Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

Príspevok od používateľa strapaty »

piton napísal:nezmizlo odtial nahodou niekolko poslednych prispevkov?
asi posledne 3
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zmizlo, pretoze v prvych dvoch prispevkoch je jasne napisane o com ma byt tato tema.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

o zákaze diskutovať o odluke tam síce nevidím nič, ale kto chce, tak už sa vytvorila príslušná téma v Politike: odluka-cirkvi-od-statu-t189872.html
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

GothaR napísal:Zmizlo, pretoze v prvych dvoch prispevkoch je jasne napisane o com ma byt tato tema.
To hej, ale dalo sa to vyriesit aj inak, napr. presunut posty do inej temy, alebo aspon dat ludom vediet, preco boli zmazani nie? :)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

V poslednej dobe ma celkom zaujal film "Chran nas od zleho" http://www.csfd.cz/film/336447-chran-nas-od-zleho/ - natoceny podla kniznej predlohy skutocnych zazitkov policajta v Bronxe - tvrdy chlapik a policajt skepticky voci vsetkemu co suvisi s vierou bol ocitym svedkom ritualov exorcismu, dnes je veriacim a stale spolupracuje s knazom ....
Newyorský policajt Ralph Sarchie pracoval pre NYPD a jeho skúsenosti len potvrdzujú, že existuje spojenie medzi skutočnými zločinmi v našich životoch a neprirodzeným terorom, pri ktorom tuhne krv v žilách. Sarchie je vyškolený množstvom exorcistických rituálov. V novinke Zbav nás zlého spísal všetko, čo pri posadnutiach démonmi videl...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

http://www.csfd.cz/film/246107-v-jednom-ohni/
mne sa zas pacilo toto .... nie som na cukrikove filmy ale toto ma dostalo ... palec hore
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mne sa zase pacilo toto, je to natocene podla kniznej predlohy skutocnych zazitkov archeologa z Londyna - tvrdy chlapik, muz vedy a najma skeptik, co sa tyka vsetkeho nadprirodzeneho, je svedkom javov, ktore si nevie vysvetlit a hlboko otrasu jeho vedeckym presvedcenim, dnes je veriacim a stale spolupracuje s knazom, ale najma so svojou rodinou, kedze pribehom o temnych nadprirodzenych silach, ktorym celil, neveri ani akademicka obec ani samotna cirkev...
http://www.csfd.cz/film/8584-mumie/
v jeho zivote sa temne sily objavili aj druhykrat, co bolo tiez neskor sfilmovane...
http://www.csfd.cz/film/8583-mumie-se-vraci/
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

natoceny podla kniznej predlohy skutocnych zazitkov policajta v Bronxe - tvrdy chlapik a policajt skepticky voci vsetkemu co suvisi s vierou bol ocitym svedkom ritualov exorcismu, dnes je veriacim a stale spolupracuje s knazom ....
Len si zisti najprv, či je to pravda s tým skepticizmom a či náhodou dotyčný pán nepochádza z hlboko veriacej rodiny a sám o sebe netvrdí, že bol stále vzorným kresťanom a len v istom období jeho viera trocha poklesla, ale následne už znova plne veril. Toľko k tomu zázračnému obratu z hlbokého skeptika na veriaceho.

http://theweek.com/article/index/264245 ... -from-evil

Obávam sa, že mu len zachutili prachy a sláva.
tehla

"dotyčný pán nepochádza z hlboko veriacej rodiny a sám o sebe netvrdí, že bol stále vzorným kresťanom a len v istom období jeho viera trocha poklesla"

mozme povedat, ze jeho viera "trocha poklesla" alebo ze stratil vieru lebo sa stretaval so zlocinmi, v tom filme hovori, ze bol kedysi ministrantom, potom stratil vieru v Boha a bol skepticky voci vsetkemu co s tym suvisi, po skusenostiach prezitych s knazom pochopil, ze sa mylil. A? Co ma byt pointa tohto postu?

