Nemôžem sa dostať do routera
-
SlovakDogg
Novice
Nemôžem sa dostať do routera
Dobrý deň. Mám menší problém.. prišiel my používaný router a neviem sa do neho dostať.. IP, ktorá je v manuáli nefunguje tak som skúsil reset a stále sa mi nedarí pripojiť. Vedel by mi niekto pomôcť ?
-
vladenko007
VIP
Re: Nemôžem sa dostať do routera
Len tak čisto mimochodom. Ako chceš aby ti ľudia pomohli keď sem nenapíšeš aký router vlastne máš?
ked sa nan pripojis, da ti IP?
ak ano, tak sa pripoj na GW
ak mas k nemu fyzicky pristup, tak ho resetni
ak ano, tak sa pripoj na GW
ak mas k nemu fyzicky pristup, tak ho resetni
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako pise beardie, treba ho resetnut a potom sa do routru prihlasis podla manualu. Dalsi problem by mohol byt, ze mas zle nastave IP adresy a ich rozsah v pocitaci.
-
SlovakDogg
Novice
Po resetovaní som zadával IP adresu z manuálu no nejde. na GW sa nenapojím pretože mi tam nepíše adresu. v počítači nemám žiadnu IP adresu nastavenú.¨
nazov routeru TP-Link
nazov routeru TP-Link
Mas to prepojene kablom? Tvoj pc ma nastavenu IP 192.168.1.3? Aku adresu ma mat router na ktory sa pripajas? Ten druhy ethernet v nastaveni je od coho? Mas v pocitaci dve sietovky, do ktorej zapajas kabel?
A ešte pridám otázku.. máš v kompe nastavené DHCP?
-
SlovakDogg
Novice
Ano mam a IP v manuálu je 192.168.1.1. Ta 2 sieť netuším. Mam len jeden port na lan kabel a DHCP Netusim nikdy som s tým nerobyl.
default gateway je ta spravna adresa, ktorou sa dostanes do routeru
ale vzhladom na to, ze nemas ani len zakladne schopnosti, tak ti radim dat to nejakemu znamemu
ale vzhladom na to, ze nemas ani len zakladne schopnosti, tak ti radim dat to nejakemu znamemu
Nemozes mat DHCP. Musis na svojom pc v nasteveni sietovej karty nastavit pevnu IP adresu, teda napriklad 192.168.1.100 a potom branu 255.255.255.0. Do routru sa prihlas cey 192.168.1.1. Aj ked podla obrazka mas nastavene 192.168.1.3.