Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

zeky napísal:Nikde si to vyššie nenapísal a aj keby na celej veci to nič nemení. To len dokazuje, že si si bol vedomý toho, aká blbosť to je. Jediná debilina je veriť na exorcizmus. Čítaj pozorne...samotný Vatikán sa dištancoval od tých kňazov a ich "exorcizmu". Tvoja imaginárna postavička nedala nikomu nijakú moc a už vôbec nie moc utýrať k smrti mentálne postihnutého človeka v mene svojej viery. Aké príznaky? Myslíš všetky tie, ktorými sa vyznačujú psychicky chorí ľudia? To mi je už len dôkaz nejakého diabla. Ty si už zjavne expert aj na to, čo môže spraviť psychicky narušený jedinec. A ak sa takého činu ešte zastávaš tak si pravdepodobne tiež mentálne narušený a niečo ako empatia ti nič nehovorí. Hlavne že budú bodíky za vyháňanie, že?
Psychicky chorým ľuďom nevadí ak im priložíš kríž na hlavu a chorých ľudí nespáliš svätenou vodou ďalej to nemá zmysel vypisovať.

Vážne Ježiš nedal nikomu takú moc? Marek 16
A povedal im: "Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu. 16 Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený. 17 Tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi

Sám Ježiš bol exorcista v Biblii je dosť veľa prípadov kedy vyháňal zlých duchov. A nato už zabúda aj cirkev pápež Ján Pavol II. to tiež videl a preto vyhlásil kto neverí v diabla neverí v evanjelium.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 10:37)
94jakub napísal:A koľkým ľuďom priamo spôsobili smrť? Zaujímavé, že im ani oni nevedeli pomôcť tak ich nechali vyhladovať alebo iné zverstvá.
Ako sa môže niekto zastávať tyranov a vrahov? Ale hlavne, že to isté budú ateistom vyčítať.
Vážne si prečítaj tú knihu od Amortha aby si pochopil čo je exorcizmus.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Psychicky chorým ľuďom nevadí ak im priložíš kríž na hlavu a chorých ľudí nespáliš svätenou vodou ďalej to nemá zmysel vypisovať.
Ale vadí im ak ich necháš vyhladovať a zomrieť bez lekárskej pomoci. Ty musíš byť riadny ignorant, ak si ani len neprečítaš info o tom, čím si sa tu oháňal. Nikto z tých ľudí nezomrel kvôli nejakým krížom a vode.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub
http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=slov ... m+významom
http://sk.wikipedia.org/wiki/Synonymum
synonymum rovnaky alebo blizky vyznam

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 15:16)
miki690
koecen niekto kto moje ironicke porovnanie pochopil... podobne je to aj s tymi bodmi o bohu ... bez kontexu sa hovori o uplne inych veciach .. aj ked sa zdaju na prvy pohlad logicke...
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal:Psychicky chorým ľuďom nevadí ak im priložíš kríž na hlavu a chorých ľudí nespáliš svätenou vodou ďalej to nemá zmysel vypisovať.
Veru nemá, mýliš si realitu s Hollywoodom.

//Hej, jasné... a ešte sa im aj krúti hlava dookola a chrlia hrachovú polievku. A potom ju svišť balí do fólie.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:
Ale vadí im ak ich necháš vyhladovať a zomrieť bez lekárskej pomoci. Ty musíš byť riadny ignorant, ak si ani len neprečítaš info o tom, čím si sa tu oháňal. Nikto z tých ľudí nezomrel kvôli nejakým krížom a vode.
Ty nechápeš že pri exorcizme je prítomný lekár?

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 16:47)
Siberian napísal: Veru nemá, mýliš si realitu s Hollywoodom.
Áno presne hollywood :D Ja sa zakladam na základe výpovedi exorcistov nie na základe filmov
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Vážne si prečítaj tú knihu od Amortha aby si pochopil čo je exorcizmus.
Dal si tu dva príklady, obidva neboli exorcizmus, v jednom dokonca exorcistov a rodinu odsúdili za zabitie. Zatiaľ si ma teda o tej knihe moc nepresvedčil. Určite tam je podobná znôška nezmyslov, tak ako vo všetkých knihách o duchoch, mimo-zmyslovom vnímaní, mimo-telovom cestovaní, UFO, desiatej planéte alebo 9/11. Niečo som zabudol?
Napadlo ťa niekedy, prečo tieto veci vychádzajú len v knižnej podobe a nie ako vedecké články alebo publikácie?
Jozef Koval napísal:Ty nechápeš že pri exorcizme je prítomný lekár?
Z tvojich dvoch super videí to zatiaľ tak nevyzerá. Asi im začalo zomierať veľa ľudí, tak si k sebe prizvali tých zlých lekárov, ktorí nevedia nič vyliečiť.<irony tag>

