Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ok koncim :D :D verit na duchov je uz ozaj moc..co prichadzaju vyriesit? hypoteky co po nich ostali? :D nepocul som to este od nikoho kto zdedil dlh
casedrix
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa casedrix »

Nikdy si nevidel seriál Stratené duše? :D

http://www.csfd.cz/film/223653-posel-ztracenych-dusi/
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal:O tom kto čo videl sa nebudem hádať ale vedecké štúdie tvrdia že skoro všetci čo to zažili videli a zažili skoro rovnaké veci a to nie len kresťania ako si myslíš ale z celého sveta či už ani vede neveríš?
Mýliš sa, nevideli a nezažili skoro rovnaké veci. Aj v tom tvojom linku sa tvrdí opak. Ja neverím tebe, necitoval si žiaden vedecký zdroj. Okrem toho veda nie je o viere, nemám povinnosť veriť výsledkom ani metódam vedy. Aspoň vidno, ako veľmi nechápeš vede.
Jozef Koval napísal:Ak sú to chudáci s duševnou poruchou ako to že psychiatri všetky poruchy vylúčia a až tak toho postihnutého pošlú za exorciztom?
Daj zdroj toho tvrdenia, že by psychiatri posielali niekoho za exorcistom.
Jozef Koval napísal:Nesúhlasia so mnou neveria v Boha stačí že priznajú že môžeme mať vyšší zmysel na tomto svete alebo že sú ochotní pripustiť že je aj niečo po smrti.
Teda s tebou súhlasia.
Jozef Koval napísal:Čumeli do slnka áno fakt vieš o tom zázraku veľa prečo to katolícka cirkev neuznala neviem ale tvrdenie nejakých 70 000 ľudí čo tam bolo by rozhodne mali vziať do úvahy ale veď aj v cirkvi sú aj biskupi ktorí neveria ani v diabla takže čo čakať od takých ľudí.. V akej sekte sme? Si dobre zapotil pokiaľ viem Panna Mária matka Božia patrí do katolíckej cirkvi zamysli sa nad tým čo píšeš.
Prečo si myslíš, že to do úvahy nebrali? Pokiaľ viem, tak Mária bola židovka, nie katolíčka :D A uctievajú ju aj kadejaké spoločenstvá z hnutia charizmatickej obnovy, čo predstavuje snáď vrchol vytretosti v kresťanstve.
Jozef Koval napísal:Netrep už prosím ťa lebo to sa nedá ani čítať nezáleží na tom v koľkých rokoch niekto uverí no ak uverí na základe vlastného zážitku je to na celý život.
Jasné jasné... kým zase za pár rokov nezmeníš ideológiu alebo dospeješ a začneš chápať aj nuansy života (aj keď niektorí jednoduchší ľudia sa do toho štádia nikdy nedostanú, možno tvoj prípad).
Jozef Koval napísal:Lenže ten argument je tu už asi 5 000 rokov od čias Abraháma a tak to je to že to nechceš prijať je tvoja vec.
Abrahám prišiel s argumentom prvotnej príčiny? Netrep. Mýliš si ho s Aristotelom. Toho potom len teológovia vykradli, čo sa udialo až v stredoveku. A fajn, že to píšeš - za všetky tie roky ste sa vôbec neposunuli a dookola meliete tie isté únavné otrepané pseudoargumenty, hoci filozofia aj kozmológia je už niekde úplne inde, než za čias Aristotela.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

