Rýchlosť siete wifi
Rýchlosť siete wifi
Zdravím vlastním zariadenie WD My Cloud 3 TB už dlhšiu dobu ale rýchlosť prenosu na disk bola iba cca. 11 mB/s. Tak som zakúpil gbit router TP-LINK WR1043ND rýchlosť prenosu z PC na cloud je cca. 65 MB/s max. spokojnosť ale, mám aj notebook. Router je 300 mbit wifi mám povolený aj speedboost teda by to malo ísť teoreticky 450mbps. Sieťová karta je Mediatek MT7630E z najnovším ovladačom a ntb ma flashnutý najnovší bios. No ukazuje pripojenie 150 Mb/s a ide to tých 12 MB/s. Notebook mám cca. 40 cm od troch wifi antén a plný signál no stále ukazuje rýchlosť 150 Mb/s hoc je plný a nepadá ani o paličku. V práci mám wifi ktoré takmer nejde chytám ho na 2-3 paličky a rýchlosť ukazovalo až 175 Mb/s. Neviete kde je problém je tých 450 mb/s iba marketingový ťah a v skutočnosti to router nedokáže zvládnuť alebo môže byť chyba niekde inde? Ďakujem
Re: Rýchlosť siete wifi
Pc na disk ide cez router kablom a v pripade notebooku to ide cez wifi?
áno presne tak, data na disk ukladam zvyčajne cez PC ale niekedy aj z ntb preto som pozeral na routre ktoré maju 1 gbit porty. Rýchlosť prenosu je super ale wifi ide max. tých 150 Mb/s teda nejakých 12 MB/s a ten router by mal zvládnuť 450 mbps čo viem že nie ale reálne aspoň tých 300 by sa mohol posnažiť
To co pises ides tak 100 az 120mbit cez wifi. 300 a 450 je teoreticka hodnota a treba pozriet v akej norme a tiez to ako je na tom notebook. Lebo to moze byt v 5GHz pasme a na noteboku mas mozno len 2.4GHz pasmo. Napis presny typ notebooku.
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 22:35)
Ako pozeram, tak je to 2.4 GHz router. Skus zmenit iny kanal. Tiez skus aktualizovat firmware na najnovsi, je tam aj vylepsenie rychlosti - http://www.tp-link.com/en/products/deta ... 043ND#down
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 22:35)
Ako pozeram, tak je to 2.4 GHz router. Skus zmenit iny kanal. Tiez skus aktualizovat firmware na najnovsi, je tam aj vylepsenie rychlosti - http://www.tp-link.com/en/products/deta ... 043ND#down
Presný tip ntb je asus x550vb-xo016 starý ovladač bol strašne problemovy aj s biosom čo sa týka wifi teraz musím poklopať nevypadáva kde na telefóne signál nechytím na ntb mám bezproblémove 3 paličky. Skúšal som meniť kanály aj podľa toho že som skenoval ktoré mám najviac zarušené medzi 4-6 nieje nič iba moja sieť žiadne zarušenie FW mám najnovší rozmýšľal som aj nad dd-wrt ale už mám revíziu 2 a ešte na to nieje cfw 
Je to logicke, ze notebook ma lepsi signal. V telefone mas ako antenu ku wifi taky 5cm dlhy tenucky kabel, zatial co v noteboku mas 20cm kabel, ktory je aj hrubsi. Takze to porovnavat nemozes. Riesenim by mohlo byt vypnutie integrovanej wifi v notebooku a kupa wifi usb kluca.