zvukova karta na pocuvanie hudby
-
xardas1977
Novice
zvukova karta na pocuvanie hudby
Zdravim,
poprosil by som Vas o radu pri kupe zvukovej karty k PC (WIN7), momentalne mam iba integrovanu ale kedze mi maju dorazit sluchadla ATH-M50x tak nech to ma aspon trosku zmysel. Cena by sa mala pohybovat max do 80€...Je mi jedno ci bude interna alebo externa...
Uz ked sme pri tom, co treba dokupit aby som mohol pocuvat kvalitejsi zvuk z TV - mam tam iba vystupy jack 3,5 a cinche...
Dakujem
poprosil by som Vas o radu pri kupe zvukovej karty k PC (WIN7), momentalne mam iba integrovanu ale kedze mi maju dorazit sluchadla ATH-M50x tak nech to ma aspon trosku zmysel. Cena by sa mala pohybovat max do 80€...Je mi jedno ci bude interna alebo externa...
Uz ked sme pri tom, co treba dokupit aby som mohol pocuvat kvalitejsi zvuk z TV - mam tam iba vystupy jack 3,5 a cinche...
Dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Re: zvukova karta na pocuvanie hudby
Pri rozpocte do 80 eur jedine Fiio E10K. Existuje aj povodna verzia E10, ale E10K je jej kvalitativny upgrade.
Pokial je to CRT, tak len nejaky stereo zosilovac a repro. Resp. ked som to zle pochopil a myslis pocuvat cez tie sluchadla, tak jedine tiez nejaky prevodnik. U TV to ale nema az tak zasadny zmysel. Ale ak to je len to CRT, tak tam ti nepomoze nic.
Pokial je to CRT, tak len nejaky stereo zosilovac a repro. Resp. ked som to zle pochopil a myslis pocuvat cez tie sluchadla, tak jedine tiez nejaky prevodnik. U TV to ale nema az tak zasadny zmysel. Ale ak to je len to CRT, tak tam ti nepomoze nic.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam taku otazku, je lepsie pocuvat na integrovanej a len kupit DAC ako nejaku pcie zvukovku, ze? Aspon podla porovnani co som robil su integrovane zvukovky o cosi lepsie (hlavne neorezavaju spodnu hranicu zvuku). Ci?
-
Ryan Giggs
VIP
Lepsi prevodnik nic neorezuje. Na to si prisiel ako?
A pokial ma integrovana horsi prevodnik ako interna, tak nemoze byt logicky lepsia. To je nezmysel.
Externy dac je externa zvukovka. Takze ked tahas zvuk z neho cez usb, integrovanu zvukovku to obchadza. Princip je rovnaky ako u internej karty.
A pokial ma integrovana horsi prevodnik ako interna, tak nemoze byt logicky lepsia. To je nezmysel.
Externy dac je externa zvukovka. Takze ked tahas zvuk z neho cez usb, integrovanu zvukovku to obchadza. Princip je rovnaky ako u internej karty.
-
Michaelo
Hardcore addict
Zle som sa vyjadril....
Co som si zistoval tak casto tie zvukovky co dokupujes maju o cosi vyssiu rezistenciu na vystupe (~10 ohm) ako integrovane realtek (~2 ohm) a cim je vyssia, tym viac daneho signalu ti to oreze (36 ohm sluchadla -10 ohm odpor na vystupe a ostane ti 26 ohm "hudby"), a orezava to spodnu hranicu signalu.
Pohladal som video v ktorom o tom kecali (od cca 9 ci 10 minuty):
Co som si zistoval tak casto tie zvukovky co dokupujes maju o cosi vyssiu rezistenciu na vystupe (~10 ohm) ako integrovane realtek (~2 ohm) a cim je vyssia, tym viac daneho signalu ti to oreze (36 ohm sluchadla -10 ohm odpor na vystupe a ostane ti 26 ohm "hudby"), a orezava to spodnu hranicu signalu.
Pohladal som video v ktorom o tom kecali (od cca 9 ci 10 minuty):
-
Ryan Giggs
VIP
To ze ma vystup vyssiu impedanciu neznamena ze ti to "oreze" zvuk. To chapes zle. Nizkoimpedancnym sluchadlam to sice moze sposobovat nejake mensie problemy ale nemusi. Nejde to brat dogmaticky. Zalezi na konkretnej zvukovke a sluchadlach.
Toto vsak plati len v pripade ak je lineout a sluchadlovy vystup vedeny do jedineho konektora. Tiez to ale neplati absolutne, zalezi na konkretnej zvukovke. Tak isto ako aj u integrovanych. To je to iste.
U zvukoviek ktore maju dedikovany sluchadlovy vystup resp. rovno sluchadlovy zosilovac vsak toto uplne odpada.
A v neposlednom rade podstatna je kvalita prevodnika a obvodov, nie vystupna impedancia.
Toto vsak plati len v pripade ak je lineout a sluchadlovy vystup vedeny do jedineho konektora. Tiez to ale neplati absolutne, zalezi na konkretnej zvukovke. Tak isto ako aj u integrovanych. To je to iste.
