Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Siberian napísal:Z jedného linku tebou poslaného

Aspoň si daj tú minimálnu námahu a prečítaj si, čím argumentuješ :slap:
Modlil sa a silou modlitby to z postihnutého vyšlo. Pápeža sa diabol bojí viac ako obyčajného kňaza.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:No nebudem ti klamať kvôli tomu že to chceli rodičia a kvôli peniazom no po čase som si uvedomil aký som bol hlúpy.
A mne tu chceš nadávať, že si tu vymýšľam na základe čoho si si vybral náboženstvo. :D Pritom to naozaj bolo tak ako som povedal. Aspoň si to priznaj a nesnaž sa tu en nadávať.
Jozef Koval napísal:Ja neviem presne ono to je myslené tak že mágia tam je ukazovaná ako niečo dobre a zábavné alebo také niečo..
Čo je hlavné je to, že je tam len ukazovaná. A volá sa to fikcia. Dúfam, že vieš prečo. Z toho istého dôvodu, prečo by sa aj Biblia mala nazývať fikciou.
Jozef Koval napísal:Takže chceš povedať že ak by veda publikovala nejaký článok o exorcizme a uznala by tento rituál neuznala by existenciu diabla?
Nepochopil si. Žiadna "veda uznala, neuznala." Nepersonifikuj vedu.
Jozef Koval napísal:Aby si videl akú ma diabol moc.
Videl som len akú moc majú ľudia s psychickou chorobou. Akurát si nie som istý, či duševne chorí neboli aj tí exorcisti a rodina.

S tými linkami sa ti moc nedarí. Jednoduchú odpoveď ti dal Siberian. Nechce sa mi k tomu nič viac dodávať.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

94jakub napísal:A mne tu chceš nadávať, že si tu vymýšľam na základe čoho si si vybral náboženstvo. :D Pritom to naozaj bolo tak ako som povedal. Aspoň si to priznaj a nesnaž sa tu en nadávať.Čo je hlavné je to, že je tam len ukazovaná. A volá sa to fikcia. Dúfam, že vieš prečo. Z toho istého dôvodu, prečo by sa aj Biblia mala nazývať fikciou.

Nepochopil si. Žiadna "veda uznala, neuznala." Nepersonifikuj vedu.

Videl som len akú moc majú ľudia s psychickou chorobou. Akurát si nie som istý, či duševne chorí neboli aj tí exorcisti a rodina.

S tými linkami sa ti moc nedarí. Jednoduchú odpoveď ti dal Siberian. Nechce sa mi k tomu nič viac dodávať.
Vieš čo fakt sa mi už nechce hádať k tvojej prvej poznámke by som vedel napísať aj 50 riadkov ale nemá to zmysel vy by ste asi neuverili ani keby sa vám zjavil sám Boh škoda s vami riešiť vieru lebo vy neviete o čom je viera. Hlavný dôvod prečo neveríte je ten že nechcete veriť a tým pádom škoda reči. Pravdou je že všetko sa dá spochybniť a tým pádom pre vás nie je a nikdy nebude dôkaz ktorý by vám stačil o Bohu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

keby sa zjavil, uz by to nebola viera, ako dokaz ;-)
nam staci akykolvek nespochybnitelny dokaz, ziaden si stale nedodal
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ehm. Ako to súvisí s mojou prvou poznámkou? Jednoducho si priznaj, že "tvoj" výber náboženstva bol ovplyvnený spoločnosťou, v ktorej žiješ. Ty si mi tu chcel nadávať, že ťa nepoznám, no nakoniec s teba vypadlo, že to tak naozaj bolo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie napísal:keby sa zjavil, uz by to nebola viera, ako dokaz ;-)
nam staci akykolvek nespochybnitelny dokaz, ziaden si stale nedodal
tak on sa zjavil ...su o tom svedectva v celej biblii a aj tak tomu neveris ... a keby sa niekomu zjavil tak by si ho v najlepsom pripade poslal na psychiatriu ... a keby sa tebe zjavil tak neviem mozno by sa mal kazdemu zvlast aby ludia nepochybovali ... co takto mu to prikazat ... lebo inac nik v neho verit nebude ... nech si nemysli ze ked je vsemohuci ze si moze dovolovat nezjavovat sa ...

