Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:... vacsina deti vychovavana v nabozenskych rodinach ktore su dnes ateistami nema nic spolocne ci veria ze boh existuje ...ale ich viera/neviera je obraz ich rodiny a rodicov ...
To už si trochu prestrelil, nezdá sa ti? Ako som písal vyššie, egoizmus a pocit nadradenosti nie je cirkvi a veriacim cudzí.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

nezda sa mi vidim to vsade okolo seba ... presne z toho dovodu som vyse 10 rokov nechodil ani do kostola
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:nezda sa mi vidim to vsade okolo seba ... presne z toho dovodu som vyse 10 rokov nechodil ani do kostola
Ja som presne opacny pripad, mam super rodicov, cela rodina je veriaca okrem mna.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

keby si mal zhodnotit clenov rodiny zhodnotil by si ich ze ziju vieru ... ??? nasleduju kritsta ... ci je to len viacmenej nejaky zvyk tradicia ...lebo sa to patri ... dalsia vec je aj tvoj vek ak su veriaci a ziju svoju vieru tak je celkom mozne ze nemas viac ako nejaky 25 rokov ... kedy chlapci zacinaju dozrievat v muzov... a ked si zalozis vlastnu rodinu zacnes vela veci chapat a pozerat sa na ne inac...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

dristaš absolútne bludy, ktorými sa snažíš obhájiť si svoje prechádzajúce bludy a fabulácie vycucané zo zadnice - nájdi v sebe aspoň kúsok pokory (o ktorej tu dookola točíš, že ňou veriaci disponujú v obrovskej miere) a prestaň prispievať do tejto témy, ak k nej už nemáš čo povedať okrem svojich výmyslov
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:keby si mal zhodnotit clenov rodiny zhodnotil by si ich ze ziju vieru
Co zmanena ziju vieru?
strapaty napísal:dalsia vec je aj tvoj vek ak su veriaci a ziju svoju vieru tak je celkom mozne ze nemas viac ako nejaky 25 rokov ... kedy chlapci zacinaju dozrievat v muzov... a ked si zalozis vlastnu rodinu zacnes vela veci chapat a pozerat sa na ne inac...
To mi jasne, vela veci chapem s odstupom casu inak, a na ine zas zas inak pozeram, ale to neznamena ze s rodinou najdem vieru.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Môj dedo zomrel keď mal skoro 82 a do úplného konca vyjadroval odpor k cirkvi, bohu, náboženstvu, takže to o veku a rodine sú absolútne bludy.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty napísal:keby si mal zhodnotit clenov rodiny zhodnotil by si ich ze ziju vieru ... ??? nasleduju kritsta ... ci je to len viacmenej nejaky zvyk tradicia ...lebo sa to patri ... dalsia vec je aj tvoj vek ak su veriaci a ziju svoju vieru tak je celkom mozne ze nemas viac ako nejaky 25 rokov ... kedy chlapci zacinaju dozrievat v muzov... a ked si zalozis vlastnu rodinu zacnes vela veci chapat a pozerat sa na ne inac...
Čo ty furt máš z tým nasledovaním krista????
Takých ľudí čo nasledujú krista podľa tvojích pravidiel je také mizivé percento že sa o tom ani neoplatí baviť. Nehovoriac o tom že ja takým ľudom hovorím fanatici alebo pomýlený.
Ja som tiež založil rodinu a napriek tomu som si uvedomil všetko možné len nie to že by existoval boh.
A to že ty si po založení rodiny začal veľa vecí chápať a pozerať sa na ne inak nemusí znamenať že si to správne pochopil. To kľudne môže znamenať že si s prepáčením osprostel a uveril cirkevným bludom.
A nemyslím to tak že nevieš rozmýšľať. Neber to ako urážku. Poznám veľa ľudí ktorí sú zdravo veriaci ale v tvojom prípade to hraničí z fanatizmom. Opisuješ veci tak ako keby si nebo a peklo videl na vlastné oči a z kristom chodil na lyžovačku. Tak isto koval ktorý je už ale úplne vedľa.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Andi_Cibula napísal:Môj dedo zomrel keď mal skoro 82 a do úplného konca vyjadroval odpor k cirkvi, bohu, náboženstvu, takže to o veku a rodine sú absolútne bludy.
Nechcem nič hovoriť s istotou ale tvoj dedo je veľmi pravdepodobne v pekle.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nechcem nič hovoriť ale jeho dedo je veľmi pravdepodobne po smrti a už nič nevníma.

