VAM R1 vs Zederlock
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
VAM R1 vs Zederlock
Aké máte skúsenosti so Zederom alebo VAM R1? Čo hovoríte na ten VAM? je to o nejakých 150e drahšie ako Zeder, no čítam nato len samú chválu. Máte niekto nejaké skúsenosti, čo sa týka aj s poisťovňami či to berú v pohode a celkovo?
http://www.autoalarm-vamos.sk/ ( https://www.youtube.com/channel/UC0HGNN ... AkL1wdIz-Q )
http://www.zederlock.sk/
http://www.autoalarm-vamos.sk/ ( https://www.youtube.com/channel/UC0HGNN ... AkL1wdIz-Q )
http://www.zederlock.sk/
-
hojko
Site Admin
Re: VAM R1 vs Zederlock
Podla mna porovnavas dve neporovnatelne veci. VAM je elektronicke blokovanie, Zeder je mechanicke blokovanie.
Ja mam v aute dodatocne namotnovany Meta System, podla popisu je to nieco ako spominany VAM. Ak sa nemylim, Meta System ma svoju historiu a je tento system lacnejsi, ako je to s bezpecnostou a moznym prekonanim systemu, to uz netusim. Pri havarijnom poisteni sa pytali na dodatocny alarm, vraj je to plus pre poistovnu v pripade odcudzenia vozidla. Zalezi vsak urcite na poistovni, ktora to ako akceptuje.
Neviem ako je na tom VAM, ale Meta blokuje imobilizer, nedovoli teda nastartovat. Pouziva normalny origo kluc od auta, nemusis nosit dalsie pridavne dialkove ovladanie s klucom. Mas k tomu pridavne cidla na monitorovanie stiahnutych okien, teda v pripade, ze by si zabudol stiahnute okno na aute a niekto da ruku dnu, automaticky sa spusti alarm (ale to ma dnes uz kopa aut v zaklade k beznemu alarmu). Ma to taktiez snimac, ak dojde k zvyseniu prudu pri odbere el. energie z baterie..., tiez monitoruje sklon vozidla a ak by ti niekto zacal dvihat vozidlo, ci uz zdvihakom pri kradnuti kolies alebo nalozil na odtahovku, spusti sa alarm. Ale je viac verzii, neviem ktora ma co v ponuke. Ako alternativa je napriklad alarmy od firme Keetec, MagiCar...
Ja mam v aute dodatocne namotnovany Meta System, podla popisu je to nieco ako spominany VAM. Ak sa nemylim, Meta System ma svoju historiu a je tento system lacnejsi, ako je to s bezpecnostou a moznym prekonanim systemu, to uz netusim. Pri havarijnom poisteni sa pytali na dodatocny alarm, vraj je to plus pre poistovnu v pripade odcudzenia vozidla. Zalezi vsak urcite na poistovni, ktora to ako akceptuje.
Neviem ako je na tom VAM, ale Meta blokuje imobilizer, nedovoli teda nastartovat. Pouziva normalny origo kluc od auta, nemusis nosit dalsie pridavne dialkove ovladanie s klucom. Mas k tomu pridavne cidla na monitorovanie stiahnutych okien, teda v pripade, ze by si zabudol stiahnute okno na aute a niekto da ruku dnu, automaticky sa spusti alarm (ale to ma dnes uz kopa aut v zaklade k beznemu alarmu). Ma to taktiez snimac, ak dojde k zvyseniu prudu pri odbere el. energie z baterie..., tiez monitoruje sklon vozidla a ak by ti niekto zacal dvihat vozidlo, ci uz zdvihakom pri kradnuti kolies alebo nalozil na odtahovku, spusti sa alarm. Ale je viac verzii, neviem ktora ma co v ponuke. Ako alternativa je napriklad alarmy od firme Keetec, MagiCar...
-
martinez13
Light Professional
Práve preto to chcem porovnať, čo je lepšie. Čo som čítal na fórach, Meta alarm je vlastne GPS lokátor nie? Čo som čítal na fórach, dá sa to ľahšie obísť napr. rušičkou?