daj priklad takeho dokazu ...nespochybnitelneho ...
lebo pokial chce clovek nieco dokazovat ...musi vediet co ma dokazat ... musi to vediet definovat ... to tu este nebol schopny nikto ... a toto je uz moja asi 5 vyzva ... v akeho boha neverite? co ten pojem pre vas znamena?? mozno v takeho boha nevierme ani my ...

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2014, 11:02)
94jakub napísal:Ehm. Ako to súvisí s mojou prvou poznámkou? Jednoducho si priznaj, že "tvoj" výber náboženstva bol ovplyvnený spoločnosťou, v ktorej žiješ. Ty si mi tu chcel nadávať, že ťa nepoznám, no nakoniec s teba vypadlo, že to tak naozaj bolo.
tak to je uplne normalne .. keby som sa narodil v indii tak som mozno budhista ... to neznamena ze budhisti nemozu verit v toho isteho boha ... otazka je preco si ty ateista .. ???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Odpoved je jednoducha, vsetci ludia sa rodia ako ateisti. Ateista je preto, pretoze neuveril ani jednej z 6000+ rozpravok tohoto sveta.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mne to nevysvetľuj. Vysvetli to Kovalovi, ktorý mi tu chce nadávať, že ho nepoznám a nakoniec sa ukáže, že to bolo presne tak ako som písal hneď na začiatku.

To prianie všetkých veriacich, že všetky náboženstvá vlastne veria v jedného boha je strašne úsmevné.

Otázka nie je, prečo som ateista. Otázka je prečo by som mal byť veriacim. Nie je tam žiadna pridaná hodnota.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:Odpoved je jednoducha, vsetci ludia sa rodia ako ateisti. Ateista je preto, pretoze neuveril ani jednej z 6000+ rozpravok tohoto sveta.
to je blbost ludia sa nerodia ateisti ani teisti ... viera je slobodne rozhodnutie ... ktoreho nie kazdy je schopny...

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2014, 12:17)
94jakub
" "tvoj" výber náboženstva bol ovplyvnený spoločnosťou, v ktorej žiješ"

ja sa len zamyslam nad tym ze zijeme v rovnakej spolocnosti a jedny su teisti a druhy ateisti ... dokonca sa to stava aj pri jednovajecnych dvojickach ...

myslim ze to nie je o tom ci je tam pridana hodnota alebo nie (aj ked podla mna je ) ale o tom ci veris alebo nie ..??? otazka stale ostava preco sa jedny odovzdaju bohu a druhi v neho ani neveria...

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2014, 12:26)
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Strapaty - pre budhizmus nie sú bohovia podstatní, to bol blbý príklad.
A čo sa týka definície boha, tak neverím v nejakú benevolentnú všemocnú vševediacu bytosť nemateriálneho charakteru, ktorá má starosť o ľudí a je príčinou všetkého naokolo.

//Popis videa: "Bude Rusko spôsobné a ubráni dedičstvo kresťanstva a odložíprichádzajúcu apokalypsu?" Taká propagandistická blbosť :smt078
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak sa zamýšľaj ďalej, možno na to prídeš.

