Wollerau pozna niekto toto mesto?
Pýtam sa naňho preto lebo z tamať pochadza jeden známy.
Je pravda že tam platy od 5000€/CHF - či čo to je, su take?
Je pravda že minimalna mzda je cca 40€ na hodinu?
Je nejaka šanca sa tam presťahovať usídliť atď po strednej s angličtinou či musim aspoň nemecky trošku vedieť. - ak budem donuteni z tejto rozkradnutej republiky odísť..
Čo dôchodok, čo urady, čo papiere, čo bankovy učet?
Vie niekto k tomu niečo povedať približne.
zarobok v zahranici
Re: zarobok v zahranici
ano, vo Svajci sa zaraba velmi dobre na nase pomery, je tam ale vsetko neuveritelne drahe
najskor si tam zozen pracu (co je veeeeeelmi nerealne a duplom po ich referende o zakaze prace cudzincov), porozmyslaj, co im vies ponuknut (a porovnaj to s tym, co vie ponuknut bezny Srb alebo Bosniak, nezabudni, ze im staci polovicna mzda) a potom spekuluj nad dochodkom
najskor si tam zozen pracu (co je veeeeeelmi nerealne a duplom po ich referende o zakaze prace cudzincov), porozmyslaj, co im vies ponuknut (a porovnaj to s tym, co vie ponuknut bezny Srb alebo Bosniak, nezabudni, ze im staci polovicna mzda) a potom spekuluj nad dochodkom
kym rozumies tomuto, tak este nad dochodkom nepremyslaj
plus vsetko ostatne vyssie.
a zmier sa s tym, ze Albancom staci zarabat okolo 180 frankov mesacne
plus vsetko ostatne vyssie.
a zmier sa s tym, ze Albancom staci zarabat okolo 180 frankov mesacne
čo to video ma s spoločne s mojimi otazkami
+ by ma zaujimalo či sa dokažem naučiť nemčinu keď tam "žijem"
albanec asi nebude robit IT alebo niečo tomu podobne
Albanci sa uz zo stredoveku davno dostali, nebud prekvapeny, ak zistis, ze vedia robit to, co ty, za polovicnu mzdu, v prijatelnej kvalite, po nemecky
tak tam ani nechod.japaja napísal:čo to video ma s spoločne s mojimi otazkami
lebo jazyk vo videu je Zuriska nemcina. a teda kym tomu nerozumies, nevies po nemecky (z pohladu Zurisanov).
rovnako ako mas skolsku anglinu zo Slovenska prides do Irska, East Midlands ci Skotska. uz nevies, preto aj ked mas pismena pred menom neskrtnes si a robis najnizsie roboty. Svajciari, po zakone proti cudzincom, asi nebudu ini
s hlupymi predsudkami tiez daleko nezajdes v multi-kulti krajine. Vo Svajci robia Albanci od poslednych robosov po top chirugov. A medzi tym je aj svajciarsky reprezentant vo futbale, ktory je ale kosovsky Albanec.