-
hojko
Site Admin
GPS je GPS, alarm je alarm. Zase mam pocit, ze porovnavas neporovnatelne. Predpokladam, ze vacsina dnesnych alarmom ma moznost rozsirit svoje zariadenie o sledovaci GPS system, teda zariadenie, ktore pomocou GPS sleduje polohu a cez SIM kartu v pripade poplachu posiela SMS spravy a polohe. Ano, taketo GPS zariadenie bloknes rusickou GPS, rovnako tak ako mas rusicky na blokovanie GSM signalu.
Aby som to nejak rozdelil:
1. Mechanicke zabezpecenie vozidla ako ma Zederlock, tj. paka cez volant.
2. Elektronicke zabezpecenie, teda odpojenie imobilizeru, zablokovanie startu vozidla...
3. Lokalizacne zariadenie - lokalizacia cez GPS + GSM signal.
Aby som to nejak rozdelil:
1. Mechanicke zabezpecenie vozidla ako ma Zederlock, tj. paka cez volant.
2. Elektronicke zabezpecenie, teda odpojenie imobilizeru, zablokovanie startu vozidla...
3. Lokalizacne zariadenie - lokalizacia cez GPS + GSM signal.
-
Doktor PHdečko
Amateur
ja mam VAM -R1 namontovany cca pol roka a zatial som auto nasiel tam kde som ho odparkoval
trocha ma odrazdala cena,ale radsej poriadne zabezpecenie,ako by ti mali ukradnut auto... ceny maju rozne,zalezi od typu auta a stupna ochrany aky vyzadujes....
-
martinez13
Light Professional
Trochu som zabudol reagovať, no dal som si teraz v sobotu namontovať v PD Zederlock, a chcem si dať havarijnú pretože ten VAM R1 je drahý (u mňa 380 bez DPH), i keď je tam možnosť na splátky bez navýšenia. Len v Kooperative mi ocenili 8 ročný Golf na 22k pff ak by som chcel havarijnú.
Nieje ten čip veľký? Ja len či ti nezaberá moc miesta v nohaviciach.
Nieje ten čip veľký? Ja len či ti nezaberá moc miesta v nohaviciach.
-
tacosi
Moderátor
Neocenovali Ti 8 rocny voz,ale cenu noveho v tejto vybave,v case jeho predaja.
Kazda poistovna pri havarijnom poisteni berie cenu noveho auta. Takze je to na zvazeni. Ked ti je draha poistka, tak na co ti je tam drahy VAM do stareho auta?
-
Fabo
Hardcore addict
VAM sa zaplati raz, havarijna kazdy rok...
Inak tiez nechapem preco sa to pocita na nove auto, ked ajtak prve co poistovna spravi pri poistnej udalosti je, ze odrata amortizaciu...
Inak tiez nechapem preco sa to pocita na nove auto, ked ajtak prve co poistovna spravi pri poistnej udalosti je, ze odrata amortizaciu...
Urcite? Pokial viem, pri havarijnom pri nehode tuknes celne a preplatia ti nove diely co kupis vo VW.
-
Fabo
Hardcore addict
Asi záleží. Toto je ten lepší prípad... ale ajtak mi to príde blbé, hlavne keď dáš totálku, alebo krádež. A vyplatia mi tretinu toho čo tomu kto platí rovnako, ale kúpil nové pred rokom.
-
hojko
Site Admin
Kradez a totalka sa rata inak. Tam sa pocita aktualna cena auta, teda pozru si auto ako mas ty na internete, teda rocnik, motor, kilometre, vybava a ked sa predava od 3500 do 5000 eur, tak ti vyplatia najnizsiu sumu a teda 3500 eur. Ak chces plne krytie, tak si pozri EuroGap.
-
Doktor PHdečko
Amateur
cenu som mal rovnaku ako ty,ale dostal som zlavu 30e,kedze som to mal ku nim 150km ...ta kazetka je mensia,ako moj startovaci kluc (BMW) cize ani neviem ze ju mam pri sebe 
-
Fabo
Hardcore addict
No ved prave. Ja nechcem plne krytie, ale nechcem ani platit necelu tisicku poistku na 7 rocne auto.hojko napísal:Kradez a totalka sa rata inak. Tam sa pocita aktualna cena auta, teda pozru si auto ako mas ty na internete, teda rocnik, motor, kilometre, vybava a ked sa predava od 3500 do 5000 eur, tak ti vyplatia najnizsiu sumu a teda 3500 eur. Ak chces plne krytie, tak si pozri EuroGap.