guess.whoo napísal:ok koncim :D :D verit na duchov je uz ozaj moc..co prichadzaju vyriesit? hypoteky co po nich ostali? :D nepocul som to este od nikoho kto zdedil dlh
Áno samozrejme hypotéky to si zabil keby si sa o to zaujímal vedel by si čo myslím. Možno by som ti len tak na začiatok odporučil niečo z discovery daj si do youtube návštevy duchov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jj lebo videa su strasne spolahlive ako aj programy na discovery o nich..zatial co som videl vsade vyvratili akukolvek pritomnost duchov ci uz ako odrazy v zrkadlach a pod. je to blud
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal:Mýliš sa, nevideli a nezažili skoro rovnaké veci. Aj v tom tvojom linku sa tvrdí opak. Ja neverím tebe, necitoval si žiaden vedecký zdroj. Okrem toho veda nie je o viere, nemám povinnosť veriť výsledkom ani metódam vedy. Aspoň vidno, ako veľmi nechápeš vede.
Ani ty si nedal zdroj kde deti videli santu. Narozdiel od tvojho tvrdenia keď začneš googlovať klinickú smrť všade sa píšu tie isté zážitky ako som ti povedal ale to vie každý aj bez googlu ale over si to.
Siberian napísal: Daj zdroj toho tvrdenia, že by psychiatri posielali niekoho za exorcistom.
Naštuduj si o exorcizme a zistíš že veci ktoré robia posadnutí sa nedajú racionálne vysvetliť a okrem toho exorcisti spolupracujú s psychiatrami až keď si oni nevedia rady vtedy začnú s exorcismom a skoro pri každom exorcizme je prítomný aj doktor skús niečo prečítať o Amorthovi.
Siberian napísal: Teda s tebou súhlasia.
Nie nesúhlasia len sú otvorení aj iným veciam a to oceňujem a prečo by som mal podľa teba súhlasiť s vedcami ktorí vyvracajú moje životné presvedčenie? Nebolo by to podľa teba divné? To ako keby som ti ja vyčítal že nesúhlasíš s veriacimi.
Siberian napísal: Prečo si myslíš, že to do úvahy nebrali? Pokiaľ viem, tak Mária bola židovka, nie katolíčka :D A uctievajú ju aj kadejaké spoločenstvá z hnutia charizmatickej obnovy, čo predstavuje snáď vrchol vytretosti v kresťanstve.
To myslíš vážne čo si napísal? Jasne že Mária bola židovka a nie katolíčka lebo vtedy ešte cirkev nebola založil ju jej syn Ježiš.
Siberian napísal: Jasné jasné... kým zase za pár rokov nezmeníš ideológiu alebo dospeješ a začneš chápať aj nuansy života (aj keď niektorí jednoduchší ľudia sa do toho štádia nikdy nedostanú, možno tvoj prípad).
Jednoduchší ľudia :D vieš ty koľko úspešných a vzdelaných ľudí je veriacich? Vieš ty čo to je vyštudovať kňaza? Vyššie postavenia v cirkvi už ani nespomínam.. Teraz ti poviem jednu možno pre teba nepochopiteľnú a zdrcujucu vec. Z Boha sa vyrásť nedá naopak v Bohu môžeš len rásť. Ver mi že ja svoju ideológiu nikdy nezmením lebo ja som vieru zažil neboj sa viem vedecké postoje k viere lenže veda je obmedzená len na hmotné fyzické veci vy neberiete do úvahy že po smrti neplatia pozemské zákony nebudem vás ďalej rozoberať.
Podľa mňa je problém že vy si robíte mienku o Bohu podľa škandálov cirkvi vy vidíte všade len to najhoršie. Lenže ani cirkev sa nespráva a nejedná podľa Ježišovho učenia ja to viem viem že v cirkvi sa niekedy dejú poriadne svinstvá ale ja sa cirkev nepovažujem súdiť som v nej len kvôli Bohu.
Siberian napísal: Abrahám prišiel s argumentom prvotnej príčiny? Netrep. Mýliš si ho s Aristotelom. Toho potom len teológovia vykradli, čo sa udialo až v stredoveku. A fajn, že to píšeš - za všetky tie roky ste sa vôbec neposunuli a dookola meliete tie isté únavné otrepané pseudoargumenty, hoci filozofia aj kozmológia je už niekde úplne inde, než za čias Aristotela.
Myslel som tým že to tak je v Biblii a biblia nám jasne vysvetľuje že Boh je počiatok všetkého.

