Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Polo-X »

jozko aky mas nazor na upalovanie ludi pocas inkvizicie cirkvou? 8)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Jozef Koval, neviem čo máš proti satanovi.. mal by si mu byť vďačný.. však vďaka nemu si dnes tam, kde si :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Polo-X napísal:jozko aky mas nazor na upalovanie ludi pocas inkvizicie cirkvou? 8)
To tu už bolo prebraté ale ok napíšem ti to ešte raz. Môj názor je taký že cirkev robila veľké zlo robila úplný opak toho čo učí Ježiš. Ja neschvaľujem všetko čo cirkev spravila. Vieš diabol je aj v cirkvi a snaží sa útočiť hlavne nato čo je Božie. Lenže zo zla čo narobili ľudia nemôžeš viniť Boha. A tak isto nemôžeš hádzať všetkých členov cirkvi do jedného vreca pre pár pedofilov a neviem čoho. Zober si aj dobrú stránku pozri čo robili František a Klára z Assiss, Páter Pio, Don Bosco, Matka Tereza, Faustina, Dominik Sávio v dnešnej dobe Kuffa... To vás máme tiež všetkých ateistov hádzať do jedného vreca preto čo narobil Hitler, Stalin, Nero, cisári... Alebo aj v dnešnej dobe ak nejaký ateista niekoho zavraždí alebo znásilní ste zlí všetci? Ak prezident určí pravidlá ktoré majú všetci dodržiavať a vláda robí úplný opak toho čo prezident určil je chyba prezidenta že vláda ho ignoruje?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Stále máš problém so základným chápaním medzi rôznymi teizmami a ateizmom? Rozdiel je ten že ateizmus je východiskový stav a pozícia, nie nejaké spoločenstvo, ktoré si určilo spoločné pravidlá, dogmy, názory atď... Nerozhoduješ sa na počiatku života, či budeš ateista. Názorovo ním si, až pokým v živote nezačne indoktrinácia ktorejkoľvek viery (nehovorím o papierovej viere). Tak sa rodíš. Nenarodíš sa s tým, že v nejaké božstvo veríš. Neviem už ako jednoduchšie ti to vysvetliť.

Skús si pre zmenu aspoň raz pozrieť niečo rozumné. V tejto show ti často polopate vysvetlia veci. Pochopíš.

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:Stále máš problém so základným chápaním medzi rôznymi teizmami a ateizmom? Rozdiel je ten že ateizmus je východiskový stav a pozícia, nie nejaké spoločenstvo, ktoré si určilo spoločné pravidlá, dogmy, názory atď... Nerozhoduješ sa na počiatku života, či budeš ateista. Názorovo ním si, až pokým v živote nezačne indoktrinácia ktorejkoľvek viery (nehovorím o papierovej viere). Tak sa rodíš. Nenarodíš sa s tým, že v nejaké božstvo veríš. Neviem už ako jednoduchšie ti to vysvetliť.

Skús si pre zmenu aspoň raz pozrieť niečo rozumné. V tejto show ti často polopate vysvetlia veci. Pochopíš.

