Google Chrome
Re: Google Chrome
zistil som, že by môj problém mal byť spôsobený v tom, že o rasterizáciu sa nestará GPU, je to vo flags ako aktivovanie rastrovania prostredníctvom gpu, no vraj daný experiment nie je dostupný pre moju platformu...cez chrome://gpu som zistil, že práve táto rasterizácia je deaktivovaná, tak si myslím, že toto za to môže
Ahojte,
všetko fungovalo ok, ale jedného dňa som som vymazala údaje za posledné 4 týždne (išlo konkrétne o vymazanie položiek:
História prehliadania; História sťahovania; Súbory cookie a ďalšie údaje webových stránok a doplnkov; Obrázky a súbory vo vyrovnávacej pamäti; Heslá; Údaje formulára Automatické dopĺňanie; Hostené údaje aplikácie; Licencie obsahu). Teda nie všetko, len 4 týždne.
A od tej doby mi prehliadač Chrome nedopĺňa heslá. Mail, login áno, heslo nie. Ešte ho aj zobrazí zo žltým pozadím (že ho má uložené). No heslo nič, zostane biele. Pozerala som aj zoznam hesiel a ten je ok. Nechápem. Alebo nejaká aktualizácia to pobabrala. Lenže prečo potom heslá fungujú na gmail a nie sem na fórum, Facebook atď.
Dá sa s tým ešte niečo robiť? Stretli ste sa už s niečim takým? Mám Win 7, veziu Chrome Verzia 37.0.2062.120 m.
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2014, 22:57)
Sranda, iba čo som sa sem posťažovala a hneď je to vyriešené. Dole bolo, že nepamätať si hesla stránok ... a bol tam FB a napriek tomu, že boli uložené, ich tým pádom nebral. Alebo druhá možnosť, napísala som spoločnosti Google, že mi to nejde.
všetko fungovalo ok, ale jedného dňa som som vymazala údaje za posledné 4 týždne (išlo konkrétne o vymazanie položiek:
História prehliadania; História sťahovania; Súbory cookie a ďalšie údaje webových stránok a doplnkov; Obrázky a súbory vo vyrovnávacej pamäti; Heslá; Údaje formulára Automatické dopĺňanie; Hostené údaje aplikácie; Licencie obsahu). Teda nie všetko, len 4 týždne.
A od tej doby mi prehliadač Chrome nedopĺňa heslá. Mail, login áno, heslo nie. Ešte ho aj zobrazí zo žltým pozadím (že ho má uložené). No heslo nič, zostane biele. Pozerala som aj zoznam hesiel a ten je ok. Nechápem. Alebo nejaká aktualizácia to pobabrala. Lenže prečo potom heslá fungujú na gmail a nie sem na fórum, Facebook atď.
Dá sa s tým ešte niečo robiť? Stretli ste sa už s niečim takým? Mám Win 7, veziu Chrome Verzia 37.0.2062.120 m.
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2014, 22:57)
Sranda, iba čo som sa sem posťažovala a hneď je to vyriešené. Dole bolo, že nepamätať si hesla stránok ... a bol tam FB a napriek tomu, že boli uložené, ich tým pádom nebral. Alebo druhá možnosť, napísala som spoločnosti Google, že mi to nejde.
-
Betarik
Professional
- Kontaktovať používateľa:
help ?
// nejde mi ziadny addon .. tu istu chybu vypisuje
// kubiak : nefunguje ,... dam pridat a nic sa nedeje
// nejde mi ziadny addon .. tu istu chybu vypisuje
// kubiak : nefunguje ,... dam pridat a nic sa nedeje
-
K-u-b-i-a-k
Addict
skús - https://adblockplus.org/
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 20:44)
Máš aktuálny chrome ? Skúsil by som aj preinštalovanie
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2014, 16:04)
Nemáte po poslednej aktualizácii problem s doplnkom shockwave? Vypisuje, že neodpovedá a celkovo ide divne
Zasekne sa celý chrome a podobne, preinštaloval som ho ale nepomohlo 
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2014, 20:44)
Máš aktuálny chrome ? Skúsil by som aj preinštalovanie
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2014, 16:04)
Nemáte po poslednej aktualizácii problem s doplnkom shockwave? Vypisuje, že neodpovedá a celkovo ide divne
Neviem, či som blbý alebo čo, ale dá sa niekde stiahnuť slovenská 64bit verzia?
