Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

...ja som reagoval na tvoju otazku ,,,, aj keby zomrel a vratil by sa aj tak by si mu neveril ... dopredu si vedel odpoved na svoju otazku .. aky ma zmysel taka otazka??

ja mam obzory dost siroke ... ja sa nezaoberam inymi nabozenstvami ... to ktore vedu k pravemu bohu vie len on sam ... nie len zidia poznali praveho boha .. je o tom aj napriklad zmienka v pisme o aramejskom prorokovi balamovi...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

keby si ich mal take siroke, tak by si vedel, ze sucasna forma krestanstva sa objavovala uz pred viac ako 4000 rokmi a objavuje sa v "pravidlenych" intervaloch s tym istym dejom - tj. pride spasitel, zomrie za ludstvo, vstane z mrtvych atd atd.

keby bol lekarom vyhlaseny za mrtveho 3 dni a potom sa zobral z marnice a odisiel nemal by som problem uverit. Ale to, ze niekoho udajne zavreli do jaskyne a potom tam zrazu nebol je trosku rozpravkove nemyslis?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

guess.whoo napísal:ako mozes vediet ze je nieco po smrti? umrel si uz? dostal si odkaz zo zahrobia?
Ja nie ale veľa ľudí prežilo klinickú smrť a videli druhú stranu a niektorí sa aj stretli s Ježišom a okrem toho je neskutočne veľa prípadov kde sú alebo boli duchovia aj dneska máš veľa takých miest kde by si našiel duchov alebo nadprirodzené javy ďalej exorcizmus...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:No očividne si nepochopil čo som myslel ja neraz som počul aj názory neveriacich doktorov aj vedcov ktorí tvrdili že neveria že sme len zhluk zlúčenín ale že si myslia že tu sme určite z nejakého dôvodu a tiež vraveli že neveria že po smrti je koniec to som tým myslel.
Aj tak je to ale rozdiel od náboženskej viery. Je to ich názor, tak ako je tvoj názor, že existuje Boh. Ani jedno tvrdenie ho ale nijako nedokazuje. Keď ja neverím, že by mohol existovať Boh a myslím si, že vesmír vznikol Veľkým treskom, tak to znamená, že Boh neexistuje? Asi nie, že.
Jozef Koval napísal:A Boh tu Bol vždy viem že sa to ťažko chápe ani ja to neviem celkom pochopiť ale Boh nikdy nevznikol on je počiatok všetkého bez neho by nebolo nič.
To tu už bolo omieľané tisíc krát. Tak ako nič nestvorilo Boha, tak nič nestvorilo vesmír a ten tu proste vždy je a bez neho by nebolo nič. Occamova britva.
Jozef Koval napísal:Prosím ťa netvrď mi na základe čoho som si vybral náboženstvo lebo o tom vieš no nebudem tu nadávať. Ja som sa do mojich 16. rokov o Boha vôbec nezaujímal bol som v cirkvi lebo ma tam dali rodičia od narodenia neveril som v neho dá sa povedať že som bol ateista dokonca som sa s kamarátmi začal zaujímať o satanizmus.
Tak nenadávaj, ešte by si sa musel dlho spovedať. Inak prečo máš takú chuť stále nadávať?
Jozef Koval napísal:Všetko som si uvedomil až keď som začal chodiť na birmovku...
tl;dr
Vyrastal si v kresťanskom prostredí, na Slovensku. Keby si sa narodil v Nepále, tak by si podobné kecy písal o Šivovi.
Jozef Koval napísal:Dosť od veci.
Nemáš argument, tak je to od veci. :roll:
Bohužiaľ to tak je.
Jozef Koval napísal:Áno ľudia uctievali rôznych Bohov až kým sa ten pravý nezjavil Abrahámovi. Môžeš uctievať rôznych Bohov no Boh je len jeden ak sa klaniaš niekomu inému je to modla klaniaš sa diablovi veď on sa snaží odviesť nás od prvého prikázania nebudeš sa klaniať iným Bohom.
Znova nejaké kecy, ktoré môže povedať úplne každý veriaci ktoréhokoľvek náboženstva. Podľa mňa sú praví bohovia na Olympe a jeden, ktorému sa nepáčilo deliť si moc sa rozhodol vládnuť sám v podobe kresťanského Boha. A vyvracaj. Takto to je a ty sa rúhaš Diovi a postihne ťa jeho hnev. See? Toto je od veci, tak ako ten tvoj výlev.