Ale znova, pokiaľ človek celý život neurobí nič "zlé" a žije "morálny" život, no pôjde do pekla len kvôli tomu, že neveril v Boha, tak taký boh je pre mňa nižšie ako ten najhorší diktátor/človek.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314 napísal: Co zmanena ziju vieru?
clovek ktory zije vieru nikdy nekradne ... lebo vie ze kazdy zly skutok musi napravit cize vratit 2x ... a takyto postoj m ku kazdemu hriechu ... chape ze hriech je nezmyselny preto ho neroby ... a ak padne snazi sa to odcinit ... cize ak na niekoho v hneve nakrici pride sa potom ospravedlnit ... netuzi po cudzich veciach ...je spokojny stym co ma ... nezavidi ... . doveruje bohu .. neklame ... nie je pysny.. dalo by sa o tom pisat vela ... jednoducho si neupravuje pismo podla seba, svojich pokleskov ...a ked aj toto vsetko nerobi aspon sa o to uprimne snazi... .

To mi jasne, vela veci chapem s odstupom casu inak, a na ine zas zas inak pozeram, ale to neznamena ze s rodinou najdem vieru.
viera sa neda najst viera je dar .... je to odovzdanie ... boh kazdeho vola ... no nie kazdy je ochotny ist za nim ..

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2014, 19:41)
vladenko007
zdravo veriaci ...to je co ??? bud clovek veri a zije tak alebo nie .... neda sa verit len napoly... ak toto povazujes za fanatizmus (ze clovek co veri to aj zije ) tak ano ... som potom fanatik...
skutocne by m zaujimalo co je to ten zdravo veriaci clovek ... ?

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2014, 19:43)
Andi_Cibula
tvoj dedo nikdy asi nepoznal boha ani vieru ani cirkev... nenavidel len svoju predstavu ....
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, každý, kto nevidí v každom kameni Boha, nechodí do kostola a neklania sa Vatikánu, nič nepochopil a nepoznal. :roll:
Čo ak to je tak, že veriaci nepochopili a nechcú pochopiť, čo je reálny život a svet.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ale veriaci ziju v realnom svete ... chodia do prace, maju rodiny , su vzdelany, maju starosti , problemi , trapenia ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

A potrebu zvalovat všetky svoje slabosti na imaginarnu postavu, miesto toho, aby začali so svojím životom niečo robiť sami
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie
chapes to presne uplne opacne .... prave viera v boha nas uci prekonavat tazkosti a nerobit z komara somara... to ze niekto povie ze pan sa postara to neznamena ze on si lehne a nic neurobi ... prave naopak taky clovek si uvedomuje ze boh mu dal dary a tie vyuziva na to co potrebuje ... boh sa uz postaral... na nas je len aby sme sa nestarali, netrapili sa nad pozemskymi vecami ... lebo tie ak sa clovek snazi jenako vzdy zvladne ...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nepochopil, nevadí.

