Nepokazitelna mys

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nepokazitelna mys

Príspevok od používateľa Michaelo »

Dreamer: Samozrejme ze su veci vyrabane tak, aby vydrzali tie dva az tri roky minimalne. Co sa stane s nimi po tom je vyrobcovi jedno. Ak sa pokazia, jemu to vyhovuje. Si predstav ze by si mal jednu mys 10 rokov. Ti vyrobcovia by ani nemali dovod vyrabat mysi. By vyrobili 10.000 kusov rocne a tot vsio.

A ja mam uz viacero Logitech vyrobkov (presnejsie G5, G15 a X-530), pri com G5 funguje uz vyse 6 rokov, G15 taktiez a X-530 funguju uz asi 7 az 8 rokov bezchybne. Takze to ze ty si mal smolu na par kusov neznamena ze sa vsade davaju kurv****. Takto to nefunguje, len sa tie vyrobky vyrabaju tak, aby fungovali aspon tie 2 roky, to je minimum na ktore ich vyrobcovia stavaju. Bezny kus ti vydrzi okolo 4 roky, lepsie kusky dlhsie, horsie vydrzia kratsie. Snad si nemyslis ze kazdy a jeden kus je na chlp identicky a kazdy vydrzi na minutu rovnako.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Už mi to nedalo a idem sa tiež zapojiť.

Dreamer, jeden dokoment neznamená, že je to celé o tom istom. Poniektorí tu majú pravdu, že cena vtedy za ,,zariadenia" bola iná. Ty nemôžeš brať, že vtedy 140 000 je dnes rovnakých 140 000 (nejdem to prepočítavať na eura, stačia koruny). Vtedy bola totižto úplne iná hodnota peňazí. V čase tých 386 bola totiť priemerná výplata zhruba 4 000, dnes je 500 eur = 15 000. Takže ak si ja kúpim dnes zariadenie za rovnakú sumu, tj 140 000, tak si ho dnes kupujem 4x lacnejšie a z toho vyplýva, že sa tie výrobky robia, aby aj zhruba 4x kratšie vydržali. To je pravý dôvod prečo dnes práčky, chladničky a aj ostatné zariadenia nevydržia 10 - 20 rokov ako kedysi, ale 3 - 5. Aj pre výrobcov to znamená, že výrobok nie len predávajú 4x lacnejšie, ale musia ho aj 4x lacnejšie vyrobiť, aby boli v zisku. Preto dnešné výrobky ako spomínané práčky, chladničky majú o 20 - 30 kíl menej ako tie kedysi.
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Jeden dokument ti otvoril oči :lol: . Dobre tu biješ :lol: . Tak keď tu robíš povik kvôli 25€ za myš tak ja neviem jak si si poskladal ostatok zostavy. To ti poslali z NASA aby ti vydržala navždy? Lebo v počítači sú dôležitejšie veci než myš, ktoré sa zvyknú pokaziť. Nechcem byť hnusný ale kvôli myši vyťahovať tunak, že veci v minulosti koľko vydržali, aký je rozdiel medzi východom a západom a neviem čo ešte sa mi zdá trošku divné :lol: . Jak sa ty rozhoduješ v zásadnejších veciach? :lol:
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

mam 5.1 repraky od logitechu, ziadny highend, maju 9 rokov a stale hraju a funguju pri kazdodennej zatazi, nie vsetko sa nici mavnutim prutika pri 2 rokoch.

