Vysoky pulz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Vysoky pulz

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Zacal som si asi pred casom pravidelne meravat tlak, a som vysledkami znepokojeny. Cez den sa mi pulz pohybuje okolo 90-100 uderov za minutu bez extra namahy a vecer ked si liham spat, je okolo 60-65. Zda sa mi to dost vela.

Tlak je pri tom uplne v poriadku. Dnes som mal napr 118/78 pulz 87. Zvyknem bickylovat a chodim na tenis, BMI index mi vychazda okolo 25, co je na hrane medzi normalnou vahou a miernou nadvahou, ale ziadna tragedia

Zvyknete si obcas pocas dna resp. vecer merat tlak/pulz? Ake hodnoty dosahujete? Co poradite, ako ho znizit?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vysoky pulz

Príspevok od používateľa Grim »

...to je dosť znepokojivá hodnota. Ja tiež bicyklujem a keď mi doktorka namerala 37 úderov za minútu za splašene odbehla z ambulancie údaj ma meradle overiť...zistila, že je správny, tak som musel spraviť pár drepov a tep hneď vyskočil na 60 a voľačo...povedala mi, že športovci môžu mať v kľude tep nižší (bežci, cyklisti a pod.) ale po miernej námahe stúpa nahor...a to som bol ešte totálne vyčerpaný po celonočnej práci, kedy vraj kľudový pulz môže vystúpať ešte vyššie....ja osobne ti odporúčam ísť doktorke...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

zalezi kolko mas rokov, aka genetika (dvaja rovnaki sportovci tiez nemaju rovnake hodnoty, niekto sa moze dostat na extra male kludove hodnoty, niekto aj ked cvici viac sa na ne nedostane)
v neposlednom rade vysoky kludovy, hlavne rano moze znamenat chorobu, ktora sa rozbieha, unavu, pretrenovanost
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Ja mám v kľude tep okolo 80 - 90, ale zasa mám nízky tlak +- 115 / 60 tak srdce mláti, aby vyrovnalo tlak, ale nejde mu to. Doktorka hovorila, že je to normálne, ale mne sa to nezdá. Občas mám taký pocit akoby bolo srdce vyčerpané a stále som unavený. Dokonca som mal aj EKG holter ( monitoruje ťa to 24 hodín a potom sa robia závery ).

Ja som vysoký, chudý BMI mám na hranici s podvýživou a normálnou váhou.

Ináč mne pomáhal beh, keď som pravidelne behal.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Tlak si nemeriavam, na čo keď sa cítim fajn, som zdravý, nepotrebujem to vedieť. Čo ťa viedlo k tomu pravidelne si ho merať? Príde mi to zbytočné a pri lacných tlakomeroch by som sa trochu obával presnosti merania. Naposledy keď mi merali tlak, pri odbere krvi mal som pulz asi 80 alebo 90 a tlak v norme, lekár nič nevravel :)
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Norma je 60-100 podľa wiki, aj inde píšu, že obávať sa treba skôr pri hodnotách nad 100 http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse
Napísať odpoveď