A sprav si aspoň poriadok v pomenúvaní boha. Si v téme, ktorá má to slovo na začiatku a nevieš kedy písať s malým b a kedy veľkým B.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a co ti, co tiez prezili klinicku smrt a nevideli ani hovno? tiez reci, ze stretol som sa s Jezisom su maximalne pre takych ako si ty. nie je to nicim empirickym podlozene. budes mi verit, ked ti poviem, ze som mal nehodu pri ktorej som bol kratko mimo a porozpraval som sa s Elvisom? to tazko.
Ale stretnutiam s Jezisom budes verit jedna radost
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal:A Boh tu Bol vždy viem že sa to ťažko chápe ani ja to neviem celkom pochopiť ale Boh nikdy nevznikol on je počiatok všetkého bez neho by nebolo nič.
Ze ty si si nevsimol moj posledny prispevok v tejto teme adresovany tebe ...
miki690 napísal:Tak ale tu sa dostavame samozrejme k sporu. Uvazujme teda tieto 3 vyroky, ktore si tu v trochu obsirnejsej forme prezentoval.
1. Vsetko co existuje musi mat stvoritela.
2. Boh nema stvoritela.
3. Boh existuje.

Je na pvy pohlad jasne ze nemozu byt vsetky tri vyroky pravdive sucasne. Minimalne o jednom musis povedat ze je nepravdiva. Vyber si.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ked vsetko co existuje musi mat stvoritela, kto stvoril Boha? ci toto je vynimka potvrdzujuca pravidlo? :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ešte si sa stále nepoučil z tejto témy?
Ako by Ken Ham povedal " There is a book..." :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Aj tak je to ale rozdiel od náboženskej viery. Je to ich názor, tak ako je tvoj názor, že existuje Boh. Ani jedno tvrdenie ho ale nijako nedokazuje. Keď ja neverím, že by mohol existovať Boh a myslím si, že vesmír vznikol Veľkým treskom, tak to znamená, že Boh neexistuje? Asi nie, že.
Protirečíš si tu píšeš že vesmír vznikol veľkým treskom a nižšie že vesmír nič nestvorilo.
94jakub napísal:To tu už bolo omieľané tisíc krát. Tak ako nič nestvorilo Boha, tak nič nestvorilo vesmír a ten tu proste vždy je a bez neho by nebolo nič. Occamova britva.
Lenže vesmír vznikol "veľkým treskom" ako vy vravíte ale to čo spôsobilo tresk tiež muselo nejako vzniknúť a keď nebolo nič samo to vzniknúť nemohlo takže je logické že tam musela zasiahnuť nejaká inteligencia. My netvrdíme že Boh stvoril všetko za 7 dní to je len obrazne kľudne to mohlo trvať miliardy rokov lebo na druhom svete nie je čas.
94jakub napísal:Tak nenadávaj, ešte by si sa musel dlho spovedať. Inak prečo máš takú chuť stále nadávať?
O tom že si robíš srandu zo spovede pomlčím veď ty ešte budeš ľutovať že si na ňu nechodil. A k druhej časti nenadával som a keď už som chcel napísať len že o tom hovno vieš ale vás ateistov aj to pobúri keď kresťan povie.
94jakub napísal:tl;dr
Vyrastal si v kresťanskom prostredí, na Slovensku. Keby si sa narodil v Nepále, tak by si podobné kecy písal o Šivovi.
Vôbec nezáleží kde som vyrastal viem a vedel som aj o ostatných náboženstvách vďaka modernej dobe takže to nie je žiaden argument. Vybral som si na základe duchovného presvedčenia a vďaka Bohu on ma k sebe priviedol ak nie ostal by som tak ako väčšina kolegov na birmovke nezmenený.
94jakub napísal:Nemáš argument, tak je to od veci. :roll:
Bohužiaľ to tak je.
Na to som odpovedal vyššie.
94jakub napísal:Znova nejaké kecy, ktoré môže povedať úplne každý veriaci ktoréhokoľvek náboženstva. Podľa mňa sú praví bohovia na Olympe a jeden, ktorému sa nepáčilo deliť si moc sa rozhodol vládnuť sám v podobe kresťanského Boha. A vyvracaj. Takto to je a ty sa rúhaš Diovi a postihne ťa jeho hnev. See? Toto je od veci, tak ako ten tvoj výlev.
Pre mňa za mňa si uctievaj aj červenú čiapočku.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal:Ja nie ale veľa ľudí prežilo klinickú smrť a videli druhú stranu a niektorí sa aj stretli s Ježišom a okrem toho je neskutočne veľa prípadov kde sú alebo boli duchovia aj dneska máš veľa takých miest kde by si našiel duchov alebo nadprirodzené javy ďalej exorcizmus...
A deti zas videli Santa Clausa, Indovia videli svoje božstvo smrti atď. To dokazuje akurát tak kultúrnu podmienenosť halucinácií. Hej, je aj neskutočne veľa prípadov toho, že by ľudia videli yetiho alebo lochnessku... a čo teraz. Exorcizmus je argumentom iba ak na natočenie filmu, väčšinou sú to len nejakí chudáci, ktorí trpia duševnou chorobou a kňazi to považujú za prejav diabla. A ono je celkom smiešne, ako uznávaš len ateistov, ktorí s tebou súhlasia :D

