Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Skor asi koli tym dvojitym oknam ci ako sa to vola. Nieco ako ma samsung ma byt v stock androide a to najviac vyninke na velkom displeji.
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nechápem ani logiku celého počinu série nových nexusov...tak mobilofón, úplna lopata 6 palcov a dostane 3GB RAM, novy nexus 9, od ktorého sa očakáva asi trochu všestrannejšie využitie a ostane na prežitkových 2 GB RAM a parametroch ako nvidia tegra tablet...obrovský krok vedľa zo strany guglu s oboma zariadeniami
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

2GB RAMky ti nestacia a oznacis ich ako prezitkove???
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

2GB Ram vo vacsine stacia, ale na tablet by som dal tych 3GB. to mas ako s procesormi. neviem si predstavit naco su komu 8 jadrove procesory v telefonoch, ale budiz. tlacia to do tej sfery lebo inam to uz velmi nejde. Ludia pritom chcu len taku malickost ako je xenonovy blesk a nedokazu to tam narvat
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hojko napísal:2GB RAMky ti nestacia a oznacis ich ako prezitkove???
Nestačia. Kupujem si tablet za 400€ a nekupujem si ho na rok, ale na viac. Keby to bol low end za 200 ako prvý nexus tak nepoviem ani slovo. Ale keď ide o vlajkovú loď googlu v segmente tabletov, tak od toho čakám viac, obzvlášť, keď išli z ničoho nič s cenou na dvojnásobok oproti pôvodným modelom.
Nvidia shield má identické vnútornosti (s výnimkou 32bitového procesoru, ak sa nemýlim), ale má aj slot ns SD a hdmi...
Pretože skôr budem hrať moderné hry a pracovať s X spustenými appkami, alebo browsovať na 10 kartách na tablete ako na mobile...ale hlavne že mobil má 3gb ramky a tablet 2.

Samozrejme, že keď sa mi nepáči nemusím kupovať, ale komentujem, lebo som sa na ten tablet vážne tešil a google, ktorý sa stavia do pozície vedúceho inovátora na trhu prišiel s týmto zariadením tak jednu sezónu neskoro. Pred rokom by to bol gól, teraz ten tablet okrem Lollipopu vôbec nie je taký výnimočný... Ale možno sa mýlim, možno to tak vyladil, že iOS sa môže schovať a 2GB ram budú fičať ako z iného vesmíru. No keďže na druhom nexuse nasadil 3gb, tak pochybujem.
Pascalwb
Addict
Addict

Dizajnuje to vobec Google? Neni to na samotnom vyrobcovi? 2GB by nemal byt problem, samozrejme viac je vzdy lepsie.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

neviem ci je 3 GB ram az tak vela :? mam len messenger,badoo zapnute
Prílohy
2014-10-16 15.08.43.jpg
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Je to tzv. "samozasierací režim", teda čím viac telefónu ponúkneš, tolko si zoberie a vycucia. Aspoň mi to tak pripadá. :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ale zase musim povedat ze telefon je svizny neseka.ide plynulo :wink: takej S3 to musim vycitat.pri pusteni hudby,navigacii a spusteni messengera sa mobil nevedel orientovat :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No ja viem, že Android tak funguje, že udržuje ramku plnú posledne/často použitými programami, aby sa mohli v prípade potreby rýchlo spustiť, čím šetríš čas a baterku. A ak budeš chcieť spustiť niečo úplne iné, zbytočnosti z ramky hneď vyhodí a natiahne novú aplikáciu. Treba sa naučiť, že android má inú správu pamäte ako Windows.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ColdRain: No neviem, mne pridu 3GB ako zbytocnost. Na mobile mam 1GB a nevidim nejaky problem, na tablete mam 2GB (Nexus druhej generacie) a tiez nevidim problem. Ako napisal brm, sprava pamate je uplne ina v porovnani s pocitacom a teda to co sa nepouziva, tak ide von s pamate. Je mozne, ze pri lepsej hre to clovek vyuzije, ale osobne som si tablet nekupil na hranie.
Pascalwb
Addict
Addict

2GB vs 3GB je lepsie asi len v multitaskingu. S 3GB mozes mat viac app otvorenych. Ja mam momentalne na N5 0,97 volne a to mi tam bezi fb messanger, light flow, tasker, greenify, google now pushbullet ...
Inac ako hovori brm prazdna ram je nevyuzita ram.