strapaty:
Ideme sa tu ďalej baviť o synonymách?
"Synonymá sa odlišujú významovými odtienkami alebo štylistickými príznakmi."
Jednoducho každé má vo svojej podstate daný význam a ten je konkrétny pre to jedno slovo. Aj keď sa navonok môže zdať, že dve slová vyjadrujú jednu vec, tak majú odlišný význam, ktorý nemusí byť ale hneď viditeľný. Pekne to vidieť pri prekladaní z iných jazykov alebo keď vieš určitú myšlienku vyjadriť napríklad anglickým slovom ale nevieš nájsť presný ekvivalent v slovenčine.

Samozrejme sa stále bavíme o jedom jazyku, nie cudzích jazykov alebo nárečiach, slangoch a podobne.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Dal si tu dva príklady, obidva neboli exorcizmus, v jednom dokonca exorcistov a rodinu odsúdili za zabitie. Zatiaľ si ma teda o tej knihe moc nepresvedčil. Určite tam je podobná znôška nezmyslov, tak ako vo všetkých knihách o duchoch, mimo-zmyslovom vnímaní, mimo-telovom cestovaní, UFO, desiatej planéte alebo 9/11. Niečo som zabudol?
Napadlo ťa niekedy, prečo tieto veci vychádzajú len v knižnej podobe a nie ako vedecké články alebo publikácie?

No nenapadlo ma to ale viem prečo to nevychádza ako vedecké články alebo publikácie preto lebo keby to tak vychádzalo znamenalo by to že veda uverila a uznala existenciu diabla a tým pádom aj Boha
Z tvojich dvoch super videí to zatiaľ tak nevyzerá. Asi im začalo zomierať veľa ľudí, tak si k sebe prizvali tých zlých lekárov, ktorí nevedia nič vyliečiť.<irony tag>

Zomiera veľa ľudí? Vatikán hlási niekoľko tisíc prípadov posadnutia a neviem o tom aby niekto z tých ľudí zomrel. Smrť je len veľmi vzácna skoro žiadna z prípadov exorcizmov. A ak aj nejaký ojedinelý prípad tak určite nie preto aby tú osobu vyhladovali problém je v tom že posadnutá osoba väčšinou jedlo nechce.
Siberian
Expert
Expert

94jakub napísal:Zatiaľ si ma teda o tej knihe moc nepresvedčil. Určite tam je podobná znôška nezmyslov
Amorth je tiež známy tým, že podľa neho sú Harry Potter a jóga diablovými výtvormi a jeho obľúbený film je Exorcista, takže si asi dokážeš predstaviť, ako funguje jeho myseľ. Napíše síce knihu o tom, ako by mali exorcisti spolupracovať s psychiatrami, ale väčšina psychiatrov by ho asi skôr prijala za pacienta.