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 19:12)
guess.whoo napísal:jj lebo videa su strasne spolahlive ako aj programy na discovery o nich..zatial co som videl vsade vyvratili akukolvek pritomnost duchov ci uz ako odrazy v zrkadlach a pod. je to blud
Na jednej strane neveríte videám ani novinám ale ak v novinách píše nejaký škandál v cirkvi to hneď každému vyhodíte pred oči rozhodnite sa čomu vlastne veríte.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kde som o tom pisal? vsetko je to propaganda. ine je uz ked knazi sarapatia s detmi, to prr. dalsia vec co nechapem je celibat, ale do toho sa pustat nebudeme.
ked niekto veri na duchov, mimozemstanov (ozaj na tych veris?) a nieco silnejsie, co ovplyvnuje nase spravanie a rozhodovanie je to jeho vec. Len nechapem to, ako moze niekto niecomu verit bez toho, aby sa o tom sam presvedcil - a kecy, ze si tomu uveril a docital sa si nechaj radsej. veris vsetkemu co si cital? kto povedal, ze biblia je kniha knih? tiez len clovek, napisal ju tiez len clovek a je jedno ci si dal duch svaty oddych od vniknuti do zien alebo nie
Siberian
Expert
Expert

Jozef Koval napísal:Ani ty si nedal zdroj kde deti videli santu. Narozdiel od tvojho tvrdenia keď začneš googlovať klinickú smrť všade sa píšu tie isté zážitky ako som ti povedal ale to vie každý aj bez googlu ale over si to.
Morse, Melvin. "Near Death Experiences and Death-Related Visions in Children: Implications for the Clinician." Current Problems in Pediatrics, Vol. 24, No. 2 (February 1994): 55-83.
Nie, nepíšu. Over si to.
Jozef Koval napísal:Naštuduj si o exorcizme a zistíš že veci ktoré robia posadnutí sa nedajú racionálne vysvetliť a okrem toho exorcisti spolupracujú s psychiatrami až keď si oni nevedia rady vtedy začnú s exorcismom a skoro pri každom exorcizme je prítomný aj doktor skús niečo prečítať o Amorthovi.
Ešte raz - daj zdroj, že psychiatri posielajú ľudí exorcistom. To si naozaj myslíš, že nejaký psychiater si povie "no tak ja neviem, zavolám na to exorcistu"? Nebude to náhodou tak, že psychiater exorcistovi exorcizmus prinajlepšom len odobrí, keď sa uistí, že nepoškodí pacienta? Nájdi jeden prípad, keď psychiater poslal pacienta exorcistovi s tým, že vylúčil všetky možnosti.
Jozef Koval napísal:Nie nesúhlasia len sú otvorení aj iným veciam a to oceňujem a prečo by som mal podľa teba súhlasiť s vedcami ktorí vyvracajú moje životné presvedčenie? Nebolo by to podľa teba divné? To ako keby som ti ja vyčítal že nesúhlasíš s veriacimi.
A ty si otvorený akože čomu? Podľa teba sú otvorení tí, čo s tebou súhlasia. Ja nemám problém uznávať vedecké výsledky veriacich vedcov - lebo svoju vieru nepchajú do článkov, takže mi to môže byť jedno, čomu v súkromí veria.
Jozef Koval napísal:To myslíš vážne čo si napísal? Jasne že Mária bola židovka a nie katolíčka lebo vtedy ešte cirkev nebola založil ju jej syn Ježiš.
Máš tam aj emotikon, ale zjavne ti ušlo, že to bol žart.
Jozef Koval napísal:vieš ty koľko úspešných a vzdelaných ľudí je veriacich?
Ja hovorím o fanatizme a čiernobielom videní, ktoré je typické pre pubertu. Reaguješ na niečo, čo netvrdím. Ale ak ťa to baví.
Jozef Koval napísal:neberiete do úvahy že po smrti neplatia pozemské zákony nebudem vás ďalej rozoberať
Nemám dôvod brať do úvahy výmysly.
Jozef Koval napísal:Podľa mňa je problém že vy si robíte mienku o Bohu podľa škandálov cirkvi
Nie, nerobím.
Jozef Koval napísal:Myslel som tým že to tak je v Biblii a biblia nám jasne vysvetľuje že Boh je počiatok všetkého.
Skoro všetky náboženstvá majú nejaký taký príbeh, Bibliou to nezačalo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

