Cafte len taka rychla otazka nakolko som robil vzdy len s arduinom a ted som mal jeden projekt priamo s atmelom.
Na ATMEGA16 som cez eXtreme burner napaloval HEXac. Ten isty som chcel napalit na dalsiu Megu ale najprv som potreboval prehodit s defaultnych 1mhz na 8mhz. To som robil cez fuse bites. A bud som ten procak pri tomto killol alebo som ho len LOCKol na ISP, je daka cesta ako to poriesit ??? Ak je mrtvi tak jedno ale viem dako megu ktora je nekomunikativna vypalit do defaultu ??? Napr ze privediem napatie na VCC a niekde inde a to zmaze procak ???.
Aktualne mi hodi error ze sa mu nepodarilo zapnut na procaku napatia co v ludksej reci znamena nevie sa dostat do programovacieho rezimu-
ATMEL nekomunikuje
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: ATMEL nekomunikuje
nejako sa to da, ako, neviem. skus sa spytat na hw liste, mikrozone, nejakej mikroelektronickej stranke
Podobný problém som mal aj ja, že som nevedel megu programovať. Procák som pichol naspäť do arduina a cez Arduino IDE a programátor prepálil Bootloader
-
Fabo
Hardcore addict
Tak som ti zistil, ak mas lepsi programator, High Voltage Parallel Programming, pripadne si vygoogli fusebit doktora.
-
Runes
Addict
Cafko, som tu troska nebol
programator klasicky cina USBasp. A do arduina toto asi nepichnem trosku velke ATMEGA16-16PU 
Kazdopadne zatial dik kuknem na to ci sa dako pohnem
Kazdopadne zatial dik kuknem na to ci sa dako pohnem