Ako prekonat strach zo soferovania ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
lumir
King
King

Re: Ako prekonat strach zo soferovania ?

Príspevok od používateľa lumir »

heker napísal:Inak taka otazka trochu mimo, najma pre tych z Bratislavy. Ako prebieha jazda v BA pocas autoskoly? Pride pre mna instruktor domov, vyjdeme na hlavnu cestu v poobednej hodine, postojime hodinu v zapche, ledva sa dostaneme ku dalsiemu ziakovi autoskoly a ide dalsi? Alebo sa chodi jazdit mimo kde su prazdne cesty?
mas trosku zvlastne predstavy, co sa tyka dopravnej situacie v BA. Za poslednych 7 rokom som ziadnu tragicku zapchu nezazil.. navyse zhustena pramavka je len v urcitych casoch a v urcitych smeroch (instruktor autoskoly sa tymto kritickym bodom dokaze vyhnut)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

heker napísal:Inak taka otazka trochu mimo, najma pre tych z Bratislavy. Ako prebieha jazda v BA pocas autoskoly? Pride pre mna instruktor domov, vyjdeme na hlavnu cestu v poobednej hodine, postojime hodinu v zapche, ledva sa dostaneme ku dalsiemu ziakovi autoskoly a ide dalsi? Alebo sa chodi jazdit mimo kde su prazdne cesty?
vecsinou je to tak ze rozvazas instruktora po celom meste, tam kde potrebuje nieco vybavit,nakupit a pod.. :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Neviem ci instruktor je zrovna taxik aby po teba chodil domov...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nie prijdes na parkovisko, kde parkuju auta a jazdis, potom zas prijdes nato parkovisko vystupis a ides domov. Nwm ako u inych autoskol ale ja co si pamatam som jazdil hlavne v petrzalke na krizovatkach bez semaforov. Potom tusim raz som isiel niekam smerom na zahorie a raz do race. Samozrejme, ze nepojde na obchvat, kde budu zapchy.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pre mna prisiel iny ziak autoskoly domov, zacal som soferovat ja, jeho sme odviezli domov a jazda koncila ked sme isli pre dalsieho. U neho sme sa vymenili a on ma odviezol domov a pokracoval vo svojej jazde.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

qwerty: ja by som chcel vedieť, ako si dopadol...a koho rada ti bola najprospešnejšia...a ako si to prekonal (ak vôbec)...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Neviem, ci je to este aktualna tema, no rovnako ma zaujima, ako to dopadlo a najma, z coho prameni taky panicky strach?
Toto ma zaujalo, lebo som este nikdy o podobnej situacii necital ani mi o tom nikto nehovoril.
Toto popisovane je iracionalny panicky strach, fobia. Zrejme k samopomoci ani nedojde, jedine s extremnym sebazaprenim, lebo evidentne dochadza k neadekvatnej reakcii iba priamo na mieste sofera, mimo toho nie.
Pripada mi to ako negativna autosugescia.

Odporucal by som na zaciatok sadnut k niekomu, kto dobre soferuje a z miesta spolujazdca "akoby soferovat", tzn. hovorit, co by si prave ako sofer robil, sledovat premavku a plne sa do nej vzit. Nasledne si pozicie vymenit a rovnaku trasu absolvovat ako sofer.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

po buracke som mal strach ist za dazda (ano, havaroval som za dazda) a ked som isiel za dazda, tak len po meste, mimo ani za svet... prekonal som to, ale az po vyse roku, ked som musel ist do Brna (jop, za dazda :D) a nemohol som si prdkat 50-60...

takze tomu, ze mal strach z buracky... dokazem tomu uverit, psychika cloveka je rozna, nie kazdy sa dokaze zapriet a ist napriek strachu hned dalej...

ja by som qwertymu poradil zobrat auto a jazdit najma po okreskach, kedy sa rozkuka s autom a ziska ho ako tak do ruk... krizovatky nejak casto riesit nemusi, rozsiri mu to pohlad (nebude sa tolko citit ako v rakve bez vyhladu) a aj zrkadla by sa naucil pouzivat... v nejakej dedine to otocit a ist spat... na rady qwertymu je uz neskoro, ale mozno niekomu inemu to pomoze
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale ale, neohrozený zabijak qwerty, čo strieľa zo samopalov a z kamier s guľometmi, sa bojí šoférovať. :lol: :lol: :lol:

ŠKODA, že neštudujem psychológiu. Na tvojich príspevkov tuto na hojku, by som urobil prelomovú, hoc aj dizertačnú prácu o problematike schizofrénie. ;)
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

ale prosím Vás, základ ako prekonať strach zo šoférovanie je učiť sa šoférovať na osobnom aute je dôležité už v detstve, určite nie až 18 - tich, najlepšie je to v 13. - 15. veku života, ale nemusí byť to práve vtedy, každý by sa mal začať už vtedy, keď bude mať takú telesnú výšku, aby dotiahol na pedále - platí to hlavne pre chlapcov
fakt zaručujem na 100%, že najlepší spôsob a typ prostredia ako sa učiť, je začať chodiť na čierno niekde po dedine, poľnej ceste, lese, takže tam, kde nie štátne evidovaná vozovky, čiže policajtom to môže byť úplne jedno
a keď môžem garantovať, ako odbúrať strach si sadnúť za volant motorového vozidla je ako 1. jazdu si skúsiť jazdiť na niečom fakt malom ako pomaly pre deti, napr. POLSKI FIAT 126p, VW LUPO, nanajvýš škoda 100 -120, a neviem, že aké iné malé auto ešte . . .

ako názorný príklad zo skutočnosti tohto problému - môj jeden kamarát sa začal učiť s otcom jazdiť v 6. roku na autobuse(starej Karose) :smt023

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2014, 20:47)

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Skoda 120 je male auto? :P
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

to síce nie, ale rozlohou interiéru to nie je veľmi veľké oproti dnešným novým autám
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ano, taky kral ma potom pocit ze vie soferovat, dostane vodicak, a pri prvej jazde v zhorsenych podmienkach (kedy ho tatko nepustal) havaruje...
Napísať odpoveď