strapaty napísal:http://www.csfd.cz/film/246107-v-jednom-ohni/
mne sa zas pacilo toto .... nie som na cukrikove filmy ale toto ma dostalo ... palec hore
velmi velmi dobry film, myslim, ze tu uz bola rec o nom
Inak na tom filme ma ani tak nezaujalo to holywoodske spracovanie atd., ale ta skutocna predloha a to, ze policajti z drsneho prostredia Bronxu realne vyuzivaju pomoc knaza, ktory dosahuje vysledky tam, kde su na to oni sami kratki

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2014, 10:34)
Trochu mimo filmovej temy, pekny clanok

Farár Maroš Kuffa:
Pane, nauč ma niečo od tejto prostitútky

Teraz sa už môžem po rokoch priznať, že keď som išiel do seminára, ťažko som to znášal. Bol som naučený na iný spôsob života: karate, horolezectvo, puška, kone, les... a zrazu šok.

Prvú noc v seminári som otvoril okno a predo mnou bol štvormetrový múr. Hľadal som chyty, vstupy, akoby som ten múr ako horolezec preliezol. Obdivoval som mladých 18-ročných chlapcov, ktorí prišli so spevom a radosťou a tichučko som im závidel. Bože, daj aj mne radosť. Ja som mal 30 rokov, dlhé vlasy, strapatý, neoholený... a bolo treba sa zrazu holiť, česať, obliekať do reverendy.

Prvý raz nás pustili domov na Dušičky. Bohoslovci vedia, ako to vyzerá s návštevami: tetka, babka, krstná, treba obísť všetky domy. Druhý deň mi vyšiel čas aj na iné domy, aj na verejný dom, kde som predtým už bol.

Vošiel som do dverí, naraz vybehol oproti mne veľký pes, oňuchal ma a keďže si ma pamätal, vrátil sa nazad. Oproti dverám sedel chlap, ktorý hral karty, mal v ruke kartu a išiel prebiť. Keď ma uvidel, cigareta mu skoro z úst vypadla... Všetci stíchli.

Naraz som zboku zbadal ženu, môžeme ju volať Mária Magdaléna. Ak to poviem drsnejšie, tak prostitútka. Žlté vlasy, silno odfarbené, ona nebola namaľovaná, ale natretá. Hrubo natretá. Čierno-fialovo-modro-zelené oči, červené jablká umelo na lícach a pomarančové ústa.

Táto žena sa rozbehla proti mne. Pomyslel som si: Ide ma zvaliť? Chytila ma za ruku... a chcela ju pobozkať. Stiahol som ruku... Prečo mi ju ide bozkávať? Čo som svätec? A skôr než som si to uvedomil, dostal som pusu na líce. Pomarančovú, marhuľovú.

Tá žena sa vrátila naspäť a pustila sa do plaču. Spýtal som sa ich hovorcu: "Čo sa jej stalo?" "Vieš, Maroš, ona ťa čakala..." "Ako čakala?" "Čakala... Keď pustili na Dušičky bohoslovcov domov, ona povedala, že prídeš. My sme jej všetci hovorili, že už nie, už išiel študovať za farára a do tohto verejného domu už nikdy nevstúpi. Ona jediná nás presviedčala, že prídeš.

Hovorili sme jej stále: Neprišiel včera, nepríde ani dnes. Maroš, a ty si prišiel!"

Ticho zvesili ušili, ani nepípli. (Duchu Svätý, teraz by som mal niečo povedať. Ale čo?)

Pristúpil som k tej žene. Predbehla ma. Chytila fľašku, neviem čo v nej mala: Ak mi chcete rozprávať o Bohu, toto je môj Boh. Ak budete rozprávať niečo iné, roztrepem vám ju o hlavu..."

