Pneumatiky & Disky
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pneumatiky & Disky
...to fakt nema byt vela snehu? ...a ja mam slubene pneu s hrotmi 
-
Grim
Darca
...ja neviem, tipujem podľa minulej zimy a podľa toho, že ešte teraz máme sem tam 18°C...
-
RATZINGER666
Darca
...no len cca mesiac dozadu nejaki europski meteorologovia strasili, ze bude najstudensia zima za poslednych 100 rokov... na co reagovali ti nasi odbornici, ze to je to hlupost, tak si vyber
hej, hej, aj my mame teraz teplo, ale dva tyzdne dozadu som rano skrabal auto 
-
tacosi
Moderátor
a to kde chces s nimi behat ?RATZINGER666 napísal:a ja mam slubene pneu s hrotmi
-
RATZINGER666
Darca
mame par cesticiek v horach, ktore jazdime a ktore sa hlavne v zime neohrnaju, v podstate okolo celych Javornikov, ale nie je problem ist aj viac na vychod na maguru... tam to sice az tak nepoznam, ale na snehu by som urcite rad vyskusal tu, co posielal jimmy do temy o oblubenych cestach
A nie sú u nás náhodou pneumatiky s tými hrotmi zakázané? Ja len, že či ti to stojí za to, že ťa raz niekde zastavia policajti a začnú ti kvôli tomu robiť nepríjemnosti.
Inač keď už som sa sem dotrepal tak sa aspoň opýtam na Váš názor. Čo si myslíte o pneumatikách Goodride? Nebudem dávať konkrétny model keďže sa ich nechystám kupovať teraz. Len ma zaujíma, čo sú zač, lebo cenovo sú celkom zaujímavé a myslím si, že na to moje jazdenie by to nemusela byť zrovna najhoršia voľba. Budem potrebovať na letnú sezónu nejaké pneumatiky v rozmere 225/45 R17. Tak by som rád už teraz po niečom začal pozerať. Dopredu poznamenám, že Dunlop SP Sport 01 nechcem ani vidieť. Mám ich druhú sezónu a je to to najhoršie, čo som kedy na aute mal.
Inač keď už som sa sem dotrepal tak sa aspoň opýtam na Váš názor. Čo si myslíte o pneumatikách Goodride? Nebudem dávať konkrétny model keďže sa ich nechystám kupovať teraz. Len ma zaujíma, čo sú zač, lebo cenovo sú celkom zaujímavé a myslím si, že na to moje jazdenie by to nemusela byť zrovna najhoršia voľba. Budem potrebovať na letnú sezónu nejaké pneumatiky v rozmere 225/45 R17. Tak by som rád už teraz po niečom začal pozerať. Dopredu poznamenám, že Dunlop SP Sport 01 nechcem ani vidieť. Mám ich druhú sezónu a je to to najhoršie, čo som kedy na aute mal.
-
RATZINGER666
Darca
hej, su zakazane, ale tak co spravis... ked chytia, chytia... max. zaplatis pokutu a prides nabuduce...
zanovne goodridy Ti v presne hentom rozmere podarujem, ak si pre ne prides
take su skvele
...a nerobim si srandu
: post2073752.html?hilit=goodride#p2073752
ja som ich mal na sotolinu, tam boli ok
jo, a jedna bezala prazdna asi 500 metrov, nechcelo sa mi to menit na mieste, tak som to potiahol na rafku az na pumpu
ale mala by byt ok, nehadze...
SP01 su odpad, to ano, prepadaju aj v testoch... ale tie goodridy nie su lepsie...
zanovne goodridy Ti v presne hentom rozmere podarujem, ak si pre ne prides
...a nerobim si srandu
ja som ich mal na sotolinu, tam boli ok
SP01 su odpad, to ano, prepadaju aj v testoch... ale tie goodridy nie su lepsie...
Tak ďakujem, ale ak sú až také zlé, tak to radšej na auto nedám. Zasa mi je môj život milý a auto rozflákať nechcem
Ono najlepšie by bolo, keby sa mi v nejakej dobrej cene podarilo zohnať pneumatiky Fulda. Jedny také (Fulda Carat Progresso) som mal v rozmere 205/65 R15 pri kúpe auta a musím uznať, že boli dobré. Poprípade by si vedel poradiť niečo v rozmere 225/45 R17, čo bude rozumnou voľbou a nezruinuje ma to po finančnej stránke? Nechcem dať za pneumatiky zasa 500€ a viac. Ročne na letných pneumatikách najazdím do cca 10000 km, často jazdím len u nás v meste (sem-tam raz za mesiac až dva si spravím výlet do CZ na Moravu) a cez víkendy na Záhorie. Nebolo by na škodu, keby mali lepší skôr kilometrový výkon, keďže budú na relatívne ťažkom aute (1500 kg).