Môžem veriť aj tomu, že Američania majú Hviezdnu bránu a že prsteň, ktorý vládne všetkým existuje a že sa snáď raz dočkám výcviku od Obi-wana. Otázka je, čo z toho. Taká viera alebo skôr prianie je proste bezpredmetné.
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:tak on sa zjavil ...su o tom svedectva v celej biblii a aj tak tomu neveris ... a keby sa niekomu zjavil tak by si ho v najlepsom pripade poslal na psychiatriu ... a keby sa tebe zjavil tak neviem mozno by sa mal kazdemu zvlast aby ludia nepochybovali ... co takto mu to prikazat ... lebo inac nik v neho verit nebude ... nech si nemysli ze ked je vsemohuci ze si moze dovolovat nezjavovat sa ...
len pre info, kedy sa zjavil Boh naposledy? nemyslim jeho Syna, ktory je on sam, pripadne Ducha svateho, ktory je on sam
ak si dobre spominam, tak okolo Mojzisovej ery?

zije vobec este?

na Harryho Pottera mame viac dokazov,
Spoiler
tiez vstal z mrtvych
a dokonca je jeho zivot natoceny na 8 pokracovani
daj priklad takeho dokazu ...nespochybnitelneho ...
tvoja klavesnica, na ktorej pises
mozes ju dokazat akoukolvek vedeckou metodou
boh je len predstava
lebo pokial chce clovek nieco dokazovat ...musi vediet co ma dokazat ... musi to vediet definovat ... to tu este nebol schopny nikto ... a toto je uz moja asi 5 vyzva ... v akeho boha neverite? co ten pojem pre vas znamena?? mozno v takeho boha nevierme ani my ...
nadpozemska entita schopna ovplyvnovat cas a priestor
len neviem, naco sme jej my :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:daj priklad takeho dokazu ...nespochybnitelneho ...
Hadam nechces aby ti tu ateisti definovali tvojho boha.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie

posledny prorok bol jan krstitel... a pri krste jezisa sa zjavil boh ...
ak poznas pismo ...tak ludia sami prosili boha aby k nim priamo nehovoril ... preto hovoril len k vybranym ludom (prorokom) ale proroci mali len prichystat cestu kristovy .... tym cas prorokov skoncil ked kristus odchadzal zanechal nam tu ducha svateho ... a skrze neho k nam boh hovori ku kazdemu osobitnym sposobom.... no nie vsetci su ho ochotny pocuvat....

tak ano klavesnica je mensia ako sme my preto ju vieme pozorovat v celku ... ale co keby nasa galaxia bola len jedna molekula klavesnice ...??? ako by si ju skumal???

naco sme jej my ??? nanic ..boh jedokonaly ... na otazku preco vsetko stvoril je asi najjednoduchsia odpoved ze sa chcel podelit zo svojou nekonecnou laskou ... zo sebou samym ... aby mohli byt aj ine bytosti stastne ... a aby sme neboli len bezduche babky .... dal nam slobodnu volu ... chcel aby sme boli ako on ... lebo my sme bozie deti ... dedicia bozieho kralovstva... staci ze to chceme a rozhodneme sa pre to ....

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2014, 21:11)
harrison314

nie.... chcem aby si definoval co ten pojem (Boh) znamena pre teba ... v co to vlastne neveris... hadam nieco si pod tym pojmom predstavujes....
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:ale co keby nasa galaxia bola len jedna molekula klavesnice ...??? ako by si ju skumal???
mikroskopom
naco sme jej my ??? nanic ..boh jedokonaly ... na otazku preco vsetko stvoril je asi najjednoduchsia odpoved ze sa chcel podelit zo svojou nekonecnou laskou ... zo sebou samym ... aby mohli byt aj ine bytosti stastne ... a aby sme neboli len bezduche babky .... dal nam slobodnu volu ... chcel aby sme boli ako on ... lebo my sme bozie deti ... dedicia bozieho kralovstva... staci ze to chceme a rozhodneme sa pre to ....
keby nas mal stvorit, tak by nas snad stvoril tak, aby sme sa (podla toho co hovoris o nekonecnej laske) mali dobre
pritom ale kona(l) presne naopak
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja keď čítam všetky tieto vety ako existuje nejaký boh, ako je to a tamto náboženstvo to pravé, tak mi je zle. Každé jedno náboženstvo je len prostriedok na ovládanie masy ľudí. A podľa môjho sa k nejakej viere prikláňajú skôr tí ľudia, ktorí nie sú schopný veriť v samých seba. Ale potrebujú veriť v nejakú vymyslenú postavičku, ktorá im akože dodáva silu žiť.