guess.whoo napísal:keby si ich mal take siroke, tak by si vedel, ze sucasna forma krestanstva sa objavovala uz pred viac ako 4000 rokmi a objavuje sa v "pravidlenych" intervaloch s tym istym dejom - tj. pride spasitel, zomrie za ludstvo, vstane z mrtvych atd atd.

keby bol lekarom vyhlaseny za mrtveho 3 dni a potom sa zobral z marnice a odisiel nemal by som problem uverit. Ale to, ze niekoho udajne zavreli do jaskyne a potom tam zrazu nebol je trosku rozpravkove nemyslis?
ano hrot rimskej kopie cez pluca do srdca to ludia bezne preziju ... ked sa narusi hrudny kos do minuty je po tebe ...zadusis sa....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

sam si si teraz dal odpoved o zmrtvychvstani
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

miki690 píše:
Tak ale tu sa dostavame samozrejme k sporu. Uvazujme teda tieto 3 vyroky, ktore si tu v trochu obsirnejsej forme prezentoval.
1. Vsetko co existuje musi mat stvoritela.
2. Boh nema stvoritela.
3. Boh existuje.

1. vsetky veci maju zaciatok a koniec
2. kruh nema zaicatok a konie
3. ak si na kruhu zvolime akykolvek bod za zaciatok kruhu, bude sucane jeho zaciatkom aj koncom

napisat sa da vselico ....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

takze Boh je kruh?
Siberian
Expert
Expert

strapaty napísal: ano hrot rimskej kopie cez pluca do srdca to ludia bezne preziju ... ked sa narusi hrudny kos do minuty je po tebe ...zadusis sa....
Príbeh s kopijou sa spomína len v jednom evanjeliu zo 4 a práve v tom najmladšom, kde to pravdepodobne pridali, lebo už vtedy boli pochybnosti.

//Hej, strašne prísne... dokázali to, že nič dokázať nevedia.
strapaty napísal:cize ked nebol overeny to znamena len tolko ze sa to neda povazovat za nabozensky fakt ... ale ani cirkev netvrdi ze nebol ...
Ale ani, že bol. A nemôžeš tvrdiť, že bol.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian
vidis ake su nabozenske dokazovacie metody prisne...:D neuznali ani zazrak o ktorom svedcilo 70 000 ludi ... inac chapes rozdiel medzi tym ze to1. zazrak nebol ze 1.nebol overeny a ze 1. bol overeny... cize ked nebol overeny to znamena len tolko ze sa to neda povazovat za nabozensky fakt ... ale ani cirkev netvrdi ze nebol ...

inac v cirkvi su vsetky zazraky osobne ... cize nie su pramenom viery su len na povzbudenie veriacich ... pramenom viery su napriklad doktriny a dogmi .... ako aj katechizmus a pismo, tradicia atd

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 20:05)
94jakub
Vznik a stvorenie nemajú ten istý význam. Keby mali, tak by neexistovali obe. toto nie je pravda .... pocul si uz o synonymach -,,, sovach rovnakeho vyznamu

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 20:12)
Siberian
Daj zdroj toho tvrdenia, že by psychiatri posielali niekoho za exorcistom.
od 7:06

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 20:14)
Siberian napísal: Príbeh s kopijou sa spomína len v jednom evanjeliu zo 4 a práve v tom najmladšom, kde to pravdepodobne pridali, lebo už vtedy boli pochybnosti.