Inak katolícka cirkev neuznala "zázrak" v Medžugorí a aj tak sú tam asi také duchaplné zázraky, že ľudia čumeli do Slnka a potom niečo videli, fakt úžasný zázrak. Katolícka cirkev vyslovene zakazuje považovať to za overený zázrak. Ale tak bohvie k akej odnoži alebo sekte patríte so strapatym.

btw, sa nečudujem, že si taký fanatik, keď si uveril v 16. - tínedžeri majú väčšinou čiernobiele videnie a fanaticky obhajujú tú svoju obľúbenú ideológiu alebo vieru, taktiež ľudia, ktorí len nedávno začali v niečo veriť sú tým typickí.

PS: Jediné skutočné božstvo je aztécky teotl a všetky jednotlivé božstvá vrátane toho abrahámovského sú len jeho atribúty videné nedokonalým ľudským rozumom.

//inak máš logiku ako malé decko - všetko je strašne zložité, tak to musel niekto stvoriť. Boh je inteligentný a teda zložitý. Ale jeho nič stvoriť nemuselo. Aspoň si nekaďte do úst v rámci len jedného argumentu. Slovo "logické" a "logika" by ste ani nemali používať, lebo neviete, čo tie slová znamenajú.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

guess.whoo napísal:a co ti, co tiez prezili klinicku smrt a nevideli ani hovno? tiez reci, ze stretol som sa s Jezisom su maximalne pre takych ako si ty. nie je to nicim empirickym podlozene. budes mi verit, ked ti poviem, ze som mal nehodu pri ktorej som bol kratko mimo a porozpraval som sa s Elvisom? to tazko.
Ale stretnutiam s Jezisom budes verit jedna radost
To je jedno aj tak si to raz každý zažije ver si čomu chceš potom sa o tom presvedčíš sám ale bude už neskoro. A mimochodom odpovedal si len na jednu časť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no nie je to jedno, na tom sa cele krestanstvo zaklada, ze Jezis vstal z mrtvych nie?
na co som neodpovedal?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Protirečíš si tu píšeš že vesmír vznikol veľkým treskom a nižšie že vesmír nič nestvorilo.
Vznik a stvorenie nemajú ten istý význam. Keby mali, tak by neexistovali obe.
Jozef Koval napísal:Lenže vesmír vznikol "veľkým treskom" ako vy vravíte ale to čo spôsobilo tresk tiež muselo nejako vzniknúť a keď nebolo nič samo to vzniknúť nemohlo takže je logické že tam musela zasiahnuť nejaká inteligencia. My netvrdíme že Boh stvoril všetko za 7 dní to je len obrazne kľudne to mohlo trvať miliardy rokov lebo na druhom svete nie je čas.
Vesmír stvoril Boh ako vy vravíte ale existenciu Boha tiež niečo muselo spôsobiť. Keď nebolo nič nebol ani Boh, je teda logické, že aj Boh musí mať stvoriteľa a teda je nad ním vyššia inteligencia.
Jozef Koval napísal:Vôbec nezáleží kde som vyrastal viem a vedel som aj o ostatných náboženstvách vďaka modernej dobe takže to nie je žiaden argument. Vybral som si na základe duchovného presvedčenia a vďaka Bohu on ma k sebe priviedol ak nie ostal by som tak ako väčšina kolegov na birmovke nezmenený.
A preto keď španieli prišli do Ameriky, tak tam sem tam zhliadli ľudí, ktorí sa modlia k človeku na kríži. Ani tvoj výber náboženstva nie je žiadny argument pravosti daného náboženstva.
Jozef Koval napísal:Na to som odpovedal vyššie.
Aj ja.
Jozef Koval napísal:Pre mňa za mňa si uctievaj aj červenú čiapočku.
Pointa uletela ako vždy. Nevadí.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal:Ze ty si si nevsimol moj posledny prispevok v tejto teme adresovany tebe ...
Presne tak všetko musí mať stvoriteľa okrem Boha ten tu bol vždy aj bude je počiatok a koniec alfa a omega asi si nečítal ďalej v tom čo som ti vtedy napísal.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ked si to predstavis vo svojej hlave tak co vidis? ako bola tma a zrazu sa tam objavil Boh a zacal si budovat vesmir a planety ako v Sims?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

guess.whoo napísal:no nie je to jedno, na tom sa cele krestanstvo zaklada, ze Jezis vstal z mrtvych nie?
na co som neodpovedal?
Presne tak.
Neodpovedal si k ďalším veciam čo som napísal len ku klinickej smrti.

