
Tak najskor zareagujem na tu radu s tou marihuanou - vonkoncom ti to nedoporucujem, osobne som prestal hulit preto lebo to vo mne vyvolavalo uzkost, a ked som prestal tak bolo citelne lepsie. (Ako nie som proti makaku, ak to cloveku podla jeho uvazenia neskodi tak nech fajci aj medvedi trus, ja vravim len za seba)
Taktiez mam problem s tym ze sa moc stresujem kvoli skole (ked sa nedari, je dolezita skuska, tazke rozhodnutie) a postupne sa ten stres prehupol az do uzkosti a chvilkove pretacania (napne akoby na vracanie) a vtedy som si povedal ze stym treba daco robit, mne osobne strasne pomohlo to ze sa vyrozpravam priatelke, kamaratovi ale hlavne v hlave sa to snazim si dat zakazdym nejak dokopy ci uz tak ze si otvorim okno z hlboka dycham alebo na plavarni si zaplavam (asi najlepsia psychohygiena pre mna). Hlavne sa podla mna netreba o tom bat hovorit, treba s tym konfrontovat rodinu, znamich a hlavne nekrmit v sebe tie myslienky co vyvovalavaju taketo pocity. A este je dobre chodit spat pozitivne naladeni, trebars pozri si nejaky oblubeny serial 20 minutovy, zavolaj frajerke alebo proste nieco co v tebe vyvola dobre pocity
Ja to berem tak ze je to len docasna kriza, tak to ber tak aj ty 
Taktiez mam problem s tym ze sa moc stresujem kvoli skole (ked sa nedari, je dolezita skuska, tazke rozhodnutie) a postupne sa ten stres prehupol az do uzkosti a chvilkove pretacania (napne akoby na vracanie) a vtedy som si povedal ze stym treba daco robit, mne osobne strasne pomohlo to ze sa vyrozpravam priatelke, kamaratovi ale hlavne v hlave sa to snazim si dat zakazdym nejak dokopy ci uz tak ze si otvorim okno z hlboka dycham alebo na plavarni si zaplavam (asi najlepsia psychohygiena pre mna). Hlavne sa podla mna netreba o tom bat hovorit, treba s tym konfrontovat rodinu, znamich a hlavne nekrmit v sebe tie myslienky co vyvovalavaju taketo pocity. A este je dobre chodit spat pozitivne naladeni, trebars pozri si nejaky oblubeny serial 20 minutovy, zavolaj frajerke alebo proste nieco co v tebe vyvola dobre pocity
Ale hej drogy niesu cesta skor som to navrhoval ako jednorazovu moznost resp. prilezitostne doslova zlikvidovanie stresu a rano sa citi clovek taky odhodlanejsi a cielavedomejsi zrazu aspon tak to u mna funguje.
Hegy, vies kolko ludi na celom svete sa svoje problemy a trapenia pokusalo vyriesit alkoholom a inymi drogami? A nikdy to nedopadlo dobre...
NIe, je to proste zaciatok tragedie, uz len ten napad, riesit problem omamnou latkou je blbost. To je jasny nabeh na zavyslost. Tiez nejak nemam rad tablekty, ale ked musis tak musis. Proste ked si uplne na dne, nepomoze ti snad nic ine, ked sa ti rozpada dlhorocny vztah...ludia sa ti otacaju chrbtom, vlastne deti ta nechcu ani vidiet, len preto, ze zacinas byt uz neunosny kvoli svojej hlave, tak pomozu iba tabletky, aj ked vela veciam uskodia. Je to tiez svinstvo, ale aspon pod dozorom, nie pit alkohol a hulit. To su napady teda.
Cingers, ty uz tu radsej nepis.
Cingers, ty uz tu radsej nepis.
Tvrde drogy to nie, i ked medzi tvrdmi drogami a niektorymi "liekmi" je len velmi tenka ciara imho.
Mariska ma napadla lebo viem ze vo vela krajinach uz sa pouziva ako nahrada za prave rozne synteticke svinstva... Skusenosti na liecbu cohokolvek s nou nemam akurat ked ma sem tam zasiahne reuma alebo mi sli zuby mudrosti tak som aj neveriaci dakoval bohu ze trava existuje
.
Ajtak som ale nenarazal na nejaky liecebny proces s travou, skor som si myslel ze by to mohlo odstartovat vlnu pozitivnejsieho myslenia, akysi starter len tu uz prichadza do hry ludska psychika ako sa to vyvrbi dalej... Nic no nechcem sa hrat na odbornika ktorym niesom, podal som do placu len nieco s cim mam naozaj dlhorocnu "prax"
Mariska ma napadla lebo viem ze vo vela krajinach uz sa pouziva ako nahrada za prave rozne synteticke svinstva... Skusenosti na liecbu cohokolvek s nou nemam akurat ked ma sem tam zasiahne reuma alebo mi sli zuby mudrosti tak som aj neveriaci dakoval bohu ze trava existuje
Ajtak som ale nenarazal na nejaky liecebny proces s travou, skor som si myslel ze by to mohlo odstartovat vlnu pozitivnejsieho myslenia, akysi starter len tu uz prichadza do hry ludska psychika ako sa to vyvrbi dalej... Nic no nechcem sa hrat na odbornika ktorym niesom, podal som do placu len nieco s cim mam naozaj dlhorocnu "prax"