//Hej, strašne prísne... dokázali to, že nič dokázať nevedia.

Ale ani, že bol. A nemôžeš tvrdiť, že bol. ja to netvrdim ..to tvrdi 70 000 ludi co to videlo
//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 20:19)
guess.whoo

nehovirim ze je kruh le ze sa da anpisat vselico co na prvy pohlad bez kontextu nedava zmysel... zjavne boh stvoril aj cas aj priestor ... a mozno sa nachadza vo vsetkych realitach sucane... takych scifi mozno je 1 000 000 ... dolezite je co to znamena pre nas zivot ... nie ako to bolo ... to zaujima v prvom rade vedcov a zvedavcov ... ludia ktry chcu zit zivot plnohodnotne a najlepsie ako mozu pladaju pravdu o zivote, laske, stovreni .... ti ze zakladnym dovodom stvorenia bolo ze boh tak miloval ze toto vsetko storil vratane nas ... chcel sa zo svojou nekonecnou laskou podelit ... toto je pre cloveka dolezite ze vsetko co mame mame z krz boha a vsetko mame vyuzivat na zblizenie s nim aby sme dosahli tu najvysiu hodnotu v zivote najvecsie stastie - jeho lasku ... z ktorej sa pocalo vsetko

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 20:23)
guess.whoo
to ze niekto vstal z mrtvych bezne pre cloveka nic moc neznamena ... bezny clovek by povedal ..."coze .. aha super..neuveritlne ...hmmm a bolo to potvrdene .... nechce to vyskusat este raz ... :D "
ale zmrtvy vstanie spojenim s kristovym ucenim a obetou za nase hriechy ..a to ze bol boh ...tomu dava uplne iny rozmer ... je to cesta k bohu ... je to nadej ... je to nasa spasa ... a to je na zmrtvy vstani podstatne ... to ze sa kristus narodil a ako nie je az tak podstatne ... to ze za nas zomrel - to by bola pekna obeta ...ale tym ze zmrtych vstal ukazal nam ze mame skrze neho vecny zivot...
Siberian
Expert
Expert

Strapaty - ďakujem za link, na rozdiel od Kovala aspoň vieš nájsť zdroj. Z iného rozhovoru s ním (http://zivot.azet.sk/clanok/4169/exorcista) vyplýva, že robí v podstate len terapiu. To je dôkaz účinnosti terapie, nie posadnutosti alebo čohokoľvek nadprirodzeného. Ani sa tam nespomína, že by psychiatri všetko vylúčili, ani nič racionálne nevysvetliteľné (spomína len nejaké silné odstrčenie, čo nič neznamená). A aj tak hovorí len o kresťanských psychológoch a psychiatroch. Asi bude Jozef sklamaný.
strapaty napísal:ja to netvrdim ..to tvrdi 70 000 ludi co to videlo
Citujem ťa
strapaty napísal:v medzugorii videlo predpovedany zazrak nikolko mesiacov dopredu okolo 70 000 ludi
Čo teda podľa teba videli?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:miki690 píše:
Tak ale tu sa dostavame samozrejme k sporu. Uvazujme teda tieto 3 vyroky, ktore si tu v trochu obsirnejsej forme prezentoval.
1. Vsetko co existuje musi mat stvoritela.
2. Boh nema stvoritela.
3. Boh existuje.

