SFZ a cely slovensky futbal
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: SFZ a cely slovensky futbal
o chvilu dostanes odpoved od im podobnych, ze na tom nic nie je a patri to k tomu
-
Scorpion90
King
Ryba smrdi od hlavy..kym bude na cele kmotr Kmotrik, kt. v podstate zruinoval cely bratislavsky futbal, tak sa nic k lepsiemu nepohne..
-
mirak2
Hardcore addict
prave kvoli nim sa pytam...
pokusim sa to zhrnut: banda drsnakov, ktora pride na stadion revat chobotiny a tesit sa ako do niekoho nieco hodi, kopne alebo udrie, je vlastne fanusikom sportu, kde na ihrisku hraju primabaleriny, ktore pri prvom dotyku so superom padaju na zem v neuveritelnych teatralnych bolestiach ako hnile hrusky. az mi je smiesno
pokusim sa to zhrnut: banda drsnakov, ktora pride na stadion revat chobotiny a tesit sa ako do niekoho nieco hodi, kopne alebo udrie, je vlastne fanusikom sportu, kde na ihrisku hraju primabaleriny, ktore pri prvom dotyku so superom padaju na zem v neuveritelnych teatralnych bolestiach ako hnile hrusky. az mi je smiesno
Tu je debata o výtržnostiach, čo sa včera stali. Čo s tým má Kmotrík?Scorpion90 napísal:Ryba smrdi od hlavy..kym bude na cele kmotr Kmotrik, kt. v podstate zruinoval cely bratislavsky futbal, tak sa nic k lepsiemu nepohne..
Nie som ani fan Slovanu, ale v prvom rade si UEFA môže búchať hlavu o stenu, že takému štadiónu udelili výnimku. Na smiech je hlavne to, že pri obhliadke štadióna nikomu neprekážalo, akým spôsobom je oddelený sektor hostí od domácich. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale hentaký "záhradný" plot, ktorý sa dá rozobrať a následne tie tyče aj použiť ako zbraň, to je demencia nechať tam postaviť také niečo.
Na druhej strane som za to, aby sa proti takým primitívom, akí sa tam objavili včera, mohlo využiť zo strany policajtov aj fyzické násilie. Respektíve odviezť tých niekoľko kusov opitých na záchytku, nechať ich tam vytriezvieť a až potom ich zmastiť, aby si to zapamätali. Je mi úplne jedno, či je to ľudské alebo nie, oni sa tiež nesprávili, ako sa na človeka patrí. Ale očakávam aj mastnú pokutu pre nedostatočnú usporiadateľskú službu.
Ešte jedna vec, mnoho ľudí čo čítam v diskusiách tak vyčíta neskorý príchod policajtov. Pokiaľ viem, tak ak to nenariadi priamo nejaký orgán UEFY, tak ťažkoodenci by sa nemali nachádzať na štadióne, čiže oni boli včera privolaní až v čase, keď sa tá mela začala. Čiže ani skôr prísť nemohli.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Každý, kto sa čo len trocha orientuje v "mimofutbalovom dianí" vie, že medzi Slovanom a Spartou panuje silná rivalita... Nechať hrať takýto zápas na pasienkoch a zabezpečiť to prenosným plotom a radou usporiadateľov, kt. utečú pred 15 sparťanmi, to je proste nonsens porovnateľný s posledným finále SP, keď nás oddelili od Slovanistov páskou s nápisom "zákaz vstupu"
Slovan a Košice sa vtedy bránili pred pokutou za výtržnosti tým, že usporiadateľ (SFZ) podcenil rizikový zápas... Že po tomto Slovan takto podcení nejaký zápas som fakt nečakal 
Každý klub má medzi svojimi fans chlapcov, kt. sa navzájom radi prefackujú a keď sa im naskytne takáto príležitosť, tak proste nezaváhajú. Vie to Slovan, vie to polícia, vedia to ľudia, kt. sú zodpovení za bezpečnosť na takýchto zápasoch... Jednoznačne zlyhal usporiadateľ. Média, kadejakí burani a Merčiak, kt. videl plakať decko na tribúne budú teraz 3 mesiace onanovať nad "opitými a nafetovanými výtržníkmi", kt. jedia deti a kúpu sa v krvi tehotných žien... horor, strach, hrôza, ktorá sa môže stať jedine na Slovensku, lebo všade vo svete je futbal rodinná zábava
Každý klub má medzi svojimi fans chlapcov, kt. sa navzájom radi prefackujú a keď sa im naskytne takáto príležitosť, tak proste nezaváhajú. Vie to Slovan, vie to polícia, vedia to ľudia, kt. sú zodpovení za bezpečnosť na takýchto zápasoch... Jednoznačne zlyhal usporiadateľ. Média, kadejakí burani a Merčiak, kt. videl plakať decko na tribúne budú teraz 3 mesiace onanovať nad "opitými a nafetovanými výtržníkmi", kt. jedia deti a kúpu sa v krvi tehotných žien... horor, strach, hrôza, ktorá sa môže stať jedine na Slovensku, lebo všade vo svete je futbal rodinná zábava
Stotožňujem sa s príspevkom vyššie - jednoznačné zlyhanie usporiadateľskej služby. Škoda, že na videách chýba ta najzaujímavejšia pasáž a to tá, keď sa Sparťania dostali už na tribúnu Slovanistov.