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 15:30)
guess.whoo napísal:ked si to predstavis vo svojej hlave tak co vidis? ako bola tma a zrazu sa tam objavil Boh a zacal si budovat vesmir a planety ako v Sims?
No to je práve to nepredstaviteľné tajomstvo ktoré nám bude odhalené až po smrti. Človek si nedokáže predstaviť že Boh nikdy nevznikol.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presiel som si to a ziadnu otazku som od teba nevidel, takze neviem na co som mal odpovedat.
Tajomstvo odhalene po smrti? presne toto je ta somarina. vsetky racionalne podklady a otazky odrazate len tymto. nikdy nikto nepodal svedectvo po smrti z prosteho dovodu - lebo je mrtvy! Je velmi jednoduche opierat vsetko o tajomstvo nemyslis?
Argumenty typu "ved uvidis" a pod. su jednoduche chabe a verit im moze len clovek, co nema dostatok sebadovery. To iste sa tyka ludi, ktory sa pri mnohych zivotnych situaciach utiekaju k Bohu aby im pomohol. Keby ozaj existoval a pomahal by nezili by sme v takomto svete nie? Vsetci by boli krestania, stastni, spokojni, zabezpeceni a zili by sme v mieri.
Ci na co sa tu vyhovarate? na rovnovahu? jin a jang?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal:A deti zas videli Santa Clausa, Indovia videli svoje božstvo smrti atď. To dokazuje akurát tak kultúrnu podmienenosť halucinácií. Hej, je aj neskutočne veľa prípadov toho, že by ľudia videli yetiho alebo lochnessku... a čo teraz.
O tom kto čo videl sa nebudem hádať ale vedecké štúdie tvrdia že skoro všetci čo to zažili videli a zažili skoro rovnaké veci a to nie len kresťania ako si myslíš ale z celého sveta či už ani vede neveríš?
Siberian napísal:Exorcizmus je argumentom iba ak na natočenie filmu, väčšinou sú to len nejakí chudáci, ktorí trpia duševnou chorobou a kňazi to považujú za prejav diabla.
Ak sú to chudáci s duševnou poruchou ako to že psychiatri všetky poruchy vylúčia a až tak toho postihnutého pošlú za exorciztom?
Siberian napísal:A ono je celkom smiešne, ako uznávaš len ateistov, ktorí s tebou súhlasia :D
Nesúhlasia so mnou neveria v Boha stačí že priznajú že môžeme mať vyšší zmysel na tomto svete alebo že sú ochotní pripustiť že je aj niečo po smrti.
Siberian napísal:Inak katolícka cirkev neuznala "zázrak" v Medžugorí a aj tak sú tam asi také duchaplné zázraky, že ľudia čumeli do Slnka a potom niečo videli, fakt úžasný zázrak. Katolícka cirkev vyslovene zakazuje považovať to za overený zázrak. Ale tak bohvie k akej odnoži alebo sekte patríte so strapatym.