1. vsetky veci maju zaciatok a koniec
3. ak si na kruhu zvolime akykolvek bod za zaciatok kruhu, bude sucane jeho zaciatkom aj koncom

napisat sa da vselico ....
Vies kruh je mnozina bodov, ktore su vzdialene od bodu S r, a kedze ide mnozina vymenovat, tak moze myt prvy aj posledny bod, a teda daco ako zaciatok a koniec. Kruh nie je nekonecny, takze tato analogia je fundamentalne zla.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal:Morse, Melvin. "Near Death Experiences and Death-Related Visions in Children: Implications for the Clinician." Current Problems in Pediatrics, Vol. 24, No. 2 (February 1994): 55-83.
Nie, nepíšu. Over si to.

Ešte raz - daj zdroj, že psychiatri posielajú ľudí exorcistom. To si naozaj myslíš, že nejaký psychiater si povie "no tak ja neviem, zavolám na to exorcistu"? Nebude to náhodou tak, že psychiater exorcistovi exorcizmus prinajlepšom len odobrí, keď sa uistí, že nepoškodí pacienta? Nájdi jeden prípad, keď psychiater poslal pacienta exorcistovi s tým, že vylúčil všetky možnosti.
strapaty ti poslal zdroj.
Siberian napísal:A ty si otvorený akože čomu? Podľa teba sú otvorení tí, čo s tebou súhlasia. Ja nemám problém uznávať vedecké výsledky veriacich vedcov - lebo svoju vieru nepchajú do článkov, takže mi to môže byť jedno, čomu v súkromí veria.
Ja tiež nemám problém z vedou tiež mi je jedno v čo veria pokiaľ nejde o posmrtný život tam je veda veľmi obmedzená keďže neberie do úvahy duchovno.
Siberian napísal:Ja hovorím o fanatizme a čiernobielom videní, ktoré je typické pre pubertu. Reaguješ na niečo, čo netvrdím. Ale ak ťa to baví.
Ak som fanatik ja alebo hocikto kto hovorí o Bohu tak ste fanatici aj vy ateisti lebo tiež všade tlačíte svoje presvedčenia. A o čiernobielom videní podľa mňa si ty prišiel tak k ateizmu. Vidíš je to normálne ak tvrdím ako si prišiel k svojmu presvedčeniu?
Siberian napísal:Nemám dôvod brať do úvahy výmysly.
To je len tvoj názor že sú to výmysly.
Siberian napísal:Nie, nerobím.
Z toho čo tvrdíte prečo nemáte radi Boha lebo v cirkvi sa upaľovalo a iné zlé veci to vyzerá že robíte.
Siberian napísal:Skoro všetky náboženstvá majú nejaký taký príbeh, Bibliou to nezačalo.
Áno ľudia sa klaňali rôznym Bohom dokonca istá skupina neviem presne kto sa klaňali Baalovi čo je dnes potvrdené meno démona veľmi silného démona ale tu sa len potvrdzuje čo som povedal o modlách.