-
hojko
Site Admin
Tu je video ako sa dostali medzi Slovanistov. Kazdopadne zlyhal organizator a dufam, ze Slovan dostane poriadne mastnu pokutu. Ako je na videu vidiet, bolo tam par ludi v reflexnych vestach alias organizatori, ktori tiez radsej utekali. Tiez prehladavanie fanusikov, kedze na stadion preniesli svetlice atd..., opat chyba organizatora a sbs. Taktiez chybu vidim aj v zakone a najma v tom, ze policia musi cakat vonku, kym sa nieco nestane. Keby policajti stali rovno medzi oboma skupinami, nemusel by vzniknut takyto problem.
Ale práve aj na tomto videu je to potom useknuté, neviem prečo. Je tam už len to, ako Sparťania zdrhajú.
kto hradi zakrok policie ?
-
Soviet
Darca
"Keby policajti stali rovno medzi oboma skupinami, nemusel by vzniknut takyto problem."
Vznikol by tiez problem a to ten, ze by do policajtov vkuse nieco hadzali a podobne. Mozno by ich skludnili dakym slzakom, ale predsa by to kludne nebolo. Ked sa fanusikovia chcu vyzurit, tak sa vyzuria, aj keby sa tam neviem co stalo. Aspon co som pozazival na hokejoch kedysi.
Vznikol by tiez problem a to ten, ze by do policajtov vkuse nieco hadzali a podobne. Mozno by ich skludnili dakym slzakom, ale predsa by to kludne nebolo. Ked sa fanusikovia chcu vyzurit, tak sa vyzuria, aj keby sa tam neviem co stalo. Aspon co som pozazival na hokejoch kedysi.
-
hojko
Site Admin
Ninx: Tazko povedat, kto to hradi, pretoze napriklad mestsku policiu si kluby platia, ta sa vyuziva napriklad na hokeji..., ako je to so statnou, tak to neviem. Tu sa nieco o tom pise: http://www.sme.sk/c/6816874/bezci-musia ... darmo.html
Soviet: Predsa je jednoduchsie a bezpecnejsie, ak medzi fanusikmi stoja tazkoodenci vo vestach, priblach, s obuskami, pripadne so psami, nez by tam mal stat fanusik so siltovkou na hlave v obycajnej mikine alebo zimnej bunde. Policia je chranena, ako zakonom (utok na verejneho cinitela), tak ochrannym odevom, ma k dispozicii zbran, mozu pouzit slzny plyn...
Soviet: Predsa je jednoduchsie a bezpecnejsie, ak medzi fanusikmi stoja tazkoodenci vo vestach, priblach, s obuskami, pripadne so psami, nez by tam mal stat fanusik so siltovkou na hlave v obycajnej mikine alebo zimnej bunde. Policia je chranena, ako zakonom (utok na verejneho cinitela), tak ochrannym odevom, ma k dispozicii zbran, mozu pouzit slzny plyn...
A ja verim ze sa raz dockame niecoho podobneho 
Ja by som chcel vidieť video z tej istej tribúny, keď hrá AS s Laziom, Neapolom, Interom atď...A ja verim ze sa raz dockame niecoho podobneho...
-
guess.whoo
Redeemer
takze je to normalne? co sa nevytrieskaju niekde v krcmach naokolo a potom sa spravaju ako ludia?
