Paypal, platby cez paypal

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Paypal, platby cez paypal

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som tiez riesil s paypalom len telefonicky, inak to nemalo zmysel.. ale v tvojom pripade by som kontaktoval najprv mbank
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aha, no pekne, tak si skúsim trochu precibriť svoju angličtinu.. :)

//autoeditácia príspevku (30 Okt 2014, 12:28)
Nakoniec mi odpísala Monica, že mi to skontrolovala a opätovne pridala kartu, vraj nejaký update systému im spôsobil, že niektoré karty im zablokovalo. Už mi aj stihlo stiahnuť 1USD z účtu..

..a tááák som sa tešil na telefonát do paypalu! :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Mám taký dotaz, paypal využívam len príležitostne, keď mi niekto pošle peniaze, alebo si chcem niečo kúpiť na ebay,
no a rád by som vedel, že či je nejaký rozdiel v tom, že mám tie peniaze priamo na tom svojom paypal účte, alebo si ich odtiaľ prepošlem na svoj účet. Proste či to má nejaké výhody mať ich radšej priamo na paypale, ako si ich stadial preposielať na svoj účet, ď.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hmm, áno.. ale pokiaľ nerobíš kvantum platieb alebo tie platby nie sú vysoké, tak len minimálny. pokiaľ platíš cez paypal debetnou/kreditnou kartou, ráta sa ti k platenej sume (každej individuálnej platbe) ešte poplatok 2.9% z danej sumy plus $0.30 centov. čiže ak by si kartou napr. platil $100 dolárov, poplatok navyše by bol $3.20 ($2.90 + $0.30). ak máš už tie prachy na paypal účte, tak platíš len sumu bez extra poplatkov navyše. rovnako ak tie peniaze pošleš z bankového účtu, tiež bez extra poplatkov.
retkvic
Addict
Addict

Aha takže tak, ja som totiž pri platbách na ebay žiadne zrážky nezaregistroval, čítal som , že posielanie peňazí z banky na paypal je spoplatnené, ale tak načo by som to robil, keď si platbu cez paypal môžem zrelizovať priamo výberom z účtu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

hmm, možno záleží na banke.. osobne som to ešte neskúšal z bankového účtu priamo na paypal, ale viem, že by to malo byť bez poplatkov :) čítal som to na oficiálnej stránke paypalu.
no pri platbe na ebayi kartou tam tie poplatky sú.. akurát si to nevšimneš, ak vec stojí 10-20 dolárov. a v podstate ani keď stojí 100 alebo akúkoľvek inú, keďže ti to hodí z USD na konverzný kurz v EUR a to si nikto nebude kontrolovať. najbližšie si to spočítaj. predtým, než odošleš platbu, vyhodí ti to tam finálnu sumu, ktorú musíš potvrdiť. pozri sa aká suma ti vychádza na ebayi za daný predmet plus poštovné. tých 2,9% plus 30 centov tam je rozdiel.
retkvic
Addict
Addict

Asi to bolo tým kurzom na dolár, lebo tam človek ťažko zistí, či mu chýba pár centov, alebo dolár, lebo ani konverzný kurz nie je presne rovnaký ako oficiálny a pod. Takže v podstate je to skoro jedno, mikroskopicky výhodnejšie je to mať na paypale, ale v podstate je to skoro jedno.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prave som sa zaregistroval, pise mi tam "Status: Unverified", ked dam overit, chce to overit kartu za 1.50€, potom mi to asi vratia do 24 hodin, potrebujem toto overenie ak si chcem poslat na paypal malu sumu asi 20€?

Este podotazka, na jednej stranke potrebujem zadat "PayPal-Konto" na prevod sumy, co tam mam zadat, email na ktory mam paypal ucet, alebo je tam nejake specialne cislo? Tak som nasiel "Merchant account ID" - je to ono?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

hello
https://www.paypal.com/au/webapps/helpc ... Id=FAQ1913
cize ak si chces poslat prachy, netreba verifikaciu. ak chces vybrat prachy, budes musiet mat overene konto.

podotazka: zadava sa stale tvoj email, na ktory mas vedeny paypal
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, takze na zaslanie na moj paypal netreba, ale ak si chcem z mojho paypal poslat na moj bankovy ucet, tak treba, spravne?

Inak dal som aj overit a malo by to zobrat 1.50€, ale mam na dnesny den (je po polnoci) 2 rezervacie, na 1.50€ a na 1€, je to normalne?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

robil som to davno, ale teraz pokial viem, tak to prebieha nejako takto https://www.paypal.com/uk/webapps/helpc ... nId=FAQ563
ale.. kazda krajina ma inu sumu a aj trochu iny postup, anglicku posielaju jednu libru/amerike jeden dolar, konkretne podmienky pre slovensko/cesko napr. nie su ani zverejnene v zozname krajin. viem, ze niektore krajiny vyzaduju overenie bankoveho uctu aj prostrednictvom telefonu, lenze samozrejme na slovensku ti volat nebudu.
co sa tyka tych dvoch rezervacii, je to tiez normalne, takto to posielaju aj v USA napr. a pri overovani bankoveho uctu zadavas zrejme vysky oboch ciastok, co dokopy tvori ten 4 miestny PIN.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, tak teraz budem cakat.