-
tacosi
Moderátor
Tiez som o goodride nepocul ziadnu chvalu,,skor naopak.
jj zakazane su,takze ked tak pokuta a zadrzanie TP.
To je ale ten lepsi pripad.Horsie uz je,ak nahodou niekoho zrazis a nedajboze ho tymi pneu prejdes.Z toho sa clovek len tak lahko nevykruti.
Hroty su sice zapustene v pneu,ale aj pri prejdeni ""ziveho organizmu
"" sa pneu podda a schyta ich.
No kedze sa s nimi chystas jazdit len na pustych cestach,tak v poho,,,len sa k nim dostat bez ujmy.
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2014 21:50)
neviem,,ja som bol odporca barumu a matadoriek,ale okolnosti v tom case ma donutili kupit jazdene zimne matadorky 225/50/17 z 8mm vzorkou za 150€ a musim skonstatovat,ze niesu az take zle,ako som si stale myslel.
Mam sice quatro,ale nesklamali ani raz a to mam vcelku sviznu jazdu.
Horsie to bolo minuly rok u conti sportcontact 5, 245/40/18 ktora jedna stala 173€.
Po jedinej minulorocnej letnej sezone,mi z novych pneu ostali 4mm vzorky.
jj zakazane su,takze ked tak pokuta a zadrzanie TP.
To je ale ten lepsi pripad.Horsie uz je,ak nahodou niekoho zrazis a nedajboze ho tymi pneu prejdes.Z toho sa clovek len tak lahko nevykruti.
Hroty su sice zapustene v pneu,ale aj pri prejdeni ""ziveho organizmu
No kedze sa s nimi chystas jazdit len na pustych cestach,tak v poho,,,len sa k nim dostat bez ujmy.
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2014 21:50)
neviem,,ja som bol odporca barumu a matadoriek,ale okolnosti v tom case ma donutili kupit jazdene zimne matadorky 225/50/17 z 8mm vzorkou za 150€ a musim skonstatovat,ze niesu az take zle,ako som si stale myslel.
Mam sice quatro,ale nesklamali ani raz a to mam vcelku sviznu jazdu.
Horsie to bolo minuly rok u conti sportcontact 5, 245/40/18 ktora jedna stala 173€.
Po jedinej minulorocnej letnej sezone,mi z novych pneu ostali 4mm vzorky.
-
RATZINGER666
Darca
progressa sa ale myslim robia iba po 15" alebo 16", potom napr. exelera... alebo milion inych, v rozpocte napr. do 400e je toho habadej... z tych lacnejsich ale tazko radit, vidis, Ty si bol spokojny s progressami a pritom v testoch prepadavaju, to aj tie goodride vychadzaju lepsie... a zase milion ludi mi hovori, aki su bohovo spokojni s bravuriusmi a briliantismi a neviem, s cim este, takze tam mi je tazko radit... idealne by bolo napisat rozpocet a zo znamejsich znaciek by som uz vedel cosi vybrat...
tacosi: ked zavadu odstranis na mieste, TP Ti urcite nezoberu... to by ale musela byt velka nahoda, aby ma kdesi v lese niekto zastavoval, skumal pneu obalene snehom a podobne... a tie hroty urcite nikoho leziaceho pod autom neroztrhaju (
), ono ak to este niekto nevidel, nie je to hrot v pravom slovazmysle, hlavne nie ten samovysuvaci, je to skor nieco ako milimeter trciaci nit 
tacosi: ked zavadu odstranis na mieste, TP Ti urcite nezoberu... to by ale musela byt velka nahoda, aby ma kdesi v lese niekto zastavoval, skumal pneu obalene snehom a podobne... a tie hroty urcite nikoho leziaceho pod autom neroztrhaju (
To som len napísal, ktoré som mal v danom rozmere. To, že mi sedeli súdim zo svojho subjektívneho pocitu. Viem ich porovnať s tými Dunlop SP Sport 01, ktoré mám teraz. Na tých pneumatikách Fulda som si mohol dovoliť ostrejší prejazd zákrutou aj napriek tomu, že mali vyšší profil. Otestoval som ich na Pezinskej Babe, keď som z vrchu letel smerom na Pernek za motorkárom, ktorý ma obehol z pravej strany a vyhol mi spätné zrkadlo. Takú jazdu keby som spravil na tých Dunlopoch, tak sa určite vykotím niekde. Pri rozjazde mi relatívne často zareaguje protišmykový systém a ABS reaguje oveľa skôr pri týchto Dunlopoch. Pri tých Fulda mi protišmykový systém nezareagoval asi ani raz. Respektíve si na to nepamätám.