"Milá pani, toto nie je váš boh. Boh, ten istý Boh, ktorý je aj mojím Bohom, je niekto celkom iný. Je to Ten, ktorý vás neprestal milovať. Ujasnime si jednu vec: On vás neprestal milovať a miluje vás takú, aká ste. Nemusíte ani malíčkom pohnúť, ani sa zmeniť, nič. Boh nemiluje podmienečne ako my ľudia. Boh miluje nepodmienečne, on ťa má rád takú, aká si!"

Rozplakala sa, pustila fľašku a plakala silno. Tie farby na jej tvári sa jej začali rozlievať ako dúha, všetko sa zlialo, začala si utierať slzy, sliny, všetko.

Pozrel som sa bokom a tam som zbadal muža, bez ženy, ako leží na posteli. Spoznal som ho. Pane, Bože, Duchu Svätý, veď ja toho muža poznám. Bol to žobrák, alkoholik, mohli by sme ho nazvať lotor, darebák, gangster. Ak by ste mu dali akýkoľvek prívlastok, vždy by ste sa trafili. Mohli by sme podľa Svätého Písma citovať, prečo mu nepomôcť.

Keď sme chodili do kostola, či z kostola, on tam ležal v tráve, doriadený, špinavý. Bol to ochrnutý chlap... a predstavte si, táto žena, prostitútka, ho zdvihla, okúpala, nakŕmila, uložila do svojej postele. Nemala z neho nič ako zo svojho zákazníka, keďže bol ochrnutý.

Keď som to videl, začal som sa modliť: Pane Bože, aký škaredý obal, aké krásne jadro som tu našiel. Pane, nauč ma niečo od tejto ženy, od prostitútky. Aby som sa nevyhováral a ešte sa maskoval Svätým Písmom. Pane, nauč ma, aby som pomáhal ľuďom tak, ako táto žena. Bože, aký škaredý obal, ale aké krásne jadro som našiel. V tomto dome plnom pelechu nádherné jadro, nádherný diamant.

Obrátil som sa k tej žene, uslzenej, rozmazanej: "Prečo ste to urobili?" Povedala to drsne: "Čo som ho mala nechať, nech zdochne ako pes?"

Pristúpil som k nej a hovorím jej: "Milá pani, ja neverím, že vy budete zatratená, neverím tomu..." Rozplakala sa silnejšie. Keď doplakala, poutierala sa a hovorí: "Keď vy budete farárom, pôjdem k vám na spoveď!" Splnilo sa to po rokoch, Prozreteľnosť Božia to tak chcela, predstavte si to.

Tesne pred jej smrťou ma zavolali, dobehol som ešte v monterkách do nemocnice. Nemôžem vám povedať hriechy, ale môžem povedať, že to bala taká krásna spovedať, že som si povedal: Pane, je pravda, čo si hovoríš: Mýtnici a prostitútky nás predídu do Božieho kráľovstva.

Pre akú vlasnosť? Pre pokoru. Veľkí hriešnici a veľkí svätci. Oni sú pokornými ľuďmi, nepotrebujú sa robiť pred druhými, akí sú čnostní. Oni sú blízko pri Bohu, lebo sa hnusne nenafukujú. Neporovnávajú sa so susedom, kto je lepší, kto chodí viac do kostola, na prijímanie.

Veľkí svätci a veľkí hriešnici toto nerobia. Porovnávajú sa s Ježišom a vždy vedia, že sú maličkí, sklopia oči.

Priznám sa vám, keď mi je ťažko, modlím sa k tejto žene, nemodlím sa za ňu. Možno je tu nejaký dogmatik, ktorý by ma chytil za ucho. "Pani, na zemi som vám pomohol, však? Teraz vy pomôžte mne, zhora. Prosím. Máte blízko k Ježišovi, pomôžte, vyproste, veď je to pre mojich chlapcov a dievčatá."

