Pod ktorou poistkou je vyhrev spatnych zrkadiel?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Pod ktorou poistkou je vyhrev spatnych zrkadiel?

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim,

vedel by mi niekto poradit ohladom poistiek? Nesiel mi vyhrev laveho spatneho zrkadla ani zadneho skla (pravy spatak funguje). Popozeral som manualy a pozeral som, kde su poistky, ze ich aspon skontrolujem. Poistka zadneho skla bola v nespravnom "porte", (namiesto c. 4 bola v porte c. 3), tak som ju len prelozil a uz to ide. Ale v manuali ani nikde inde (skrinky nie su oznacene schemami ci znackami) som nenasiel vyhrev zrkadiel. Vedeli by ste mi teda poradit pod akou polozkou sa to moze nachadzat? Myslim tym, ci to nie je zaradene pod nejake vseobecne oznacenie, lebo zrkadla sa tam nikde nespominaju.

Tu je manual, poistky su na strane 213 az 217: http://vectra-c.swi.hu/VectraManual.pdf

Dakujem.

//edit: takto vyzeraju poistky c. 8 a 18 zo strany 214. :nono:
Prílohy
IMG_20141024_154910.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pod ktorou poistkou je vyhrev spatnych zrkadiel?

Príspevok od používateľa Fabo »

Teoreticky vygoogli wiring manual
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Preistotu som skontroloval vsetky poistky, prisiel som na to, ze niektore poistky chybaju uplne (zrejme kvoli tomu, ze nemam dane prvky vybavy, ktore by mali byt istene) a niektore su inej hodnoty (vacsinou mensie), ako by mali byt podla manualu.

A aby toho nebolo malo, po kontrole vsetkych poistiek mi prestal ist central na oboch zadnych dverach (predne a kufor idu). Ktorou poistkou by to mohlo byt? Lebo v tom zozname podla manualu nikde nie je central lock ani nic podobne. Niektore, ktore som podla nazvu vytipoval, to nie su.

Wiring manual sa mi nepodarilo vygooglit, resp. nenasiel som nic, co by mi pomohlo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vytiahni ju a pozri si ju do svetla. Poistka bude prerusena, vacsinou je to video okom. Ak mas skusacku alebo multimeter, tak to prepipaj. Ta co je zla, tak ju vymen a uvidis.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Len keby som vedel, ktora to je. Takto som kontroloval uplne vsetky a vsetky boli OK. Akurat po tejto kontrole mi prestal ist central zadnych dveri. Daval som pozor, nezamenil som ziadnu poistku a mal som pri tom odpojenu aj baterku.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odpojena baterka mala aky vyznam? Akurat co ti to moze bloknut radio a ako sa zda, tak aj rozladit kodovanie centralu.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ked som odpajal prve poistky, tak sa tam natahovali obluciky a tak mi napadlo, ze radsej nech je mrtve vsetko, namiesto takychto "sokov" jedno po druhom. Neviem co je v aute zavisle od coho, tak aby som nahodou nieco neposkodil som radsej odpojil baterku.

Mozno blbe riesenie, ale mechanik nie som.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Celkom nerozumiem tomu, ako sa mohli natahovat obluky, ked auto nie je nastartovane a nema ani elektriku zapnutu klucom v prvej polohe.
Pri starte ma cvakat relatko, ktore odpaja vsetky spotrebice motora okrem RJ, ktora je napajana bateriou ako zaloznym zdrojom, inak vsetko off. Ked som tak kontroloval poistky u seba, ziadne obluky to nerobilo ani na 30A poistkach.

Treba skontrolovat rele, ci nie su zapecene. Bateria sa ti nevybija rychlo?
A tie poistky na obrazku, to si mal v aute??? taka frajerina je dobra, ked chce dakto vyhoriet.

Navyse pochybujem, ze lave a prave zrkadlo ma samostatne istenie, nema to velmi logiku. Skor moze byt nefunkcne celkom, napr. predraty kabel v dverovej prechodke, pripadne preruseny samotny vyhrevny clanok.
Pokial by vsak skutocne boli istene nezavisle, byva to v interierovej poistnej skrinke pred lavym kolenom vodica, pripadne byva za kastlikom spolujazdca, nebude to v motorovom priestore. Dnu sa isti aj vnutorne svetlo, radio a pod.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Tak obluky (lepsie povedane iskry) to hadzalo prave v tych interierovych, kde su "za pochodu" aj bez kluca istene napr. ovladanie okien, radio a pod. Preto som radsej odpojil baterku. Tie poistky tam boli od predosleho majitela, uz som tam dal normalne (tiez som sa chytal za hlavu wtf? Nema par centov na poistku, radsej bude riesit pripadnu omnoho drahsiu opravu?!).

