robia banky takuto blbost uz aj na Slovensku, alebo len tu v Australii ?
bezkontaktne platby (na Slovensku tusim 20eur limit / v Australii do $100 za transakciu) bez PINu a akejkolvek ochrany.
Banky tu posielaju pred vyprsanim platnosti nove karty rovno do schranky s aktivovanym paypass, takze ak vam dakto precita vonku kartu a zisti datum platnosti + si zisti kde byvate, tak vie kedy priblizne vam pride nova karta, otvori vam schranku a potom ide veselo nakupovat s vasou novou kartou.
Vsetko pre pohodlnost zakaznikov.
Skusal niekto pouzit kartu rovno z obalky (bez aktovovania PIN) na bezkontaktne platby ?
Zaujimalo by ma, ci to maju banky na Slovensku nejak osetrene... p.s. zistite si v banke ci sa bezkontaktne platby aktivuju az po aktovavani karty, alebo sa da vasa karta pouzivat na bezkontaktne platby rovno po vybrati z obalky. (nejedna sa o vasu prvu kartu, ale tu ktoru vam banka posle pred vyprsanim vasej co prave pouzivate).
(karty co tu posielaju tesne pred vyprsanim platnosti maju rovnake cislo ako karta ktoru vy pouzivate).
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2014, 4:38)
este ma napadlo, deje sa celkom casto, ze sa kde-kto dostane ku zoznamu kariet (posledne 4 cisla karty vacsinou),adries, datumu expiracie a menu osoby.
Bezne sa s takymito databazami obchoduje a ak si dakto "kupi" udaje napr. o kartach ktore su v tej databaze z urciteho mesta, statu, krajiny atd. tak neni problem obchadzat schranky, kradnut nove karty, nakupovat veci co sa lahko predavaju a potom to premienat na peniaze.
MasterCard paypass / Visa paywave
Re: MasterCard paypass / Visa paywave
Čo mám skúsenosť so slovenskou mBank a Zuno, karty chodia neaktivované, cez internet banking si ich musím aktivovať.. a na vykonanie bezkontaktnej transakcie musím najskôr vykonať nejakú klasickú transakciu s pinom (výber z bankomatu, platba na pin). Ako to majú ošetrené iné banky, neviem.
-
Kok
Light Professional
mne tento tyzden prisla nova karta aj s PayPassom, ale este som neskusal nic platit bezkontaktne.. dam vediet ked to skusim
Pri plateni nemusim ani vyberat kartu z penazenky. Rovno celu penazenku len prilozim k terminalu a vybavene. Cize ak by bola v obalke aktivovana karta tak by to slo.meffisto napísal:Skusal niekto pouzit kartu rovno z obalky (bez aktovovania PIN) na bezkontaktne platby ?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne prisla aktivovana, ale zas k tomu mam automaticky poistenie proti zneuzitiu zdarma.
Co je IMHO vacsi gol, ze mi raz takto prisli dve obalky do schrany, v ten isty den (ziadne do vlastnych ruk, nic, priamo do schranky).
V jednej kreditka, v druhej PIN k nej. Toto by bolo IMHO horsie, kedze sa ku kreditke davaju papierove vypisy a ani by si nevidel keby ju niekto zneuzil, az po XY case kedy by si sa zacal divit preco neprisla...
Co je IMHO vacsi gol, ze mi raz takto prisli dve obalky do schrany, v ten isty den (ziadne do vlastnych ruk, nic, priamo do schranky).
V jednej kreditka, v druhej PIN k nej. Toto by bolo IMHO horsie, kedze sa ku kreditke davaju papierove vypisy a ani by si nevidel keby ju niekto zneuzil, az po XY case kedy by si sa zacal divit preco neprisla...