Ani by som nepovedal veríte v to isté čiže v nič myslíte si že ste najmúdrejší zdieľate rovnaké názory veríte rovnakým veciam... Fakt ste si neurčili spoločné pravidlá? A čo vaša prediskutovaná "morálka"? Ateizmus je úbohosť je založený na pýche. Myslíte si že ste víťazi ale odsúdili ste sa v okamih keď ste sa rozhodli v Boha neveriť. No na tomto svete je šťastie že sa rozhodnutie dá kedykoľvek zmeniť a tým by ste sa mohli zachrániť pred záhubou.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Asi si mýliš ateizmus s nihilizmom. My nemáme žiadnu vieru v nič. Ty to máš kompletne domotané v pojmoch. To si tu už dokázal, takže si choď najprv prebehnúť čo znamenajú pojmy ateizmus, nihilizmus, anti-teizmus, agnosticizmus a vôbec aspoň základné pojmy, ktoré sú k takejto diskusii potrebné. Inak tu len trepeš nezmysly.
myslíte si že ste najmúdrejší zdieľate rovnaké názory veríte rovnakým veciam
Neexistuje žiadne my. Zvyšok je samozrejme bullshit. Povedz mi akým rovnakým veciam veria všetci ateisti bez výnimky? Už som ti vysvetlil, že neakceptovanie akéhokoľvek božstva nie je viera v niečo. Je to základný postoj, kým sa nedokáže opak. Nikto netvrdí že boh neexistuje, alebo existuje. Základný postoj je však neveriť, kým na to nie je dôkaz.
A čo vaša prediskutovaná "morálka"?
Čo má morálka spoločné s nevierou v boha?? Už som ti vysvetlil že nie sme žiadne spoločenstvo. Ak to chceš ignorovať, alebo nedokážeš tak jednoduchú myšlienku spracovať, je mi ľúto.

Ostatné sú samozrejme tvoje zvyčajné omáčky. Neverím v boha/bohov a vyhrážaj sa tu pre mňa za mňa záhubou koľko chceš.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nehadzem vsetkych veriacich do jedneho vreca, ci to robia veriaci s ateistami je mi vcelku uplne jedno... no problem toho ze najviac nevinnych ludskych obeti od pociatku civilizacii ma viera a nabozenstvo je alarmujuce a nad tym by sa malo nabozenstvo a cirkev vazne zamysliet, tym samozrejme myslim aj veriacich

preco cirkev ak veri v boha a jezisa hromadi majetok? uviedol si tu matku terezu, to je podla mna smer ktorym keby sa cirkev rozhodla ist mali by urcite viac veriacich a dodrziavala by aj to co hlasal ten udajne modrooky rysavy hipster jezis

preto je mi divne pochopit ludi ze na obraze dnesnej cirvky ako zastupitela boha na zemi, kedze ten deduso sa nikdy neukaze, su ochotni cirkvi verit, nasledovat ju a este si pritom udrzat aj vieru v tie ich rozpravky...
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@Polo-X: "aj to co hlasal ten udajne modrooky rysavy hipster jezis"

No moment, na jednej strane pises, ze by si bol nerad keby si tu rozputal flame a na druhej strane taketo vyroky?? Uz len logika, ktora ti zjavne chyba - ked vyzyvas ludi aby sa nad niecim zamysleli a hned vzapäti zosmiesnis to v co veria - jedine co vyvolas je hnev a ziadne zamyslenie- na co je to dobre?? Ono je tu zopar ateistov, ktori argumentuju logicky a rad si obcas precitam ich postoje (samozrejme ze k nim nepatris) - nerad by som na tunajsok zanevrel len kvoli niekomu ako si ty, skus tuto temu ignorovat aj nadalej PLS, nikomu tu chybat nebudes.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

v com nelogicky argumentujem uved konkretne priklady

no vies ide o to ze modrooky rysavy sa narodil na blizkom vychode to je asi ako blondak v japonsku

a nemyslim si zie tieto vyroky ci zosmiesnenie je nieco z coho by vznikol flame ono je divne ze to beres ako urazku ci niecto take pritom ked sa pozries na kazde vyobrazenie jezisa po nicejskom koncile je modrooky rysavy bradaty... treba si nastudovat historiu

tuto temu nemam dovod ignorovat a ty tiez nikomu nechybas a prispel si, kazda minca ma dve strany

ani v jednom mojom prispevku nevidim nijake urazky ci zosmiesnovanie alebo nieco podobne v takej miere aby to vyvolavalo nejaku nenavist ci hnev

