Zrak, oči a PC - dioptrie, šošovky, okuliare, starostlivosť
Re: Zrak, oči a PC - dioptrie, šošovky, okuliare, starostliv
Čítal som, že je to dosť individuálne a nemusia vôbec každému sadnúť.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aiden, ktory model si kupoval? Lebo kukam, ze niektore su mensie a pod.
-
hojko
Site Admin
Skor si myslim, ze okuliare Gunnar su skor akysi placebo efekt. Ked si clovek kupit umele slzy v lekarni za 2 eura, kvapne si do oka, aby nemal oko suche, obcas si da par minut pauzu od displeja a nastavi si rozumne kontrast a jas displeja, aby mu to nevypalilo oci, tak zvladne pozerat do monitora aj cely den a nema bolesti oci alebo hlavy. Takze by som skor odporucil umele slzy z lekarne, nez taketo reklamne okuliare.
-
Soviet
Darca
Je to skorej o pohodli hojko. Teda behat si kvapkat slzy a davat do nich peniaze mi pride chore, ked telo si moze spokojne vlastne vyprodukovat. Placebo efekt to nieje, teda kolegovia ich tu dvaja maju a su spokojni na maximum takmer. Lenze dostat ich na svk ci odkskusat si je takmer nemozne a tak budem musiet riesit ebay. Radsej investovat teraz dakych 50eur ako o par rokov za operaciu par tisic
Dokonca sa mi mari, ze niekde som cital o 0,2kach, cize trochu obava bez ocneho kupovat taketo veci.
-
t0m4s3
Admin
"Placebo efekt to nieje, teda kolegovia ich tu dvaja maju a su spokojni na maximum takmer" - bomba 
-
Soviet
Darca
t0m4s3: Ten placebo som nezalozil na zaklade toho, ale celkovo co som si uz nastudoval o briloch a systeme ako funguju, filtroch a spol
A asi ked ti ludia ktory ich nosia povedia, ze to s cim mali predtym problemy, zmizli a nechodia domov z prace zazracne s bolestou hlavy nieco znamena tiez. A to nehovorim o ich hracskych vikendoch xx hodin vkuse.
Aj tak premyslam navstivit dakeho ocneho a nechat si odporucit pripadne "na mieru" nieco vybrat.
Aj tak premyslam navstivit dakeho ocneho a nechat si odporucit pripadne "na mieru" nieco vybrat.
-
t0m4s3
Admin
Ak sa budeme bavit iba o placebe, tak to znamena akurat tak velky prd. Kazdopadne, kazdy nech si utraca peniaze za co uzna za vhodne.
doporucujem na citanie/pocuvanie http://www.amazon.com/Predictably-Irrat ... 0061353248
doporucujem na citanie/pocuvanie http://www.amazon.com/Predictably-Irrat ... 0061353248
-
hojko
Site Admin
Pozeram a na Zive testovali tie okuliare: http://www.zive.cz/clanky/vyzkouseno-br ... 3-a-171282
Ako som to precital, tak som sa docital to, ze okuliare su tesne pri ociach, cim zabranuju prudeniu vzduchu a vysusovaniu oka. Teda to vysusovanie na ktore sluzia umele slzy. A suche oko je u mnohych bezne aj bez pozerania do displeja pocitaca ci na televizor, pretoze maju maju slzivost oci. A v takom pripade ti nepomozu ani ziadne kuzelne okuliare. Navyse ako citam na zive, tak tam dali 0,2 dioptrie a jedine co okuliare robia, tak rusia akusi cast farebneho spektra. Tiez sa spomina 0,2 dioptria, nakolko nie je presne nastavena na tvoje okolo a moze to robit problemy. Tazke skor ako taketo okuliare, asi by bolo lepsie skusit lekara, ktory sa pozrie na tvoje oci, ze ci nepotrebujes dioptrie, ci mas dostatocne slzenie oci a ci netrpis inymi problemami.
Ako som to precital, tak som sa docital to, ze okuliare su tesne pri ociach, cim zabranuju prudeniu vzduchu a vysusovaniu oka. Teda to vysusovanie na ktore sluzia umele slzy. A suche oko je u mnohych bezne aj bez pozerania do displeja pocitaca ci na televizor, pretoze maju maju slzivost oci. A v takom pripade ti nepomozu ani ziadne kuzelne okuliare. Navyse ako citam na zive, tak tam dali 0,2 dioptrie a jedine co okuliare robia, tak rusia akusi cast farebneho spektra. Tiez sa spomina 0,2 dioptria, nakolko nie je presne nastavena na tvoje okolo a moze to robit problemy. Tazke skor ako taketo okuliare, asi by bolo lepsie skusit lekara, ktory sa pozrie na tvoje oci, ze ci nepotrebujes dioptrie, ci mas dostatocne slzenie oci a ci netrpis inymi problemami.
