Neúspešný Flash BIOS-u
Neúspešný Flash BIOS-u
Zdrávím,
Mám základnú dosku Gigabyte Z87P-D3 (Rev. 1.x) a potreboval som aktualizovať BIOS na verziu F8. Preto som išiel podľa návodu a chcel som to spraviť cez program @BIOS (cez Q-flash som si na to netrúfal). Všetko prebehlo normálne akurát že po reštarte ostala obrazovka čierna. Fan procesora sa začal točiť a zdalo sa že všetko beží, len na monitore nebol žiaden signál. Pôvodne som si myslel že to spraví pár reštartov aby doska zistila že "hlavný" BIOS je poškodený a tak naň nakopírovala dáta zo "záložného" BIOS-u ale to sa nestalo. Doska si proste stále myslí že hlavný BIOS je v poriadku a tak nemám ako túto situáciu vyriešiť. Pri štarte sa PC zapne, na malý moment aj HDD začne niečo robiť a potom nič, 1 krátke pípnutie a PC si ide stále ďalej ako keby sa nič nedialo. Žiaden reštart ani nič iné. Neviem či by som mal túto dosku definitívne odpísať alebo dať na reklamáciu (stále je v záruke).
Mám základnú dosku Gigabyte Z87P-D3 (Rev. 1.x) a potreboval som aktualizovať BIOS na verziu F8. Preto som išiel podľa návodu a chcel som to spraviť cez program @BIOS (cez Q-flash som si na to netrúfal). Všetko prebehlo normálne akurát že po reštarte ostala obrazovka čierna. Fan procesora sa začal točiť a zdalo sa že všetko beží, len na monitore nebol žiaden signál. Pôvodne som si myslel že to spraví pár reštartov aby doska zistila že "hlavný" BIOS je poškodený a tak naň nakopírovala dáta zo "záložného" BIOS-u ale to sa nestalo. Doska si proste stále myslí že hlavný BIOS je v poriadku a tak nemám ako túto situáciu vyriešiť. Pri štarte sa PC zapne, na malý moment aj HDD začne niečo robiť a potom nič, 1 krátke pípnutie a PC si ide stále ďalej ako keby sa nič nedialo. Žiaden reštart ani nič iné. Neviem či by som mal túto dosku definitívne odpísať alebo dať na reklamáciu (stále je v záruke).
Re: Neúspešný Flash BIOS-u
Najlepšie je aktualizovať bios priamo z biosu nie cez OS.Skúsil si už vybrať baterku alebo reset biosu.Nepoužívam dosky Gigabyte ale skús na prázdny USB kľúč FAT 32 skopírovať daný súbor s biosom a vyskúšaj ho postupne pripojiť v USB portoch.Vlož kľúč do nejakého USB a zapni PC či náhodou bios nebude chcieť načítať bios z USB.Tak to vyskúšaj z každého USB portu.
Skúšal som aj vybrať baterkuť a aj resetovať BIOS pomocou jumpera no stále nič. Akurát teraz keď som dal USB s BIOS-om do PC sa zdalo že niečo začal robiť (reštart a čítal z USB) ale to je všetko. Možno že som sa aj dostal do BIOS-u ale bez obrazu je dosť ťažké ísť na slepo.
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 21:05)
Takže po troche skúšania som zistil že PC zrejme Nabootuje do Windowsu iba ja o tom neviem, po zapnutí PC a stlačení Enteru začne HDD pracovať.
Edit: Teraz som skúsil zapojiť do PC slúchadlá a zistil som že PC nabootuje do Windowsu (počul som zvuk prihlasovania na Skype) akurát na monitore nezobrazuje absolútne nič. Ak mám byť úprimný začínam z toho byť zúfalý, stále sa mi nedarí prinútiť Dosku k tomu aby prepísala ten vadný BIOS. Skúšal som už aj "zamaskovať" hlavný BIOS tým že som spojil piny 5 a 6 ale tiež bez úspechu.
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 21:05)
Takže po troche skúšania som zistil že PC zrejme Nabootuje do Windowsu iba ja o tom neviem, po zapnutí PC a stlačení Enteru začne HDD pracovať.
Edit: Teraz som skúsil zapojiť do PC slúchadlá a zistil som že PC nabootuje do Windowsu (počul som zvuk prihlasovania na Skype) akurát na monitore nezobrazuje absolútne nič. Ak mám byť úprimný začínam z toho byť zúfalý, stále sa mi nedarí prinútiť Dosku k tomu aby prepísala ten vadný BIOS. Skúšal som už aj "zamaskovať" hlavný BIOS tým že som spojil piny 5 a 6 ale tiež bez úspechu.
ja len strelim, ak mas na doske 2 grafiky (doskovu a normalnu) tak skus to napojit na tu ktoru teraz mas volnu...
Bohužiaľ teraz mám v PC iba Integrovanú Intel grafiku. Normálnu grafiku som bol asi 5 dní dozadu zaniesť na reklamáciu lebo mala vadné pamäte. Ale skúsim zobrať starú Radeonku z druhého PC, hádam to pôjde.
Edit: Po hodinách neúspechu sa mi podarilo dostať do Windowsu cez TeamViewer, vo Windowse mám uložený starý "obraz" pôvodného BIOS-u predtým ako som spravil flash no doska ho odmieta prijať z dôvodu že je starý. Máte niekto nejaký nápad ako by sa dalo prinútiť ju k tomu aby som tento BIOS nainštaloval ? (musím ísť cez Windows, cez BIOS som úplne slepý)
P.S: Alebo je tiež možné že mi odyšiel HDMI port v zadu na doske, už predtým robil problémy. No nepríde mi to moc pravdepodobné.
Edit: Po hodinách neúspechu sa mi podarilo dostať do Windowsu cez TeamViewer, vo Windowse mám uložený starý "obraz" pôvodného BIOS-u predtým ako som spravil flash no doska ho odmieta prijať z dôvodu že je starý. Máte niekto nejaký nápad ako by sa dalo prinútiť ju k tomu aby som tento BIOS nainštaloval ? (musím ísť cez Windows, cez BIOS som úplne slepý)
P.S: Alebo je tiež možné že mi odyšiel HDMI port v zadu na doske, už predtým robil problémy. No nepríde mi to moc pravdepodobné.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak mas moznost tam dat inu grafiku, tak to urcite vyskusaj, mozno ti obraz na nej nabehne a potom ten bios doriesis..
Takže dal som do PC starú Radeon kartu a zdá sa že naozaj odišiel HDMI port na Doske. Po zapojení na druhú grafiku všetko beží ako má, na Dosku som dal pôvodný BIOS ale obraz je stále čierny takže predpokladám že HDMI port odišiel niekedy pri tom ako som hýbal so skrinkou pri Flashovani BIOS-u. Predtým sa ten port prejavoval tak že som musel kábel "narovnať" do určitého smeru aby som dostal nejaký obraz.
Ďakujem vám tu všetkým za rady no toto vyriešim už jedine asi iba reklamáciou.
Ďakujem vám tu všetkým za rady no toto vyriešim už jedine asi iba reklamáciou.
Stiahni si nový bios ,skopíruj ho na USB,to už vlastne máš a aktualizuj ho cez bios cez Q-Flash.
http://sk.gigabyte.com/microsites/73
http://sk.gigabyte.com/microsites/73
a nie je len zlomeny hdmi kabel? to mi pride viac pravdepodobne nez ze odisiel port.
Nie nieje, skúšal som ním pripojiť NB k monitoru a funguje v pohode.