AMD FX-6300 3,5GHz alebo INTEL Core i5-4590 3,3GHz
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: AMD FX-6300 3,5GHz alebo INTEL Core i5-4590 3,3GHz
osobne mam AMD.. ale v ziadnom pripade nie som proti intelu.. ale porovnavas tu 2 totalne cenovo odlisne procesory...fx6300 stoji 100€.. 4460 stoji 170€... preco ten 4460 neporovnas napr s fx8350 ktory je cenovo cca rovnaky
nepýtaj sa mňa, ja nemám problém porovnať a povedať, že vyhrá G3258 po OC alebo i3-4150 s 63XX s prehľadom, pričom to potvrdia všetky recenzie na internete a dokonca v mnohých scénaroch prekonájú obe spomenuté aj 83XX
4460/4590 je už iná liga, solídny kus HW, ktoré za svoju cenu poskytne bezkonkurenčný výkon bez potreby dodatočného chladenia
a osobne mám tiež AMD, no 290X, nie CPU...znovu zopakujem, že nikdy, kým neprestanú prežúvať a prepierať staré 2012kové procesory, ktorých výkon prislúcha rokom predtým
4460/4590 je už iná liga, solídny kus HW, ktoré za svoju cenu poskytne bezkonkurenčný výkon bez potreby dodatočného chladenia
a osobne mám tiež AMD, no 290X, nie CPU...znovu zopakujem, že nikdy, kým neprestanú prežúvať a prepierať staré 2012kové procesory, ktorých výkon prislúcha rokom predtým
-
drop
Medium Star
Nechcem sa vam tu nejako vtierat do vasej hadky no stretli ste sa tu pekne. Jeden odporca amd a druhy, ktory si musi dokazat, ze jeho zostavy su najlepsie. Loleqboleq len vyrypuje a myslel si, ze useri z pretaktovania ho podrzia a pritom do teba zacali rypat ci sa nudis v skole a ako si sam priznal mali pravdu a musis si nieco dokazat. No nedokazes si priznat fakt, ze pre bezneho uzivatela, ktory netaktuje je vyhodnejsia kupa am3+ doska a fx 6300 co vyjde na 55€+95€ narozdiel od intelu kde len cpu je drahsie ako am3 cpu + doska. Chapem to, ze intel ma teraz navrch, jak so spotrebou tak vykonom a moznostami pretaktovania. No za aku cenu vsakze. Az tak, ze najlepsi odbornik loleqboleq radsej poradi 4460 + dosku a ked rozpocet nepusti tak amd grafiku z bazaru, najlepsie taku co minovala 24hodin denne a zaruka par mesicov. Amd zaspal dobu ale treba sa pozerat triezvim pohladom na to co dostanes za svoje peniaze aky vykon. Opakujem este raz, neplet sem taktovanie. Chalani stale chcu od teba recenzie, linky, grafy nic si nedal, este na pretaktovani si pisal ako si ich tu zotrel jednym linkom no to, ze nic nevypovedal a dal si ho takym malym pismom na ake si zvyknuty a ake sa ti paci si uz nenapisal len si to spomenul medzi riadkami nech to tam aspon je napisane aj ked v inom kontexte. Oni chceli od teba porovnanie nepretaktovanych cpu tzn. aky vykon za aku cenu do zostavy bez taktovania. Vykrucal si sa jak maly chalan. Chcel si podrypnut a vyvolat flame, ze aha aky "skladaci" funguju na hnojkokom ale nic okrem tvrdenia "inteljenajlepsineberteamd" sme sa nedozvedeli. Imho tie zostavy niesu bohvieco, disky prepisknute do odporucanych zostav. No mozno skor poradit by bolo rozumnejsie ako sa tu handrkovat ako male deti, napisat, ze v zivote uz nenapises do tejto temy a potom si nasrat do huby..