a ked je tu zopar ateistov, ktori argumentuju logicky, kolko je tu veriacich, ktori argumentuju logicky podla teba?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Polo-X napísal:nehadzem vsetkych veriacich do jedneho vreca, ci to robia veriaci s ateistami je mi vcelku uplne jedno... no problem toho ze najviac nevinnych ludskych obeti od pociatku civilizacii ma viera a nabozenstvo je alarmujuce a nad tym by sa malo nabozenstvo a cirkev vazne zamysliet, tym samozrejme myslim aj veriacich

preco cirkev ak veri v boha a jezisa hromadi majetok? uviedol si tu matku terezu, to je podla mna smer ktorym keby sa cirkev rozhodla ist mali by urcite viac veriacich a dodrziavala by aj to co hlasal ten udajne modrooky rysavy hipster jezis

preto je mi divne pochopit ludi ze na obraze dnesnej cirvky ako zastupitela boha na zemi, kedze ten deduso sa nikdy neukaze, su ochotni cirkvi verit, nasledovat ju a este si pritom udrzat aj vieru v tie ich rozpravky...
Prosím ťa aj keď v neho neveríš vyjadruj sa o Ježišovi s úctou. Máš pravdu cirkev by sa mala vydať cestou ako Matka Tereza vtedy by robila presne podľa Ježišovho učenia. Ale čo my obyčajní ľudia zmôžeme? Ak cirkev nerobí dobre súdiť ju bude Boh a každý si odpyká zaslúžený trest za zlo čo spravil aj biskupi aj ateisti všetci. Dedušo? To si fakt také decko? A vyzeral si celkom inteligentne. Boh je všemocný dokáže na seba zobrať akúkoľvek podobu a v nebi nie je nikto starý Boh tam každého obnoví to stavu kedy na zemi vyzeral najlepšie.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2014, 9:46)
Polo-X napísal:v com nelogicky argumentujem uved konkretne priklady

no vies ide o to ze modrooky rysavy sa narodil na blizkom vychode to je asi ako blondak v japonsku

a nemyslim si zie tieto vyroky ci zosmiesnenie je nieco z coho by vznikol flame ono je divne ze to beres ako urazku ci niecto take pritom ked sa pozries na kazde vyobrazenie jezisa po nicejskom koncile je modrooky rysavy bradaty... treba si nastudovat historiu

tuto temu nemam dovod ignorovat a ty tiez nikomu nechybas a prispel si, kazda minca ma dve strany

ani v jednom mojom prispevku nevidim nijake urazky ci zosmiesnovanie alebo nieco podobne v takej miere aby to vyvolavalo nejaku nenavist ci hnev

a ked je tu zopar ateistov, ktori argumentuju logicky, kolko je tu veriacich, ktori argumentuju logicky podla teba?
Pochop že keď urazíš Ježiša je to horšie ako keby si urazil nás a ešte celé naše rodiny. Nikto nepovedal že Ježiš vyzerá presne tak ako sa zobrazuje isté deti ktoré prežili klinickú smrť opisovali svoj zážitok ako boli v nebi a jedno dievča namaľovalo podobizeň Ježiša ako ho videla v nebi a ten chlapec povedal presne to isté. Ešte malá zaujímavosť tieto deti boli z opačných kútov sveta. http://blog.chron.com/mormonvoice/files ... inting.jpg
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

a v nebi nie je nikto starý Boh tam každého obnoví to stavu kedy na zemi vyzeral najlepšie.
:lol: no tak toto mi je novinka, ktorú som za 560 strán tejto témy ešte nečítal a vôbec som to ešte od žiadneho veriaceho nikdy nepočul.
Jožko, si si istý , že si nevymýšľaš? Dolož toto svoje tvrdenie niečím, cituj kde sa to píše.