Skús z tej tvojej vety vynechať Boha a nijako sa nezmení. Na to všetko, čo si opísal nepotrebujem Boha, je to práve ten reálny život, ktorý budeš žiť, či Boh existuje alebo nie. Preto teda nehrá žiadnu úlohu. Jedine to, že je pre niektorých tou spomínanou barličkou a proti tomu samozrejme nemôže nikto nič namietať. Tak ako keď niekto medituje ale fajčí.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:clovek ktory zije vieru nikdy nekradne ... lebo vie ze kazdy zly skutok musi napravit cize vratit 2x ... a takyto postoj m ku kazdemu hriechu ... chape ze hriech je nezmyselny preto ho neroby ... a ak padne snazi sa to odcinit ... cize ak na niekoho v hneve nakrici pride sa potom ospravedlnit ... netuzi po cudzich veciach ...je spokojny stym co ma ... nezavidi ... . doveruje bohu .. neklame ... nie je pysny.. dalo by sa o tom pisat vela ... jednoducho si neupravuje pismo podla seba, svojich pokleskov ...a ked aj toto vsetko nerobi aspon sa o to uprimne snazi... .
Ale ved to splna obycajny svedomity clovek, dokonca aj ja (teda snazim sa), okrem Boha.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Nechcem nič hovoriť ale jeho dedo je veľmi pravdepodobne po smrti a už nič nevníma.

Ale znova, pokiaľ človek celý život neurobí nič "zlé" a žije "morálny" život, no pôjde do pekla len kvôli tomu, že neveril v Boha, tak taký boh je pre mňa nižšie ako ten najhorší diktátor/človek.
Nie on povedal že jeho dedo s odporom odmietal Boha aj pred tesne pred smrťou a to je to najhoršie čo môže človek spraviť takým už niet pomoci a neverím že človek ktorý nenávidí Boha robil v živote dobro lebo takého človeka má v moci diabol.

//autoeditácia príspevku (15 Okt 2014, 9:53)
beardie napísal:A potrebu zvalovat všetky svoje slabosti na imaginarnu postavu, miesto toho, aby začali so svojím životom niečo robiť sami
Slovo imaginárnu mám od vás najradšej dokáž že je imaginárny tvrdíš to len na základe svojej hlúpej predstavy my na rozdiel od vás máme dôkazy o Bohu no vy máte tak akurát pýchu ktorá vám blokuje chápanie.

//autoeditácia príspevku (15 Okt 2014, 9:55)
94jakub napísal:Nepochopil, nevadí.

Skús z tej tvojej vety vynechať Boha a nijako sa nezmení. Na to všetko, čo si opísal nepotrebujem Boha, je to práve ten reálny život, ktorý budeš žiť, či Boh existuje alebo nie. Preto teda nehrá žiadnu úlohu. Jedine to, že je pre niektorých tou spomínanou barličkou a proti tomu samozrejme nemôže nikto nič namietať. Tak ako keď niekto medituje ale fajčí.
Tento život možno bez Boha prežiješ no základný a večný nie.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal: Nie on povedal že jeho dedo s odporom odmietal Boha aj pred tesne pred smrťou a to je to najhoršie čo môže človek spraviť takým už niet pomoci a neverím že človek ktorý nenávidí Boha robil v živote dobro lebo takého človeka má v moci diabol.
Fakt najhorsia vec co moze clovek spravit, je neverit v Boha ?
Jozef Koval napísal: Tento život možno bez Boha prežiješ no základný a večný nie.
Ako mozes neprezit vecny zivot ? :roll:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal: Fakt najhorsia vec co moze clovek spravit, je neverit v Boha ?

No skús ho odmietnuť pred smrťou a uvidíš potom o čom som hovoril. Podľa mňa Boh ešte pochopí ak je človek ateista a žije normálny život a nezaoberá sa Bohom ale ak ho niekto s nenávisťou odmietne ešte aj v hodinu smrti takému niet pomoci zhorí v pekle.

Ako mozes neprezit vecny zivot ? :roll:
Budeš žiť aj tak len v pekle kde ti to ale ako život pripadať nebude tam je iba agónia bolesť plač a škrípanie zubami. Veľmi sa pobavím na názoroch ľudí ktorí píšu že v pekle aspoň budú mať svojich ľudí toto môže povedať tak 5 ročné dieťa maximálne ak toto povie rozumný dospelý človek tak potom je jeho iq asi dosť nízke.
Napísať odpoveď