Arduino - www stranka s hodnotami zo senzorov
-
cheeseburger
Light Star
Arduino - www stranka s hodnotami zo senzorov
Ahojte, chcem sa spytat na jednu vec. Chystam sa vytvorit nejaku stranku kde mi bude ukazovat hodnoty namerane zo senzorov cez Arduino. Arduino bude pripojene normalne do siete, viem na nom normalne nakodit aj nejaku stranku a spravit z toho kvazi web server, ale takto to nechcem, pretoze chcem vytvorit trochu profesionalnejsiu stranku a nech to aj nejak vyzera. Moja otazka teda je, ako by som mohol riesit to posielanie tych dat z arduina, a citat ich potom na nejakom inom PC kde by bezal zaroven aj web server. Viete mi niekto dat nejaky tip? Dakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arduino - www stranka s hodnotami zo senzorov
nepoznám to arduino, tak treba najprv zistiť aké sú možnosti. Môžeš si vytvoriť napr api a budeš posielať namerané hodnoty nejakým jsonom na svoj web, ktorý ich spracuje
arduino sa dá pripojiť aj do siete? :O Hodnoty dokážeš posielať cez serial, to je zrejmé, potom ti už stačí nejaký script, ktorý to bude čítať
môžeš sem postnúť presne to arduino, s ktorým pracuješ?
môžeš sem postnúť presne to arduino, s ktorým pracuješ?
-
harrison314
Hardcore addict
arduina maju aj eternet port,
je to jednoduche, predpokladam, ze ked vedia vytvorit jenoduchy web-server, tak vedia pracovat aj tcp soketmi,
nastudujes si HTTP protokol a cez GET budes posielat udaje na tvoj server s nejakym api klucom, aby ti cih tam nepislela hocikto
je to jednoduche, predpokladam, ze ked vedia vytvorit jenoduchy web-server, tak vedia pracovat aj tcp soketmi,
nastudujes si HTTP protokol a cez GET budes posielat udaje na tvoj server s nejakym api klucom, aby ti cih tam nepislela hocikto
-
awtt
Medium Professional
Pozri toto: https://github.com/rwaldron/johnny-five , ak ovladas trochu node.js je to uplne jednoduche.
-
cheeseburger
Light Star
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za odpovede.
xadman: Defaultne asi doska s ethernetom nie je, no su na to rozne shieldy, ktore "nasadis" na dosku. Napr. v tom to pripade s ethernetom. Takisto zaujimavy shield je s GSM modulom, ktory tiez zvazujem kupit, moze byt sranda si posielat SMSky s nejakymi informaciami, popripade ovladat nieco pomocou SMS nemusi byt tiez vobec zle
xadman: Defaultne asi doska s ethernetom nie je, no su na to rozne shieldy, ktore "nasadis" na dosku. Napr. v tom to pripade s ethernetom. Takisto zaujimavy shield je s GSM modulom, ktory tiez zvazujem kupit, moze byt sranda si posielat SMSky s nejakymi informaciami, popripade ovladat nieco pomocou SMS nemusi byt tiez vobec zle