Títo ľudia náš často predbehnú.

http://www.cestaplus.sk/kazatelnicazivo ... rostitutky
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

velmi velmi dobry film, myslim, ze tu uz bola rec o nom
Inak na tom filme ma ani tak nezaujalo to holywoodske spracovanie atd., ale ta skutocna predloha a to, ze policajti z drsneho prostredia Bronxu realne vyuzivaju pomoc knaza, ktory dosahuje vysledky tam, kde su na to oni sami kratki
Aj si si o tom zisťoval viac? Ten príbeh je vymyslený. Predloha má reálny základ v tom policajtovi, lebo takáto osoba existuje - naozaj odišiel od policajtov, dal sa na duchariny a napísal o tom aj knihu. Akej valnej úrovne sa môžeme dočítať tu:

http://theweek.com/article/index/264245 ... -from-evil
tehla

uz to tu bolo postovane raz, v prispevku hore, nechapem, co sa mas potrebu stale vyjadrovat v tejto teme, ved to je tema pre veriacich, pokial viem, ateisti si vytvorili temu "ako som stratil vieru" alebo nieco podobne, ja vam tam tiez neleziem, lebo ma to nezaujima, dokonca ju nemam potrebu ani citat

Tu je par ukazok z knihy a ci to je vymyslene alebo nie, na to nech si spravi nazor kazdy sam, neni to jedina kniha, ktora existuje od tych, co maju priame skusenosti s exorcizmom, vratane knazov
Nechápte ma zle, nie som náboženský fanatik, a už vôbec nie som svätý, to vám potvrdí hocikto, kto so mnou robí na štyridsiatom šiestom okrsku. Som policajt a omnoho radšej by som vykopával dvere a zatýkal holými rukami desať ozbrojených lupičov, ako bojoval proti démonom. Diabol ma jednoducho desí oveľa viac ako čokoľvek, čo som kedy videl počas pouličných hliadok - a počas celých tých rokov v službe som už zažil asi každú hrôzu, akú si ľudia dokážu navzájom urobiť: absolvoval som výjazdy k nespočetným prestrelkám a dobodaniam; dával som putá ľuďom, ktorí znásilňovali a zabíjali, ako by to nič nebolo.

Musel som ľuďom zvestovať, že ich milovaní zomreli pri autonehode alebo že boli obeťou akéhokoľvek zločinu, aký si len dokážete predstaviť. Videl som dolámané telá malých detí, zranených pri nezmyselných nehodách, lebo ich rodičia boli príliš zaneprázdnení fajčením marihuany, aby na ne dávali pozor. Zatkol som drogových dílerov, ktorí svojimi jedmi menia svojich blížnych na chodiace mŕtvoly – a matku, ktorá predala svoju desaťročnú dcéru na sex, len aby mala na dávku cracku. Nedávno som bol povolaný do domu, kde som našiel ženu sfajčenú takmer do bezvedomia. To by nebolo také zvláštne, ibaže ona sa tackala s novorodeným dieťaťom medzi nohami – s ešte neodstrihnutou pupočnou šnúrou – a pritom ani netušila, že porodila. Ukázalo sa, že toto bolo jej desiate dieťa: všetky ostatné už vzala do opatery sociálka, práve pre jej závislosť na cracku.

Toto bol môj svet, večer čo večer. Tragédie a devastácia, ktoré so sebou prináša trestná činnosť, ma do určitej miery pripravili na Prácu. Viem dokonale identifikovať zlo, keď ho mám pred očami. Keď sa policajti, s ktorými pracujem dozvedeli, že pomáham s exorcizmom a vyšetrujem démonické činy, mnohí z nich sa ma pýtali, „čo oprávňuje takého agresívneho a niekedy protivného chlapíka robiť také zbožné veci?“ „Vy nevidíte tú symboliku, že Boh bojuje so zlom prostredníctvom takého hriešnika ako som ja?“ hovorím im. Pravdou je, že ľuďom pomáham rád. Keď som sa dal k polícii, v prísahe som sa zaviazal, že dostanem zloduchov z ulíc, a za viac ako tri roky som práve preto zatkol viac ako tristo z nich. Ako oddaný kresťan, mám iné poslanie: zabasnúť Diabla a jeho démonov.

