Zostava (cca 1600€) grafika, video

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bambusak
Novice
Novice

Zostava (cca 1600€) grafika, video

Príspevok od používateľa bambusak »

Ahojte, chcel by som vás poprosiť o názor na takúto zostavu, poprípade čo by ste zmenili. PC budem využívať len na prácu (photoshop, premiere, after effect a podobne...) sem tam možno aj 3D grafika.
cena spolu 1633€

Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zostava (cca 1600€) grafika, video

Príspevok od používateľa hojko »

Velmi slusna zostava. Doska na moj vkus trochu draha, ale co uz. Zdroj je tam zbytocny, tam mozes usetrit par eur a vziat radu RM od Corsairu, trebars 550W uplne postaci: http://www.alza.sk/corsair-rm550-d466459.htm S grafikou skusenosti nemam, ale asi vies sam, ze preco Quadro. Ako vidim, este 2 volne sloty na ramky pre pripadnych dalsich 16GB, ktore by si pri praci s videom mohol vyuzit.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Len obrazky a nejaky obycajny rendering videa? V tom pripade slusna zostava. Ak ale velmi casto renderujes video, tak x99 chipset s 5960X CPU je "dream land" pre toto.
Lenze ten CPU stoji 1000€ (aj ked dokaze video renderovat v realnom case, teda 10 min video s efektami a prechodmi je schopny zrenderovat za 5 minut).

V skratke: Ak nebudes robit extremne vela videi a nemas 2000+€ na zostavu, ber to co si vybral.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Este doplnim, ze v pripade, ze sa bude pracovat s nekomprimovanym videom, urcite by som rozmyslal o 512GB SSD disku.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ten 27palcovy monitor, vravi sa že to rozlišenie je male na ten rozmer, sam som to videl, a nejak sa mi to nepači na moj vkus, keby si mohol zober 2560x1440
bambusak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bambusak »

Ďakujem vám za odpovede :) počítač objednaný, tak som sám zvedavý :) A s tým monitorom máš asi pravdu, no pozeral som po niečom s vyšším rozlíšením, ale bohužiaľ boli už aj ceny dosť vyššie, tak niekde som sa musel uskromniť. Dúfam, že to na ňom nebude veľmi vidieť. A čo sa videa týka tak zatiaľ budem upravovať len fullhd :) 4k ešte nehrozí, pretože točím na canon 7D.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Dufam ze mas dost velky stol na ten monitor, lebo mam HP s podobnym stojanom a zabera miesta ako svina. Odporucam to namontovat na stenu alebo na rameno na stol.
Napísať odpoveď