A čo sa týka druhých pneumatík. Je mi jedno od ktorého výrobcu to budú pneumatiky. Pokiaľ by vyšli finančne do 400€ aj s poštovným, tak by to bolo ideálne. Hlavne čo vyžadujem je ten kilometrový výkon pri mojom ťažkom aute. Hluk ma nejako extra netrápi. Neverím, že nejaké pneumatiky by boli hlučnejšie ako tieto Dunlop.
A čo sa týka druhých pneumatík. Je mi jedno od ktorého výrobcu to budú pneumatiky. Pokiaľ by vyšli finančne do 400€ aj s poštovným, tak by to bolo ideálne. Hlavne čo vyžadujem je ten kilometrový výkon pri mojom ťažkom aute. Hluk ma nejako extra netrápi. Neverím, že nejaké pneumatiky by boli hlučnejšie ako tieto Dunlop.
-
tacosi
Moderátor
jj len kto by nosil 4 disky v kufriRATZINGER666 napísal:tacosi: ked zavadu odstranis na mieste, TP Ti urcite nezoberu... to by ale musela byt velka nahoda, aby ma kdesi v lese niekto zastavoval, skumal pneu obalene snehom a podobne... a tie hroty urcite nikoho leziaceho pod autom neroztrhaju (), ono ak to este niekto nevidel, nie je to hrot v pravom slovazmysle, hlavne nie ten samovysuvaci, je to skor nieco ako milimeter trciaci nit
Nepisal som,ze "roztrhaju" ale ta masaz mu na skorke az tak dobre urcite neurobi
Viem,ako tie hroty vyzeraju,,oni ani nevytrcaju,kym nieje pneu stlacena.Hroty su aktivne len pri tlaku na pneu,cize ked su v kontakte z vozovkou.
Oni sa v case ich prvotnej slavy pouzivali hlavne na sanitkach 1203jkach.
-
RATZINGER666
Darca
to sa robi tak, ze ak nemas sprievodne vozidlo, tak si kola dovezies, prehodis a zamknes aj s velkym heverom na konci dediny retazou o strom 
...tak to som nepisal pre Teba, ze ako to vyzera, len keby to niekto nevedel... ano, ved vidno to, na gume este lepsie, len ako pisem, musel by to niekto obzerat, to sa casto pri nejakej kontrole nestava...
...tak to som nepisal pre Teba, ze ako to vyzera, len keby to niekto nevedel... ano, ved vidno to, na gume este lepsie, len ako pisem, musel by to niekto obzerat, to sa casto pri nejakej kontrole nestava...
-
Grim
Darca
...táááákže?...RATZINGER666 napísal:noo, takze to predsalen zostalo pri tych slubochprepac mi, v noci sa na to pozriem
chces viac na sucho alebo do snehu?
-
RATZINGER666
Darca
...jezis, no, este chvilu
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2014, 13:11)
kludne zober tie Conti, prip. este Snowtrac 3 alebo Alpin 3
// np
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2014, 13:11)
kludne zober tie Conti, prip. este Snowtrac 3 alebo Alpin 3
// np
-
Grim
Darca
...výborne, ďakujem...
A čo hovoríte na zimné pneu SAVA ESKIMO S3+? Alebo radšej matadory? Jazdiť budem málo, mesto a väčšinou až poobede, kde by už mali byť cesty ako tak upravené.
Rozmer 195/65 r15 91T
Rozmer 195/65 r15 91T
-
RATZINGER666
Darca
S3+ su lepsie ako akekolvek matadory... potom este Polaris 3 v podobnej cene...
-
Fabo
Hardcore addict
Tak som dnes prisiel do pneuservisu a bolo mi oznamene, ze omylom
predali jednu gumu z mojej objednanej sady Nokianov (wtf, kto kupuje jednu novu zimnu gumu?), ako alternativa mi boli ponuknute Vredestein Snowtrac 3 za tu istu cenu, plus kompletne prezutie zdarma.
Tak som to zobral, dufam ze som neurobil prilis velku blbost.
Tak som to zobral, dufam ze som neurobil prilis velku blbost.
-
RATZINGER666
Darca
Fabo: ktore Nokiany si mal a aky bol rozpocet a rozmer? snow3 su celkom slusne, ale zalezi od toho, s cim to porovnas...