Ešte furt sa divíš že s tebou žiadna nechce nič mať, či už si si zvykol?Terepin napísal: Pokiaľ si žena vyžaduje od muža, aby ju ovládal, je to skrachovaná troska. Ona nechce vzťah, ona si chce hladiť ego, chce mať pocit, že je žiadaná, že je potrebná. Čo to však má spoločné so vzťahom? Nuž, drahý Watson, veľké hovno. Pretože vzťah je partnerstvo, nie diktatúra. Alebo sa mýlim?
Dá sa veriť dnešnym mladým babám pokiaľ ste starší?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dá sa veriť dnešnym mladým babám pokiaľ ste starší?
-
audiotrack
VIP
a čo je partnerstvo v tvojom ponímaní? Pretože akonáhle jeden začne druhému prejavovať city, už je to hladenie ega a podobne. Takže partnerstvo je vlastne win-win stratégia, symbioza. Dvaja spolubývajúci čo sa delia o nájom a potravu presne rovnakým dielom, aby to nebolo sponzorovanie zlatokopky alebo neschopnosť muža ktorého musí živiť žena, nie?Terepin napísal: Pokiaľ si žena vyžaduje od muža, aby ju ovládal, je to skrachovaná troska. Ona nechce vzťah, ona si chce hladiť ego, chce mať pocit, že je žiadaná, že je potrebná. Čo to však má spoločné so vzťahom? Nuž, drahý Watson, veľké hovno. Pretože vzťah je partnerstvo, nie diktatúra. Alebo sa mýlim?
Neriešim.Fabo napísal: Ešte furt sa divíš že s tebou žiadna nechce nič mať, či už si si zvykol?
Hladenie ega by to bolo vtedy, keby to jeden robil len pre pozornosť; láska predsa nevychádza z ega, pokiaľ sa teda nebavíme o narcisovi.audiotrack napísal: a čo je partnerstvo v tvojom ponímaní? Pretože akonáhle jeden začne druhému prejavovať city, už je to hladenie ega a podobne.
Presne tak. Vzťah je o tom, že obaja podľa svojich možností rovnako investujú do vzťahu. Ale rovnako sa aj obetujú (s týmto by som mal osobne problém). Je zle, keď jeden sedí so založenými rukami a druhí drie jak kôň, alebo jeden sa vzdá všetkého a druhí so ponechá všetok svoj luxus. Je to proste zle a je úplne jedno, či tak koná muž, alebo žena.audiotrack napísal:Takže partnerstvo je vlastne win-win stratégia, symbioza. Dvaja spolubývajúci čo sa delia o nájom a potravu presne rovnakým dielom, aby to nebolo sponzorovanie zlatokopky alebo neschopnosť muža ktorého musí živiť žena, nie?
-
audiotrack
VIP
čiže keď muž má dobrú prácu a zarába v čistom povedzme 900€ mesačne, zaplatí svoj podiel nájmu a stravy a v pohode mu ostane ešte 500€, je normálne sa pozerať na svoju partnerku čo má horšiu prácu alebo je dokonca bez práce ako si musí od rodičov požičiavať aby mala na svoju polku nájmu?Presne tak. Vzťah je o tom, že obaja podľa svojich možností rovnako investujú do vzťahu. Ale rovnako sa aj obetujú (s týmto by som mal osobne problém). Je zle, keď jeden sedí so založenými rukami a druhí drie jak kôň, alebo jeden sa vzdá všetkého a druhí so ponechá všetok svoj luxus. Je to proste zle a je úplne jedno, či tak koná muž, alebo žena.
Keď sa dvom narodí dieťa, je normálne aby otec nástojil na tom, že žena pôjde pracovať, to dieťa to nejako doma 8 hodín prežije, nech si poplače aspoň lepšie zaspí? Veď hádam nebude žena sedieť doma a muž pracovať, nie?
Keď sa dvaja idú brať, a jeden má auto alebo dokonca byt, rýchlo to treba predať a peniaze si užiť. Hádam nebudem používať svoje auto, nech mi pekne manželka dá polovicu jeho sumy ak sa chce voziť, že?
...
fakt v tých dvojich zidealizovaných predstavách vyzerá vzťah takto?
Nemtudom slowakei?Terepin napísal:Vzťah je o tom, že obaja podľa svojich možností rovnako investujú do vzťahu.