Oficiálne som nikdy priamo nerobil na prípadoch pre Rímskokatolícku cirkev, no pracoval som na oficiálnych prípadoch pre jednotlivých kňazov. Väčšina mojej práce súvisí s biskupom Robertom McKennom, tradicionalistickým katolíckym kňazom a exorcistom, ktorý sa nikdy nevyhýbal boju so Satanom a jeho temnými silami. (Tradicionalistické cirkvi slúžia latinskú predkoncilnú omšu, tzv. tridentskú.) Počas asistovania mu s takmer dvoma tuctami exorcistov za posledných desať rokov, som si k tomuto zbožnému mužovi vytvoril maximálny rešpekt. Keby raz potreboval, aby som s ním išiel do hlbín pekla, išiel by som bez váhania.

Väčšina náboženstiev má svoje postupy na vyháňanie zlých duchov. Rímsky rituál exorcizmu je starší ako štyristo rokov. Pred rokmi bolo katolíckym kňazom udelené nižšie svätenie exorcistu a s povolením svojho diecézneho biskupa mohli vykonávať úlohy spojené s týmto vysvätením. Dnes je problém v tom, že veľa kňazov, duchovenstvo iných vyznaní, ba dokonca aj biskupi katolíckej cirkvi neveria v Diabla napriek tomu, že sám Ježiš vykonával exorcizmus. Keď jeden môj priateľ – kňaz, hovoril o Satanovi počas kázne, dokonca povedal: „Diabol existuje. Je mi ľúto, priatelia.“ Manželka povedala, že som vyzeral, akoby som išiel vyskočiť z lavice. Keby bolo na mne, vôbec by som sa neospravedlňoval za to, že vravím ľuďom, že Diabol je skutočný, lebo som videl, čo stvárajú jeho satanskí kamaráti.

Mnoho ľudí, ktorí nás s Joeom volajú na pomoc, tiež neveria v Diabla – až do okamihu, kým ich nemučia a neterorizujú bizarné, inak nevysvetliteľné javy. Keďže ani jeden z nás nikdy nevyhľadával publicitu kvôli našej Práci, naše prípady si nás nachádzajú cez ústne odporúčania. Obaja sme presvedčení, že ak Boh chce pomôcť ľuďom, dohliadne na to, aby sa im tá pomoc dostala, či už od nás alebo od niekoho iného
hughito
Redeemer
Redeemer

Upokoj sa, len som vecne zareagoval na tvoj post, ktorý som si ale prečítal už včera (a rovno aj pozrel film), takže som prehliadol zekyho príspevok.
Tu je par ukazok z knihy
Pekné báchorky, len čo je pravda. :)

Ale mám pre teba jeden tip ohľadom filmu, ak si ešte nevidel: scenár podobná, akurát iné postavy a prostredie. A samozrejme podľa skutočnej predlohy. :)

http://www.csfd.cz/film/274486-obrad/
tehla

Ja som pokojny, len ti pripominam historiu:

"toto je môj posledný príspevok v tejto téme.Debatujte si tu k téme. :wink:"

napisane na strane 2 ...

par tyzdnov na to, na strane 4 sa zahadne a nenapadne objavuje dalsi prispevok s nickom `Hughito` a potom uz na kazdej jednej strane niekolkonasobne (okrem strany cislo 7)

teoreticky mozes pisat do kazdej temy do ktorej chces na fore, pokial nedostanes ban od spravcov fora, ale je zrejme, ze zacnes po 10 000-tom prispevku zo 14 000-cich ktorymi si oblazil toto forum na temu "neverim", je to nezmysel, klamstvo a pod. liezt pekne na nervy. Ja som slubil ze do temy, ktoru si zalozia ateisticki prispievatelia pisat nebudem, lebo tam nemam co hladat a nebudem sa natahovat zbytocne a svoj slub hodlam aj dodrzat.