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2014, 22:30)
Tak 1.50€ uz odislo, kod som zaslal, overenie bolo uspesne, ale stale je tam rezervacia na to 1€, divne, do 24 hodin mi maju vratit 1.50€, tak uvidime ci vratia aj to Euro..
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Zdravím,

mal by som jeden problém, cez Paypal platím dosť vecí a aj prijímam dosť peňazí, priateľka si kupuje niečo cez eBay, poprípade ja niečo zo zahraničia alebo chodia mi tam aj príjmy z reklám zo stránok atď. Proste dnes po prihlásení mi skočilo toto okno (viz. príloha).

Ak dobre rozumiem, limit pre Paypal je 1800 € dokopy, ročne, čiže príjem a platby spolu a ono preto odomňa pýta ďalšie bližšie údaje lebo na základe nejakej EU normy to potrebujú, nejaké ďalšie presnejšie údaje o mne. No, problém je tu, ak kliknem na riešenie problému tak ma to hodí tam do (viz. príloha).

Mám tam vyznačené zelené fajky, čiže to je Ok, tam kde je Account type som zvolil personal account na vlastné účely atď. ale teraz to chce odo mňa ďalšie doklady o identite. Ak kliknem na provide identification tak mi hodí nasl. možnosti.

Pýtam sa, mal už niekto podobný problém a úspešne to vyriešil? Je bezpečne aby som poslal oscanovaný občiansky preukaz popr. vodičák?
Prílohy
AD.jpg
paypal2.png
paypal4.png
paypal5.png
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Oni to bežne vyžadujú , keď sa im zdá niečo podozrivé. Z tých vecí potrebuješ oskenovať a poslať aspoň jednu z toho a jednu z toho. Čiže aspoň prefotený občiansky a výpis z bankového účtu. Kôli tomuto ja paypal používam iba v nevyhnutných prípadoch a mám tam vždy sumu iba do 5€. Ak mi to zablokujú , tak oveľa neprídem. Ja osobne by som to nikdy neposlal. Nech si buzerujú svojich amíkov , ktorý im poslušne ako ovce zasielajú všetky osobné informácie.

Bezpečné to určite nie je , môžu si rozprávať čo chcú. A je to úplne smiešne keď kôli sume 2500€ , ktorá v USA veľa neznamená , robia takýto humbuk.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Otázka znie, potrebuješ to riešiť? Tam píšu, že si prekonal limit 1800€ a blížiš sa limitu 2500€, kedy Ťa musia nahlásiť čičo. Očakávaš, že tohto roku prekonáš hranicu 2500€ v príjmoch? Ak ju neprekonáš, dal by som to ignorovať, ak sa to teda dá..

:)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

No, vypisuje mi, že You have 134 days to resolve before your account becomes restricted.

Ale zas tam kde mám limity tak mi píše, že 22 Februára bude Reset limitu to je o 68 dní cca. Čiže mám sa na to zatiaľ vykašlať?

ramaya: No veď ide o tú bezpečnosť, veď to len nejaký ťuťko by posielal svôj občiansky alebo vodičák aj s bankovým výpisom "neznámej" spoločnosti.
brm: Čo sa tohto týka tak asi nie, aspoň sa pokúsim presmerovať platby inam a nechám to tak zatiaľ.

Tu som našiel niečo na internete:

http://www.wjunction.com/126-paypal/158 ... cific.html
http://www.sideshowcollectors.com/forum ... cific.html
https://www.paypal-community.com/t5/Lim ... 59/page/13
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

posli nejaky doklad bez fotky
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

BTW, mne uz prisli peniaze na paypal, aj z neho na ucet, aj mi vratili to 1.5€, ale stale mi tam svieti este od registracie 1€ rezervacia, patri to urcite paypalu, pamatam sa ze som sa registroval po polnoci a odvtedy tam bolo najskor aj to 1.5€, aj to 1€, no to Euro tam zostava, preco?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja ked som im posielal OP, tak som cenzuroval cislo obcianky a este nejake udaje.. prakticky vsetko okrem mena a adresy. ako overenie adresy som im posielal scan SIPO (ten som tam nechal cely.. maju tam len meno a takisto adresu a stacilo to) :) akurat vedia kolko platim za byt, no hu-ha. a raz som im tusim daval aj kopiu faktury za mobil (normal t-mobile papier.. na nejaky web som posielal len digitalny scan z toho pdf, co zasielaju v maily.. mozno to bol aj paypal, to overenie odomna zadiali behom troch rokov uz viackrat). nedaval som im nic nove, co by uz nepoznali..

Dreamer: k tomuto sa uz neviem vyjadrit.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Dreamer - možno stačí ešte nejaký čas počkať a tá blokácia sa zruší sama ...
A neviem či si to s niečím nepletiem , ale zdá sa mi , že niečo sa má uvolniť alebo vrátiť pri prvej transakcii. Ale neviem či ľubovoľnej alebo cez Ebay. Ale to sa mi len tak hmlisto marí :) možno si to mýlim s niečím iným
Napísať odpoveď