Zelená pošta - posielanie listov elektronicky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zelená pošta - posielanie listov elektronicky
Poculi ste uz o Zelenej poste? Par krat som si to vsimol na nejakej fakture, tusim od SSP od elektriky, no neregistroval som to vobec. Nedavno mi na Facebooku vyskocila reklama o Zelenej poste, tak som sa na to pozrel a zaujalo ma to.
Ide prakticky o postu cez internet, vhodne pre beznych ludi, ale hlavne pre firmy, ktore casto posielaju listy. Idealne napriklad v pripade faktur. Clovek sa registruje, dobije si kredit a par klikmi posle list, ktory pride v papierovej podobe. Staci list, ktory chcem poslat ulozit ako PDF subor, cez Zelenu postu vyplnit adresata a odoslat PDFko. To je vlastne vytlacene na strane Zelenej posty, vlozene do obalky a odoslane adresatovi. Vsetko v pohodli domova. Cena za bezny jednostrankovy list s obalkou s okienkom je 54 centov, doporuceny list je 1,35 centov. Ak sa nemylim, tak normalny doporuceny list z posty stoji 1,10, cize je to len o par centov drahsie, ale clovek nemusi cestovat na postu a hlavne tam cakat, nemusi rucne vyplnat podaci listok (ak to teda nerobi cez formular typu Form Studio a podobne). Vsetko sa da pozriet navyse na internete a dokonca aj v mobile (Android a iOS).
Dobil som si dnes kredit na 10 eur, skusil som poslat sam sebe list, tak uvidim ako to bude vyzerat, ked to pride.
Mate aj vy skusenosti s touto sluzbou, pripadne zaujalo vas to??? Viac info tu: https://www.zelenaposta.sk
//opravena cena, thnx 94jakub
Ide prakticky o postu cez internet, vhodne pre beznych ludi, ale hlavne pre firmy, ktore casto posielaju listy. Idealne napriklad v pripade faktur. Clovek sa registruje, dobije si kredit a par klikmi posle list, ktory pride v papierovej podobe. Staci list, ktory chcem poslat ulozit ako PDF subor, cez Zelenu postu vyplnit adresata a odoslat PDFko. To je vlastne vytlacene na strane Zelenej posty, vlozene do obalky a odoslane adresatovi. Vsetko v pohodli domova. Cena za bezny jednostrankovy list s obalkou s okienkom je 54 centov, doporuceny list je 1,35 centov. Ak sa nemylim, tak normalny doporuceny list z posty stoji 1,10, cize je to len o par centov drahsie, ale clovek nemusi cestovat na postu a hlavne tam cakat, nemusi rucne vyplnat podaci listok (ak to teda nerobi cez formular typu Form Studio a podobne). Vsetko sa da pozriet navyse na internete a dokonca aj v mobile (Android a iOS).
Dobil som si dnes kredit na 10 eur, skusil som poslat sam sebe list, tak uvidim ako to bude vyzerat, ked to pride.
Mate aj vy skusenosti s touto sluzbou, pripadne zaujalo vas to??? Viac info tu: https://www.zelenaposta.sk
//opravena cena, thnx 94jakub
-
94jakub
Guru wannabe
Re: Zelená pošta - posielanie listov elektronicky
Určite zaujímavý nápad. Ani tie ceny nie sú nejak premrštené vzhľadom na to, že aj oni z toho musia žiť.
Len ťa upresním, podľa cenníka pošty stojí doporučený list 1.10€ a tu 1.35€. No samozrejme na pošte nie je započítaná cena obálky a papiera. Ale stále to nie je o 5 eur drahšie.
(oprav si to)
Škoda, že tam nemajú aj nejakú knižnicu pohľadníc na sviatky, lebo myslím, že bežní ľudia posielajú najviac práve tie.
Len ťa upresním, podľa cenníka pošty stojí doporučený list 1.10€ a tu 1.35€. No samozrejme na pošte nie je započítaná cena obálky a papiera. Ale stále to nie je o 5 eur drahšie.
Škoda, že tam nemajú aj nejakú knižnicu pohľadníc na sviatky, lebo myslím, že bežní ľudia posielajú najviac práve tie.
Zaujímavý nápad, možno to tiež využijem. Na tie pohľadnice si môžeš stiahnuť ľubovoľnú pohľadnicu z Internetu ako obrázok, tú im pošleš aj s nejakým blahoželaním a oni to snáď vytlačia a pošlú.
Škoda, že sa tak nedajú zasielať zmluvy..
Škoda, že sa tak nedajú zasielať zmluvy..
-
94jakub
Guru wannabe
To môžeš. Nepozeral som to podrobne ale, čo som videl v cenníku, tak tam bola iba čiernobiela A4, čo by bola vcelku vtipná pohľadnica. 