Takze pomer cena vykon amd>intel, pomer realny vykon intel>amd, spotreba intel>amd, vhodnost taktovania intel>amd aj ked k obom + 25€ za gelid. Toto su fakty a kto tvrdi opak je u mna amd hater a intel honic...
ty máš pocit, že pre niekto, kto nechce taktovať má brať 63XX a podobne "unlocked" CPU ? nie je práve to argumentom, prečo ísť práve do i3/i5, nedajbože niekto, kto chce, tak rovno do i7/Xeonu?
a neviem, či ste tu ľudia slepí, no nech sa páči, linkoval som recenziu z exhw.cz, kde to máte našimi jazykmi, no stačí sa pozrieť kdekoľvek na internete
drop, tebe uniká podstata, že on do tej zostavy s 63XX+970 nedal skrinku, ani disk, pričom aj tak to bolo za 615€, teda s diskom a skrinkou to je 720€, pričom tá moja s 4460 (kompletka aj so skrinkou a diskom) bola za 480€ myslím, teda ostáva 130€ na kartu, kde buď môže prekročiť limit a kúpiť novú 270tku, poprípade bez prekračovania 750Ti, čo je málo, alebo striehnúť na ľudí a kúpiť kľudne aj 760tku
a taktovanie...mhm...počkať, 4460 sa netaktuje, aha, i3-4150 sa netaktuje, aha, G3258 by taktovať musel, rovnako ako 63XX a 83XX, aha...
takže znovu, 4460 sa taktovať nemusí, čo AMD FX sa taktovať musia, kde už pri AMD potrebuješ aj dodatočný chladič, čo znovu navýši investíciu, takže žiadne také, že k obom treba gelid, k AMD treba gelid, k intelu nie, pokiaľ sa nebavíme o G3258 vs 63XX
nakoniec znovu link
http://www.cnews.cz/recenze/haswell-ref ... trana/0/11
tu je krásne zobrazenie faktov a to, že v sfére, o ktorú mal aj autor a majú asi všetci najväčší záujem je aj 50€(+20-25€chladič) G3258 po OC výkonnejšie ako 83XX, teda kde je tá cena ? keď 75€ za cpu a chladič a 70-80€ za dosku dám menej ako za celý 83XX procesor, pričom k 83XX už chladič treba a ešte dosku, teda zase mi tá cena nejako nesedí
teda z hľadiska CPU som intelácky, pretože tam dostaneš v každom božom ohľade viac a to ešte nehovorím o fakte, že v rovnakých situáciach môže byť G3258 po OC výkonnejšie ako 95XX
teda napríklad tu:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 7fc859053c
preto hovorím, že AMD je v tejto súvislosti a aj vo väčšine prípadov absolútne tabu...je to už archaická architektúra a to prepieranie ich nevynesie na olymp
všetko toto sú fakty a ten, kto tvrdí opak je u mňaa amd honič a intel hejter...toto tvrdenie sa dá použiť aj opačne
a neviem, či ste tu ľudia slepí, no nech sa páči, linkoval som recenziu z exhw.cz, kde to máte našimi jazykmi, no stačí sa pozrieť kdekoľvek na internete
drop, tebe uniká podstata, že on do tej zostavy s 63XX+970 nedal skrinku, ani disk, pričom aj tak to bolo za 615€, teda s diskom a skrinkou to je 720€, pričom tá moja s 4460 (kompletka aj so skrinkou a diskom) bola za 480€ myslím, teda ostáva 130€ na kartu, kde buď môže prekročiť limit a kúpiť novú 270tku, poprípade bez prekračovania 750Ti, čo je málo, alebo striehnúť na ľudí a kúpiť kľudne aj 760tku
a taktovanie...mhm...počkať, 4460 sa netaktuje, aha, i3-4150 sa netaktuje, aha, G3258 by taktovať musel, rovnako ako 63XX a 83XX, aha...
takže znovu, 4460 sa taktovať nemusí, čo AMD FX sa taktovať musia, kde už pri AMD potrebuješ aj dodatočný chladič, čo znovu navýši investíciu, takže žiadne také, že k obom treba gelid, k AMD treba gelid, k intelu nie, pokiaľ sa nebavíme o G3258 vs 63XX
nakoniec znovu link
tu je krásne zobrazenie faktov a to, že v sfére, o ktorú mal aj autor a majú asi všetci najväčší záujem je aj 50€(+20-25€chladič) G3258 po OC výkonnejšie ako 83XX, teda kde je tá cena ? keď 75€ za cpu a chladič a 70-80€ za dosku dám menej ako za celý 83XX procesor, pričom k 83XX už chladič treba a ešte dosku, teda zase mi tá cena nejako nesedí
teda z hľadiska CPU som intelácky, pretože tam dostaneš v každom božom ohľade viac a to ešte nehovorím o fakte, že v rovnakých situáciach môže byť G3258 po OC výkonnejšie ako 95XX
teda napríklad tu:
preto hovorím, že AMD je v tejto súvislosti a aj vo väčšine prípadov absolútne tabu...je to už archaická architektúra a to prepieranie ich nevynesie na olymp
všetko toto sú fakty a ten, kto tvrdí opak je u mňaa amd honič a intel hejter...toto tvrdenie sa dá použiť aj opačne
DropDead napísal:ty máš pocit, že pre niekto, kto nechce taktovať má brať 63XX a podobne "unlocked" CPU ? nie je práve to argumentom, prečo ísť práve do i3/i5, nedajbože niekto, kto chce, tak rovno do i7/Xeonu?