Ten Nexus 6 vyzera tak, ze mal byt Silver,ale potom co Arora odisiel, tak Silver padol a tak tam nacapili Nexus logo.

Dneska by mali releasnut SDK a Image pre Nexusi, este ci budu final alebo nejaka preview verzia stale.
//a su vonku http://www.androidpolice.com/2014/10/17 ... d-nexus-5/

Google zvolil celkom dobry marketing a zacal aj propagovat android. Sice nase tv moc nekukam, ale mohli by to aj tu davat.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 0:59)
Tak nainstalovane. Animacie su paradne. Klavesnica sa mi moc nepaci v predchadzajucom L Preview bola krajsia. Na nove notifikacie si este musim zvyknut. Ale super.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Pochybujem, že to budú dávať u nás, kde väčšina Google/Android služieb nefunguje, resp. nie je podporovaná. Čo je samozrejme škoda.

Ticho závidím, ja s N4 ešte stále čakám na oficiálnu verziu. Ale OTA update by mal byť spustený 3. novembra, tak snáď sa dočkáme všetci.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež čakám s N4, vyzerá to super.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Chlopi cafte chcel som nahodit na TF300 cyanogenmod ale nedari sa mi hned prvi krok kde treba po reboote spustit RCK. Cize hned ako je to mozne stlacit v mojom pripade volume UP. Stlacim spustim a asi po 3sekundach hodi error. Skusal som spravit aj WIPE najprv no nezabera. Este som v developerovi povolil USB ladenie ci nahodou s tym daco nema ale nic. Dakto daka idea ?

BTW pustam to samozrejme ako admin

https://www.youtube.com/watch?v=MF2XiPr ... 9BOTXj-BEA
Prílohy
soc.png
Hensym
VIP
VIP

Hensym napísal:Ak by niekto chcel: http://www.tinydeal.com/diy-google-card ... rrency=EUR

Cardboard (nezložené) za 2,91€ aj s poštovným. Ja už mám objednané, dnes ich expedovali, ja som to stihol ešte za 2,20€, či koľko. :)
Už ich mám doma, poskladané za 5 minút, kvalita dosť dobrá, nečakal som. Skúšal som už aj niekoľko Appiek, no keďže som testoval už aj Oculus Rift, toto je o 5 tisíc percent horšie, rozptyl videnia veľmi slabý (horizontálne (možno by bodol väčší telefón (skúsim to aj s tabletom))), rozlíšenie samozrejme tiež nič moc (ale mám iba HD), a celkovo, iba taká sranda. Každopádne, za 2€ ani neuvažujte a berte. Minimálne na PhotoSphere fotky je to úžasné, ako keby ste na danom mieste fakt stáli. Hry a podobné aplikácie sú slabšie, ale ešte som skúsil len zlomok. :)
Pascalwb
Addict
Addict

Ja som minule skusal Rift DK2 a cakal som, ze to je lepsie, to rozlisenie je tam naozaj slabucke.
Hensym
VIP
VIP

Nj, na takúto záležitosť je aj 4K asi málo, na druhú stranu, ten potrebný výkon pri niečom vyššom, fú. :)

//autoeditácia príspevku (31 Okt 2014, 19:20)
Asi neexistuje spôsob, ako pripojiť telefón do PC (bez pamäťovej karty) nejako rýchlejšie, že?
Keď pripojím Nexus 4, tak to je otrava, otvorím jeho priečinok, 15 sekúnd načítava zložky v roote, otvorím napríklad fotky, a kým načíta ten počet, tak aj vyše minúty. Keď potrebujem skopírovať narýchlo jednu fotku, je to pekne na nervy,... Nejaká alternatíva? Či nereálne?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Koľko máš fotiek? Ja mam skoro 2000 a nemám žiaden problém. Rýchlosť nacitavania sa nelíši od klasickej flešky.
Hensym
VIP
VIP

Nejakých slabých 400 práveže.

23:16:40 som pripojil telefón, už bol načítaný v PC, išiel som do fotiek a kým sa to všetko načítalo a mohol som pracovať, ubehlo presne 60 sekúnd. 23:17:40.

Skúšal som aj iný kábel, iný USB port. Robí to aj tablet Nexus 7. Celkovo sa Samsungy pripájali k PC úplne iným spôsobom, vo Windows Exploreri aj v Total Commander som ich videl ako USB flashky, tieto Nexusy v Total Commander ani nevidím, a v Exploreri sú ako mobilné zariadenie, viď príloha.
Prílohy
nexus.png
Napísať odpoveď