MacBook Pro alebo Windows

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
fanter
Light Star
Light Star

MacBook Pro alebo Windows

Príspevok od používateľa fanter »

Dobrý deň,
Na začiatok chcem napísať, čítal som rôzne články fóra (keby niekto napíše že zbytočná téma) ale nieje zbytočná lebo všade sú iné názory, niektoré témy čo sú tu, su zastaralé (staršie mac modely) takže dúfam že mi niektorí čo majú skúsenosti objektívne poradia...
Rozmýšlam nad kúpou MacBooku Pro ... To že je OS stabilnejší asi všetci vieme - takže na niektoré parametre je zbytočné sa pozerať...
Pozeral som konkrétne http://www.shoppie.sk/apple-macbook-pro ... 76-c-1721/
Teda v skratke i5 2,6 GHz (Turbo Boost pretaktovanie až na 3.1GHz) ... 8 GB RAM, Retina ... Nespomenul som grafickú kartu lebo to je hlavná otázka ktorá ma dosť brzdí v rozhodovaní... Integrovaná Intel Iris ... Keď v tej cene môže mať človek nVidiu GTX ...

Notebook budem používať v programoch na prácu ako Sony Vegas napr (teda už som zistil že ten tam konkrétne nespustím tak asi nejaký final cut pro alebo adobe) ... Dobre tam využívam aj tak vacsinou procesor... Ale tak pokial v tej cene mam windows na ktorom si môžem napr. okrem tohoto aj zahrať - tak prečo zase nie ? ...
Sám som nerozhodný ... Povedzme si narovinu Iris PRO 5100 nieje žiadna sláva... Ale píšem sem práve preto lebo rád si pozriem aj Vaše názory...
Hľadám ľudí čo nepreferujú zásadne jednu značku Teda s nadhľadom a majú skúsenosť aj s tým aj s tým a vedia mi poradiť či v programoch na prácu Iris stačí, alebo pozerať sa po WIN (a ako sa správa v programoch prípadne hrách)
S Macom nemám žiadnu skúsenosť zatial, preto sa pýtam. Prípadne mi poradte niečo naviac čo by som mal vedieť.
Ďakujem
jimmy_xp
King
King

Re: MacBook Pro alebo Windows

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Pozri, ja mám notebook tiež len na robotu, internet a multimédia. Na hry mám konzolu. Osobne mám Windows a nerobím zatiaľ nič profesionálne, aby som potreboval Macbook. Každý preferuje niečo iné. Ak si skúšal pracovať s OSX a vyhovuje ti, choď do Macbooku.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Za cenu jedneho Macu mas omnoho vykonnejsi Windows. Mac je o cosi lepsie odladeny, to jo, ale to by bol aj windows keby bol len na par specifickych komponentov.

Rozhodne by som do macu nesiel. Kup si nejaky ultrabook alebo ak tam chces aj hrat hry tak herny notebook (sice je tazsi, ale ma vysiu vypocetnu silu).

Ps.: Oprav si link.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ak chces Mac, kup si jazdeny, cca rok stary a cez bootcamp tam nahodis Win a frcis na softe, co doteraz. Novy Mac je na taku prevadzku vyhodene peniaze.

Vraj je to rychlejsia kombinacia, ako Win na stroji s rovnakou konfiguraciou nonMac. Ci je to pravda, neviem, netestoval som.
Napísať odpoveď