Ako oživiť staršie PC?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
suminko
Amateur
Amateur

Ako oživiť staršie PC?

Príspevok od používateľa suminko »

Zdravím, potreboval by som poradiť ako oživiť moje PC, mám zostavu:
Intel Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
4,00GB RAM
ATI Radeon HD 4800 Series
ST3500412AS ATA Device
D-Link DWA Wireless N USB Adapter

comp mi bez problémov slúžil niekoľko rokov, zvládal všetky hry, proste nebol problém... V poslednom čase, ale nedokáže robiť dve veci súčasne napr. kopírovať na ext. disk a prehrávať film bez toho aby sekal a mrzol. Navyše mám pocit, že graf. karta vydáva nejaký divný zvuk :cry: Chcem preto poprosiť o radu ako pc vylepšiť(nechcem kupovať nový) som ochotný investovať max. 400 eur. PC využívam hlavne na internet, filmy občas nejaká hra...

Vopred Dík za radu
nath4n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako oživiť staršie PC?

Príspevok od používateľa nath4n »

Oživiť sa už neoplatí :) . Pokiaľ máš 400€ tak predaj tento PC za nejakých 150€ (neviem presnú hodnotu, ale menej to nebude) a vyskladaj si nový.
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako oživiť staršie PC?

Príspevok od používateľa Header »

Presne tak. Za 150€ teda podľa mňa už starú zostavu nepredáš, ale okolo stovky ešte bude mať hodnotu. Za 400€ +- si vyskladáš zostavu na internet, filmy úplne bez problémov. Tie občasné hry to záleží aké samozrejme a aké nároky máš na grafiku atd. Starú zostavu by som neoživoval, stále to bude "staré" resp, niečo nové v starom. Tie diely maju všetky svoju životnosť a tým že vymeníš niečo a iné zase necháš staré si viac uškodíš ako pomôžeš.

Inak sú špecializované fóra na skladanie zostáv, tak sa obráť tam a za ten budget ti určite poradia čo je naj.
Napísať odpoveď