-
hojko
Site Admin
Cize chces vela muzika za malo penazi. Smola.
-
Fabo
Hardcore addict
Cojaviem. Mne to nepride ze chcem tak vela. Ked sa da urobit havarijna na 13 tisicovu skodovku, tak by som chcel dostat podobnu cenu na 13 tisicovu jazdenku. Ano, cena dielov asi bude vyssia, ale to sa da tiez riesit rozpoctom so zohladnenim amortizacie.
Jednoznačne Zederlock.
Mal som LoJack a neskôr Vamoš systém. Obidve strašne drahé, nepraktické.
Vamoš nechráni proti odtiahnutiu, ani vykradnutiu. Musíte stále nosiť škaredú krabičku so sebou.
Raz mi vypadla z vačku skoro do kanalizácie. Mal som k tomu od nich aj zvukový alarm.
Hrôza. Keď som sa zarozprával so spolucetujúcim a nestihol zasunúť krabicu (ak vopred nemáte vytiahnutú
a len začnete hľadať a vyťahovať), myslím tam bolo 10 sek. dokedy sa musela zasunúť. Inák bol alarm, ale do klaksónu.
To ste mali vidieť mamičky s kočíkmi, ako ma išli ukameňovať, že čo tam toľko trúbim.
Po 2,5 r. sa mi ich zvukový alarm pokazil, ale tak, že stále trúbil. Musel som ho odstrihnúť a odvtedy nepoužívam ani tento systém
Mám Zederlock a úplne bezproblémovo a super zabezpečenie. Je priamo na kľúči od diaľkového ovládania. Veľmi praktické.
Odporúčam. Neberte to ako reklamu. Nemám s nimi nič, ale predtým som vyskúšal viacero systémov a tie nervy a financie...
Nestojí to za to. Preto jednoznačne Zederlock.
Mal som LoJack a neskôr Vamoš systém. Obidve strašne drahé, nepraktické.
Vamoš nechráni proti odtiahnutiu, ani vykradnutiu. Musíte stále nosiť škaredú krabičku so sebou.
Raz mi vypadla z vačku skoro do kanalizácie. Mal som k tomu od nich aj zvukový alarm.
Hrôza. Keď som sa zarozprával so spolucetujúcim a nestihol zasunúť krabicu (ak vopred nemáte vytiahnutú
a len začnete hľadať a vyťahovať), myslím tam bolo 10 sek. dokedy sa musela zasunúť. Inák bol alarm, ale do klaksónu.
To ste mali vidieť mamičky s kočíkmi, ako ma išli ukameňovať, že čo tam toľko trúbim.
Po 2,5 r. sa mi ich zvukový alarm pokazil, ale tak, že stále trúbil. Musel som ho odstrihnúť a odvtedy nepoužívam ani tento systém
Mám Zederlock a úplne bezproblémovo a super zabezpečenie. Je priamo na kľúči od diaľkového ovládania. Veľmi praktické.
Odporúčam. Neberte to ako reklamu. Nemám s nimi nič, ale predtým som vyskúšal viacero systémov a tie nervy a financie...
Nestojí to za to. Preto jednoznačne Zederlock.
@Odavla - tak neviem, registrovany dnes, 1. prispevok a nemame to brat ako reklamu?
Tiez nechapem tomu co si napisal - Mám Zederlock a úplne bezproblémovo a super zabezpečenie. Je priamo na kľúči od diaľkového ovládania. Veľmi praktické.
Ved zederlock ma svoj vlastny kluc!
Ale aby som povedal nieco k teme = Mam zeder a som spokojny
Tiez nechapem tomu co si napisal - Mám Zederlock a úplne bezproblémovo a super zabezpečenie. Je priamo na kľúči od diaľkového ovládania. Veľmi praktické.
Ved zederlock ma svoj vlastny kluc!
Ale aby som povedal nieco k teme = Mam zeder a som spokojny
-
martinez13
Light Professional
Aby som dodal, bol som nakoniec v Prievidzi si dať namontovať Zeder. Spočiatku mi to trvalo trošku zvyknúť si trafiť sa to odomknúť, no teraz už to je brnkačka.
-
guess.whoo
Redeemer
ake mas vlastne auto?