ak si taky ephramko, ktory nas par postov dozadu obstastnil velmi podstatnou informaciou, ze on je teda fanusikom filmu ´Mumia`, zalozi temu o homosexualoch a pre homosexualov, tiez tam nebudem snorit a cihat na kazdy prispevok, aby som poukazoval dookola na to, ze homosexualita je nezmysel a homosexuali su velmi ale velmi hlupi ludia. Nech si tam zaznamenavaju do analov co chcu a tesia sa navzajom zo seba, na to predsa existuju specializovane temy a jej nazvy ;).

Vies preco to zas pisem? Lebo akonahle nieco po mesiacoch postnem a chcem sa o tom bavit s ludmi, ktori maju podobne zaujmy alebo nahlady (napr. stoporko, piton, strapaty alebo hocikto, kto sa zaujima o veci viery alebo nadprirodzeno) sa naloguje 5 ateistov s tymi istymi kecami, ktore (neviem, mozno len mna) uz maximalne nudia. On nestratil vieru, jeho viera len tak "trocha poklesla" a podobne dotahovanie sa na nezmysloch a znizia karmu o 10 bodov, (vidim, ze strapaty je uz v hlbokom minuse, cinite sa )... O com je to? Je par ludi, ktorych este bavi sa natahovat a polemizovat v teme Boh nabozenstva atd., mna to uz davno preslo, ste slobodne ludske bytosti, tak verte comu chcete, ale to iste by ste mali dopriat aj ostatnym, je tak nebo neni tak? a tymito skeptickymi komentarmi a negaciou vsetkeho dusite kazdu predhodenu temu (je mi jasne, ze zamerne), nedajboze, aby niekto veril niecomu inemu, ako verim ja, to by este tak bolo! .... Proste fanatizmus v praxi, fanatizmus nezavisi na svetonazore, ale na povahe cloveka, ci uz je to moslim, krestan, ateista alebo violoncelista.

The Rite som videl niekolkokrat, skvely film a Hopkins tiez, mne sa to velmi pacilo
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je verejné fórum bez systému nejakých súkromných tém s obmedzeným prístupom. Môžeš si také čosi vybaviť pre túto tému u moderátorov. Zatiaľ sa to nedá tak, že v nejakej téme mi je nepohodlná diskusia, tak si založím vlastnú tému len pre vyznávačov toho, čomu verím ja.

Na isté veci musím zareagovať, ako napr. na tento "skutočný prípad."

Dokument o exorcizme na SK: http://www.magnificat.sk/video-priepast ... exorcizme/
tehla