keby si kupim mys, pred 9 rokmi, bezkablovu na jedno nabitie by vydrzala 2 tyzdne, a bol by k tomu nechutne velky radio snimac... naco by mi bola taka mys teraz?? aj keby vydrzi 9 rokov?? teraz su mysky s jednou baterkou, krpatym snimacom, s lepsou citlivostou a vydrzia niektore aj 1 rok na 1 bateriu... myslim, ze taky priklad ti musi stacit.. technologie idu dopredu obrovskymi krokmi, a este k tomu tieto okolo PC duplom.. zobud sa.. nekupujes suciastku do jadroveho reaktoru.. ak chces vysokospolahlivy produkt, tak ho najdes, ale pojdes isto hlbsie do vrecka.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Michaelo napísal:Dreamer: Samozrejme ze su veci vyrabane tak, aby vydrzali tie dva az tri roky minimalne. Co sa stane s nimi po tom je vyrobcovi jedno. Ak sa pokazia, jemu to vyhovuje. Si predstav ze by si mal jednu mys 10 rokov. Ti vyrobcovia by ani nemali dovod vyrabat mysi. By vyrobili 10.000 kusov rocne a tot vsio.
Tak klavesnicu mam mozno uz 10 rokov, nemusim si to predstavovat, aj monitor mam 10 rokov.
Michaelo napísal:A ja mam uz viacero Logitech vyrobkov (presnejsie G5, G15 a X-530), pri com G5 funguje uz vyse 6 rokov, G15 taktiez a X-530 funguju uz asi 7 az 8 rokov bezchybne. Takze to ze ty si mal smolu na par kusov neznamena ze sa vsade davaju kurv****. Takto to nefunguje, len sa tie vyrobky vyrabaju tak, aby fungovali aspon tie 2 roky, to je minimum na ktore ich vyrobcovia stavaju. Bezny kus ti vydrzi okolo 4 roky, lepsie kusky dlhsie, horsie vydrzia kratsie. Snad si nemyslis ze kazdy a jeden kus je na chlp identicky a kazdy vydrzi na minutu rovnako.
Netvrdil som ze ku*vitka davaju vsade, tie herne mysi museli prisposobit hracom ktori klikaju dlhe hodini nonstop, preto herne vydrzia dlho a je to dokaz, ze ked dokazu spravit dobru hernu mys, jedna znacka, tak by mohli aj nehernu.

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2014, 15:38)
Michaelo105 napísal:Vtedy bola totižto úplne iná hodnota peňazí. V čase tých 386 bola totiť priemerná výplata zhruba 4 000, dnes je 500 eur = 15 000.
...
Aj pre výrobcov to znamená, že výrobok nie len predávajú 4x lacnejšie, ale musia ho aj 4x lacnejšie vyrobiť, aby boli v zisku.
Pravda je ze platy su dnes vyssie, ale cena vyrobkov je rovnaka a aj vdaka strojom dokonca nizsia, vyrobcovia teda nemusia vyrobit vyrobok 4x lacnejsie.

Opat ta 386-ka - bol to high-end, skus si teraz poskladat pocitac z tych najdrahsich komponentov a porovnaj ceny.

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2014, 15:44)
nath4n napísal:Jeden dokument ti otvoril oči :lol: . Dobre tu biješ :lol: . Tak keď tu robíš povik kvôli 25€ za myš tak ja neviem jak si si poskladal ostatok zostavy. To ti poslali z NASA aby ti vydržala navždy? Lebo v počítači sú dôležitejšie veci než myš, ktoré sa zvyknú pokaziť. Nechcem byť hnusný ale kvôli myši vyťahovať tunak, že veci v minulosti koľko vydržali, aký je rozdiel medzi východom a západom a neviem čo ešte sa mi zdá trošku divné :lol: . Jak sa ty rozhoduješ v zásadnejších veciach? :lol:
Ano, v tom dokumente su dokazy a hneva ma nie nejaka mys, ale to, ze vikend ma 2 dni a mohol by mat 5, ze sa nici planeta, vznikaju choroby, alergie, aj toho sa dotkol ten dokument, mozno ty to pochopis neskor, ale nezelam ti aby to bolo vdaka vlastnym skusenostiam.

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2014, 15:55)
sharky-no
keby si kupim mys, pred 9 rokmi, bezkablovu na jedno nabitie by vydrzala 2 tyzdne, a bol by k tomu nechutne velky radio snimac... naco by mi bola taka mys teraz?? aj keby vydrzi 9 rokov??
No tak, ved aj tu niekto pisal ze LACNA Genius mys mu vydrzala 8 rokov, takze nie je nemozne vyrobit spolahlivy vyrobok, ale ide o to, ze oni to robia zamerne, daju o par centov lacnejsiu suciastku ktorej hodnota je mozno 50 centov a kvoli nej sa do 2 rokov pokazi napr. cela zakladna doska.
ak chces vysokospolahlivy produkt, tak ho najdes, ale pojdes isto hlbsie do vrecka.
Prave ze nenajdem - castokrat lacna vec vydrzi dlho a draha kratko, nikde nenajdem napis, "tento vyrobok obsahuje ku*vitko" - nie, je to svinstvo a klamstvo a to ma hneva najviac, pretoze nenavidim klamstvo.

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2014, 15:39)
Skutocne nie je ziadna mys podobna M500, stacia mi 2 bocne tlacidla, naklanacie koliesko a "volne"/"rychle" rolovanie ako ma M500, teda bez toho zubkoviteho rolovania ako ma asi kazda mys, opat je tu video pre lepsie pochopenie:

Napísať odpoveď