//Veď dobre Jožinko, aj teba by predsa prijali za pacienta, nemusíš to zase dokazovať. Nezabudni sa dobre pomodliť, keď budeš mať nejaký úraz, určite ťa to vylieči :roll:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Jozef Koval napísal:Prosím ťa netvrď mi na základe čoho som si vybral náboženstvo lebo o tom vieš no nebudem tu nadávať. Ja som sa do mojich 16. rokov o Boha vôbec nezaujímal bol som v cirkvi lebo ma tam dali rodičia od narodenia neveril som v neho dá sa povedať že som bol ateista dokonca som sa s kamarátmi začal zaujímať o satanizmus. Všetko som si uvedomil až keď som začal chodiť na birmovku tam sa mi chvála Bohu otvorili oči ale to len kvôli tomu že to chcel Boh väčšina ľudí na birmovke ani po sa vôbec nezmenila a zato že ma Boh zachránil som mu neskutočne vďačný. Od vtedy som sa o neho začal zaujímať a je to to najkrajšie čo ma v živote mohlo stretnúť.
Ak som správne pochopil, tak pred tým než si šiel na birmovku, si bol neveriaci. Až počas chodenia na birmovku sa ti "otvorili oči". Kvôli čomu si teda šiel na tú birmovku, keď si v tom čase nejavil záujem o boha, cirkev, náboženstvo a teda ani táto sviatosť pre teba nebola podstatná?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:No nenapadlo ma to ale viem prečo to nevychádza ako vedecké články alebo publikácie preto lebo keby to tak vychádzalo znamenalo by to že veda uverila a uznala existenciu diabla a tým pádom aj Boha
BTW, veda nie je žiadny ateistická všemocná bytosť, ktorá rozhoduje o tom, čomu majú vedci veriť. Nepleť do vedy náboženskú terminológiu. Ale kedže dokážeš napísať niečo také, tak by si nemal tvrdiť, že vieš prečo.
Jozef Koval napísal:Zomiera veľa ľudí? Vatikán hlási niekoľko tisíc prípadov posadnutia a neviem o tom aby niekto z tých ľudí zomrel. Smrť je len veľmi vzácna skoro žiadna z prípadov exorcizmov. A ak aj nejaký ojedinelý prípad tak určite nie preto aby tú osobu vyhladovali problém je v tom že posadnutá osoba väčšinou jedlo nechce.
A preto tu dáš dve videá, ktoré sa skončili tragicky? Resp. jedno. Napáda ma otázka, či o takých prípadoch vôbec vieš a či si tu Vatikán netrepol len tak, keď sem dáš údajný exorcizmus, ktorý sa skončil zabitím.

//1337 leet
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Siberian napísal: Amorth je tiež známy tým, že podľa neho sú Harry Potter a jóga diablovými výtvormi a jeho obľúbený film je Exorcista, takže si asi dokážeš predstaviť, ako funguje jeho myseľ. Napíše síce knihu o tom, ako by mali exorcisti spolupracovať s psychiatrami, ale väčšina psychiatrov by ho asi skôr prijala za pacienta.
Tým nie je známi len Amorth ale celá cirkev a to preto lebo v jóge sa nelieči len cvikmi ale tým že sa človek sústreďuje na rôzne energie ktoré ho vyliečia a to je to zlé cirkev učí že človek sa má spoliehať na Boha a nie na všelijaké energie. Tam ide hlavne o to že tie energie majú odviesť od Boha a majú ti dať pocit že ho ani nepotrebuješ a o Potterovi sa ani nevyjadrujem propagácia mágie to je už úplne zlé lebo ako vieme mágia je okultizmus a ten pochádza od diabla. Sú to nenápadné veci ale hlavne cez takéto vecičky s nami diabol manipuluje.
zeky
Star
Star

Ty nechápeš že pri exorcizme je prítomný lekár?
Stačí si vygoogliť koľko ľudí umrelo kvôli exorcizmu nehovoriac o kadejakých pokusoch ľudí vykonať exocrizmus po svojom.

http://edition.cnn.com/2014/01/19/justi ... sm-deaths/

Sem až vedie tá vaša chorá viera vo vymyslených démonov.

//Harry Potter a jóga sú strašne temné zlo :D Radšej sa už choď zatvoriť do nejakého kláštora, tam nebudeš ohrozovaný takýmito temnými vecami, ktoré ty vidíš snáď vo všetkom každý deň.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal: Ak som správne pochopil, tak pred tým než si šiel na birmovku, si bol neveriaci. Až počas chodenia na birmovku sa ti "otvorili oči". Kvôli čomu si teda šiel na tú birmovku, keď si v tom čase nejavil záujem o boha, cirkev, náboženstvo a teda ani táto sviatosť pre teba nebola podstatná?
No nebudem ti klamať kvôli tomu že to chceli rodičia a kvôli peniazom no po čase som si uvedomil aký som bol hlúpy. Ak ide človek na birmovku kvôli peniazom alebo z donútenia nemá tam čo robiť ak by som sa aj ja nespamätal mal by som ju neplatnú len na papieri.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Prosím napíš viac o tom, ako s nami diabol manipuluje pomocou Harryho Pottera, táto problematika ma celkom zaujíma :smt042
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:
Stačí si vygoogliť koľko ľudí umrelo kvôli exorcizmu nehovoriac o kadejakých pokusoch ľudí vykonať exocrizmus po svojom.

