Povolenia spravcu
-
nejakymarko
Addict
Povolenia spravcu
Zdravim.
Mam problem s povoleniami spravcu pre jeden z diskov.
V PC mam 3disky, jeden SSD, kde je system a par programov, jeden WD Blue na zvysne potrebne veci a jeden WD Green, ktory je viac menej len na zalahy a ako kniznoca albumov, filmov atd.
Problem je prave s poslednym disko. Ak chcem do neho nieco kopirovat, vzdy musim odkliknut povolenie, ak chcem nieco zbalit do winrar, vyhlasi mi chybu, rovnako tak nemozem napriklad ani stahovat torrenty na tento disk.
Co kde odkliknut, zmenit, aby sa mi to zorbehalo, v nastaveniach Zabezpecenia pre disk mam rovnake povolenia pre vsetkych styroch pouzivatelov (Authenticated User, SYSTEM, Administrators (Marko-PC\Administrators) Users (Marko-PC\Users) )
Tak ako na to? Zacalo to robit po reinstale windowsu. S tymto konkretnym diskom sa nic nerobilo, neformatoval sa, ani nic podobne.
Mam problem s povoleniami spravcu pre jeden z diskov.
V PC mam 3disky, jeden SSD, kde je system a par programov, jeden WD Blue na zvysne potrebne veci a jeden WD Green, ktory je viac menej len na zalahy a ako kniznoca albumov, filmov atd.
Problem je prave s poslednym disko. Ak chcem do neho nieco kopirovat, vzdy musim odkliknut povolenie, ak chcem nieco zbalit do winrar, vyhlasi mi chybu, rovnako tak nemozem napriklad ani stahovat torrenty na tento disk.
Co kde odkliknut, zmenit, aby sa mi to zorbehalo, v nastaveniach Zabezpecenia pre disk mam rovnake povolenia pre vsetkych styroch pouzivatelov (Authenticated User, SYSTEM, Administrators (Marko-PC\Administrators) Users (Marko-PC\Users) )
Tak ako na to? Zacalo to robit po reinstale windowsu. S tymto konkretnym diskom sa nic nerobilo, neformatoval sa, ani nic podobne.
Re: Povolenia spravcu
A to je ten problem, nepreviedlo prava. Zalohuj, formatni a malo by to pomoct. Pripadne nastav prava na "everyone".
-
nejakymarko
Addict
Toho formatu som sa bal.
Dik
Dik
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Toto spravilo aj mne so vsetkymi diskami ked som preinstalovaval windows (nemal som kde zalohovat 4+TB).
No staci klik pravym na disk -> Vlastnosti -> Zabezpecenie -> Spresnit -> Vlastnik a tam si to zmen na seba (aj ked tam uz si (ak si nemenil pouzivatelske meno)).
Jo a nezabudni zaskrtnut "Nahradit vlastnika podriadenych kontajnerov a objektov".
No staci klik pravym na disk -> Vlastnosti -> Zabezpecenie -> Spresnit -> Vlastnik a tam si to zmen na seba (aj ked tam uz si (ak si nemenil pouzivatelske meno)).
Jo a nezabudni zaskrtnut "Nahradit vlastnika podriadenych kontajnerov a objektov".
Ono vlastne ani format nepomoze zrejme, pretoze prava sa prenesu pri ntfs particiach. Takze zmenit vlastnika alebo konvert napr. na fat32 (pozor, neberie vacsie ak 4gb subory!).
vypni UAC a máš pokoj 
-
weroro
Flash coder
Skolacik: Skús aj toto post1552121.html#p1552121
-
nejakymarko
Addict
Nejak mi ziadna z rad nefunguje
Budem musiet spravit ten format...uz len zalohovat vyze 1TB dat
Budem musiet spravit ten format...uz len zalohovat vyze 1TB dat
-
hojko
Site Admin
Skus dat vlastnosti zlozky, tam vyber zabezpecenie a tam su nastavene prava. Pozri sa ako mas nastavene prava pre tvojho uzivatela, pripadne tam dopis "everyone" a pridaj mu vsetky prava. Skus to ale najskor len s jednem adresarom, aby si nieco neposkodil...
Druhy postup je podobny, opat vlastnosti zlozky, zabezpecenie. Dam vyberies svojho uzivatela a dole kliknes na Spresnit. Potom vyberies kartu Vlastnik a tam kliknes dole na Upravit. Zakliknes dole, ze chces nahradnit vlastnika podriadenych kontajnerov a vyberies uzivatela, ktory ma nove prava. V tomto pripade by malo ist o ucet v podobe administratora-skolacik.
Druhy postup je podobny, opat vlastnosti zlozky, zabezpecenie. Dam vyberies svojho uzivatela a dole kliknes na Spresnit. Potom vyberies kartu Vlastnik a tam kliknes dole na Upravit. Zakliknes dole, ze chces nahradnit vlastnika podriadenych kontajnerov a vyberies uzivatela, ktory ma nove prava. V tomto pripade by malo ist o ucet v podobe administratora-skolacik.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hojko: Cital si prispevky v tejto teme? 
-
nejakymarko
Addict
Ono to pomohlo. mna nenapadlo to menit na kazdu zlozku zvlast. zmenil som to iba pri disku a tam to moc dobroty nenarobilo 
-
Michaelo
Hardcore addict
A pri disku si zaskrtol aby to zmenilo pre vsetky adresare na danom disku? Ak nie, samozrejme ze to nepomoze.
-
nejakymarko
Addict
uz ani neviem co som kde poskrtal, ale zatial sa tvari, ze ide 
-
Michaelo
Hardcore addict
Lebo som si isty ze to co som pisal funguje, kedze u mna to zabralo na styroch diskoch 
-
nejakymarko
Addict
mozno som nieco robil blbo. ja sa nehadam.
kazdopadne som rad, ze nemusim formatovat disk a nejak sa to rozchodilo.
mate vsetci po karme
kazdopadne som rad, ze nemusim formatovat disk a nejak sa to rozchodilo.
mate vsetci po karme
-
hojko
Site Admin
Ako dobre citas, tak som pomohol jaMichaelo napísal:Hojko: Cital si prispevky v tejto teme?
-
Michaelo
Hardcore addict
hojko: Lebo nesiel presne podla mojho postupu 
To co som radil ja spravi to iste co si povedal ty, len pre vsetky zlozky na disku. Ale to uz je jedno. Hlavne ze to ma vyriesene a netreba format.
To co som radil ja spravi to iste co si povedal ty, len pre vsetky zlozky na disku. Ale to uz je jedno. Hlavne ze to ma vyriesene a netreba format.