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2014, 21:17)
Siberian napísal:Strapaty - ďakujem za link, na rozdiel od Kovala aspoň vieš nájsť zdroj. Z iného rozhovoru s ním (http://zivot.azet.sk/clanok/4169/exorcista) vyplýva, že robí v podstate len terapiu. To je dôkaz účinnosti terapie, nie posadnutosti alebo čohokoľvek nadprirodzeného. Ani sa tam nespomína, že by psychiatri všetko vylúčili, ani nič racionálne nevysvetliteľné (spomína len nejaké silné odstrčenie, čo nič neznamená). A aj tak hovorí len o kresťanských psychológoch a psychiatroch. Asi bude Jozef sklamaný.
Ak by si mal fakt záujem tu sú knihy
http://www.martinus.sk/knihy/autor/Gabr ... wgodubUASw
ale pre teba odporúčam hlavne túto
http://www.martinus.sk/?uItem=151617
Tu o tom určite naštuduješ dosť.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Ani ty si nedal zdroj kde deti videli santu. Narozdiel od tvojho tvrdenia keď začneš googlovať klinickú smrť všade sa píšu tie isté zážitky ako som ti povedal ale to vie každý aj bez googlu ale over si to.
Veriť Googlu v takýchto veciach, to chce odvahu. Na internetoch sa píše o mnohých veciach ale väčšina z nich sú výmysly.
Jozef Koval napísal:Naštuduj si o exorcizme a zistíš že veci ktoré robia posadnutí sa nedajú racionálne vysvetliť a okrem toho exorcisti spolupracujú s psychiatrami až keď si oni nevedia rady vtedy začnú s exorcismom a skoro pri každom exorcizme je prítomný aj doktor skús niečo prečítať o Amorthovi.
Ani veci, ktoré robia ľudia s duševnými poruchami nevysvetlíš racionálne. Jasné, že exorcisti budú spolupracovať s psychiatrami, s kým iným by mali? Veď len od nich dokážu získať "zákazníkov." Exorcizmus bez doktora by mal byť priam zakázaný. Viacero takých pokusov už viedlo k smrti pacienta. Nech je pri takej blbosti aspoň ten odborný dozor.
Inak to by ma teda zaujímalo ako napríklad na Slovensku chodia exorcisti po psychiatrických liečebniach a hľadajú koho by vyliečili. Ja byť psychiatrom, tak mu niečo také s pacientom nedovolím. Je to podobné ako rôzny liečitelia s kryštálmi. Bohužiaľ sú práve prípady, kedy chorý pod vplyvom liečiteľov odmietol lekársku liečbu a umrel.

Inak všimol som si, že nerozlišujete vplyv exorcismu a jeho základy. Nikto netvrdí, že exorcizmus nemôže človeku pomôcť. Akurát to nijako nedokazuje existenciu diabla ani ničoho iného. Je pravdepodobné, že ak silno veriaceho človeka postihne duševná choroba, skôr mu pomôže "náboženská terapia" alebo niečo, čo je mu blízke.
strapaty napísal:.... pocul si uz o synonymach -,,, sovach rovnakeho vyznamu
Nie sú to synonymá. Vieš, čo znamená význam slova? Slovo vyjadruje istú abstraktnú myšlienku a človek len hľadá slovo najbližšie tej myšlienke. Tie slová popisujú dve rozdielne veci. Ak medzi nimi nevidíš rozdiel, tak si ho naštuduj.
strapaty napísal:1. vsetky veci maju zaciatok a koniec
1. Nie nemá. Reálne čísla.
2. Začiatok a koniec nie sú na kruhu definované, preto nemôžeš povedať, že neexistujú.
3. Zvoľ si hocijaký bod, no to z neho nerobí začiatok a už vôbec nie koniec.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314
kolko bodv ma kruh ... ked nie je nekonecny .. ????
konecny zacina bit az ked si na nom zvolis bod..
ale opakujem este raz napisal som to len preto ze napisat sa da vselico a bez sirsieho kontextu to nedava zmysel....
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

harrison314 napísal: Vies kruh je mnozina bodov, ktore su vzdialene od bodu S r, a kedze ide mnozina vymenovat, tak moze myt prvy aj posledny bod, a teda daco ako zaciatok a koniec. Kruh nie je nekonecny, takze tato analogia je fundamentalne zla.
wau, na prvy pohlad velmi mudro napisane :) ty asi budes matematik, ze?
Kruh je mnozina bodov, to je pravda, ale urcite nie takych, ktore su vzdialene od stredu S polomer r :) To je kruznica... A ano, mnozina sa da vymenovat, lenze ma to jeden hacik - musi byt konecna, co kruh ani kruznica nie su ;-) Ale keby sa ti podarilo vymenovat nekonecnu mnozinu, tak by to bolo rovno na nobelovku... (teda keby bola v matematike) :) Samozrejme, takato mnozina ziadny zaciatok ani koniec nema...
Ale jedno treba uznat, napisal si to fakt fundovane (aspon na prvy pohlad pre cloveka, co neabsolvoval matematiku zakladnej skoly)...
Peace :)
Napísať odpoveď