ad Polo-X len poukázal na ďalšiu logickú chybu tohto náboženstva
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

a v nebi nie je nikto starý Boh tam každého obnoví to stavu kedy na zemi vyzeral najlepšie.
:shock: :lol: :lol: A potom, že vyjadruj sa s úctou k takýmto nezmyslom.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:
:shock: :lol: :lol: A potom, že vyjadruj sa s úctou k takýmto nezmyslom.
Nezmysli sú to podľa teba (vy asi nepochopíte že na Boha neplatia naše fyzikálne zákony) ty na mňa fakt nereaguj lebo každý tvoj debilný príspevok ma neskutočne provokuje. Pochop už že Bohu nie je nič nemožné. Viem že je to zložité na tvoj mozog ale aspoň sa k tomu nevyjadruj keď o tom hovno vieš.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

A Ty to vies odkial ?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

LuksKE napísal: :lol: no tak toto mi je novinka, ktorú som za 560 strán tejto témy ešte nečítal a vôbec som to ešte od žiadneho veriaceho nikdy nepočul.
Jožko, si si istý , že si nevymýšľaš? Dolož toto svoje tvrdenie niečím, cituj kde sa to píše.

ad Polo-X len poukázal na ďalšiu logickú chybu tohto náboženstva
Tak vieš ako. Keď mu nerobí problém vymýšľať si existenciu nejakého Boha, prečo by mu robilo problém vymyslieť si, že ten kto sa dostane do neba bude vyzerať tak, ako najlepšie vyzeral vo svojom živote? :smt033
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

tacosi napísal:A Ty to vies odkial ?
Vy fakt nerozumiete slovíčkam? :D To nie je možné. Všemohúcnosť vieš čo to znamená? Boh tu bol už pred počiatkom nepodlieha času lebo ho stvoril pre nás a tak isto stvoril aj fyzikálne zákony pre nás. Bohu nie je nič nemožné. Páni to je sila ako môže niekto pochybovať o Božej moci keď sa pozrie na vesmír a všetko maximálne zložité dokonalé usporiadané. Vy ste fakt neuveriteľní. Ak by nebol Boh nebolo by nikdy nič. Len preto že v ňom bol vždy život preto skrze neho všetko povstalo. Ešte doplnok to o mladosti v nebi potvrdil každý kto bol v nebi a vrátil sa.
hughito
Redeemer
Redeemer

tacosi napísal:A Ty to vies odkial ?
Tiež by ma zaujímalo, odkiaľ to ty vieš. A Jozef, reagovať na tvoje bludy budem stále.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Noobsz DJ napísal: Tak vieš ako. Keď mu nerobí problém vymýšľať si existenciu nejakého Boha, prečo by mu robilo problém vymyslieť si, že ten kto sa dostane do neba bude vyzerať tak, ako najlepšie vyzeral vo svojom živote? :smt033
Keď tu toľko hovoríš o drogách ty na nich musíš riadne fičať možno je to dôvod prečo nedokážeš pochopiť nadprirodzeno tie drogy ti už museli zničiť riadne veľa mozgových buniek.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2014, 10:59)
hughito napísal: Tiež by ma zaujímalo, odkiaľ to ty vieš. A Jozef, reagovať na tvoje bludy budem stále.
Si reaguj tak mi to žili trhá.
hughito
Redeemer
Redeemer

A prečo x ľudí čo prežili klinickú smrť žiadneho Ježiša nevideli? A prečo iné kultúry vidia iné postavy, čistou náhodou také, ktoré poznajú z vlastnej mytológie? Vieš nám toto vysvetliť, Jozef Kovál? Samozrejme aj ďalej netrpezlivo čakáme na doloženie tvojho tvrdenia vyššie o tom, ako ľudia vyzerajú v nebi.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Jozef Koval napísal:Keď tu toľko hovoríš o drogách ty na nich musíš riadne fičať možno je to dôvod prečo nedokážeš pochopiť nadprirodzeno tie drogy ti už museli zničiť riadne veľa mozgových buniek.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2014, 10:59)
Si reaguj tak mi to žili trhá.
Hmmm tak pánko je nie len hlúpy fanatik, ale ešte je to aj schyzofrenik čo si s obľubou vymýšľa. No že mi teda ukáž, tu toľko hovorím o drogách :D
Napísať odpoveď