Zdravím, len o jednej veci viem menej ako o počítačoch samotných - o internete, takže za nasledovný vysoko amatérsky interpretovaný príspevok sa ospravedlňujem.
Problém: na intraku máme prístup na internet cez kábel, oficiálne sa to volá Ethernet. Prvé dva týždne to fičalo hneď po napojení na notebook a potom to zrazu z dňa na deň zaštrajkovalo. Vypisuje mi to dve siete a pripája sa na "Neidentifikovana sieť", pričom mám pocit, že by sa to malo pripojiť na tú druhú (názov airlive, súkromná sieť, tá prvá je verejná). Buď vypisuje nepripojene, alebo pripojené - internet nejde v každom prípade. Pri zufalom pokuse o diagnostiku problému hlási: "Ethernet nemá platnú konfiguráciu protokolu IP." , pričom v nastaveniach je IPv4 aj 6 nastavene na získanie IP automaticky. Spolubyvajucim internet ide v poriadku, aj cez môj kábel.
Za akúkoľvek radu ďakujem!
Problém s internetom
Re: Problém s internetom
obrat sa na lokalneho admina...
vacsinou sa za internet nieco plati...pripadne je nutne sa niekde registrovat mac adresu a pod.
tazko sudit.
zaplatil si?
vacsinou sa za internet nieco plati...pripadne je nutne sa niekde registrovat mac adresu a pod.
tazko sudit.
zaplatil si?
Platím spolu s ubytovaním, takže to by malo byť ok.
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2014, 21:27)
Dobré môže byť poznamenať, že internet medzitým párkrát išiel, raz dokonca normálne celý večer, potom (odvtedy) zase nič.
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2014, 21:27)
Dobré môže byť poznamenať, že internet medzitým párkrát išiel, raz dokonca normálne celý večer, potom (odvtedy) zase nič.
ak ti funguje sietovka, vyskusaj inde a internet tam ide....
musis sa obratit na tvojho admina tam... ja si myslim ze tvoja sietovka nema pristup do siete a preto ti neprideli IP adresu.
musis sa obratit na tvojho admina tam... ja si myslim ze tvoja sietovka nema pristup do siete a preto ti neprideli IP adresu.