U zvukoviek ktore maju dedikovany sluchadlovy vystup resp. rovno sluchadlovy zosilovac vsak toto uplne odpada.
A v neposlednom rade podstatna je kvalita prevodnika a obvodov, nie vystupna impedancia.
-
Michaelo
Hardcore addict
Aha. Velke vdaka za vysvetlenie teda 
Ja som bral narovky zvukovku co mam lebo casto prepinam medzi sluchadlami a reprakmi, no aj ten ich SW to ma tak ako windows. Ak ti hra hudba a prepnes z reprakov na sluchadla, zvuk prestane hrat a musis restartovat dany program / vypnut kartu s YouTube. Takze mozno na buduce by som kupil pre sluchadla len cisto DAC.
Ja som bral narovky zvukovku co mam lebo casto prepinam medzi sluchadlami a reprakmi, no aj ten ich SW to ma tak ako windows. Ak ti hra hudba a prepnes z reprakov na sluchadla, zvuk prestane hrat a musis restartovat dany program / vypnut kartu s YouTube. Takze mozno na buduce by som kupil pre sluchadla len cisto DAC.
-
Ryan Giggs
VIP
Externe DACy maju aj stereo vystup pre reproduktory. Takže integrovanu kartu budeš použivať len ako vstup (mikrofon).
-
Michaelo
Hardcore addict
Stereo, lenze ja mam 5.1 repro, takze internu budem musiet pouzivat na repro 
A videl som viacero kvalitnych DACov co mali aj vstup pre mikrofon.
A videl som viacero kvalitnych DACov co mali aj vstup pre mikrofon.
-
Ryan Giggs
VIP
Čo ma vstup pre mikrofon je prave už plnohodnotna zvukovka. V tom je prave ten rozdiel.
Niektore dacy maju aj digitalny vystup kde vieš preniesť aj 5.1 zvuk.
Niektore dacy maju aj digitalny vystup kde vieš preniesť aj 5.1 zvuk.
-
Michaelo
Hardcore addict
Aha...
Naco je potom na tomto tuna ten input https://www.mayflowerelectronics.com/sh ... ear-power/ ?
Lebo nieco takeho by som chcel v buducnosti kupit. To by som mozno aj presiel na stereo repro.
Naco je potom na tomto tuna ten input https://www.mayflowerelectronics.com/sh ... ear-power/ ?
Lebo nieco takeho by som chcel v buducnosti kupit. To by som mozno aj presiel na stereo repro.
-
Ryan Giggs
VIP
To je line in. Ten sluchatkač môžeš pripojiť aj k inemu zariadeniu ako k PC. Vtedy sa nepoužije prevodnik ale len časť sluchadloveho zosilovača.
Napr. tam pichneš CD player atd.
Napr. tam pichneš CD player atd.
-
Michaelo
Hardcore addict
Aha. Super teda
Vdaka.
O PC sa zaujimam, ale o audio moc nie. Kym to podla mna hra slusne, tak mi to staci
Inak, co ty na ten ODAC? Su kvalitne a rucne robene. Len na SVK ich zohnat je problem.
O PC sa zaujimam, ale o audio moc nie. Kym to podla mna hra slusne, tak mi to staci
Inak, co ty na ten ODAC? Su kvalitne a rucne robene. Len na SVK ich zohnat je problem.
-
Ryan Giggs
VIP
Ono to je tak ze u nas je vyber takychto masiniek velmi uzky. Vacsinu tych lepsich tu nekupis.
O2+odac je fajn kombo. Ale zvazil by som nieco prilozit. Za nejakych 220 eur je Audio-GD NFB-15.32. To je masina s fantastickym pomerom cena/vykon.
O2+odac je fajn kombo. Ale zvazil by som nieco prilozit. Za nejakych 220 eur je Audio-GD NFB-15.32. To je masina s fantastickym pomerom cena/vykon.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak ono stale mam len moje verne Sennheiser PC 360 G4ME, takze si nemyslim ze na to potreba nieco super extra. Ja to mam v plane kupovat az niekedy v buducnosti (mozno o 3 ci 4 mesiace), uvidim ci do tej doby vymenim sluchadla, lebo tieto su stale fantasticke.
-
Ryan Giggs
VIP
To je jedno ake sluchadla mas. Ide o princip. A o to nakupit co najvyhodnejsie.
-
Michaelo
Hardcore addict
To je tiez pravda. Ono ten Odac by ma aj tak vysiel okolo 220€, kedze by som bral ti verziu s drevenym predkom. Dokonale by pasoval k mojmu stolu.
I ked by som radsej bral nieco co sa da kupit na SVK.
I ked by som radsej bral nieco co sa da kupit na SVK.
-
Ryan Giggs
VIP
To chce kazdy kupit tu. V tomto segmente ale u nas chyba ponuka. Sice sa daju aj tu kupit dobre masiny, ale vonku za tie iste peniaze podstatne lepsie.