Mám pocit, že pred mesiacom som ju mal stiahnutú, ešte som sa čudoval, že v práci mám anglickú a doma sa mi podarilo slovenskú verziu, ale teraz po preinštalovaní systému ako skúšam tak skúšam, ale neviem sa dopracovať k slovenskej 64bit verzii. Dá sa? Viem, že cez oficiálne kanály je u nás k dispozícii len slovennská 32bit verzia, treba prepnúť na anglickú a tam dá aj 64bit, ale nainštaluje anglickú verziu.
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 20:18)
Aha, už som na to aj prišiel, ručne som do adresy dopísal ?platform=win64 a funguje to. Čiže ak má niekto záujem o slovenskú 64bit verziu, treba inštalovať cez takýto link:
https://www.google.com/intl/sk/chrome/b ... form=win64
Mám pocit, že pred mesiacom som ju mal stiahnutú, ešte som sa čudoval, že v práci mám anglickú a doma sa mi podarilo slovenskú verziu, ale teraz po preinštalovaní systému ako skúšam tak skúšam, ale neviem sa dopracovať k slovenskej 64bit verzii. Dá sa? Viem, že cez oficiálne kanály je u nás k dispozícii len slovennská 32bit verzia, treba prepnúť na anglickú a tam dá aj 64bit, ale nainštaluje anglickú verziu.
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 20:18)
Aha, už som na to aj prišiel, ručne som do adresy dopísal ?platform=win64 a funguje to. Čiže ak má niekto záujem o slovenskú 64bit verziu, treba inštalovať cez takýto link:
https://www.google.com/intl/sk/chrome/b ... form=win64
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Sú nejaké pozorovateľné rozdiely medzi 32 a 64bit ? 
skúsil som ten link a nainštalovalo v pohode...neviem, či je tam nejaký rozdiel, no už nemám problémy, čo som mal, teda absencia miniatúr pri zoznamoch videí a pixelácia pri videách
no priznám sa, že je tu vec, ktorú by som bral
je nejaká možnosť, aby adblock šiel aj v inkognito móde ? keď som v práci/škole, tak tam idem cez inkognito naraz a vadia mi milióny reklám
na firefoxe funguje adblock aj v inkognite, resp. ich privátnom móde
no priznám sa, že je tu vec, ktorú by som bral
je nejaká možnosť, aby adblock šiel aj v inkognito móde ? keď som v práci/škole, tak tam idem cez inkognito naraz a vadia mi milióny reklám
na firefoxe funguje adblock aj v inkognite, resp. ich privátnom móde
DropDead.. v chrome://extensions/ si zaškrtni "Povoliť v režime inkognito".. 
ďakujem, som spokojný...no začal som si zvykať na mozillu, tak sa nejako neviem rozhodnúť, pri čom ostanem 
Ja zase riešim opačnú vec.. už 8 rokov som verný Firefoxu, ale láka ma Chrome. Jediná brzda je to, že mám vo Firefoxe už tak ponastavované profily, rozšírenia, záložky a podobne, že keby som to mal migrovať do Chromu, asi by ma porazilo. Ale ešte si chcem naštudovať možnosť spúšťania Chrome s rôznymi profilmi na jednom kompe ako to má Firefox a možno sa raz naseriem a dám si tú námahu.

jedna z vecí, ktoré ma držia pri firefoxe je to, že ak niečo dáš stiahnuť, tak sa opýta, či otvoriť alebo uložiť - pri chrome rovno ukladá
aj tak je to to iste.. ked das otvorit tak sa ti to stiahne niekde do tempu kde o tom nevies
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Mne napr. na exashare stále ukazuje v rohu link, dá sa to nejak vypnúť ? Mám najnovší chromeuNfEiL napísal:Nová 64-bitová verzia Chrome je o 25 % rýchlejšia ako 32-bitová
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2014, 15:01)
Už dlho ma štve jedna vec. Pri každom videu, ktoré si pustím na ktorejkoľvek stránke na full screen mi vľavo dole vybehne link na to video. A stále keď si to chcem pretočiť, tak musím najprv vypnúť full screen a až tak pretočiť... Neviete ako sa toho zbaviť?
Ahojte.
Mám taký problém.. Asi týždeň alebo možno aj dva späť som proste normálne zapol chrome ako dovtedy, no začal mi akosi blbnúť. Aby som to popísal presnejšie, tak sa mi proste úplne bežne stáva, že chrome začne akoby zamŕzať a ak sa pozriem do správcu úloh, tak mi berie na nejaký krátky časový úsek všetok výkon a aj väčšinu RAMky. Potom sa to zasa upokojí a potom to urobí zas. Nezáleží na tom, koľko mám otvorených kariet alebo či pozerám video, či čítam obyčajný článok. Najprv som myslel, že sa mi nejako preťažuje PC, no ak počas toho ako mi takto blbne chrome otvorím niečo iné, či už prehliadač alebo iný program, tak tam to ide v pohode.