nakoniec znovu link
tu je krásne zobrazenie faktov a to, že v sfére, o ktorú mal aj autor a majú asi všetci najväčší záujem je aj 50€(+20-25€chladič) G3258 po OC výkonnejšie ako 83XX
teda napríklad tu:
amen...
ty mas tak zatemneny pohlad ze napisat ti tu cokolvek nema vyznam... ale ideme teda po poriadku, bod po bode...
ale uz ta chapem, postradas vek, a nedokazes si pripustit jednu vec ktoru ti na konci tohto postu napisem, najpr po poriadku k tvojmu postu.......
ok tu to mas tak aby to do rozpoctu vyslo aj so skrinkoutebe uniká podstata, že on do tej zostavy s 63XX+970 nedal skrinku, ani disk, pričom aj tak to bolo za 615€, teda s diskom a skrinkou to je 720€,
AMD FX-6300 98eur
GAINWARD GTX970 4GB DDR5 280eur
Western Digital Blue 320GB 16MB cache 43eur
Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Blue Series 75eur
GIGABYTE 990XA-UD3 69eur
Corsair VS450 35eur
Zalman Z3 33eur
Vysledna cena mi vysla 633 eur, kde beres 720 ? preco oj*bavas ludi ? mas tam aj skrinu aj disk... j*ebem na to, ze ta gainwarda ma referecny chladic, chcem max vykon za co najmenej love, chapes ? j*bem na to ze v zatazi ju budem mozno pocut... taktiez j*bem na to ze mam slabsi disk, gamesa sa mi nacita a dalej to neriesim, uzivam si FPS... stale si nepriznal fakt ze ta 6300+970 zadupe ten tvoj nasilu intel 4460+270x vo vsetkych hrach minimalne o 40%... tak ideme dalej ty latabar
a teraz ja... http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... lu?start=9nakoniec znovu link
tu je krásne zobrazenie faktov a to, že v sfére, o ktorú mal aj autor a majú asi všetci najväčší záujem je aj 50€(+20-25€chladič) G3258 po OC výkonnejšie ako 83XX
otazka na zamyslenie, naozaj sa oplati do hernej zostavy za 600eur platit za 4460/4470 ?? ked mozem usetrit na postacujuco vykonnom
CPU, ktory bohate staci na vsetko co je dnes vonku a dat max love do VGA ??? dobre si povsimajte tie rozdiely FPS v grafoch a potom si precitajte do coho vas tu tlaci ten latabar Dropdead... ideme dalej
no a ? pozri si kolko ponukne vykonu za euro, oproti intelu jasna volba... nikto netvrdi ze AMD je top, uz davno nie, ale za tie prachy je to lepsie, stale nechapes ?preto hovorím, že AMD je v tejto súvislosti a aj vo väčšine prípadov absolútne tabu...je to už archaická architektúra a to prepieranie ich nevynesie na olymp
za tu 6300 zaplatis do 100euro, kolko das za 4460, dobre pozri na rozdiely FPS v grafoch
-
drop
Medium Star
Preto som pisal o netaktovani. Ja napr. nemam taktovany procesor. Tu ide fakt iba o amd vs. intel a to sa nevyriesi.DropDead napísal:ty máš pocit, že pre niekto, kto nechce taktovať má brať 63XX a podobne "unlocked" CPU ? nie je práve to argumentom, prečo ísť práve do i3/i5, nedajbože niekto, kto chce, tak rovno do i7/Xeonu?
nakoniec znovu link
teda napríklad tu: