http://www.2112.ru/showthread.php/23726 ... 0%B5%D0%BB
Olej vs Motor
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Olej vs Motor
Cauko. Na jednom fore som narazil na tento odkaz a zostal som zhrozeny z niektorych obrazkov. Myslite ze je realne aby olej bol v takom stave? Predpokladam ze maximalne ak ho od kupi vozidla nemenil
-
Fabo
Hardcore addict
Re: Olej vs Motor
Realne. A presne z tohoto dovodu treba olej menit minimalne raz rocne aj ak nebol splneny predpisany najazd...
Ak to správne chápem pri obrázku je olej, ktorý bol použitý a tie cifry 70,80-100 000 sú km, ktoré nebol menený?
Su zvacsa udaje, kolko maju tie motory najazdene a pri niektorych je napisane, ze najazdene bez vymeny. Niektore tam maju najazdene cez 200 000 a su na pohlad v dobrej kondicii. Tolko sa na jeden olej ani neda najazdit, pretoze odhliadnuc od ostatnych faktorov by ten motor prevadzkou viac oleja spalil, ako ma objem naplne.
Menil som raz olej na jednej felde po nevedno kolkokrat presvihnutom intervale vymeny. No podla toho, ako ten olej vyzeral a kolko ho bolo malo som sa cudoval, ze ten motor este klepe.
Menil som raz olej na jednej felde po nevedno kolkokrat presvihnutom intervale vymeny. No podla toho, ako ten olej vyzeral a kolko ho bolo malo som sa cudoval, ze ten motor este klepe.
presiel som tie foto len tak na rychlo a videl som tam iba benzinaky... a vecer sa pohrabem v Pc a najdem moju vacku co som fotil... ci je cista, alebo od carbonu, to usudite vy...
-
Fabo
Hardcore addict
Cislo je vacsinou co ma motor najazdene, zvykne tam byt napisane na aky olej jazdi, tie najviac zaprasene aj kolko odjazdili bez vymeny.
tak toto je moj motor... aktualny olej Shell Helix Ultra RACING 10W-60 - fotka je z cias, ked som menil tesnenie pod hydronapinakom reatze medzi vackami...
Ja ti poviem asi tak keď daš šmejd olej a tesco palivo = vrakač !
inak fuxxo peeekne
inak fuxxo peeekne
-
kukiak
Addict
Predchadzajuci majitel nalial do motora FF1 1.6 olej 10w40.. Mam tam teraz naliat predpisany fordacky formula 5w30 alebo tam dat to co tam bolo?
-
Makovnik
Medium Professional
Pokial to jazdilo viac nez cca 100kkm na 10W40, tak uz len ten. Pri naliati 5w30 by si sa mohol dozit zvysenej spotreby oleja.
-
kukiak
Addict
Tazko povedat, auto ma 110 000km.. a len viem, ze pri 95k tam bolo naliaty ten 10w40.
daj mi udaje od toho focusa, tj rok vyroby, motor, kw a kod motora.. ja ti sem hodim vypis olejov vhodny pre tvoj motor.. a podla toho si pozries aj na skatuli od toho oleja co si dolieval, ci splna normy pre tvoj motor
-
RATZINGER666
Darca
fuxxo: kde to pozeras? idem pred zimou menit a rozmyslam, ci to, co som daval, bolo ok...
-
kukiak
Addict
fuxxo: je to Focus hatch 2004 1.6 74kw kod FYDD
-
vendo
Guru
mozem sa tu aj ja spytat nieco?
mam benzin yarisku, 1.3vvti, ma cca 12rokov, nabehane 257k km a v poslednom case akosi ubuda oleja, uz pred minulou vymenou vravel mechanik nech si davam pozor ze ho tam bolo malo, aj teraz ked som kontroloval bolo na spodku rysky, od poslednej vymeny cca 10tis, olej tam doteraz byval 5w30, meneny pravidelne
no dnes mi ujko v shope povedal ze do benzinaku s tymi kilometrami by som mal davat 10w40, a ze to zranie je normalne
kedze ja nejsom moc na auta
tak sa chcem spytat vas odbornikov, je to naozaj normalne ze benzinak s cca 257k km zozerie za cca 9 mesiacov a cca 8-10k km asi 7 deci oleja?
ak je to vsetko ok, je lepsie tam davat ten 10w40? alebo pokracovat v tom co tam byvalo vzdy doteraz tzn 5w30 a castejsie dolievat?
alebo odporucate nejaky iny olej? autu by som doprial, pretoze doteraz funguje ako hodinky (klop klop) aj napriek tomu ze je s nim zaobchadzane jak s traktorom
mam benzin yarisku, 1.3vvti, ma cca 12rokov, nabehane 257k km a v poslednom case akosi ubuda oleja, uz pred minulou vymenou vravel mechanik nech si davam pozor ze ho tam bolo malo, aj teraz ked som kontroloval bolo na spodku rysky, od poslednej vymeny cca 10tis, olej tam doteraz byval 5w30, meneny pravidelne
no dnes mi ujko v shope povedal ze do benzinaku s tymi kilometrami by som mal davat 10w40, a ze to zranie je normalne
kedze ja nejsom moc na auta
ak je to vsetko ok, je lepsie tam davat ten 10w40? alebo pokracovat v tom co tam byvalo vzdy doteraz tzn 5w30 a castejsie dolievat?
alebo odporucate nejaky iny olej? autu by som doprial, pretoze doteraz funguje ako hodinky (klop klop) aj napriek tomu ze je s nim zaobchadzane jak s traktorom
Ak chces auticku dopriat, tak repas hlavy... A na tie kilometre je to normal spotreba.. Mne to zralo cca 1l oleja na 4000km ale 20 ventily si vo vseobecnosti potiahnu.. Vtedy som daval 5w40 mobil a teraz lejem shell 10w-60. Je to o nieco hustejsi olej a je to aj citit ze si ten motorik potiahne menej... Cize ak do toho nechces davat moc penazi, tak hustejsi olej vhodny podla noriem pre tvoj motor...
-
vendo
Guru
repas hlavy, mozno v buducnosti
kde najdem vhodne oleje pre ten motor, resp normy?
kde najdem vhodne oleje pre ten motor, resp normy?
daj mi rok vyroby, znacku a typ auta, obsah, KW a optimum by bolo aj kod motora...
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2014, 22:40)
vendo - pre teba.. su dva druhy 1,3 VVTi. 63 KW a 64 KW. pri tomto motore je to skromne, mas tam len jeden typ oleja, 5w-30 vid obrazok, hlavne nech ti sedi ta norma.. nic viac
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2014, 22:40)
vendo - pre teba.. su dva druhy 1,3 VVTi. 63 KW a 64 KW. pri tomto motore je to skromne, mas tam len jeden typ oleja, 5w-30 vid obrazok, hlavne nech ti sedi ta norma.. nic viac
-
Makovnik
Medium Professional
Ked ma motor 110kkm a olej bol liaty pri 95kkm, mozes tam dat co chces.
Je vsak velmi zvlastne, ze Ford predpisuje pre jeden motor vsetko od normy ACEA A1 az po A3; pritom rozdiel medzi nimi je dost znacny.
Volil by som 5W40. Je malicko hustejsi pri vyssich teplotach ako 5W30 a ma mensi obsah popolceka, tzn. nezanasa spalovacie priestory a dutiny motora a nekarbonizuje vo zvysenej miere.
Ked motor zerie olej, treba prekruzkovat piesty. Alebo pouzit hustejsi olej. 10W40bude ok.
Oleje xW50 a xW60 su urcene skor pre tepelne namahanejsie motory http://www.olejweb.sk/detail-produktu/2 ... t-10w50-1l, co 1.3VVTi nie je, ak sa s tym nejazdi stale divoko. Hustota xW40 musi postacovat. Najprv by som skusil 5W40, az v pripade pokracujucej straty presiel na 10W40.
Spotreba oleja 7dcl na 8-10kkm je uplne v norme, napr. VAG povazuje za normalne tusim 1L na 2000km ako v pohode stav
A tie motory tolko skutocne (a nie ojedinele) aj zozeru.
Pre zaujimavost - hrubku olejoveho filmu nepriamo uvadza HTHS viskozita - High Temperature, High Speed. Cim je vyssie cislo, tym hrubsi je olejovy film.
http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=124&pcid=21 na tejto stranke si mozete najst to cislo uplne dole v tabulke a porovnat s olejmi s inou viskozitou. Cisla platia +- pre vsetky existujuce normalne oleje.
Je vsak velmi zvlastne, ze Ford predpisuje pre jeden motor vsetko od normy ACEA A1 az po A3; pritom rozdiel medzi nimi je dost znacny.
Volil by som 5W40. Je malicko hustejsi pri vyssich teplotach ako 5W30 a ma mensi obsah popolceka, tzn. nezanasa spalovacie priestory a dutiny motora a nekarbonizuje vo zvysenej miere.
Ked motor zerie olej, treba prekruzkovat piesty. Alebo pouzit hustejsi olej. 10W40bude ok.
Oleje xW50 a xW60 su urcene skor pre tepelne namahanejsie motory http://www.olejweb.sk/detail-produktu/2 ... t-10w50-1l, co 1.3VVTi nie je, ak sa s tym nejazdi stale divoko. Hustota xW40 musi postacovat. Najprv by som skusil 5W40, az v pripade pokracujucej straty presiel na 10W40.
Spotreba oleja 7dcl na 8-10kkm je uplne v norme, napr. VAG povazuje za normalne tusim 1L na 2000km ako v pohode stav
A tie motory tolko skutocne (a nie ojedinele) aj zozeru.
Pre zaujimavost - hrubku olejoveho filmu nepriamo uvadza HTHS viskozita - High Temperature, High Speed. Cim je vyssie cislo, tym hrubsi je olejovy film.
http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=124&pcid=21 na tejto stranke si mozete najst to cislo uplne dole v tabulke a porovnat s olejmi s inou viskozitou. Cisla platia +- pre vsetky existujuce normalne oleje.