To slovo ''investuju'' do vztahu....by nemalo byt brane z finacneho hladiska...uz len to, ze zena ma vynosti, porodit, kojit a vychovat dieta je investicia za vsetky peniaze, nie?
Veď ja som to ani nemyslel len výhradne finančne.
-
DarkNation
Expert
Podla svojich moznosti rovnako investuju, to je nonsens. Bud investuju rovnako, alebo podla svojich moznosti. Jedno neguje to druhe.
-
t0m4s3
Admin
A ked ich moznosti su rovnake?
-
DarkNation
Expert
To je tak nerealna situacia, natolko neaplikovatelna do bezneho zivota ze o nej nema zmysel diskutovat.
-
t0m4s3
Admin
Nerealna, ale mozna, cize sa to neneguje. Este nieco mudreho nam povies?
On má zrejme pocit, že ak muž zarába viac, tak je povinný ťahať celú domácnosť a žena si môže ísť nakupovať chutné topánôčky za 200€.
-
DarkNation
Expert
V beznej praxi to nie je mozne, takze je to nonsens. Ty mas ocividne klamlive predstavy o zenach ak si myslis, ze kazda ma tendenciu nechat sa zivit muzom a nakupovat si topanôčky za 200.
Povedal som, že každá? Ale sú aj také. A nie je ich málo.
-
DarkNation
Expert
Tak potom nechapem co si chcel povedat tymto
Samozrejme ze su aj take, ako su taki aj muzi. To len poukazuje na rôznorodost ludi, ale to nie je predmetom tejto diskusie.Terepin napísal:On má zrejme pocit, že ak muž zarába viac, tak je povinný ťahať celú domácnosť a žena si môže ísť nakupovať chutné topánôčky za 200€.
Kebyze mam velky mesacny prijem, tak nech si k tym topanockam da ist spravit vlasy za 50e, nech si da manikuru za 30e a nech si aj kupi kabelku za 500e ked jej to spravi radost...len preto, lebo viem ze keby mam taky prijem, tak tiez minam dost na svoje zaluby, a isto by som neoddeloval ze toto su moje peniaze a toto tvoje. Myslim ze si zatrpknuty debil ktoreho niekedy odrbala zena a si na tolko znechuteny, ze si uz zenu nenajdes.Terepin napísal:On má zrejme pocit, že ak muž zarába viac, tak je povinný ťahať celú domácnosť a žena si môže ísť nakupovať chutné topánôčky za 200€.
Nech si kupuje co chce. Ale podla mna to neni spravne, kebyze mam velky prijem a taham to cele len ja a ona by na domacnost nijak neprispievala. S takou zenou by som zit nechcel. Lebo viem, ze keby som ten prijem stratil, "stratil" by som aj ju.
Takze teraz pises o zlatokopke, ze ak stratis prijem, tak aj zenu? Lebo tak to vyznelo a jedine tak sa to da pochopit.
Ty si zatazeny iba na peniaze, nic ine vo vztahu nevidis. Co tak sa zamysliet co ta zena bude robit doma...vychova deti, bude ich rozvazat do skoly, bude varit aj im aj tebe bude ti pratat dom, bude ti nakupovat, prat, zehlit, umyvat okna, atd atd atd je toho milion, nemas ani sajn. Pises ako keby si mal 15 rokov a nevies o com je zivot dospeleho cloveka.lukas9206 napísal:Nech si kupuje co chce. Ale podla mna to neni spravne, kebyze mam velky prijem a taham to cele len ja a ona by na domacnost nijak neprispievala. S takou zenou by som zit nechcel. Lebo viem, ze keby som ten prijem stratil, "stratil" by som aj ju.
Preco pre Boha by mala prisipevat na domacnost ty si chory na hlavu? Ked mas manzelku veci ako spolocna domacnost ti nic nevravia? Spolocne peniaze? Ci ty ako si to predstavujes, ze kazdy moze minat iba to na co si zarobi sam? A ze sa budete skladat kazdy mesiac 50 na 50 na najom a na energie?
Preco by pre Boha nemohla? Ja nebudem varit? Vychovavat deti? Vozit ich? Nakupovat atd...? Ten pristup mi pride ako z cias mojej pra babky kedy to tak fungovalo, no teraz nie. Preco by to nemohlo ist 50 na 50? Raz zaplatim najom ja raz ona. Raz nakupim ja raz ona. Preco by to tak nemalo/nemohlo fungovat?