3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
dakujem vsetkym za kritiku. budem sa snazit poucit sa. dakujem vsetkym.
ja som sa trocha hral este chyba vela veci
//foto patrí do prílohy
//edit sry
//foto patrí do prílohy
//edit sry
Dlho som sem neprispel, keďže nemám veľa času na osobné projekty. Len taká menšia víkendová práca. Síce to nijak úžasne nevyzerá, ale ako koncept je to fajn.
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2014, 10:32)
Detailnejší náhľad na prístroj pre ovládanie dverí. Takto nejak by to mohlo vyzerať vo finálnej scéne.
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2014, 10:32)
Detailnejší náhľad na prístroj pre ovládanie dverí. Takto nejak by to mohlo vyzerať vo finálnej scéne.
-
undert1987
Amateur
moja vylepšená verzia lode
ak bude viac času ešte na tom popracujem
Pekna lodka btw to je titanic este to more spravit
a rethonove veci sa neoplati komentovat to je vzdy kvalitka
thumbs up
a rethonove veci sa neoplati komentovat to je vzdy kvalitka
Jéj, to človeka tak zahreje pri srdci, ďakujem. 
-
undert1987
Amateur
taký menší update : )
Sice ja by som ani tolko nevedel spravit ako vy, ale mne ten Titanic pripada uplne nerealny, navyse sa minimalne podoba na original. Dokonca aj cervikova obojstranna pneumatika pobavila
Len tak dalej chlapci, casom to bude urcite lepsie 
-
undert1987
Amateur
Moje prvé kontakty s novou mašinou. GTX 760 je minimálne päť násobne rýchlejšia než moja predchádzajúca GT 640. Mám z nej veľkú radosť.
Takže sem hodím taký jednoduchší testovací render. Cycles, 500 samples, render time 4 min. a 30 sek.
Takže sem hodím taký jednoduchší testovací render. Cycles, 500 samples, render time 4 min. a 30 sek.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Obyvacka+kuchyna a kupelka. Podla predlohy, ma to svoje muchy a hlavny problem robia svetla, ale chce to este vela casu, kym sa to naucim. Kuchyni som vela casu nevenoval, je to len tak, aby tam nieco bolo. Obyvacke som casu venoval viac, pekny krb, TV, vino v stojane ci Playstation vlavo od telky musi byt. Najviac casu som robil kupelku, tam sa bolo s cim pohrat a hoci som povodne pouzil material podla predlohy z jednej firmy, nebolo to ono. Az dnes som nasiel navod ako spracovat jpeg obrazok do materialu a dostat ho do pozadovanej podoby. Potom neskor som sa spravil a pridal na podlahu trosku vyliatej vody pred vanu, ale nechcelo sa mi cakat 2 hodiny na renderovanie obrazka, nech to nejak vyzera. Ale ked budem robit nieco dalsie, tak urcite pridam trosku vodu s odleskom. Svetla na svieckach na vani a aj na policke vpravo pri umyvadlach su odflaknute, su uplne mimo predstavy, ktoru som mal. Zial, clovek v nahlade tie veci nevidi a vidi to az vo finalnej faze, no cakat 2 hodiny kvoli jednemu obrazku, potom nieco zmenit a potom opat nieco zmenit, to je na dlhe lakte. Preto asi pouzijem len jednu sviecku a budem sa ucit hrat so svetlom, nech dokazem spravit nejake prijatelne svetlo zo sviecky, ktore bude vrhat aj tien a nebude posobit v takej forme ako ho je vidiet na obrazku. Tiez by som rad posunul moznosti v samotnom svetleni stropu ci pouzitia led svetiel, spravit osvetlenie napriklad led pasom, ale tam asi nastava problem pri renderovani, pretoze si myslim, ze prave osvetlenie zabije dost vela casu.
Pouzite zdroje su z 3D Warehouse (Sketchup). Renderovaci cas obrazku cca 2 hodiny (AMD Phenom II X4 965 BE, 4GB RAM).
Pouzite zdroje su z 3D Warehouse (Sketchup). Renderovaci cas obrazku cca 2 hodiny (AMD Phenom II X4 965 BE, 4GB RAM).
sketchupové modely sú strašne lowpoly.a na rýchlu vizualizáciu stačia, na niečo krajšie ale už nie. čo mne udrelo do očí - na strop sa obklad nerobí (kúpelňa)
ak poladíš svetlá, bude to super. si rob menšie rendery na náhľad. ale 2h sa mi zdá neskutočne moc. v čom rendruješ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Viem, ze sa na strop obklad nerobi. Je to tam preto, lebo som sa hral so svetlami a tienmi, takze som potreboval vidiet, ze ako to vyzera. V pripade modelov zalezi od vyberu, je su tam stolicky, ktore maju trebars 70 polygonov alebo aj take, ktore maju 1500 polygonov. Len treba hladat. Tu islo prave o to nieco sa naucit a pohrat sa s osvetlenim.
Render je cez pCon.Planner a zostava ako som uz pisal vyssie. Hold, procesor ma uz nejaky ten svoj rok. Render som mal nastaveny defaultne, najlepsia kvalita a 1600x1200. Samozrejme, ze by cas isiel stiahnut, keby som niekde znizil kvalitu, tiene ci odrazy..., resp. uplne vyhodil svetla a dal prec strop, nech je to otvorene. Ale islo mi prave o tie svetla. No budem to musiet skusat na nejakej cistej miestnosti, kde to bude renderovat rychlejsie.
Render je cez pCon.Planner a zostava ako som uz pisal vyssie. Hold, procesor ma uz nejaky ten svoj rok. Render som mal nastaveny defaultne, najlepsia kvalita a 1600x1200. Samozrejme, ze by cas isiel stiahnut, keby som niekde znizil kvalitu, tiene ci odrazy..., resp. uplne vyhodil svetla a dal prec strop, nech je to otvorene. Ale islo mi prave o tie svetla. No budem to musiet skusat na nejakej cistej miestnosti, kde to bude renderovat rychlejsie.
toto som dneska robil hm mal by som sa naucit texturovat 
Hmm, pozerám že používaš blender, veľmi dobre. Za takú bačkoru by sa nemusela hanbiť nejedna hra, inak tam máš dosť artefaktov. Hlavne v tých "štvorcoch" na boku. Takto to dopadne keď dáš subdivision surface na model ktorý nemá správnu topológiu (triangel, n-gon,...). No na začiatok je to fajn, len tak ďalej.
Rethon som si vedomi ze by som mal zapracovat na topology http://www.jshoesonline.co.uk/images/pr ... 209100.jpg toto je moj referenc podla coho som cca robil a tie stovrce som robil ze som mal 4"faces" a tie som extrudol do vnutra cize aj v strede su stvorce ale asi to by sa to malo inak robit to bolo jedine co ma napadlo 
som netušil, že microstation vie také pekné obrázky
fakt dobre to vyzerá. a pritom jednoduché