Zaujíma ma však načo je to červené tlačidlo na nej. V návode píše, že to je tlačidlo bezpečnostnej poistky, ale načo to slúži ?
Prepäťová ochrana
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Prepäťová ochrana
Dnes som si zakúpil k TV prepäťovú ochranu, prikladám link - http://www.shoppie.sk/emos-prepatova-oc ... #tab=popis
Zaujíma ma však načo je to červené tlačidlo na nej. V návode píše, že to je tlačidlo bezpečnostnej poistky, ale načo to slúži ?
Re: Prepäťová ochrana
Nieje to na testovanie poistky? Teda ked ti zrazu nejde zariadenie, tak to stlacis a ak nabehne, tak vies, ze je vypalena poistka. Prakticku skusenost s tym nemam, ale dava mi to zmysel ako jedina moznost 
-
peterkozel
Medium Professional
tiež som kedysi kupoval všade prepativu za kopu penazi a za cele roky sa nic nestalo. ked bola burka tak mi ani ochrana nepomohla. inak kopu kamosov elektrikarov ma vysmialo ze je to hovadina kupovať. ja sa tomu nerozumiem ale tvrdili ze pri bežnom pepati v sieti by sa nic nemalo stať aj bez ochrany a ak aj niečo odpali tak vacsina ide o lacnu suciastku a v prípade prepatia z blesku je ochrana iba vtip. mam sa toho drzat a bo radšej nie?
Ja osobne si tiez myslim, ze takato jednoducha ochrana je v podstate zbytocna. Je to len predlzovacka s pridanou poistkou. Lepsie je uz kupit normalnu UPSku s elektronickym riadenim.
-
Ryan Giggs
VIP
Belkin dava u drahsich modelov aj garanciu na funkcnost prepatovky. Ked ti odpali spotrebice k nej pripojene, tak nahradia skodu. Takze asi to vtip nebude, inak by si to asi velmi dovolit nemohli garantovat.
Samozrejme nie je prepatovka ako prepatovka.
Samozrejme nie je prepatovka ako prepatovka.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
No aj na tej mojej píše garancia vrátenia 2000 € pri poškodení spotrebičov.
-
peterkozel
Medium Professional
tomu neverim. napisane to tam moze byt ale reálne si určite vedia najst nejakú obkluku aby nepreplatili. určite sa to nevztahuje na uder bleskom kde trs kabelaz zo stien
-
Ryan Giggs
VIP
To je jedno ci tomu veris. Vztahuje. Darmo tomu neveris. Mas to jasne napisane v podmienkach. Len tak si to napisat dovolit nemozu. To by dlho ta firma neexistovala. Ved si to precitaj na ich stranke.
Samozrejme nebudu to riesit oni, ale poistovna v ktorej to maju poistene. A vsetci vieme ake ceremonie robia poistovne okolo poistnych udalosti ked maju hradit nejaku skodu. Jasne ze sa budu vselijako vykrucat. To je ale uz vec druha.
Kazdopadne taka garancia existuje.
Samozrejme nebudu to riesit oni, ale poistovna v ktorej to maju poistene. A vsetci vieme ake ceremonie robia poistovne okolo poistnych udalosti ked maju hradit nejaku skodu. Jasne ze sa budu vselijako vykrucat. To je ale uz vec druha.
Kazdopadne taka garancia existuje.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Prave to by ma zaujimalo, ze ako by riesili takuto udalost. Pride burka, vykyvy v el. sieti, pripadne blesk. Za ochranou mam pocitac, monitor, repro, tlaciaren a router. Zrazu vsetko odide. Poistovna sa bude zrazu ohanat, ze to nebolo spravne zapojene, odborne namontovane, ze to bolo uz davno pred burkou pokazene alebo ako to budu riesit???
Zdravím
Chcel by som sa spýtať či sa mi oplatí kupovať prepäťovú ochranu k pc. Pc zdroj ako taký má ochrany dosť, ale monitor, reproduktory, router ten už pravdepodobne nemá nič. Tak by som chcel vedieť či to mám kúpiť alebo kašlať nato že to nemá význam.
Ďakujem
Chcel by som sa spýtať či sa mi oplatí kupovať prepäťovú ochranu k pc. Pc zdroj ako taký má ochrany dosť, ale monitor, reproduktory, router ten už pravdepodobne nemá nič. Tak by som chcel vedieť či to mám kúpiť alebo kašlať nato že to nemá význam.
Ďakujem
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Kup predlzovacku s ochranou a mas 2 problemy vyriesene naraz.
Odislo ti nieco? Mne nikdy nic, nastastie. Pomoze prepatovka za 10 eur? Treba pozriet recenzie. Ak stoji 10 al 15 eur, tak preco nie. Ak 30 eur, ma to vyznam? To by som uz skor rozmyslal o zaloznom zdroji.
otazka znie proti comu by mala chranit ta prepetovka. Proti blesku? Pretoze ak sa raz blesk dostane do elektrickeho vedenia tak tazko nieco zmoze prepetovka za 10€ s malou poistkou. Ciastocnym riesenim je napr zalozny zdroj.
Jasne že proti blesku ma to neochráni a ani mi nič neodišlo, okrem reproduktorov, ktoré už mali zo 7 rokov. (možno aj viac) A malo by to slúžiť proti tomu načo tá prepätovka slúži, žiadne hromy blesky. Keď sa také ochrany dávajú do pc zdroja, tak to asi svoj dôvod má.
Mas vykyvy v sieti, nestabilnu siet?
-
Ryan Giggs
VIP
Zaleži aka prepäťovka.gogo956 napísal:otazka znie proti comu by mala chranit ta prepetovka. Proti blesku?
normálna klasika za 20 - 30€