A k tym zrkadlam, no najprv som chcel pozriet poistky, to by bola taka najmensia banalita. Teda urcite skor, nez by som rozoberal zrkadlo, pripadne zhadzoval tapacir z dveri a pod. Tiez som toho nazoru, ze moze byt predrany kablik, pripadne ci nebol spatak odtrhnuty a nie je to pripojene... Takych hypotez je viac.

Asi mi nezostava nic ine, len to teda rozobrat, lebo pri poistkach som na nic neprisiel. Chcel by som to dat dokopy este pred zimou, lebo je to dost zasadna vec.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviem, ci to funguje rovnako - mas v aute poistku 41? http://www.vectra-sport.com/forum/showt ... hp?t=68284 zrejme interierovu myslia, ale nepoznam to auto. Ty mas zadne okno vzadu pod F4.
Je dost pravdepodobne, ze su ozaj zlucene vyhrevy zadneho okna a zrkadiel a teda to zostava na chybu niekde od dveri k zrkadlu.

Ten manual som az teraz pozeral; ciste teoreticky by mohli byt zrkadla aj pod "seat heating", ale malo pravdepodobne.

7.5A poistka vpredu na pozicii F25, heating, je podla mna dost slaba, to bude najskor len kontrolny modul merania a nastavenia vnutornej teploty, ak je automaticka klima.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Poistku 41 nemam. To co si poslal je Vectra B, tu sa jedna o Cckovu. A zrkadla nie su na jednej poistke so zadnym sklom, lebo donedavna mi zadne sklo neslo, ale spataky, resp. pravy spatak isiel. Po tom, co som poistku prehodil do F4 tak zadne sklo ide a aj nadalej ide pravy spatak, lavy nejde.

Resp. kontroloval som preventivne vsetky poistky (po tom, co som nasiel tie 2 30A "opravene" poistky). Vytlacil som si ten zoznam z manualu a postupne som si znacil. Fajocka znaci, ze je to OK, cislo znaci hodnotu poistky, ktora tam je (ak je pri tomto cisle fajocka, tak poistka je nevypalena), pomlcka znaci, ze tam ziadna poistka nie je.

Zaujimave, ze niekde, kde poistka nema byt, je. A aj naopak, kde ma byt, nie je. Ale to je zrejme podla vybavy, nejako extra vela jej tam nie je. :D
Prílohy
image2014_10_24_180001_1.jpg
image2014_10_24_180114_1.jpg
image2014_10_24_180151_1.jpg
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Jop, je to podla vybavy. Ja mam tiez par prazdnych pozicii. Dost je vsak rozdielnej hodnoty, akoby to uz niekto opravoval.

Ak nejaka vybava chyba, stava sa, ze je prazdna aj samotna pozicia na poistku, ze nema ani kontakty. Mas to tiez tak?

Ak su vsetky ok, tak by som zacal asi na spetaku a ked jeden hreje, druhemu merat, ci ma na ohrievacom telese pripadne na kontaktoch napatie. A potom je to uz viacmenej jasne.
Neviem ako mas riesene dvere, ci je priechodka suvisla alebo su dvere oddelene konektorom; este tam by to slo pomerat, ak sa kablova schema nachadza v nejakom zohnatelnom servisnom manuali.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ano, niektore tam maju akoze drazky, ze teoreticky by tam mohla byt poistka, ale nie je tam "zasuvka" z vodiveho materialu, len plast. Avsak je tam aj viacero takych, kde su normalne zasuvky, ale su prazdne (tych je ovela viac).

A to, ze tam su miestami uplne ine hodnoty ma trosku znepokojuje. Asi nakupim poistky a vsade dam taku, aku tam treba podla manualu. Na druhu stranu, auto je prerobene na LPG, nemohlo to zmenit niektore hodnoty? Aj ked pochybujem, ale aspon sa opytam.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Jedine, ze nejaky kutil napojil na poistkovy obvod nieco, co sa tyka LPG (aj to v principe nesmie), inak tazko. Aj to by boli ine hodnoty (vacsie) skor v motorovom priestore, nez interieri.
Ci su poistky neoriginalne mozes vidiet aj podla toho, ze su ine; origo vyzeraju inak, aspon na mojom aute a take bezne nekupim, z predajne su priesvitne, origo su matne.
Pokial su poistky origo a s inou hodnotou, to by som sa pytal skor v Opel servise, lebo ide o dost specificku vec a to tu mozeme len hadat, preco je to tak.

Aktivovat si poistkou nejaku funkciu by bola parada, aj mne to napadlo, ked som videl prazdnu drazku s kontaktmi :D ale skor pojde len o konkretnu vybavovu verziu bez doplnkovych prvkov; tzn. poistkova skrina je pre urcity stupen, napr. Active spolocna s moznostou dodatocnej instalacie vybavy. Aspon si to tak vysvetlujem :)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

No veru to by bola pecka. :D Ale podla popisu tam chybaju niektore, ktore by som podla vybavy mal mat. Napr. "power windows" tam nie je ani jedna a su tam 2 sloty (pritom okna idu) atd.
Napísať odpoveď