Zdravím, dochádza mi priestor na externom HDD preto som sa začal hľadať nové možnosti. Celkom sa mi zapáčila varianta NAS. Najprv som objavil WD MyCloud 2TB cena okolo 140e no čo som čítal recenzie tak je to nič moc. Hľadal som ďalej a vraj ak nas tak buď Synology alebo QNAP. Skúsil som si Live Demo oboch a viac sa mi pozdáva QNAP konkrétne: http://www.alza.sk/qnap-ts-212p-d514555.htm
Cena síce 170e bez HDD (+90e) no asi lepšia voľba ako MyCloud od WD. Mám teraz ešte nejaké iné výdavky preto chcem najprv kúpiť HDD: http://www.alza.sk/western-digital-red- ... 342211.htm
Vložiť si ho do PC a nahádzať tam veci. Chcem sa spýtať či ten disk bude potom potrebné znova naformátovať keď dokúpim aj QNAP
Taktiež som čítal že sa odporúča mať 2HDD ktoré sa budú zrkadliť v prípade že jeden odíde, dajú sa zrkadliť 2 disky s rozdielnou veľkostou ? Prípadne interný 2 TB HDD s 500gb externým hdd ? Opäť otázka či bude pri nastavovaní potrebný formát.
Diky
NAS a HDD
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: NAS a HDD
Zalezi ako je ten raid rieseny, je to skor otazka na vyrobcu. Predopkladam vsak, ze format bude potrebny pri raide. Raid s rozdielnou kapacitou diskov funguje tak, ze sa berie kapacita mensieho disku, ale opat je to skor otazka na vyrobcu, ze ako to ma poriesene v tomto zariadeni. Ak chces disk vlozit len do NASka bez raidu, tak tam by to mohlo ist bez formatu. Ten QNAP mi pride strasne drahy vzhladom na to, ze to ma zrejme sluzit pre domacnost a ze je to navyse bez diskov. Skusal si sa pozriet aj na nieco lacnejsi, ako napriklad ponuka Zyxelu
Qnap bude formatovat
Pozrel som si aj Zyxel, no stále sa mi to však zdá všetko zbytočne komplikované na moje potreby, potrebujem mať nejaký disk so súbormy ku ktorému sa budem mocť dostať z hocikade a sem tam spraviť zálohu cez time machine. Pozrel som sa ešte raz na ten WD MyCloud 3TB, stojí to dokopy 150e a UI je úplne najprijatelnejšie pre niekoho ako ja čo sa mu tam nechce nastavovať IP a podobné srandy ako pri skutočných NAS.
Máte s ním nejaké skusenosti ?
Máte s ním nejaké skusenosti ?
No ja mám WD myCloud 4 TB a po posledných aktualizáciách firmware bez problémov. Je to super, použitie jednoduché, a ide to odkiaľkoľvek cez net, fungujem na tom skoro rok a bez väčších zásekov odporúča.