Polícia vo fanúškovskom sektore by skôr dráždila, ako ukľudňovala. Jednoducho stačí postaviť štadióny, resp. upraviť sektory fanúšikov hostí tak, aby sa nedali v jednej minúte rozobrať a použiť ako zbraňKeby policajti stali rovno medzi oboma skupinami, nemusel by vzniknut takyto problem...
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2014, 15:14)
Áno, či sa ti to páči alebo nie, rivalita a nenávisť k futbalu jednoducho patria. Či už je to Slovensko, Poľsko, Anglicko, Srbsko, Holandsko, Belgicko... Vo väčšine z menovaných krajín sa dokonca k slovu nedostávajú len päste... No, ale to ťažko vysvetliť niekomu, pre koho je synonymum fanúškovstva tlačica ON/OFF na diaľkovom ovládačitakze je to normalne? co sa nevytrieskaju niekde v krcmach naokolo a potom sa spravaju ako ludia?
Každopádne jedna z mála chuligánskych potýčok, ktorá nejak reálne zasiahla aj tie "rodiny s deťmi," resp. normálov. Inkriminovanú časť som ešte nevidel, ale tak normáli museli preskakovať ploty, tlačiť sa a presunúť sa na ihrisko. Na druhú stranu, paradox, chuligáni USP tam plnili funkciu obrany normálov pred Pražákmi a zahnali ich.
guess.whoo - viac by sa ti páčilo toto v uliciach...
zdroj Športky
zdroj BBC
...ako to čo bolo na štadióne slovana? Najmä vtedy keď sa vyberieš s rodinou na prechádzku do mesta a ešte by okolo teba preletel pivový pohár, popolník, stolička či iné vybavenie krčiem a barov.
Inak je to zápas UEFA Lille vs Everton - a už ani neviem v ktorej diskusii pod článkami o slovane som čítal názor v zmysle "toto by sa vo vyspelých západných krajinách nestalo"...kto si to fakt myslí, je úplne mimo.
Inak súhlasím s tým čo napísal hd_ a KeLon. Ploty ktorými si stavbári ohradzujú stavenisko fakt nie sú vhodné na udržanie davu, obzvlášť pri takomto derby.
Hojko: predtým, než vznikol ten zákon a polícia bola prítomná na štadióne od začiatku zápasu, vznikali rovnaké problémy a výtržnosti ako teraz. A tak ako písal KeLon, polícia pri tomto pôsobí skôr provokačne, neraz som zažil nervózneho policajta, trieskajúceho si obušok o stehno a čakajúceho kedy niekto niečo vyvedie, aby si mohol udrieť. Teraz si už len prídu poudierať a sprevádzať hostí po meste.
zdroj Športky
zdroj BBC
...ako to čo bolo na štadióne slovana? Najmä vtedy keď sa vyberieš s rodinou na prechádzku do mesta a ešte by okolo teba preletel pivový pohár, popolník, stolička či iné vybavenie krčiem a barov.
Inak je to zápas UEFA Lille vs Everton - a už ani neviem v ktorej diskusii pod článkami o slovane som čítal názor v zmysle "toto by sa vo vyspelých západných krajinách nestalo"...kto si to fakt myslí, je úplne mimo.
Inak súhlasím s tým čo napísal hd_ a KeLon. Ploty ktorými si stavbári ohradzujú stavenisko fakt nie sú vhodné na udržanie davu, obzvlášť pri takomto derby.
Hojko: predtým, než vznikol ten zákon a polícia bola prítomná na štadióne od začiatku zápasu, vznikali rovnaké problémy a výtržnosti ako teraz. A tak ako písal KeLon, polícia pri tomto pôsobí skôr provokačne, neraz som zažil nervózneho policajta, trieskajúceho si obušok o stehno a čakajúceho kedy niekto niečo vyvedie, aby si mohol udrieť. Teraz si už len prídu poudierať a sprevádzať hostí po meste.
-
guess.whoo
Redeemer
hooligans v uk maju taketo strety naplanovane na miestach, kde k nicomu podobnemu nedojde. tiez som davno nevidel aby sa napr. rimske derby takto zvrtlo na stadione. sice po sebe vykrikuju, ale sedacky nelietaju a ploty sa netrhaju a to je ovela vacsie derby ako toto
Neustále sa čosi podobné deje, hocikde po svete. Samozrejme, že konkrétne v Anglicku to takéto rozmery na štadiónoch nezvykne naberať, ale tiež to tam "ožíva" v poslednej dobe.