Aj zmluvu môžeš podpísať, nascanovať a poslať.
Aj zmluvu môžeš podpísať, nascanovať a poslať.
-
Interman
Amateur
hah, tak toto je naozaj nadcasova sluzba:) asi v blizkej dobe vyuzijem
-
Old Dirty Bastard
Guru
no.. nie že by som bol práve paranoidný, len aby ste neboli prekvapení, keď vám po registrácii a vyplnení adresy/čísla nezačnú časom do schránok chodiť nejaké sprostosti a nebudú vám vyvolávať nejaké tetky s ponukami..
čísla predávajú aj samotní operátori, takže..
btw, prečo sa to vlastne volá zelená pošta? papier sa míňa rovnako, oni ten list tiež len musia napísať a dať do obálky (dokonca to tlačia na strojoch, čo tiež pridáva na uhlíkovej stope).. rovnako ako keby som to musel robiť sám. náklady musia byť takmer totožné, ak nie rovnaké. rovnako to musí niekto doručiť autom ako klasická pošta, či chodia bicyklami?
alebo je to len o tom, že ja ušetrím svoju cestu na poštu dopravným prostriedkom a teda odoberám skleníkové plyny z atmosféry?
uhlíkovú stopu ale robia aj všetky tie pustené PC v ich spoločnosti, ako aj všetky PC účastníkov, kt. budú danú službu využívať.
nechce sa mi registrovať, ale na úvodnej stránke je "pošli list ZDARMA", funguje to predpokladám len jednorázovo?
čísla predávajú aj samotní operátori, takže..
btw, prečo sa to vlastne volá zelená pošta? papier sa míňa rovnako, oni ten list tiež len musia napísať a dať do obálky (dokonca to tlačia na strojoch, čo tiež pridáva na uhlíkovej stope).. rovnako ako keby som to musel robiť sám. náklady musia byť takmer totožné, ak nie rovnaké. rovnako to musí niekto doručiť autom ako klasická pošta, či chodia bicyklami?
alebo je to len o tom, že ja ušetrím svoju cestu na poštu dopravným prostriedkom a teda odoberám skleníkové plyny z atmosféry?
uhlíkovú stopu ale robia aj všetky tie pustené PC v ich spoločnosti, ako aj všetky PC účastníkov, kt. budú danú službu využívať.
nechce sa mi registrovať, ale na úvodnej stránke je "pošli list ZDARMA", funguje to predpokladám len jednorázovo?
Podla toho co citam usetris cestu a cakanie na postu, odosle to za teba Zelena posta.
-
Old Dirty Bastard
Guru
no hej, to beriem určite ako plus. a za ten drobný príplatok to určite aj stojí. otázne je ako rýchlo budú tie listy doručovať a taktiež či budú rešpektovať listové tajomstvo. ľudia im tam krásne nahádžu všetko v digitálnej podobe v pdf a v tom sa dá pekne krásne filtrom listovať a hľadať v priebehu sekúnd. možno niekedy využijem na klasickú korešpondenciu, lebo na poštu fakt nie je vždy čas. určite ale neplánujem posielať prostredníctvom ich služby nejaké citlivé údaje ala bankové spojenia, účtovanie a pod. to fakt obdivujem, že nejaké firmy zverili komunikácie v tomto smere výhradne im.
a taktiež, kto chodí na poštu podávať listy pravidelne, nepotrebuje k tomu extra služby ako doporučene a pod. a čaká zakaždým v rade, tak musí byť puk. nakúpim známky do zásoby a budem to hádzať rovno do podacích schránok.
a taktiež, kto chodí na poštu podávať listy pravidelne, nepotrebuje k tomu extra služby ako doporučene a pod. a čaká zakaždým v rade, tak musí byť puk. nakúpim známky do zásoby a budem to hádzať rovno do podacích schránok.
-
hojko
Site Admin
Cas dopravy - katastrofa!!! V pondelok, 20.10.2014 okolo obeda som poslal skusobny list, sam sebe. Na stranke zelenaposta.sk mi ukazuje, ze zasielka bola fyzicka odoslana na dalsi den, teda v utorok, 21.2014. Peciatka z posty na obalke listu je az zo stredy, teda z 22.10.2014. List prisiel az dnes, tj. v piatok, 24.10.2014. Takze pokial niekomu potrebujete nieco poslat, aby to mal o den ci dva, tak tato sluzba je podla mna absolutne nevhodna.
Je to vhodné pre niekoho, kto chce odosielať hromadné listy. Inak, pečiatka pošty bola Bratislava?
-
hojko
Site Admin
Ano, Bratislava 12.