-
Soviet
Darca
To aj budem musiet spravit, kedze na viac strankach som sa docital, ze su tam 0,2 dioptrie, co nieje vhodne pre mna. Teda oko, kde nemas predpisane ani nepotrebujes ziadne dioptrie. Dik za clanok, na tento som nenarazil este.
Momentalne este skusim to pravdilo 20-20-20 dodrziavat, aj ked to je dost obtiazne, ked sa clovek zazere do niecoho.
Momentalne este skusim to pravdilo 20-20-20 dodrziavat, aj ked to je dost obtiazne, ked sa clovek zazere do niecoho.
a čo tak práve toto: http://www.treneroci.sk/
predsa by to trochu mohlo vylepšiť ostrosť zraku???
predsa by to trochu mohlo vylepšiť ostrosť zraku???
-
t0m4s3
Admin
Co uz ti ludia nevymyslia aby zarobili na hluposti druhych ...
Efekt sucheho oka nevznika tym, ze ti ho vysusuje prudenie vzduchu, ale tym, ze pri citani/pozerani podvedome menej zmurkas. V tomto ti nepomozu ziadne okuliare.
Gunnar office pouzivam denne cca 8hodin uz niekolko mesiacov a mensia unava oci je vyrazna, z mojej strany velka spokojnost. Odlesky su vyrazne menej rusive,monitor netaha tak oci,proste super. 
Vyrazny biely podklad najviac zatazuje oci a tieto okuliare ich vedia "stlmit" do prijemnejsej svetlo zltej, toto sa uz dlho vyuziva napr pri cyklistike alebo sportovej strelbe- zvyraznenie ostrosti.
Vyrazny biely podklad najviac zatazuje oci a tieto okuliare ich vedia "stlmit" do prijemnejsej svetlo zltej, toto sa uz dlho vyuziva napr pri cyklistike alebo sportovej strelbe- zvyraznenie ostrosti.
-
ledenaster
Medium Professional
FUNKCNA ZLAVA na SOSOVKY !!!! ...
Neplatte zbytocne predrazene sosovky v obchode ked online to mate 2x lacnejsie
www.vasesosovky.sk ....ak chcete vyuzite moj zlavovy kupon z celkovej sumy.
10% z celkoveho nakupu ---------> Kupon: 5c8a6

Neplatte zbytocne predrazene sosovky v obchode ked online to mate 2x lacnejsie
www.vasesosovky.sk ....ak chcete vyuzite moj zlavovy kupon z celkovej sumy.
10% z celkoveho nakupu ---------> Kupon: 5c8a6
haha ten tréner očí je dobrý
Inak chalani mám dilemu, už dlhšie používam najmä na čítanie, ale aj na prácu s počítačom okuliare a zvažujem implementáciu multifokálnej šošovky pomocou metódy prelex, napr. http://veni-vidi.sk/index.php/sk/operac ... na-citanie a chcem sa úplne zbaviť tých okuliarov. Jediný problém je cena, okolo 1300€. Je to podľa vás dobrá investícia?
Tie okuliare už ma niekedy fakt rozčulujú prekážajú mi, svrbia ma, tlačia ma a mám pocit, že spravím všetko preto aby som sa ich zbavil heh. Čo vy na to?
Tie okuliare už ma niekedy fakt rozčulujú prekážajú mi, svrbia ma, tlačia ma a mám pocit, že spravím všetko preto aby som sa ich zbavil heh. Čo vy na to?
nad laserom si neuvazoval? preco ches implantovat sosovku ked sa to da aj bez nej? a za rovnaku cenu
-
hojko
Site Admin
Shwollo: Pretoze neriesi trebars len dialku, ale dialku aj citanie, tam sa to robi cestou multifokalnej sosovky.
Shwollo: ja rozmýšľam presne nad laserom ako hovoríš - xxx. - je táto metóda vhodná, keď sa chcem zbaviť okuliarov do diaľky? Viem, že aj tak treba pred operáciou absolvovať vyšetrenie, kde mi povedia, ktorá metóda je pre mňa najvhodnejšia, ale chcela by som si o tom niečo naštudovať aj predtým ako tam pôjdem, aby som mala aspoň predstavu o čom rozprávajú 
vsetko ti bude vysvetlene polopate aby si to pochopila takze sa nicoho nemusis bat, vysvetlia, poradia,...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Plánujem ešte ten rok navštíviť očnú. Naposledy som tam bol asi keď som mal 13 ? Neviem presne, teraz mám 23. Čo viem mám jedno oko tupozráke, ak to zdravšie zakryjem tak vidím rozmazane. Liečiť sa to nedá, zistili mi to neskoro. Na to zdravšie vidím dobre, ale maličké písmenka vidím trocha rozmazanejšie. Ani by som to nezistil keby som si dnes len tak nedal svoje staré okuliare na skúšku. Čiže so starými okuliarmi vidím lepšie. Otázka znie, ak nosíte okuliare kupujete ich cez net alebo priamo na predajni vo vašom meste ? Čo viem je to dosť drahá položka (mama ich nosí pravidlne). Vďaka za odpovede