Čumeli do slnka áno fakt vieš o tom zázraku veľa prečo to katolícka cirkev neuznala neviem ale tvrdenie nejakých 70 000 ľudí čo tam bolo by rozhodne mali vziať do úvahy ale veď aj v cirkvi sú aj biskupi ktorí neveria ani v diabla takže čo čakať od takých ľudí.. V akej sekte sme? Si dobre zapotil pokiaľ viem Panna Mária matka Božia patrí do katolíckej cirkvi zamysli sa nad tým čo píšeš.
Siberian napísal:btw, sa nečudujem, že si taký fanatik, keď si uveril v 16. - tínedžeri majú väčšinou čiernobiele videnie a fanaticky obhajujú tú svoju obľúbenú ideológiu alebo vieru, taktiež ľudia, ktorí len nedávno začali v niečo veriť sú tým typickí.
Netrep už prosím ťa lebo to sa nedá ani čítať nezáleží na tom v koľkých rokoch niekto uverí no ak uverí na základe vlastného zážitku je to na celý život.
Siberian napísal://inak máš logiku ako malé decko - všetko je strašne zložité, tak to musel niekto stvoriť. Boh je inteligentný a teda zložitý. Ale jeho nič stvoriť nemuselo. Aspoň si nekaďte do úst v rámci len jedného argumentu. Slovo "logické" a "logika" by ste ani nemali používať, lebo neviete, čo tie slová znamenajú.
Lenže ten argument je tu už asi 5 000 rokov od čias Abraháma a tak to je to že to nechceš prijať je tvoja vec.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aky argument? ze niekto nieco povedal a vsetci sa k tomu priklonili? to nie je argument
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

guess.whoo napísal:presiel som si to a ziadnu otazku som od teba nevidel, takze neviem na co som mal odpovedat.
Tajomstvo odhalene po smrti? presne toto je ta somarina. vsetky racionalne podklady a otazky odrazate len tymto. nikdy nikto nepodal svedectvo po smrti z prosteho dovodu - lebo je mrtvy! Je velmi jednoduche opierat vsetko o tajomstvo nemyslis?
Argumenty typu "ved uvidis" a pod. su jednoduche chabe a verit im moze len clovek, co nema dostatok sebadovery. To iste sa tyka ludi, ktory sa pri mnohych zivotnych situaciach utiekaju k Bohu aby im pomohol. Keby ozaj existoval a pomahal by nezili by sme v takomto svete nie? Vsetci by boli krestania, stastni, spokojni, zabezpeceni a zili by sme v mieri.
Ci na co sa tu vyhovarate? na rovnovahu? jin a jang?
Niektorí mŕtvi sa prichádzajú rozlúčiť so svojimi príbuznými ak to nestihli pred smrťou a niektorí tu zostávajú ak tu nechali niečo nedoriešené a neodídu pokiaľ sa to nevyrieši. A nikto mŕtvi ti svedectvo podať nemôže lebo biblia zakazuje kontaktovať sa s mŕtvymi.
Ak by všetci žili podľa prikázaní ktoré nám dal Boh svet by bol raj.

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 16:14)
guess.whoo napísal:aky argument? ze niekto nieco povedal a vsetci sa k tomu priklonili? to nie je argument
Povedal? Biblia bola napísaná vnuknutím Ducha Svätého. Biblia je Božie slovo.
Napísať odpoveď