No lenže cirkev zakazuje robiť exorcizmus hocijakým ľuďom ak to robí obyčajný človek démon môže posadnúť aj jeho. Ježiš nám ako dal moc každému kresťanovi vykonávať exorcizmus no to by musel ten človek mať veľmi silnú vieru a vyhýbať sa hriechom tam je veľa faktorov ktoré bežný človek nemá ani omylom v dnešnom svete.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 19:34)
zeky napísal:

//Harry Potter a jóga sú strašne temné zlo :D Radšej sa už choď zatvoriť do nejakého kláštora, tam nebudeš ohrozovaný takýmito temnými vecami, ktoré ty vidíš snáď vo všetkom každý deň.
Nie ja až tak nepreháňam len som vysvetlil prečo to cirkev považuje za zlo.
zeky
Star
Star

To je jedno komu to zakazujú robiť. Ľudia také veci proste robiť budú a môže to viesť až k takýmto vraždám, kvôli tomu, že má niekto rád inscenované divadielka s démonmi.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:Prosím napíš viac o tom, ako s nami diabol manipuluje pomocou Harryho Pottera, táto problematika ma celkom zaujíma :smt042
Ja neviem presne ono to je myslené tak že mágia tam je ukazovaná ako niečo dobre a zábavné alebo také niečo..

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2014, 19:38)
zeky napísal:To je jedno komu to zakazujú robiť. Ľudia také veci proste robiť budú a môže to viesť až k takýmto vraždám, kvôli tomu, že má niekto rád inscenované divadielka s démonmi.
No ale to je hlúposť ľudí že sa púšťajú sami do takýchto vecí a Keby to boli inscenované divadielka k vraždám by asi nedošlo.
zeky
Star
Star

Veď ty si tú knihu ani len nečítal, práveže druh mágie ktorý ubližuje je v nej vykreslený ako niečo najhoršie.
No ale to je hlúposť ľudí že sa púšťajú sami do takýchto vecí a Keby to boli inscenované divadielka k vraždám by asi nedošlo.
Ja hovorím práve o vraždách reálnych ako v článku ktorý som poslal. Inscenované sú niektoré z exorcizmov pri hromadných stretnutiach, kde sa na to díva kopec ľudí. V USA to je obľúbené, veď oni majú radi show.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:BTW, veda nie je žiadny ateistická všemocná bytosť, ktorá rozhoduje o tom, čomu majú vedci veriť. Nepleť do vedy náboženskú terminológiu. Ale kedže dokážeš napísať niečo také, tak by si nemal tvrdiť, že vieš prečo.
Takže chceš povedať že ak by veda publikovala nejaký článok o exorcizme a uznala by tento rituál neuznala by existenciu diabla?
94jakub napísal:A preto tu dáš dve videá, ktoré sa skončili tragicky?
Aby si videl akú ma diabol moc.
94jakub napísal:Resp. jedno. Napáda ma otázka, či o takých prípadoch vôbec vieš a či si tu Vatikán netrepol len tak, keď sem dáš údajný exorcizmus, ktorý sa skončil zabitím.
http://www.hlavnespravy.sk/katolicka-ci ... ov/196326/
http://sk.wikibooks.org/wiki/Dogmatika/Exorcizmus
http://www.cas.sk/clanok/251181/sokujuc ... izmus.html
Čo sa týka toho "dištancovania cirkvi exorcizmu
http://dolezite.sk/PAPEZ-FRANTISEK-SCHV ... 2KiVT.html
Siberian
Expert
Expert

Z jedného linku tebou poslaného
"(Pápež) nemal v úmysle vykonávať žiadny exorcizmus. Tak, ako to často robí pre chorých a trpiacich, jednoducho sa za niekoho modlil," píše vo vatikánskom vyhlásení.
Aspoň si daj tú minimálnu námahu a prečítaj si, čím argumentuješ :slap:
Jozef Koval napísal:Aby si videl akú ma diabol moc.
To myslíš tých kňazov, čo ju zabili, že?
Napísať odpoveď