Som ateista, verím v sám seba a som na to právom hrdý. A vždy keď sa ma snaží niekto presviedčať, že existuje nejaká vymyslená postavička, ktorú volajú BOH, tak sa len z chuti zasmejem. Čo si pamätám, tak asi mesiac a pol až dva mesiace dozadu sa ma snažila jedna známa presvedčiť, že to, čo vyhlasujú všetky možné náboženstvá nie je pravda. Ale že Islam je to pravé a všetko v ňom je skutočné! Že ten ich "všemohúci" Allah v skutočnosti existuje. Vtedy som už vážne nevedel, či sa mám začať smiať alebo plakať. Po krátkej dobe po tomto jej vyhlásení som sa jej začal strániť až som s ňou úplne prerušil kontakt. Takýto človek v mojej blízkosti nemá čo robiť. A to sa týka každého, kto sa ma bude snažiť presviedčať o tom, že existuje akýkoľvek Boh, v akejkoľvek podobe. Pre mňa žiadna vymyslená postavička neexistuje.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Noobsz DJ - v podstate vynikajúci filter na ľudí.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Andi_Cibula ľudí takto nefiltrujem, len som si to všimol, že tí ľudia nedokážu veriť v samého seba a všetko pripisujú nejakému Bohu. Videl som to na tej jednej "známej". Ona to všetko brala tak, že Allah zariadi alebo jej dopraje (zariadil jej jedine to, že som sa jej radšej otočil chrbtom). Ešte mi hovorila, ako sa ku nemu modlí a ďakuje mu za všetko, čo v ten deň dostala. A nevšimol som si to len pri nej. Všimol som si to pri veľa mne známych aj neznámych ľuďoch, že sa modlili, aby im podarilo niečo spraviť. Nedokážem si rozumne vysvetliť a radšej sa nad tým ani nezamýšľam, čo okrem neschopnosti veriť v samého seba tých ľudí ženie veriť v niečo vymyslené.

Pre mňa za mňa nech si verí kto chce v čo chce. Aj keby mal niekto veriť na E.T.-ho alebo lietajúcu špagetovú príšeru, je mi to jedno. Len nech sa to nesnaží nanútiť niekomu, kto neverí v nič vymyslené, ale verí len v sám seba.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

ak poznas pismo ...tak ludia sami prosili boha aby k nim priamo nehovoril ... preto hovoril len k vybranym ludosetci su ho ochotny pocuvat....m (prorokom) ale proroci mali len prichystat cestu kristovy .... tym cas prorokov skoncil ked kristus odchadzal zanechal nam tu ducha svateho ... a skrze neho k nam boh hovori ku kazdemu osobitnym sposobom.... no nie v
Tie tvoje žvásty sa nedajú už ani čítať. Takže keby ho prosili aby k nim priamo hovoril, tak by sa tak stalo? Chápem to tak že Boh poslúcha ľudí. Takže stačí teraz skupina ľudí aby ho prosili a on by sa zjavil?
Takže pred tým normálne ľudia komunikovali z bohom? Prečo to teraz nejde? Asi prečo? hmm :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Noobsz DJ - ja práveže po zamyslení sa kto sú moji skutoční priatelia prichádzam na to, že sme len samí ateisti, zároveň sa o mne vie, že mám k tomu radikálnejšie postoje, napriek tomu, že ich nedávam najavo, preberám to iba v súkromí, resp. občas si prídem zazjapať a zanadávať sem na hojko. :smt055
Hlásať vieru v boha je to iste ako hlásať klamstvo, takže s páchaním zla nemám zľutovanie. Nanešťastie sa v dnešnej dobe klamstvo považuje za niečo úplne prirodzené, teda aj viera v neexistujúceho.
Napísať odpoveď