Teraz som si precital par prispevkov v teme Boh, nabozenstva ... jeden ateista tam pisal, ze nejaka moslimka ho stale presviedcala o svojej pravde, az ju musel vymazat zo svojho zivota ... Ako sa taky krestan zbavi teba na fore? No neda sa tvl :lol: Ked musis tak musis
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Zas tu splietaš blbosti. Vykašli sa už na ten film. Nie je to realita, preto sa to volá film. Sám Sarchie hovorí o tom, že to malo ďaleko už len od jeho knihy, ale že to chápe. Jeho "pokles" viery nebol ani pokles, ako skôr to, že veril v rôzne duchovné veci a bol vychovávaný ako kresťan, ale nezaujímal sa o exorcizmus a podobné veci do hĺbky.
SARCHIE: I would say that it’s more entertainment with elements of the book and my life. It’s not done in the context of what I wrote, but I recognize it. It’s gotta be entertaining. So there’s a lot of liberties. So it’s all good. It’s fun.
SARCHIE: Like I said, I always believed in the spirit realm. Whether or not I understood it or witnessed it or was involved in it. There wasn’t an incident that made be believe it was real, like I said I had an interest in it and as I grew older I realized that there are some people that are doing this for real. That’s when I realized this isn’t just a Hollywood thing. There’s an element of realism to it. I immersed myself more in the subject as a young adult. Then I started to get involved with a lot of people that were involved in it, and they would just bring me along basically. And I learned and decided that my Christian charity, what I wanted to do to serve God’s will, was to help people that were ensnared by the demonic. Somebody goes to a soup kitchen and serves the hungry, someone goes to a prison and tries to get people to turn their lives around – those are all Christian charities. This is just another charity the way I look at it. I don’t look at it as being special or different.
Veľmi radi kresťania používajú skeptic to believer koncept pre rôzne účely. Napríklad sa tým snažia vykresliť, že dotyčná osoba napriek tomu, že nikdy nebola veriaca sa stretla s vecami po ktorých začala úprimne veriť a to je podľa nich dôkaz nadprirodzených vecí a božstiev, čo je riadna blbosť aj preto, že tieto osoby nikdy neboli úplne neveriace, len sa v istom období vzdialili svojej viere. Tieto osoby sú veľmi silne ovplyvnené prostredím v ktorom vyrastali a vierou (indoktrináciou) od útleho veku. To bola pointa príspevku.

BTW k tomu zbavovaniu sa ľudí...si tu na diskusnom fóre a verejne prezentuješ svoj názor a ľudia ti na neho môžu reagovať...deal with it. Neviem ako to môžeš vôbec porovnávať s tým, že niekto vo svojom súkromnom živote prerušil kontakt s nejakou osobou.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

zeky
tak vecsina uprimnych veriacich si zazila zivot neveriaceho ... bez viery... co naopak je len tazko ... ale osobna skusenost je neprenosna... takze nikdy nedokaze clovek neveriacemu ukazat ake krasne je verit...
tehla

Dobre nacitane ... ateisti velmi radi pouzivaju "annoyng concept" - budem tak otravny, dookola opakovat to iste, znechutim ludi z opacnym nazorom od prispievania, celu temu zosmiesnim, protivnika vyminuskujem a skratka nedam pokoj.

"si tu na diskusnom fóre"

ty si tiez na diskusnom fore a mal by si si precitat, pre koho je tema urcena - nazov a moj prvy prispevok

mne je jasne uz dopredu co ako ateisti a "skeptici" napisete, vsetko je nezmysel, bachorky, hluposti, neverim tomu bla bla, ok, fajn, vieme, usetrite si dalsi cas a aj ostatnym a dajte priestor aj inym nazorom

A teraz poprosim, zbalte si aj s hughitom svojich 5 svesticiek a chodte do temy, kde prvy prispevok zakladatela znie: "Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie." , pretoze tato tema sa coskoro zmeni na duplicitnu temu Boh, nabozenstvo religionistika, filozofia zivota a viera - kde sa dva tabory - veriaci a neveriaci nonstop natahuju a jedni nedokazu pochopit tych druhych. Presne toto som nechcel, tak si premiestnite nejaky post, ktory vas zaujal do tej temy a tam sa hadajte a natahujte prosim.

Dakujem za pochopenie

"Zas tu splietaš blbosti. Vykašli sa už na ten film. Nie je to realita, preto sa to volá film. Sám Sarchie hovorí o tom, že to malo ďaleko už len od jeho knihy"

vidis jak si sfanatizovany proti vsetkemu co tu napisem - sam som pisal, ze ma nezaujalo ani tak to holywoodske spracovanie filmu, ale samotna predloha
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tehla
... chodis do nejakeho spolocenstva ???
tehla

Preco, mal by som? Ake spolocenstvo mas na mysli? Dufam, ze nie nieco ako "Milost" o tom som pocul dost divnych historiek .. Ty?
Napísať odpoveď