Mám najnovšiu verziu a pod pojmom "zamŕzať" je myslené to, že na niečo kliknem a chrome to spracuje až o nejakých 5 sekúnd alebo nereaguje vôbec prípadne ak niečo píšem, tak text sa objavuje s dosť veľkým odstupom od toho, ako som to reálne napísal.
Neviete čo by s tým mohlo byť?
Mám taký problém.. Asi týždeň alebo možno aj dva späť som proste normálne zapol chrome ako dovtedy, no začal mi akosi blbnúť. Aby som to popísal presnejšie, tak sa mi proste úplne bežne stáva, že chrome začne akoby zamŕzať a ak sa pozriem do správcu úloh, tak mi berie na nejaký krátky časový úsek všetok výkon a aj väčšinu RAMky. Potom sa to zasa upokojí a potom to urobí zas. Nezáleží na tom, koľko mám otvorených kariet alebo či pozerám video, či čítam obyčajný článok. Najprv som myslel, že sa mi nejako preťažuje PC, no ak počas toho ako mi takto blbne chrome otvorím niečo iné, či už prehliadač alebo iný program, tak tam to ide v pohode.
Mám najnovšiu verziu a pod pojmom "zamŕzať" je myslené to, že na niečo kliknem a chrome to spracuje až o nejakých 5 sekúnd alebo nereaguje vôbec prípadne ak niečo píšem, tak text sa objavuje s dosť veľkým odstupom od toho, ako som to reálne napísal.
Má niekto skúsenosť so zamykaním profilu v Chrome? Momentálne v práci využívam Firefox, v ktorom mám zaheslovaný svoj profil - pri každom spustení Firefoxu s mojim profilom pýta heslo. Ochrana je to biedna, ale nikto v práci nie je taký zdatný, aby dokázal toto heslo obísť. A niečo podobné by som chcel aj na Chrome.
V Chrome som si spustil profily, nastavil som si svoj a ešte jeden iný profil, pekne všetko funguje, spúšťa rôzne profily, ale problém je, že ak raz zadám heslo do svojho profilu, ten ostáva odomknutý až kým ho nezamknem, čiže aj keď vypnem Chrome, vypnem PC, po zapnutí PC a spustení Chromu mám opäť odomknutý profil. Existuje niečo, čo by mi automaticky zamklo profil po vypnutí Chromu?
V Chrome som si spustil profily, nastavil som si svoj a ešte jeden iný profil, pekne všetko funguje, spúšťa rôzne profily, ale problém je, že ak raz zadám heslo do svojho profilu, ten ostáva odomknutý až kým ho nezamknem, čiže aj keď vypnem Chrome, vypnem PC, po zapnutí PC a spustení Chromu mám opäť odomknutý profil. Existuje niečo, čo by mi automaticky zamklo profil po vypnutí Chromu?
brm skus toto nainstalovat: https://chrome.google.com/webstore/deta ... kbpglgadhe
Toto by mohlo byť ono, vyskúšam, až budem pri PC.. ď! 
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 9:47)
Mne to tak funguje, že ma odhlási z hojka a podobne, ale z google účtu v chrome neodhlási. Má to niekto vyskúšané?
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 9:47)
Mne to tak funguje, že ma odhlási z hojka a podobne, ale z google účtu v chrome neodhlási. Má to niekto vyskúšané?
Mám presne tento problém, a je to neskutočne otravné. Najproblematickejšou stránkou je Facebook, scrollovanie je niekedy takmer nereálne, je to doslova akoby som bol na počítači so 128 MB RAM.peto277 napísal:Ahojte.
Nerobí to však iba Facebook, ale celý chrome. Začnem písať adresu s webovou stránkou, napíše prvé dve písmená, potom zamrzne, a ostatné dopíše až o 5 sekúnd. To isté, keď niekam kliknem, proste náhodne, ale relatívne často sa stáva nepoužiteľným.
Rozšírenia to určite nerobia, mám ich doslova len pár a skúšal som ich vypnúť. Neviete niekto čo s tým?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Sem tam to robí aj mame na PC (32 bit) verzia. Mne tiež štrajkovala, mrzla a blbol aj flash. Odkedy mám 64 bit verziu všetko je v pohode 
Dík za tip, práve som stiahol, uvidím, snáď pomôže.